Aki ebbe beszállt évente kapott és még három évig kap 1-1% kamatot .Fixen ! 5 év alatt elveszti a pénze értékének közel felét (függ , hogy mennyi lesz az infláció ) Na ezért a diszkont...Ki venné meg ?
Akkora kétségbeesést én nem látok. Ha így lenne, akkor a PMÁP és a PEMÁP kamatprémiumát növelték volna, hogy a forintos verzió közelebb legyen a Statisztika Hamisító szerinti valós inflációhoz. Jövőre a PMÁP kb. 14-15% +1,5-öt fog hozni. Ez még sehol nincs a valós inflációhoz.
Ekkora adósság mellett az elinflálás fog menni, ahogy már megy is. A tábor pedig majd tapsol, hogy a dicső vezér GDP arányosan csökkentette 1-2%-ot. Azt már nem fogja fel agyilag, hogy a 2010-es közel 20000 milliárdos államadósság lassan 2,5x-er nagyobb, miközben itt végig valami államadósság csökkentésről papoltak.
Viszont 32% diszkonttal kapod meg, ami nem rossz, persze ha kuszaszem ismét beszól valamit és nő az alapkamat, akkor relatíve nem lesz olyan jó. Szerintem jelenleg az extrém rövid állampapírok a jók, a nagyon hosszúakban is van lehetőség, de szerintem még 3-6 hónapos távon emelkedni fognak a hozamok. Főleg ha még benyomnak egy kis kamatstop bővítést és hosszabbítást és pl. babaváró hitel emelést 50MFT-ra, CSOK duplázást, az meg fogja dobni az alapkamatot.
Csatlakozok, hasonlo az elkepzelesem. Mondjuk en. 2031/2032-es 10 evest neztem. Abba kene menni, amiben kello likviditas van. Neztem en is a netfolio oldalat, de a 31-esen latok csak adatokat, a masikon nem. A 2031es regi, kamatados. Utobbi lenne a jo! En is 2-3 eves tartasra vennem, es a kamatcsokkentes vegen adnam. De nem csinaltam meg ilyet, ezert erdekelne gyakorlottak tapasztalata.
Az a kockázat, hogy elinfálják. Vagyis ,jóval nagyobb lesz a valós infláció, mint évi átlag 13,78 %. Ez a félelem abszolút nem alaptalan, ld idei valós infláció
Hát az azért nem ugyanaz. Egy pénzpiaci alap és rövid kötvény alap az a forró pénzek parkolója. Sokkal könnyebben mozdítható. Nem lehet nagyon államháztartási folyamatokat tervezni vele. Hidd el az AKk kétségbeesetten próbálja visszaterelni a lakosságot a hosszabb kötvények felé. Meglátjuk milyen sikerrel. Én eddig csak hosszú kötvényt cseréltem. Egy fillert sem fektettem az papirokba. Ha ugy latom, hogy változik a piac akkor a hosszú kötvény alapokkal úgy is sokkal nagyobbat lehet kaszalni. Erre szerintem esetleg dec19 en kapunk valamilyen iránymutatást. Addig nagyon volatilis piac és kíváncsi vagyok, hogy ismét összeér e az ON az alapkamattal.
Nem egyik napról a másikra gondolom, és nem biztos, hogy huxit. Szerintem kapunk elvonást. Utána csepegtetés. Szó sem lesz arról, hogy egyszerre nagy pénz. Lásd Lengyelország. Az EU maga is valami olyan válságba kerül, mint Magyarország. Iker deficit. Ennek már most jól látható jelei vannak. A központi büdzsében egyszerűen nem lesz pénz. Magas kamat megöli a deli országokat. Európai Unió szétesik magától néhány éven belül. Létrejön a volt Szén és Acél Közösség országaiból egy új sokkal erősebb közösség , a többi pedig egy lazább koalícióban találja magát. Kb. ezt gondolom a következő 5 évre. 😥
Ha van a fórumon olyan hozzáértő aki el tudná nekem magyarázni, hogy mi lehet a szoptatás a Magyar Államkötvény 2025/C-ben, kérem szépen tegye meg! ( Elméletileg kamatadó mentes,mert 2019.11.13.-ai kiadás.) Köszönöm
2051 grafikont nem láttam, de a MÁK-ban ki lehet választani 1 évvel ezelőtti dátumokat is, az alapján néztem olyan napokat mikor emeltek kamatot vagy jöttek ki az új emelkedő infációs adatok.
Törölt felhasználó2022. 10. 16. 10:07
A webkincstarban hetvegen is lehet venni eladni, vagy csak munkanap?
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.