Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Stg 2023. 02. 23. 09:15
Előzmény: #192677  Mammabear
Weber hipotézise szerint
A protestáns hivatásetika
Szerepet játszott.
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 09:14
Előzmény: #192663  Törölt felhasználó
Nyisd ki a szemed!!!
.
A földrajzi Euróoában....
 Addig tart a "nyugat" ameddig NEM hagymakupolás templomokat látsz a kereszt jegyében.
Ahol a hagymakupola az alapértelmezés az már a "kelet".
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 09:13
Előzmény: #192677  Mammabear
Most remélem nem az jön, hogy a nyugatiak a barátaink is. 
Mammabear 2023. 02. 23. 09:05
Előzmény: #192671  szieszta
Okè, csak a kettő között nincs politikai, gazdasági szövetsègi rendszer így a kèrdès fekete ès fehèr. Majd ha lesz akkor felmerül a "dilemmád"
Kritizálni lehet ès kell is, viszont èn nem kritikára reagáltam, hanem arra hogy "nem vagyunk a nyugat rèsze ès ezt ők döntöttèk el". De, tènyszerűen a rèsze vagyunk. Ès igen bőven van mit reformálni, van is folyamatosan egy evolúciója. 
A szöveg közepe biztos így van, csak nem tudom mire válasz, mert nem írtam semmi ilyet. 
A vègère reagálva: A kapitalizmus alapja nem a telhetetlensèg ès a kapzsiság, a legszebben csillogó arany wc kefèket nem a tőkès társadalmakban találod. 
A kapitalizmus alapja a protestáns etika:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/A_protest%C3%A1ns_etika_%C3%A9s_a_kapitalizmus_szelleme
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 09:03
Előzmény: #192671  szieszta
Csak hát a kapitalizmust sem lehet bevezetni, azt is fel kell építeni. A magyar kapitalizmus csak olyan, mint amit gondoltunk a kapitalizmusról a szocializmusban. Nyugaton nem olyan, mint otthon. 
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 08:49
Előzmény: #192673  ehe
Nem az Orbán léptet ki minket a nyugatból, hiszen sosem voltunk tagok.
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 08:47
Előzmény: #192673  ehe
Úgy értettem, hogy 34 éve sem vett minket a nyugat a táborba. Szerintem ezt csak mi találtuk ki. Marhaság. Az egy zárt klub.
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 08:23
Előzmény: #192667  Mammabear
A külker 80 %-a, igen. De ezek nem magyar termékek..
szieszta 2023. 02. 23. 08:20
Előzmény: #192668  Mammabear

Ez egy magyar specialitás, hogyha azt mondom, nem szeretem a fideszt, akkor csakis a gyurcsány.
Semmi más alternatívát nem ismer a magyar.
Hasonlóan, ha kritizálom a nyugatot, akkor jöjjön a kelet.
Semmi sem fehér és fekete. Mindennél van átmenet.
Azt tény, hogy sokkal jobban élek, mint a szociban, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehetne jobb. Ha kritizálom ezt a rendszert, akkor arra gondolok, hogy ezt kellene megreformálni és nem a régit visszahozni.
Sokszor olvastam, hogy jön már az összeomlás, ez már így nem mehet tovább, meg a fidesz rosszul kezeli a gazdaságot. Ezt általában olyanok írják, akik arra várnak, hogy olcsón be tudjanak vásárolni. Nem akarnak ők rosszabbul élni, csak gazdagodni.
Ez a  kapitalizmus alapja, a telhetetlenség, kapzsiság hajtja előre. Ha meg lennénk elégedve ami van, nem fejlődne semmi. A szoci ebbe ment tönkre, hogy az emberek nem voltak motiválva.
szieszta 2023. 02. 23. 08:07
Előzmény: #192661  kukor-ica

Én orbánt nem szeretem, mert a korrupciót és a lopást világbajnoki szintre emelte. Minden annak van alárendelve, hogy minél többet tudjanak lopni. Még, még még, semmi nem elég!
Amit látunk és tudunk róla, az csak  a töredéke, amit a politikának köszönhetően sepernek a zsebükbe.
Ennek ellenére sok minden van, amiben egyet értek velük.
Azt én is úgy látom, hogy a nyugati politikusok sem maszületett bárányok, nem vetik meg a pénzt. A kapitalizmus már csak ilyen, a hatalom hozza  a pénzt és a pénzzel meg lehet erősíteni a hatalmat.
Azt tudatosítani kell, hogy a politika is egy óriási maffia hálózat, szétfutnak  a szálak. Nem egy jótékonysági szervezet, hanem kemény biznisz.
Az embereket azzal ámítják, hogy értetek vagyunk és a ti javatokat akarjuk, de ezért jár nekik a sikerdíj.
Bizonyítékom igaz nincs rá, de meggyőződésem, hogy aki  a politikába belépett, annak biztosan van valami titkolni valója. Senki nem menne oda, ha nem érné meg neki és itt nem a fizetésre gondoltam.
Már régen is volt róla tudósítás, hogy az EU-s politikusok hogyan használják ki  a juttatásokat, ami sokszor több, mint  a fizetése. Reggel beszaladtak a portára, aláírni a jelenléti ívet, aztán irány haza. Csak azért, hogy megkapják a napi díjukat.

szieszta 2023. 02. 23. 07:49
Előzmény: #192660  kukor-ica

Ilyen cikkeket azért szeretek, mert semmitmondóak.
Ez olyan, mint mikor a részvényeknél az elismert elemző azt mondja, ha felfele fog menni az ára, akkor bizony emelkedni fog, de ha lefele akkor csökken. Azért nem zárható ki az oldalazás sem.
Ehhez kell a szakértő!
Vagy piros, vagy fekete, de lehet a nulla is. Szerencsejáték.
Mammabear 2023. 02. 23. 07:38
Ha valakiben ez felmerül kèrdèskènt már a nyugatra szavazott, ugye keleten erről nem szokás elmèlkedni,vagy de csak amíg a tankok meg nem jönnek
Mammabear 2023. 02. 23. 07:35
Nato ès EU tagkènt, úgy hogy a külker 80%-a az EU-ba megy, keresztèny országkènt szerintem a nyugat rèszei vagyunk. Azt sem èrtem ez általában hogy meg mièrt merül fel
mr_bob
mr_bob 2023. 02. 23. 07:24
ha elég sokáig mész keletre, akkor előbb-utóbb nyugaton kötsz ki ,))
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 06:30
Előzmény: #192664  Shortelek
Na most minden vita nélkül. A nyugat a téma. Látjuk mire használja a nyugat Ukrajnát. Induljunk ki ebből. Normális ez így? 
Shortelek 2023. 02. 23. 06:17
Semmi!!
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 05:40
A nyugathoz tartozást nem mi döntjük el, hanem a nyugat. Ők úgy döntöttek, hogy nem tartozunk oda. 
Törölt felhasználó 2023. 02. 23. 05:35
Mert melyik része nem igaz amit mondott? 
kukor-ica 2023. 02. 23. 00:07
Előzmény: #192660  kukor-ica
Ezeket ugye mind tudjuk, ezért kár cikket írni aggregált adatokkal.
Aki venni akar várjon, akinek nem kenyérre kell, az ne adja el, aki hosszú távra tervez, az tartsa.
Nem is zavarna, nem is érdekelne.
Csak hát közben a vezér agya egyre jobban megy el:
https://444.hu/2023/02/22/orban-elmondta-a-frakcioulesen-kiket-tart-ellenfelnek
.
Amikor interjút ad a lakájmédiának, akkor értem, hülyíteni kell tovább az amúgy is hülye szavazókat, mert a végén még egy picit fény gyúlik az agyukban, és rájönnek, hogy ha egyáltalán van valami jövője az országnak, akkor az nyugat felé van, és nem keletre.
De amikor a saját embereit igazítja el kvázi zárt körben a fenti tartalommal, akkor már aggódom.
És sajnos nem tudok racionális befektetési döntéseket hozni, mert nem adottak a racionalitás minimális feltételei.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek