Bár megkértél, hogy ne válaszoljak, de sajna muszáj megtennem, mert alaposan elbeszélünk egymás mellett!
[*1] Le a kalappal előtted! De tényleg! Én mindenkinél többre becsülöm a szocmunkásokat!
[*2] Ne kezdj személyeskedni, mert itt elég komolyan veszik ezt. (Sajna megtetted: impudent, sakál, én)
[*3] Szerintem nem fogalmaztam elég körültekintően, így pont sikerült félreértened! A hozzászólásomban PONT a (gombokért dolgozó) társadalmilag mindennél fontosabb (mint TE) emberekről beszéltem. Sajnálom, ha megbántottalak, de nem volt célom!
Pont erről szólt volna, hogy a legutolsó csavarbehajtó/nyugdíjas is nélkülözhetetlen a közösség szempontjából... Akkor is, ha párezer ember kiárazta őt egy Maslow-piramis-alap-dologból.
[*4] Igazából semmit sem tudunk pl impudentről, így az is lehet, hogy ő a legfelső decilisben van és kőgazdag... Szóval ez lehet tévút...
[*5] Egy kicsit sem akarom védeni se a kiadókat, se a bérlőket, se a lakáspiaci nyerészkedőket! Hidd el! Ez is vakvágány.
[*6] Ismét leírom, hogy le a kalappal előtted! Még sok-sok ilyen segítőkész ember kellene! Csak annyit kérek, hogy ne ugorj mindenre, amit esetleg egy nem jó fogalmazás miatt félreértesz!
[*7] Főnököm már nem lesz, nem is "vág nyakon", és ennél "elmebetegebb kretén" sem hiszem, hogy leszek. :D
Üdv neked.
[*1] Le a kalappal előtted! De tényleg! Én mindenkinél többre becsülöm a szocmunkásokat!
[*2] Ne kezdj személyeskedni, mert itt elég komolyan veszik ezt. (Sajna megtetted: impudent, sakál, én)
[*3] Szerintem nem fogalmaztam elég körültekintően, így pont sikerült félreértened! A hozzászólásomban PONT a (gombokért dolgozó) társadalmilag mindennél fontosabb (mint TE) emberekről beszéltem. Sajnálom, ha megbántottalak, de nem volt célom!
Pont erről szólt volna, hogy a legutolsó csavarbehajtó/nyugdíjas is nélkülözhetetlen a közösség szempontjából... Akkor is, ha párezer ember kiárazta őt egy Maslow-piramis-alap-dologból.
[*4] Igazából semmit sem tudunk pl impudentről, így az is lehet, hogy ő a legfelső decilisben van és kőgazdag... Szóval ez lehet tévút...
[*5] Egy kicsit sem akarom védeni se a kiadókat, se a bérlőket, se a lakáspiaci nyerészkedőket! Hidd el! Ez is vakvágány.
[*6] Ismét leírom, hogy le a kalappal előtted! Még sok-sok ilyen segítőkész ember kellene! Csak annyit kérek, hogy ne ugorj mindenre, amit esetleg egy nem jó fogalmazás miatt félreértesz!
[*7] Főnököm már nem lesz, nem is "vág nyakon", és ennél "elmebetegebb kretén" sem hiszem, hogy leszek. :D
Üdv neked.
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link