Valószínűleg ez eddig túl gyors. Az A kerdes, ha az EKB bátran 50bpt vág vagy Izrael megtámadja Iránt komolyabban, akkor ez mit jelent. Az jól látható, hogy azért jöhet dollár erő, de a DX még nem tört komolyabb ellenállást. Lássuk a jövő hétet. Én realizáltam egy kis dollárt, de lehet hogy korai volt még.
Még semmi nem történt. Annyi, hogy hónaposon tovább el a remény a dollár erőre. Ehhez 1,0943 alá kell zárni. Meglátjuk. Mindenesetre a negyed éves Bollinger elkezd beszűkülni. Ez nagy elmozdulást sejtet legkésőbb jövőre. Jelenleg a dollár még a gyenge oldalon , azaz a középső Bollinger felett. Evésen pedig az erős oldalon a középső alatt. A pattern nem sok jót jelent a forint számára.
Nos akkor nézzük, hogy holnap tud e 1,1125 alá zárni. Ha nem akkor valószínűleg további komótos dollár gyengülés. De ha igen...A DX 104,45 ig is visszanézhet. Egyenlőre azért dollár gyengeség van. Evesen továbbra is él a a 0,8 körüli EURUSD. Izgalmas negyed év jöhet.
Medve sehol nincs. Pont ez az érthetetlen. Akkora brutális likviditás van, hogy egyszerűen a szentiment semmit nem számít . Persze ez változhat gyorsan..EURUSD nem lehet a következő negyed éven is fehér gyertya. Komoly szűkülésére van szüksége a bollingernek. Nagy mozgások fognak jönni. Továbbra is a Russell2000, MDAX , FTSE250 amit nézek. A dolog többe kevésbé érthetetlen számomra. Ezért leginkább partvonal, néha day trade -szerűség de ez minden. Hosszúra semmi
Te hol látsz most medvéket? DAX Profit wariningol 1-2 részvénynél, mégis emelkednek:D ATH 19000... ma képtelen volt 18830 alá esni...... "medvepiac", ez még bikapiac sajnos, messze vagyunk a -20%-tól. Ma jött egy fos PMI adat, full EU és USA. le se szarták. Szerintem el van döntve,h Nasdaq bezárja az utolsó GAP-et 20080-20160, kicsit cumiztatják a népet, hátha még ATH-ra mennek 1x, 20350 körüli fordulót várok, tehát, hogy nem megy ki ATH-ra. de persze ez én vagyok...
Még mindig nem tortent semmi. Kra azt akarják elhitetni, hogy minden szép és jó. Tőzsdék ATH, forint erős és még erősebb lesz , mert mi mentjük még a rogyazodo Európát. USA semmi baj adunk egy kis Nitrót azért, hogy a Eiffel torony spicce kiverje a felhőket is. Helyi háborúk, globális klíma válság. Itt csak én vagyok hülye és öreg. Láttam már medve piacot. Kereskedtem is rajta , igaz mivel akkor még csak BUX ak lehetett kereskedni itthon (utolsó medve piac ezred fordulo) nem volt egy nagy kaland. Frusztrált vagyok.
A FED dönt szerda este. Én csak 25bpt varok..Jelenleg úgy tűnik ez a hónap eldönti a következő hónapokra az irányt..Jelenleg dollár gyengeséget látunk... hogy ez így marad e? A piac inkább gyenge dollárt mutat. Meglátjuk.
Az utóbbi 2-3 hétben nagyon jól lehetett kereskedni az EUR-USD és a GBP-USD deviza párokkal...92 %-os biztonsággal...Egyszer vitte ki a stoppot,de a többi kifogástalan volt...
csak én látom,úgy,h vergődik az eur usd 1.044 körül (ma200W 1.1051) hónapos legmagasabb closeok az elmúlt 1 évből 1.102-1.104. furcsálom, hogy nincs dollár erő.
Hát nem zárt fölé egyikben sem. Ugyanakkor a hogyan tovább komoly kérdés. Most már a negyed éves gyertya nagyon fontos. Szerintem nem vág 50bpt a FED. Le akarják ereszteni a tőzsdei lufit ők is. Jó kis játék lesz...
1.1036 volt az éves nyitó, már csak a szimmetria iránti rajongás miatt is drukkolok, hogy lemenjünk odáig. 1.10 alá zárni a hónapot pedig szép izgalmas setup-ot adna (bár tudom a jövő heti nonfarm payroll lesz úgyis a meghatározó az elkövetkező hónapokra)
Majd nyugtával a napot. Azon azért érdemes elgondolkodni, hogy a miniszter úr 1000mrd os külföldi fogyasztást vallott be. Sőt a % os arányokat is figyelembe véve brutális az emelkedés. Ezt vélelmeztem korábban is. Az az érzésem, hogy az igazság odaát van, pláne úgy, hogy pont tegnap jöttem haza tőlük..
EUR/USD