Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
KrisztinaI péntek, 12:14
Előzmény: #118495  pomperj
Szerintem tök mindegy lesz. Ha megnézed, mi az ami számít: hard power, commodity: fegyverek, élelmiszer, ennivaló, autó, lakhatás, a többire pedig egyre több ember talál ki egyre több otthon is használható ezt-azt....mert nyilván egyre több kerül a tisztítóba vinni a kabátot, UGG csizmát.... az amerikai emberkék most kezdenek rájönni arra, amit meséltem, hogy nem kell mindent azonnal kidobálni, egy hölgy szomorúan mesélte, hogy kidobálta az értékes bőr designer cipőit egy tiszítós videó alatt, mert büdösek voltak..... no comment, Mo-on pedig a designer cipőket tistzító úriember tisztító csomagot árul hozzájuk.
Ami az autózást és az egyéb tartós fogyasztási cikkeket illeti: no problem, majd életed végéig bérelheted, ha elviselhetetlen szintre fog emelkedni az ára.....egy bizonyos ponton túl szükséged lesz rá, főleg, ha Amerikában vagy, ahol nincsen tömegközlekedés.
MrSomm péntek, 11:23
Előzmény: #118498  MrSomm
Ezt már sokadszorra mondják és beleillik a sorba, ahogyan építik fel az egész kriptó bulit.
Közben Trump családnak lesz egy stable coinja is. Ha jól gondolom ez akár le is válthatja a tether-t. 

https://www.wsj.com/finance/currencies/trump-backed-world-liberty-financial-unveils-plans-for-new-stablecoin-86b596b4
MrSomm péntek, 11:19
Előzmény: #118496  pomperj
Moka_Brikka péntek, 10:27
BTC idő és ár szempontú elemzése:
https://www.youtube.com/watch?v=-4wCSAmk2gU
pomperj
pomperj péntek, 10:26
Előzmény: #118481  Beze
Gold temat ujra at fogom tanulmanyozni;
egy tozsdei omlas es recesszio idejen Gold se szokott maskepp teljesiteni.
pomperj
pomperj péntek, 10:23
Előzmény: #118493  vaczak
1) Ez az ujkeletu    "manufacturing mania"  preferalas  azert is elkepeszto, 
mert vilagszerte 50 eve csokken a GDP-ben a manufacturing rerszaranya, es novekszik a "services". 
A manufacturing a  fejlett orszagokban 10-15% ra csokkent, a szolgaltasok 65-85%ra
nott;  es teljesen ostobasag  azt kepzelni mint 1840 korul, hogy az akkori brit ipari forradalmat kell
manapsag ujra lemasolni. 
.
https://imgur.com/a/dPfQ88d
.
2)Tesla.
Minden cikk azt irja, hogy Q1-ben a Tesla eladasi osszeomlottak. Kinaban is Europaban is,
es az USA-ban is. Szinte biztos, hogy az egy evvel ezelotti Q1/Q1 hasonlitasban alul fog teljesiteni,
eladott szamban is es profitban is.
Akkor  kiderul,  hogy az a felar ami hatalmas novekedere van bediszkontalva, az nem letezo alom.
.
A 2024 Q1 profit 45 cent/sh volt, es most (ha mazlijuk van)  osszejon egy 20-30 cent/sh profit.
Akkor evesen talan lesz EPS=1.0-1.50$/sh ami a mostani 270$ arfolyamnal  PE=270.
Haat, ha valami most pokoli nagy zuhanasnak nez elebe, az a Tesla. 
A  -90% esest, gyanitom hamarosan  erdemes lesz jatszani. Ha jol tudom, Apr.22 a report. 
komodoi péntek, 09:54
Trump féle illiberális gazdasági modell ugyanúgy meg fog pörögni, mint amit már láttunk valahol mások által előadva, csak az a kérdés addig mekkora kárt okoz. EU, UK, Kanada, Ausztália, Új-Zéland, Japán?, Mexico? megrázza magát és új kereskedelmi szövetségeket kötnek.
vaczak péntek, 08:23
Előzmény: #118491  pomperj
Trump már az első ciklusában is azt ígérte, hogy visszahozza a klasszikus "manufacturing" munkahelyeket, de gyakorlatilag szinte semmi érdemi növekedést nem tudott elérni ezen a téren (a nagy céges adókedvezmények többségéből is inkább srv és bónusz lett, nem új beruházások). Lesz 1-2 cég, aki bejelenti, hogy létesít új gyárat, ezt győzelmi jelentésekben hetekig-hónapokig mutogatni fogják majd, majd szép csendben elfelejtődik
ragarda
ragarda péntek, 08:04
Előzmény: #118491  pomperj
Lehet most jött el az ideje az amcsi használt autós cégeknek?
pomperj
pomperj péntek, 07:57
Auto vamok
Hatasa sokkal rosszabb lesz mint elso ranezesre: 2 nap alatt   GM -12%,  F -6%,  TM  -5%,   VOWG -10%
Ez csak a kezdet.
.
1)Egy mexicoi automunkas  orabere 5$, egy amerikai bere 30$.
Miert is jo, ha amerikaban gyartjak? A 25% vamtetel a 40k$ auto arat 10k$-al  megemeli. Inflacio.
.
2)AZ autogyartok profitja 5-8% savban van. HA megemekednek a ber koltsegek, es hozza jonnek
a 25% vam koltsegek  is  (ne felejtsuk, az USA-ban eladott autok -gyartoktol fuggoen-  50-90% reszet
 az USA-ban, de 20-50% reszet mashol gyartjak, tehat az a resz  vam ala esik),    szoval, 
akkor profitjuk nagyot csokken, talan egeszeden zeroig. Sot,  lesznek amik vesztesegbe  zuhannak.
Evekig fog tartani, mert ebbol nem lehet konnyen kimaszni.
.
3) A vilag auto iparaban lesz a tozsdeken az autosokban kb. 1.5 Trillio$ veszteseg. Talan 2 Trillio$ is. 
Az USA auto vasarloknak lesz evi 15m megvett auton egyenklent 10k$ ar-emelkedes,  az 150mrd$/ev.
Ezzel szemben a nyereseg oldalon lesz az USA-ban  50-60k uj autoipari munkahely. 
Ez megeri?
.
4)A dragabb autoknak dragabb az autoalkatresz is, meg az eves biztositasi dija is. Azok is +25%.
.
5)Tesla arfolyama 480-->270$ esett ebben az evben. Meg mindig TSLA  legalabb 10xre tularazott.
Ezt akarja Trump es Musk megallitani,   ezzel az egesz vam-cirkusszal?    Nem fog sikerulni.
.
szieszta péntek, 07:12
Előzmény: #118488  mereszZenesz

Kanada elleni vámokat állítólag  a Kanadából beérkező kábítószer miatt vezetik be.
Persze a marihuánát lehet gyógyszerként is kezelni, a mámorban semmi sem fáj.
Az egyik ismerősöm mondta, hogyha teljesen legalizálnák a mariskát, bárki termelhetné, így a cégek egyeduralma megszűnne. A mostani cégeknek van kivételük a törvény alól, igaz, csak orvosi célra, ezért száguldanak minden hírre. 
Ha feloldanák a marihuána tiltását, bármely virágcserépben megterem.
Az egyik ismerősömnek például dohány van az udvarán, azt mondja legyek ellen, de előszeretettel szárítgatja  a leveleit és füstöli el. Ez olyan, mint a házi bor, aki magának készíti, az meg van győződve, hogy ez a legjobb. Jobb, mint a kubai. :-)
mereszZenesz csütörtök, 23:26
Előzmény: #118487  Bodegue
 Bármi megtörténhet...
Mit mondott Gaetz ?
Bodegue csütörtök, 22:40
A Gaetz mondott egy mondatot a kannabiszról. Valaki szerint  van realitása egy MJ rallinak?
Egyetértek veled, ahogy írtam is, SP-ben várok még egy új csúcsot, NDX-ben talán, cryptokban is benne vagyok, ott is emelkedést várok, de szerintem igen közel vagyunk a tetőkhöz. Bár a crypto akár meglepetést is okozhat (pozitív értelemben), de nagyon nem tud elszakadni a piac teljesétől, szóval azert óriási outperformer nem lesz a crypto sem. Nem mondom, hogy már totál bear vagyok, de már nagyon bull sem. Ha netán jönne egy eufórikus, gyors rally - legyen a kiváltója bármi is -, nos, azt kiszállóra használnám. :)
czm csütörtök, 19:29

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/xstation5screens/133/140/39e178db187bd4fdb0f4408f63c5d68e2c43c520.png
---
NQ
hetes kep is elso blikkre ijesztonek tunhet, de pont jo meg
itt van ez a gyertya, egy piros tuske, eles lefordulas, 50MA alatt vagyunk, BB tagul lefele, van hely az esesnek
elozo ket het gyertyai egy fordito parost adnak, az e heti gyertya az elso szandeku emelkedest (mozgast) vette vissza, ami stabilabb kezet eredmenyez, igy ha ez lesz az irany eroteljesebben mehet, es meg az elozo hetek felett vagyunk, emelkedes "epul"
valamint icsiben a kumo folott fordult , es a zold 'tarajos vonal' is szokkenni keszul fel -> ha atstartol (mint korabban is tette), akkor nagy zold gyertyak johetnek a kovetkezo hetekben
!! ++ megvan a kapitulacio = Trump kijatszotta az aduaszt, EU szivekozepebe szurt, autoipar vam 25% - ezt mar nem tudja fokozni; ennyi volt! ha ez most nem utott at, akkor ez mar nem hat a piacokra
--
uj ATH varhato szvsz, es lesznek AI hirek (Kina ele kell kerekedni) es amikor jonnek a gyarbejelentesek USAban (nemet automarkak),akkor lesz valahol a csucs talan
---
ha megis lefele veszi az iranyt, akkor valahol itt (vagy lentebb) kene zarnia a hetet es telibe lefordulnia jovo het elejetol e heti szint ala
kajli_man
kajli_man csütörtök, 19:23
Előzmény: #118483  Moka_Brikka
hellforceone csütörtök, 18:26
Előzmény: #118438  terelemel
A 25% bejelentés tett pesszimistává. Egész idő alatt arról lehetett hallani, majd visszahőköl, észhez tér, nos, nem úgy néz ki és ma még tovább fenyegetőzött, ha EU és Kanada együttműködnek. És akkor mi jöhet még jövő héten?? Persze lehet valami csoda folytán egy rally, SP-ben még valóban várnék egy új csúcsot, nasdaq akár kész is lehet, de, ha nagyon erőltetik, akkor még lehet benne egy löket, Dow, hmmm, nem egészen tiszta, de annyira nem is követem, mint a másik kettőt. Kiszállókat keresek már. Én eddig mindig azt mondtam, pomperj túl pesszimista volt hoooosssszzzú éveken át, nos, most már én is az lettem. Lassan cash és USD-ből váltás EUR-ba.
Beze
Beze csütörtök, 18:19
Jánostól kérdezném a mai nap fényében él még az arany ezüst várakozás? A lefelé várakozás. Erőt mutatnak én úgy veszem észre. A bizonytalan jövő és Trump vámjai ugyebár..

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek