FED ülés eldöntheti az irányt. Kérdés hol várja meg. Az utolsó emelkedés korrekciós fiboján 1.07 alatt vagy addig lemegy a korrekció és magasabb szinten, onnan zuhanni is többet lehet.(?) Arany előrébb tart(?) - mint indikátor. Mai mozgás ebben a formában nálam sokadik helyen volt+nem is voltam trade helyzetben, ki is maradtam belőle….
Továbbra is nagyon komoly jelzés értékkel bírhat, ha 1,0827 alá zár hetesen. Nekem különben a hetesen már jelet adott, csak a megerősítésre várok. Megyek dollár irányba, tőzsdei pozik folyamatos zárásával.
Eddig egy sima ABC van, mely kicsit túlment a “lábak” hosszából kalkulálható szinten(1.0930), nyúlik tovább. Délután USA adatok meglátjuk hogyan mozgatja meg. —— Benne maradt 15 pip - korán zártam. GBP/USD meg jobban elb@sztam… ——
Ha az éves gyertya fekete, akkor az Isten sem menti meg a nagyon komoly mélységektől valószínűleg. Vagy az ellenkezője. 1,07 alatt van valahol. Én növelem a dollár pozíciót, elsősorban, forint kamatokból. Rövid kötvény alapok az elmúlt hónapban (November)0 ,5% hoztak mind dollárban, mind Euróban a magyar kb. 0,8 lesz. Kezd a deviza erősen versenyképes lenni, PMAP a lakossági oldalon még jó, de kezdek lassan deviza felé tolódni. Az EUR/USD hónaposon még nagyon gyenge. Kíváncsian várom a december hónapot. Ha 1,10 felett zár akkor teljesen más van, mert akkor az éves szignált negligálta.
A piac mindig tartogat érdekes dolgokat. Elindult az eddigi emelkedés korrekciója. Jelen állapot szerint(11.30) lesz egy szép fordító gyertya hetes TF-n. Most első TP-t elérte(1.0930) sőt át is ment picit rajta, H4-MA50 teszt,emelkedő trendvonalat piszkálja. DXY ereszkedő trendvonalat törte, fontos 103-103.10 ellenállást elérte. Ma havi záró. Folytatás trendvonal törése esetén. Korrekció1célállomás 1.0730-70 köze ideális beszálló long EUR beszálló. Mélyebb korrekció esetén 1.0660. Ezek fibo szintek és “érdekes” módon horizontális ellenállási szintek is. 1.0660 esetén viszont érdemes figyelni, mert újból felmerül a trend irány kérdése. DXY talán beszédesebb lesz.
Nos. Az EUR/USD lassan tetőt ér(1.1030), ahol eldőlhet, h lefordul vagy megy tovább felfelé. A kereszten TA alapon még nem feltétlenül dőlt el. - Azonban ma DXY olyan szintet ért, mely a korábbi szerkezetben épülő dollár erőt invalidálta elméletben. Így a technika kép alapján ebből a szerkezetből a további dollár long valószínűsége kicsi, így az esetleges tetőzés és lefordulás inkább tekinthető az eddigi EUR/USD korrekciójának. Szvsz.
Jelenleg nincs egy árva bearish technikai formáció vagy jel se a charton…még alacsonyabb TF-n se. Ellenben van egy 180 pipes bullish rally gyertya(napos), mely simán átjött a napos ellenálláson és fölé zárt tegnap nem is kicsivel. PA a hetes ellenállási zóna alatt (1.0950-65)…arra nagyon nagy eséllyel rápróbál a piac…ha azt áttöri és fölé zár naposon akkor igen nagy valószínűséggel vége a lejtmenetnek. Ebben az esetben a paritásváróknak még várnia kell - legutóbb ez 5+ évet jelentett. Ez mellett szól, h a tegnapi nap DXY-n is szétcsapta a long/bullish/dollárerő formációt. 1.10 fölé zárás esetén is Lesz/lehet lefelé kör, de már új alj esélye nélkül ebből a formációból. Jelenleg: Elméletileg(!) beszállás longba 1.0790-1.08 illetve 1.0731-40… De a charton nincs érdemi mozgás, így meglepne , ha adna long beszállót…
A 2-vel ezelőtti hetes gyertya 230 pipes. Ha a mostani azzal megegyező: "zászló": 1.0665 > 1.0895, 88-nál állt meg, végülis akár " kész" is. a kettő között volt egy 100 pipres korrekció, ez alapján egy 1.08-as visszanézés logikus lenne. Ti nem várjátok 1.085, ennyire bulilsh jön?
Nos. Ahogy most állunk a hetes TF-n is törhet a medve trend(még nem történt meg, de az impulzus). Fontos szintek meg nem sérültek, de mindig erősen hat a percepcióra, ha azt látjuk mekkora is milyen impulzussal rajzol a PA napos gyertyát. Igaz “B”hullámok is tudnak ilyet. A mai gyertya a bejegyzésig cirka 170 pipes… Ebben az évben nem nagyon találtam ekkora napos gyertyát short irányba pedig pláne nem. Szóval akkor melyik is lehet az irány.(?) Sajnos az ilyen típusú mozgást nagyon nehéz elcsípni így ezek medő pipek lehetnek trade szempontjából, igaz tegnap elpattant nem először a 1.0660-70es sávról ott az technikailag adódott beszálló. A PA ott tart jelenleg ahova korrekció első lehetséges megállója szerint menni kellett volna 1.0850 csak a szerkezet…
Szerintem hetesen újabb short jelet adott, de majd holnap nyugtával. Célár lentebb, mint 1,04xxx , de még nem paritás. Valahol 1,027 környéke. Ugyanakkor napos 1,055 alá kellene hogy zárjon. Szóval kereskedni szerintem nem érdemes addig. Hónaposon masszív short továbbra is. DX sokkal magasabbra tart. 120 köré. Majd az éves gyertya , ha fehér eldönti. Tévedés joga stb.
A nov.12-én elért csúcsról esés 61fiboján 1.072x körül lefordulhat, ha impulzus lesz új aljra mehet..1.04xx, de még nem paritás stb… Más kimenet is lehetséges, pl még nincs kész a felkör.
Érdekes szinten mind az EUR/USD, mind az HUF/USD. 20 ES 50 hetes mozgok bűvöletében. Továbbra is benne van egy paritás közeli EUR/USD. Idén. Csak a korrektség kedvéért. Továbbra is kamunak gondolom a múlt heti tőzsdei emelkedéseket. Tévedés joga stb. Forint kamatok devizába. Ez a legegyszerűbb.
mert megy amcsiban már a választási felkészülés lassan, nagyon magasak az állampapír kamatok, nem fognak többet emelni, még tartani sem biztos már, szóval csökkenni fog a marzs előnyük, és vagy 5x próbálta áttörni huzamosabb ideig az 1.05-ös határt, aztán most ez lett ami ma - 11.01 még lehetett volna nyitni 364-en, most 353...
Nem egy szofisztikált modell elismerem, de amíg az usa gazdasága szárnyal, addig az eu gazdasága a porban fetreng. Ha én döntéshozó lennék az euban, biztos nem akarnám azzal nehezíteni a helyzetet, hogy hagynám trendszerűen felértékelődni az eurót a dollárral szemben, ráadásul egyelőre a kamatkülönbzet is a dollár felé billenti a mérleget. Én
Fsociety-hoz hasonlóan, még nem temetem a dodót.
Technikailag a ma szintek benne vannak a korrekciós sávban magasabb TF-n. Viszont a mai impulzív mozgás oka és/vagy támogatója, h fundasan USA-ban elindult a fordulat és ez a további kamatemelést valószínűségét erősen lecsökkenti. Szóval a piac újabb érdekességeket tartogat.
Megy az adok kapok rendesen. Szerintem nagyjából mindegy, hogy mit csinál a FED holnap. Max ha azt mondja, hogy elindul a kamat csökkentési ciklus akkor tudja megmenteni a helyzetet. Különben nagyon úgy néz ki, hogy kalap kabát elindult a maci piac mindenbe. A három fekete holló hónaposon jó indikátor.
Tojik ez a fordított H&S-re(kivéve ha már múlt héten meg lett a jobb váll) és a háborúra is…. Gyönyörűen megpattant a 1.0525-s támaszon ahogy kell, ahol háború nélkül longot keresne az ember… Akkor várunk valami következő lehetőségre… Bye.
EUR/USD eddig egy-egy hármas szerkezetben jött le, s H1 egy záró formációt csinál éppen a PA. GBP/USD tisztább, ott szinte pipre pontosan a pénteki emelkedés 61% fibojáig jött le egy hármas szerkezetben a PA. Szóval konfliktus/háború ide vagy oda eddig nincs változás a múltheti technikai képben. De még csak hétfő délelőtt van.
Adalék, GBP/USD néztem, mely jellemzően több pippel és sokszor “tisztábban” ad irányt. Ott a tegnapi zárás olyan szinten történt, h a short folytatás még H4-n se sérült… Jövő héten kiderül.
EUR/USD