Ne a névértékre vetídsd a 2900 Ft hozamot hanem a ténylegesen kifizetett 7000 forint körüli összegre. Úgy már jó lesz a matek. Tömören az összes haszon (árfolyam nyereség+kamat) osztva az időtartammal.
Na pont ezért is kérdezem a hozzáértőket! Mert én csak annyit látok ha beírom a "vásárlás összegéhez" 7026 forintot, akkor (gondolom 2025-ben) 10000 forintot hoz ki a névértékre. Ez összesen 42.3% kamat. Ha valaki pontosan tudja mi ez, kérem magyarázza el! Köszönöm!
Megnéztem a 2025 C-t: a feltuntetett 13,73 % évesített hozam a kincstár honlapján (kamatos kamattal durván 47 %) első ránézésre sehogy sem jön ki nekem. 1 % a kamat a névértékre, ez a vételi árfolyamra 1/0.7026=1,423. 1,01423×1,01423×1,01423=1,0433. Ehhez még hozzájon névérték-vételi árf, ami közel 30 %. Így együtt 34 % a hozam 3 évre. Hogy számolják a feltuntetett éves hozamot? Mert itt valami félrecsúszik így első ránézésre nekem.
Ez igaz, de ez most biztos, az oti fordulás meg a 22000 meg egyelőre még nagyon bizonytalan. OTP-t meg állandóan bünteti a kormány, moratórium, bankadó, extraprofit adó, és még a fene tudja mit találnak ki a jövőben.
Egy kis segítséget kérnék! A MÁK 2025/C (2025.11.26 lejárattal) gyakorlatilag 3 évre valóban több mint 42%-ot fizet? Vagy az a csavar, hogy ez nem kamatadó mentes?
Én még délelőtt gyorsan eladtam a novemberi lejáratú DKJ-ket, amiket úgy is be akartam tenni a dec 19 EU döntés környéki lejáratra. Hátha jobb hozammal vissza tudok ugrani, erre visszafele sült el :D de azért bízok benne, hogy napokon belül vissza kéne emelkednie a hozamnak, spreadnek/árfolyamnak meg visszacsökkennie. De amúgy érthetetlen miért emelték meg az eladási árat, emiatt pont hogy kevesebben fognak beszállni így.
ott a spread-et növelték, úgy, hogy az eladási árfolyamot nem csökkentették, hanem a vételit növelték... ezért csökkent a számolt hozamszint is. De nem tudom, ez meddig maradhat így. Pár nap múlva a rövid hozamoknak is ugraniuk kell... Plne, hogy megint anomáliát hoztak létre a D230823 és a 2023/C között...
Kapkodja a lakosság az új állampapírokat az államtitkár szerint . Nyolc nap alatt nyolcszázmilliárd forintért vásárolt a lakosság az új magyar állampapírokból - mondta a Magyar Nemzetnek nyilatkozva az államháztartás finanszírozásáért és a nemzetközi kapcsolatokért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.