Sok cég már át állt az eurós árazásra. Jelenleg lehet éves üzleti terveket készíteni csak nincs értelme. Alapanyagra nem tudsz éves fix áras szerződést kötni max 30 napos árajánlatok vannak azok is euróban.
ÁKK-s idézetet is akartam, de már nem pörgetem vissza ilyen szar hang mellett, azt reggel néztem. 57-58. Perc körül azt mondja az mnb-s, hogy a 10-es években stabil volt a forint, max 10%-os sávban ingadozott, másrészt nem volt cél gyengíteni a forintot. A külső körülmények voltak az okok... 2019 Matolcsy: "Az MNB elnöke a forintárfolyam kapcsán kiemelte: a jegybanknak nincs árfolyamcélja, épp az lenne a nagy baj, ha lenne."
Sok cég át fog állni eurós árazásra. Ami meglepett, hogy csak nemrég lett hír, hogy a Porsche Hungária az új autók nagy részére eurós árat ad, pedig már tavaly év vége óta így megy. Egyre több cég fog erre átállni idióta Marci és a KISZ titkár kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája miatt.
A nemzeti öntudat? Én amikor a máp+ bevezetés volt és a forint nem volt stabil megkérdeztem egy vér Fideszes rokont, aki a topon volt olyan helyettes államtitkári szinten, jó neked ez, azt mondta igen. És a megtakarításod miben van. Válasz euró és dollár....
A narancsos fiúk kezdenek átesni a ló másik oldalára, a délelőtti 8,15% után már csak 6,85% a rövid DKJ. Ezek nem tudom mit szívnak, de jó anyag lehet, ha azt gondolják, hogy lesz olyan marha ezek után, aki önszántából (!) és nem piactorzítva, kényszerből vesz ilyet. Ennél többet fog éves viszonylatban gyengülni a forint szvsz.
Az érdekes, nekem egy se. Igaz, 5 éve feljelentettem a kormányhirdetéseket, mint gyűlöletkeltőt. Nem rögtön, de nyugim van, leszámítva a csopikba beépült propagandistákat. "Kárpótol" az investing.com.
fb-on a feedem sponsored részében 3-ből 2 fidesznyek nyavaja, sikerült eljutnunk oda, hogy használhatatlanabb lassan, mintha tévét nézne az ember :D. Persze tudom, jó bornak is kell a cégér.
továbbá: TV2 SUPER TV2 FEM3 MOZI+ SPÍLER1 TV IZAURA TV ZENEBUTIK PRIME TV2 SÉF TV2 KIDS TV2 COMEDY JOCKYTV MOZIVERZUM bárhol, ahol marsi anikó és bűntársai tolják az agymosást
Örüljél annak,hogy a "nagyhasú" a főnök,és nem az alkesz csótány,mert kölönben Ukrajnába harcolhatnál,vagy alulról szagolhatnád az ibolyát.Erről ennyit.Más:ha nem lenne Kina nem lenne ,se ipar se kereskedelem a világban ,minden eladtak nekik anno,USA is Európai is.Ja különben USA rohadtúl el van adósodva Kina felé,nézz utána.Űlj le fia elégtelen.
https://www.portfolio.hu/befektetes/20230922/nagy-a-baj-a-kinai-tozsdeken-visszacsabitanak-a-globalis-toket-641271 Magyarország példaképei;keleti nyitás; nekünk nem kell a Nyugat pénze,majd Kína segít ha baj van. Gyerekek! Valaki szóljon már annak a nagyhasú h*lyének, hogy keletről is csak a Nyugat pénze tud jönni! Ha a Nyugat nem ad Kínának, akkor Kínának sincs. Nekünk igazi magyaroknak meg sokkal jobb és olcsóbb ha egyenesen Nyugatról jön a pénz,mint ha kínai közvetítőkön keresztül.
Mari néni nem tudja, hogy 3,7%-on kaphat német-osztrák-holland rövid papírokat, így inkább odaadja 3,57%-on annak a magyar kormánynak, amit a piac már csak 5,5%-on hajlandó hitelezni az orszagkockázat miatt.
De, az EMÁP vétel pont nagyon rossznak tűnik... kiszúrják Mari néni szemét olyan kamattal, amit stabil, fejlett eurozónás országok rövid állampapírjai is hoznak... IBKR-en sokkal jobb visszaváltási feltételekkel, mint a MÁK 1%-a. Igaz TBSZ-re kell venni, higy ne legyen adó.
Persze, nem is mondtam, hogy te írtál volna ilyet. A témával kapcsolatos posztnak ez a címe egy másik blogon. Nem tudom megmondani, ki lenne a felelős, de jó eséllyel ha illetéktelen használná a user jelszavát, akkor a Kincstár nem fizetne...
" ki a vétkes" Magyarországon ilyet kérdezni, egyértelmű a Kiszámoló! Itt mikor a BKK jegyrendszer gyengeségeire figyelmeztett egy hacker, egyből meggyanusították....igaz később ejtették a vádat.
"Ordas tátongó biztonsági rést" nem említettem, talán más nevezte így. Viszont bizonytalanság érzésem továbbra is van, elsősorban a kiutalások és az adatmódosítások egyszerűsége (bárminemű jóváhagyás hiánya) miatt, attól függetlenül, hogy hány szintesnek definiáljuk az azonosítást. Remélem, egyikünknek sem lesz ebből problémája, ahogy másoknak sem. Ha esetleg mégis, akkor újabb probléma merülne fel: ki a vétkes és a kártérítés. Erről mi a véleményed?
Lehet, hogy igazad van, de ennek az eldöntéséhez mostmár látni kellene egy részletes és szakszerű 2FA leírást. Addig én kételkednék az ordas tátongó biztonsági rés a pajzson állításban, és az ebből gyorsba' levont további következtetésekben is. Itt egyébként ezt irja a blogon valaki: ----------- “A 2 faktoros azonosítás lényege az lenne, hogy két független eszközzel azonosítod magadat egyszerre”. Tévedés. Egyáltalán nem ez a 2FA lényege. Hanem: adott 3 faktor: 1 – ami vagy (ujjlenyomat) 2 – amit tudsz (jelszó) 3 – amid van (egyszer használatos jelszógenerátor, vagy valamilyen app). Egy sima webes banki belépésnél úgy épül fel a 2FA, hogy beírsz egy jelszót (amit tudsz) meg jön egy kód a telefonodra (amid van). Ha telefonról lépsz be mobilbankba, akkor is érvényesül a 2FA: csak arról a telefonról léphetsz be (amid van) és azonosítanod kell magadat vagy egy számsorral (amit tudsz) vagy ujjlenyomattal (ami vagy). Erste esetén pl. ez úgy néz ki, hogy választhatsz, hogy az Erste mobilbank PIN kódodat adod meg, vagy ujjlenyomattal azonosítod magad. Ha az eszközökön lenne a hangsúly, ahogy írod, akkor nem valósulna meg a 2 faktor, mert 2 eszköz az még mindig csak 1 faktor. -------------- Ha a fenti leírás helyesen írja le a 2FA előírásokat, akkor a webkincstárba belépés egy igazoltan a felhasználóhoz és a számlához rendelt eszközzel + felhasználónévvel + kóddal kétfaktoros azonosításnak számít. Lehet, hogy téved, aki a fentieket írta, ebben az esetben jómagam is megkövetem majd itt az olvasókat. Szóval továbbra is kérdés, hogy mi a tátongó biztonsági rés.
Egyébként miközben az USA-ban, a piac által vezérelt kötvénypiacon folyamatos a hozam emelkedés, a közben Magyarországon, valószínűleg marci kényszerintézkedéseinek a következtében folyamatosan csökkennek a hozamok. Nem hinném, hogy az usa piac járna tévúton, ellenben marciéknak a csavaros c*gány észjárásukkal sikerült a sz@r egy nagy részét olyan emberek hátára rakni, akiknek fogalmuk sincs róla. Kíváncsian várom a durranást,szerintem nagyot fog szólni .
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.