Klasszikus értelemben nincs rendben valami. Ennek az az oka, hogy a piacokon egyre nagyobb részt képvisel a dumb money. Erről kb 1 éve egy német cikket is felraktam ide. Aki racionális ( én is) ezért érzi furcsán magát. De ettől még a karaván halad csak a dumb money “logikája” mentén. Ezért van nagyobb nyerőben az aki nem agyal hanem megy a csordával.
En az EQT, CTRA parosban dontottem. A Coterrarol ma derult ki szamomra, hogy a KImmeridge el akarja adatni a gaz uzletagat. En meg a gaz miatt vettem meg. De bizom benne, hogy nem sikerul nekik az 1% tulajdonukkal. Ha meg igen es a Duke megveszi, akkor abba atvandoroltatom a penzt, amint lehet.
A penzboseggel egyet ertek. Azzal kiegeszitve, hogy az ertekpapirok 90%-a a leggazdagabb 10% kezeben van. Tehat ameddig ez a reteg nem dont ugy, hogy kiveszi a penzet a tozsderol, addig a retail tartopiller megmarad. Es nekik nem kenyerre meg benzinre kell a penz. Egyelore az ollo nyilik, a novekvo penzmennyiseg a leggazdagabbakhoz vandorol, onnan meg a tozsdere. Masik pont, hogy a forgalom 60%-a passziv alapokbol erkezik. Ameddig ez a csap nem apad el, hosszu esesre nem szamitok. Viszont ez, ha elzarul, netan tortenik valami, ami miatt azt gondolja aki most atlagolva hetente, havonta veszi az ETF-eket, hogy mar nem fogja megerni tovabb veszegetni, sot inkabb az elmult evek profitjat kellene realizalni, mielott beszakad minden, akkor eles es gyors korrekciot okozhat ez onmagaban. Nameg a frontrun sem lesz piskota a hedgefundoktol. Mert persze ok fogjak ezt latni eloben, ha megkezdodik. De hogy mi lesz az, ha lesz egyaltalan ilyen esemeny, arrol fogalmam sincs. A tarifa valsagot is megvette a retail gond nelkul. Valoszinuleg azert, mert nem ertettek, hogy mirol is van szo. Kozben azt gondolom, hogy a kotvenyekbol meg fog indulni kifele a penz. Mar igy is pengeelen van a bizalom, Trump meg hetente/naponta csinal valami bizalom rombolot. Europaban is mar tobbszor bejelentettek, hogy elkezdenek joval tobbet kolteni. Ezzel egyidoben meg folytatodik az aranyba forgatas. Az USA-ban boven 1% alatt volt legutobb az arany aranya a retail portfoliokban. Az aranybanyaszok meg mindig relativ olcsoak szerintem. Az ezustben egyre inkabb azt gondolom, hogy a megnovekedett (foleg kinai) ipari keresletre ugrottak ra a kripton meggazdagodott fiatal traderek. Valoszinuleg nyugaton is van a hadiiparban, felvezeto es tech cuccokban jelentos mennyisegi kereslet, de az nem hajtotta volna fel ilyen sebesseggel az arat. Latjak, hogy van mindig mas aki megvegye, igy veszik esz nelkul. Lassan kozelitunk a vege fele, de hogy ebbol 1 honap, vagy 6 honap van hatra, azt nem tudom megmondani. Az USA GDP 5% felett fog noni varhatoan, ezt soha nem gondoltam volna peldaul. Emelle, ha van egy 2-3% kozotti inflacio, szerintem mindenki boldog lesz. De valahogy megsem vagyok nyugodt, valami nincs rendben, de nagyon.
NDX daytrade Most NDX vezeti a mezonyt felfele. Nemsokara eleri a piros (iii) csucsot, es ki kellene torjon az fole. Hogy utana? Nagyon rizikosnak gondolom a piacot, dehat mar tevedtem sokszor. . https://imgur.com/a/IJdUBnl
Pár napja találtam egy kis olajtermelő/gázos céget, Tickere: SM (SM Energy Co.), kb P/e=3, osztalék 2025 decemberben 4,3% volt. Kicsi cég, napi 100-110.000 hordót termel. egyesül a Civitas Resources Inc. szintén osztalékot adó kicsi cég kb.: 7%-ot szokott adni. https://www.reuters.com/legal/litigation/sm-energy-civitas-resources-combine-128-billion-deal-2025-11-03/?utm_source=chatgpt.com A tranzakció várhatóan 2026 q1-ben zárul. Nem tudom, hogy ezeket vizsgáltad-e, már. Én olajos/gaz szektort nem igazán ismerem (még nem mélyedtem el benne csak felszínesen), esetleg ha időd engedi pár gondolatban kíváncsi lennék a véleményedre az egyesülés mit jelenthet majd stb....előre is köszönöm.
ELBM úgy tűnik rövid időre besokallt. Ráfért a konszolidáció, miközben egy szép bull flag alakult órás tf-en. Célár 1.5 felett picivel. További esés esetén 1-1.05 zóna lehet ami tartja. 1 alá semmiképp nem várom már!
ELBM úgy tűnik rövid időre besokallt. Ráfért a konszolidáció, miközben egy szép bull flag alakult órás tf-en. Célár 1.5 felett picivel. További esés esetén 1-1.05 zóna lehet ami tartja. 1 alá semmiképp nem várom már!
Igen. Aranyat,ezüstöt,dollárt nézve furcsa helyzet van. Befektetők megszokták az utóbbi időben,hogy minden esést meg kell venni.Túlárazott részvény nem létezik. El kell ennek a cérnának pattani egyszer. Trump sem tud mindig segiteni Twitter posztjaival! Én mindenesetre kp.ban figyelek! Vagy amit nem gondoltam volna pár éve Ingatlanban gondolkodom Usa-ban.Nem részvényben! Dollár miatt mindennap akcióznak:))
Majd a piac kimondja helyettük. Sokszor hallottuk már ezt, hogy nem lesz esés. Szerintem pont a pénz egy részének kell elégnie a tőzsdéken. Meglatjuk. Az biztos, hogy 3 hónapja csak kínlódás megy. Index szinten semmi nem történt.
SPY daytrade Overnight a futures lezuhant, dee mostanra visszamaszott. Pont jokor csinalta, ha egy fibo62 meretu wave(b) hullamot akart inkabb mint egy rovidebbet, de ami azert eppen ide illik. Az elozo penteki chartok ervenyese, ma a (c) hullamnak kellene megindulnia felfele. . Itt a penteki chart, ehhez kepest a (b) alja kicsivel lejjebb van, de nagyjabol ugyanitt nyit hamarosan. . https://imgur.com/a/TqEZiHQ
Az INTC arfolyam recoveryt augusztus ota semmi funda nem tamasztja ala. A ceg 2024ben kis vesztesegben zart, 2025ben a 13-10+24+15 cent/sh negyedevente,=EPS=34cent/sh nagyon halovany. Ehhez kepest augusztus ota az arfolyam 20-->55$, nem meglepoen most rengeteg a csalodott pozitiv varakozasu invesztor; abszolut megerdemli, hogy az eves eredmeny utan bezuhant. A kilatasokban semmi jot nem mondott a management 2026-ra. A piac 2026ra kb. 60 cent/sh profitra szamit. Ez meg PE=30 mellett is csak 18$-er. . Viszont benne van tulajdonoskent, 5% korul a Commerce Dept, nagyjabol 20$ koruli aron szereztek, es ha van eszuk, akkor itt piacra vagjak az egeszet, szep profittal. Es elfelejtik. Szerintem most INTC nem er tobbet 20$-nal. Ennel sokkal jobb es biztosabb BigTech lehetoseg van. . A chart TA alapon egy korrekciot kezdett, nagyjabol 36$ korul van support.
Történelmi napra ébredhetek... 2022 februári SBSW vételeim újra elérték a beker árukat! Innentől már azok is profitot fognak termelni! :) Tudtam én , hogy jó cég ez, kár hogy a 4,5 usd-s double dipping vételeimet eladtam anno 2024-ben... Jól jönnének azok most.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.