Szerintem az egy hiba.... Még akkor is benne kéne, hogy legyen az árfolyam-táblázatban, ha már nem forgalmazzák tovább, hiszen akinek van, annak jegyezniük kell árfolyamot, és mutatni kell a felhalmozott kamatot... (ha megnézed, csak a változóra van fent a 18-i, amit a nagy pénteki káoszban tölthettek oda. szerintem.)
"kár hogy a 2027/B-nek pénteken volt a kamat megállapítás" Ezt honnan veszed? "a kamat a kamatperiódus fordulónapját megelőző harmadik munkanapon, az ezen napra mint jegyzési napra vonatkozóan a Magyar Nemzeti Bank által közzétett 3 (három) havi BUBOR-ral egyenlő" Október 22 a kamatforduló. Az szombat. Onnan visszaszámolva három munkanapot, az nálam október 19... De lehet, tévedek...
Elvileg csökkenhet természetesen az árfolyam. Ha visszanézed a Bamoszon az árfolyamtörténetet, akkor a bázisnál nem fordult elő ilyen az elmúlt hónapokban. Ezt szerintem csak egy fajta képen tudták megtenni. Banki betétben tartották a tőke nagy részét. 1 hetes és ON. Lentebb írtam, hogy hónapok óta imádkoztam rövid DKJért de nem adtak, pedig nem mezei ügyfél vagyok. Pénteken hirtelen lett. 12,11% ajánlottak 3 hónaposat. Szerintem ettől ők szabadultak volna. Kiváncsi vagyok a következő napok hozamára. Szerintem tovább nő. Spread nincs. 300-300 forint a vétel és az eladás. T napos árfolyam jegyzés. Szerintem hamarosan havi 1% fölé kell hogy emelkedjünk.
Forintban nincs államcsőd, helyette elinflálják úgy az adósságot, mint a lakossági megtakarításokat. Forintos megtakarítókat a magas kötvényhozammal vágóhídra terelik, ezt látjuk most. Ebből a kormányból nem nézem ki, hogy egy ilyen polikrízisben bármilyen értelemben helyt álljon.
Köszi! Ersténél pont van egy kis pénzem amit likvid befektetésbe akartam tenni. Jól értem, hogy az Erste Bázis Ersténél vásárolva össz költség 300ft vételnél, és 300ft eladásnál, nincs spread? Szerinted ha a bankok tudnak magasabb kamaton lekötni, de a DKJ-k hozamát korlátozzák, akkor az ilyen alapok tudnak DKJ feletti hozamot produkálni? Illetve még egy kérdés: ha hirtelen megemelkednek a kamatok a piacon, akkor csökken egy ilyen pénzpiaci alap árfolyama?
Azért az összetételre is kiváncsi lennék. Hidd el nem túl boldogok most. És persze, ha úgy gondoljuk, hogy Magyarország zuhanó repülése megáll, a mai szintek nagyon vonzóak. Nekem is van hosszú állampapírom. De most nem veszek. Nem én fordítom a piacot. Sajnos. Ha meg nem fordul a piac abba jobb bele sem gondolni...
Sajnos a devizával én sem tudok olyan banki, brókeri befektetést találni, ami érdemi hozamot adna. Én tradelem. Nem tőke áttéttel. Kifeszített árfolyamoknál adom, utána visszaveszem. Pénzpiaci alapok hedgelése esetén ez nem túl veszélyes. Azért lassan havi 1%. Ráadásul ma a 2023/C eladási ára 14%. Ami érdekes, hogy ha megnézed az állampapírok árfolyam jegyzését a mai napra, akkor már nem negatív az árfolyam görbe. Azt nem tudom, hogy meddig bírják ki DKJ nélkül. Gondolkodom, egy hosszú kötvény alap bepróbálásán, de még egyszer ez veszélyes víz.
kis érdekesség. ma írtak jóvá egy kis hagyatékot a számlámon reggel személyesen a kezembe nyomták az egyenleget minden ok. itthon belépek a webkincstárba az egész számlám eltűnt. :)
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.