Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm 2025. 08. 19. 17:37
Arqit Quantum Inc. (ARQQ)
Van aki koveti? Elvileg mar van megoldasuk kvantumviztos titkositasra, Vedafone, Oracle es DoD kapcsolattal. Eleg sokat esett az arfolyam az elmult idoszakban
KrisztinaI 2025. 08. 19. 11:12
Előzmény: #125236  TheSnake2020
Az egész orosz-ukrán történet nem halad sehová, ha fog is, akkor EU+Ukrajna fog rajta szívni, mert náluk az action point most is..... most már az ő feladatuk, hogy 24 órán belül lezárják a háborút, vagy legalábbis most már Ukrajnáé
Még Kína csinálhat egy jópofa csavart, ha elfoglaja Taiwant, de szerintem US azt is hagyni fogja bukóra állni, ha már otthon felfejlődött a chipgyártás azóta, így lehet, hogy igazad van, ami inkább érdekes lehet, az a polgárháború, ha az emberek egyszer csak rájönnek, hogy esélyük sincsen.....
Szintén a handbags Reddit fórumból, egy hölgy posztolt egy képet, amin a LV replika táskáján volt egy késvágás... nem pénztárcalopási kísérletnek tűnt, sokkal inkább rage rongálásnak...ha belegondolsz, az igazán gazdag emberek egyre kevésbé felismerhető dolgokat vesznek, míg a középosztály által megfizethető dolgokon még mindig hatalmas logók díszelegnek, felismerhető branded ékszerek, táskák, stb, vajon ki irányába fog esetleg a düh megnyilvánulni.....
komodoi 2025. 08. 19. 11:00
Előzmény: #125234  TheSnake2020
Most is lesz korrekció majd, de még előbb a piac szerintem kivárja az ukrajnai békét követő ralit. Egyelőre ez a mai nap még hihetetlennek tűnik, mert tudjuk, hogy az oroszok még napi szinten mindenféle extrém követelményekkel állnak elő. De akik láttak már medvepiacot, azok azt is tudják, hogy amikor ennyire követelőznek, akkor már közel az összeomlásuk, közeledik Afganisztán utáni újabb háborús kalandjuk vége. Ez pedig pozitív lehet a piacok számára, legalábbis a béke eufóriát szokott okozni.
TheSnake2020 2025. 08. 19. 10:33
Előzmény: #125235  KrisztinaI
Én nem gondolok fizikai vhra semmiképp . Ez már nem az a világ.  Persze kitudja. 
KrisztinaI 2025. 08. 19. 10:26
Előzmény: #125234  TheSnake2020
Szerintem amíg nincsen III.vh, addig, amit ír, reális, és nincs is vele baj, inkább csak azzal, hogy ha eddig nem volt már hatalmas felhalmozott nyereséged (lsd előző 10 évben befektetett pénz), amiből a 10-15% nem számít, akkor ha ezt egy párszor megcsinálja a piac, akkor elég rosszul fogod magadat érezni kezdő befektetőként, ha minden penny számít, és közben az infálció teljes erővel ellened dolgozik.
TheSnake2020 2025. 08. 19. 10:16
Előzmény: #125218  mamoka47
Ebben nem ez a pláne.  Hanem, az hogy ugyanez a hit elindulhat visszafelé is. Te ezt nem tudod elhinni. Jól láthatóan sajnos azok sem, akiknek számolni kellene ezzel. Mert akkor viszont nem 10-15% esés jön.  Nálam sajnos van egy ilyen forgatókönyv is. Erre mondom mar évek óta, hogy akik kereskedtek medve piacon azok sajnos már bőven 50 felettiek, inkább 55+. Legyen igazad neked, legyen az örök long birodalma.  A történelem és a gazdaság történelem eddig nem erről szólt. Évezredeken át.  Mindig volt korrekció.  Csak nehogy saját magunkat korrekciozzuk ki a földi létből . A jövő minisztériumi. Kötelező olvasmány lenne nálam mindenkinek.
KrisztinaI 2025. 08. 19. 10:12
Előzmény: #125229  mamoka47
Ezeket a kis mogyikákat a 10-15% ki fogja rázni szerintem gyorsan, mert ők nem elveszíthető pénzt tesznek oda, hanem olyat, amiből gyors meggazdagodást várnak....... ők ezt nem tudják kiülni.
Nézd meg a Reddit posztokat, és meglátod: van X pénzem, 2 év múlva házat akarunk tenni, mibe tegyem. Az illető ki nem mondott elvárása, hogy duplázódjon meg, de kockázat nélkül, neki nem elveszíthető pénze van ott, mint egy pomperj féle Boomernek, neki nem számít, mert már mindene megvan, a gyerekei elit egyetemen, majd kiüli, amíg visszapattan, a gyerekei, unokái úgyis megörökölik,  ezeknek az emberkéknek számít.....de duplát akarnak és kockázat nélkül, mert közben az infláció dolgozik ellenük, egy boomer ellen már nem dolgozik, mert a legnagyobb értékű eszközeit már réges régen megvette, ő már maximum csak mosolyog és örökíti tovább, vagy estleg brutális haszonna adja el, ha szüksége van rá..... ez a bazi nagy különbség.....
KrisztinaI 2025. 08. 19. 10:08
Előzmény: #125228  KrisztinaI
Én elmondom, hogy mit gondolok erről: ez a cucc nem fog összeesni soha, mert a sok Boomer nyugdíjasnak, GenX-nek ott van a nyugdíja befektetve, ők bazi jól élnek ebből, a feleségek ebből vásárolgatják a Redditen a 4-5000EUR-s designer táskákat(=elképzelhető, hogy  a többi elszegényedő ember mellé ők ki fogják tudni pótolni a kieső fogyasztást is, tehát all happy) , nekik meglesz az 5-%-uk, hogy ne vegyék ki a pénzt, ami az átlag embernek kevés lesz az infláció miatt, mert az 5%-ot simán ledarálja és ezért majd elkezd higher risk tradeket keresni, amin nagyobb az esély veszíteni, illetve ugye nagyon jól kell tudni választani.
pomperj
pomperj 2025. 08. 19. 10:05
Előzmény: #125216  pomperj
SPY daytrade
EGy szokatlanul nyugodt nap volt. A wave(iv)=WXY korrekcios  alakzat vaoszinuleg keszen van. 
Indul fel wave(v), uj ATH-t varunk.  NDX es DOW is hasonlo szerkezet, IWM inkabb kinlodasos.
Az viszont  lehet kerdeses, hogy ez az utolso (v)? a szerkezetben,   vagy esetleg 
ez utan meg egy (iv-v) hullampar kovetkezik?
.
A 60min stochastic lennt van 19-nel, a VIX alacsony maradt, szoval minden egy ujabb rallyt sejtet.
A sentiment 70, tovabbra is  tart az optimizmus.
A chart  szamozas  ugyanaz, mint az elozmenyben.
.
https://imgur.com/a/q7uU65N
mamoka47
mamoka47 2025. 08. 19. 10:03
Előzmény: #125222  KrisztinaI
  Amikor több lesz a befektetni való tőke a hitből befektetőknél mint  a racionális befektető csoportoknál, onnantól kezdve nincs mitől félni. Szerintem már ebben az időszakban vagyunk. Évi egy 10-15%-os 1-2 hónapig tartó korrekció maximum amit én a következő 10 évre eltudok képzelni. Év/év alapon folyamatosan emelkedő indexeket várok. Ez az új befektető tömeg átgázol minden eddig alkalmazott pénzügyi, technikai  elemzéseken. Ők ezeket már nem csak nem alkalmazzák, hanem  ezek az elemzések  nem is érdeklik őket.
KrisztinaI 2025. 08. 19. 09:55
Előzmény: #125225  Mek-Elek
Igen, csak ne felejtsd el, hogy ezek a kisgyerekek az évi 20%-ot várják..... mert eddig annyi volt mondjuk az NDX-en az ő emlékezetükben, mert befektetés csak a Covid óta létezik.....azelőtt, amikor kvázi risk free volt, akkor természetesen az átlag ember nem tudott róla......
Ha valaki tavaly november óta buy and hold-ban van mondjuk S&P500-on akkor kb tavaly óta van 5%-a... vagyis hozza az átlagot.... közben a rendes kamat is annyi kockázat nélkül.....és az egész Reddit tele van GenZ kisgyerekekkkel, akik most nyitják az első TBSZ-t, és azt kérdezik, hogy ugye elég lesz ETF-et venni, de azt sem értik, hogy azzal mi lesz, ha esik a piac, csak hát eddig azt kellett venni..... és közben a BlackRock egyik igazgatója leírta, hogy ők felhagytak a stratégiai tervezéssel, csak taktikai alapon fektetnek be.... a kisgyerekek a Redditen pedig most kezdenek stratégiai alapon befektetni, amit 15 évvel ezelőtt kellett volna csinálni.....
Most is megvan a 20-30%.... csak éppen április óta, és nem buy and hold-ban.....a 15 évesek szerint pedig a Bitcoin a tuti befutó, amire én is láttam már 200k célárat komoly elemzőktől is, és utána elkezdték megírni, hogy hát valószínűleg mégsem lesz annyira, mert ahhoz már egy kicsit magasabban kellene járnia......
joe001
joe001 2025. 08. 19. 09:36
Előzmény: #125219  szieszta
A kérdés a meleg "xart" is megveszed-e  papiron olcsóbban , hogy reményeid szerint drágábban adhasd el ( közben természetesen kezelve a kockázatot) vagy tátott szájjal óbégatsz , hogy milyen drága túlértékelt és sokan veszik....:) Valami spekulációnak hívják az ilyesmit asszem😇🤔
pomperj
pomperj 2025. 08. 19. 09:36
Előzmény: #125217  MrRaptorone
Nat.Gas
AZ utolso NG  chart (julius4) abbol indult ki, hogy a 2.86 support tartani fog, wave(2) keszen van es
indul feljebbre. Kezdodik wave(3).
.
DE kiderult, wave(2) egy komplikaltabb WXY dupla zigzag jellegu korrekcio lett, es a 2.86 ala esett, 
eddig 2.77-re.
Ezzel megnyilt az ut lejjebbre. Idealisan Y=W eseten, ha a szokasosan alakul a meret dupla zigzagnal,
akkor  a  2.50 - 2.60 savban van  a target. Ott lehet wave(2) vegpontja. 
ES par heten belul,  onnan fel wave(3 of C), sokkal feljebbre, valahol 9 -12 kornyekere.
.
https://imgur.com/a/R5AhvgZ
Mek-Elek 2025. 08. 19. 09:36
Előzmény: #125222  KrisztinaI
Még nem, lesznek újabb csúcsok az indexekben.
Mek-Elek 2025. 08. 19. 09:33
Előzmény: #125221  terelemel
Vagy benne ülve végig nézik ahogy folyamatosan csökken a portfóliójuk értéke akár még hitelből vásárolnak is hozzá alacsonnyab árfolyamon, hogy mennyire olcsó, ami aztán még tovább esik, és a legvégén, szinte a trend legalján a nagytöbbség hatalmas veszteséggel kapitulál. Ha visszagondolok a korai időszakomra (2006-ban kezdtem ismerkedni a tőzsde világával) nem igazán volt jó kockázat kezelési stratégiám, sőt egyáltalán nem volt, és ami  a legfontosabb képtelen voltam veszteséggel eladni részvényt. Amikor beütött a subprime vállság 2008-ban a fentebb leírt módon jártam el (a hitelfelvételt kivéve, azért annyira elvetemült nem voltam) ahogy sok más ismerősöm is. Szóval a piacon előbb utóbb úgyis lesz tisztulás.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 08. 19. 09:32
Előzmény: #125219  szieszta
Btc fsp-t csinalt naposon. 
KrisztinaI 2025. 08. 19. 09:27
Akkor ez a modernkori történet Rockefellerről és a cipőtisztító fiúról, és most kell menekülni, amikor egy 15 éves is ezt ismételgeti?
Én még soha nem láttam olyat, hogy a többség kockázat nélkül jól járjon..... 
terelemel 2025. 08. 19. 08:48
Masreszt, ez akár  több 100.000.000 új befektető, akik sosem tapasztaltak hogy eg el a penzuk, es ha egyszerre kezdenek el panikolni...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek