lakni_kell_valahol

Regisztráció: 2017-10-10 15:20:01

Hozzászólások száma: 451

Utolsó hozzászólás: 2019-10-24 22:02


Tapasztalat: 1
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-03-30 15:37-ig (9 nap, 23 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
klón
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-09-29 21:52-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
köszi, erre nem vagyunk kíváncsiak

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 22:02

Na nekem itt volt elég...
Ha épeszű ember nem képes felfogni mit jelent amit évek óta mondok (hosszú távon ingatlanár emelkedés lesz) akkor hagyjuk! Ne gyere nekem fizetéssel meg reál árral mert qrvára nem erről beszéltem eddig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Szóval ha a tényleges kijelentésemmel akarsz vitába szállni akkor hajrá, a fantazmagóriáidtól meg kímélj meg!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 19:06

"Amúgy még mindig nem válaszoltad meg, mire lenne jó a LAKOSSÁG tömeges és nagymértékű eladósodása. Tehát nem a vállalatoké, mint amit reggel összemostál. Szóval? "
KI A F***** ÉRDEKEL JÓ VAGY SEM?????? Engem biztosan nem! Azt mondtam ez várható.... Mérget is vehetsz rá!!
Ha azt mondanám egyre több állat pusztul majd ki a jövőben a földön akkor azzal is vitatkoznál azzal a brilliáns okfejtéssel, hogy "kinek jó ez"???
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 19:02

Figyu, teljesen nyilvánvaló dolgokat (áremelkedés) nem nehéz megjósolni... az az érdekes, hogy mégis a többség vitába száll velem e tekintetben! Nem azt mondtam hogy ekkor meg akkor ennyi és annyi lesz a lakások ára pontosan, csak a trendre tettem jóslatot! Sőt, ha pitcairn teóriája beüt egyszer akkor lesz csak igazán lakásár emeledés!!!!! Más kérdés hogy reál értékben ez jelenthet csökkenést de attól még a lakásár továbbra is nominális!!! Én meg erre a nominális árváltozására tettem prognózist!
..
Tudod mit? Jósolok még egyet: a lottó is drágább lesz idővel :))))
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 18:57

Na látod, te is azt mondod ki kell öhögni őket és ennyi!
Átfutottam a képeket és szerintem egyáltalán nem durvák a hirdetések.... olcsó árú kategóriában sokkal agresszívebben áraznak mint felntebb. Nyilván előbb lesz aki 50e/hó kivesz egy 10nm lyukat még ha ARÁNYAIBAN drága is mint egy 300e/hó kategóriájút akár 300ezerért, hiába reálisabb a drágább ára! Ez így megy mióta a világ világ...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 18:01
Én nem rövid távon gondolkodom és az áremelkedést is hosszú távra mondom. A lakosság eladósodottsága is nőni fog szintén hosszú távon. Jön a 40-50 sőt még több éves hitel hála az alacsony kamatkörnyezetnek! Tök hidegen hagy ha akár most akár bármikor jön egy nagyobb korrekció mert utána úgyis még magasabbra szöknek majd az árak! Fiat pénznél ez a normális mint ahogy a fizetések folytonos növekedése is az... Azzal nincs bajotok? 
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 17:39

Nem értelek továbbra sem.. miért lenne valaki pofátlan mert megpróbálja akármilyen áron eladni a termékét/szolgáltatását??? Röhögjetek rajta egyet ha szerintetek irreális és vegyétek ki attól aki reális áron hirdet! Ha te elméssz egy állásinterjúra és bemondod hogy br 1M az igényed de a cégnek 500ezre van a pozira akkor te pofátlan vagy? Nem hiszem... megköszönitek egymásnak az interjút és mindenki megy a dolgára...
..
Amit kivesznek vagy megvesznek az NEM LEHET POFÁTLAN ÁRÚ.... úgy hívják továbbra is, hogy PIACI ÁR! ;)
..
Tudod ki a pofátlan, pl impudent aki mindenre a harmada árát mondja mint a piaci ár... nem is vesz soha semmit mert nincs aki eladjon neki annyiért! Ő tényleg pofátlan...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 17:31

OK, mindent értek, a ház szuper ha lepattant és messzebb is van, a panel szar... vágom.
A kérdésem továbbra is áll: akkor miért bérelte tőlem évekig ráadásul drágábban ha szarabb? Miért nem a házat bérelte sokkal olcsóbban és járt be távolabbról. Jobban érezte volna magát és 1-1,5M forintot meg tudott volna spórolni vele 3-4 év alatt és annyival több pénze lett volna végül (akár házra akár megtakarításban).
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 17:15

Nyilván nem vicces, csak számomra érthetetlen... Megismétlem magam:
" A lényeg: azt a házat amit végül megvett sokkal olcsóbban tudta volna korábban bérelni a panelom helyett, de mégsem ezt tette!!!! Miért? "
Tehát több évnyi bérlés után van X forintom vásárolni, erre ahelyett hogy megvennék egy olyat mint amit bérlek kijjebb megyek és megveszek egy olyat amit előtte nem béreltem volna ki még olcsóbban sem. Így érthetőbb már? Illetve továbbra is érthetetlen, de jobban átment?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 11:07
Tudod mi a vicces? Volt olyan bérlőm aki hosszú évekig bérelt tőlem panelt (soha nem panaszkodott, szerette), utána meg kijjebb vett valami lepattant házfélét (hasonló értékben mint a bérelt lakás). A lényeg: azt a házat amit végül megvett sokkal olcsóbban tudta volna korábban bérelni a panelom helyett, de mégsem ezt tette!!!! Miért? Mert tudat alatt még ő is felfogta, hogy melyikkel járt jobban ha már bérelni kell mindenképpen neki, más kérdés hogy amikor vásárlásra adta a fejét akkor már a racionális érveket felülírta az emocionális....
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 10:57
Ugyanazt mondjuk csak az ok-okozat van nálad fordítva...
Pont azért vettem meg anno őket mert ismerem az itthoni körülményeket, igényeket, lehetőségeket és ezek mérlegelése alapján én ezt találtam megvenni a legjobbnak! Nem azért mert szerelmes vagyok a panelba, vagy mert az a világon a legtuttibb... kit érdekel? Ha egy rakás ***** lehetne pénzt keresni akkor azt is megvenném!
..
"Ha mindenkinek magasabb igényszintje(és persze elég pénze) lenne a paneljaidnál a kutya nem akarna bennük lakni."
Még mindig a panelokat lakják a legmagyasabb százalékban, a többi típusnál magasabbak az üresen álló lakások aránya! Biztos véletlen...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 10:51

OK, nem értesz egyet azzal amit leírtam (stylustól függetlenül).
Várom az érveidet miért nincs úgy ahogy leírtam/gondolom! Bármilyen stílusban nyomhatod, engem nem zavar...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 10:32

Nem értem mi a bánatos f@szt nem lehet azon megérteni, hogy az új lakások ÉPÍTÉSI KÖLTSÉGE (nem eladási ára!) HOSSZÚ TÁVON FOLYAMATOSAN EMELKEDIK. Ez évtizedek óta így van! Emelkednek a munkabérek, gyengül a forint (építőanyag ár). Mit kell ezen még magyarázni tovább...??
.
Ha nem emelkedik bármi piaci keresleti/gazdasági/politikai okból akkor meg megállnak az építkezések. Esetleg ami megkezdett projekt van azt vagy befagyasztják vagy ha annyira előrehaladott akkor kiszórják azon az áron amin elmegy azt jó napot. Ekkor tud egyedül jelentősen csökkenni az eladási ár ideig-óráig és csak limitált számú/lokációjú ingatlanra! Elfogynak és máris nincs mit venni olcsón... Lehet erre spekulálni ha valaki akar, de ehhez rengeteg KP és türelem kell. NORMÁL PIACI ÖRÜLMÉNYEK MELLETT AZ ÉRTÉKESÍTÉSI ÁR SEM SZOKOTT ZUHANNI...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 10:21
"És a végén még mindig dönthet úgy a piac, hogy kösz, ennyi pénzért nem veszem meg az új építésűt"
Ember, ez történt 2009-2015-ig.... Nem érte meg építeni mert beker áron sem lehetett eladni! Mi van?? SEMMI! Az idő ezt a problémát is megoldja mint mindig! :D
..
"hanem lakom tovább ott, ahol most."
Nem is értem a te logikád alapján miért is épül egy lakás is? Mindenki lakjon ott ahol most!!!! Szenzációs megoldás! Szabadalmaztasd!
..
"Mint ahogy a fodrászhoz se megyek majd be, ha csak 5000-ért hajlandó a fejemhez nyúlni. Na akkor mi van?"
Mi a f@sz lenne??? Próbáld ki... SEMMI!
Még mindig kereslet-kínálat....
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 10:16

1. Ne politizálok. Se itt se máshol. A közbiztonságot (vagy az érzetét) nem csak gyilkosságok számában mérik, majd ha lesz gyereked megérted, addig meg sem próbálom elmagyarázni.
Ettől függetlenül magának az ORSZÁGNAK az értéke mostanra felértékelődött mert függetlenül attól hogy nem nyugatiak a keresetek igenis jó hely. Nem véletlen hogy a magyar útlevél elég előkelő helyen van a listán! 
2. Na ezzel legalább nem vitatkozol. Szerintem több mint harmadát kiteszi az építőanyag a totál árnak, lehet felét is. Ha csak ezt nézem máris +40-50% indokolt a nehezebb lakásépítés a fizukhoz képest!
3. nyilván nem tradable a munkaerő, de azzal hogy szabad munkavállalás lett EU-ban NEM EGYFORMÁN nőttek a szakmák között a munkabérek itthon!!! Az építőiparban igenis több mint duplázás történt (a valóságban, hivatalosan kevesebb) és HIÁNY van szakikból!!! Fodrásznál hallottál hiányról? Mert én nem...  Illetve amíg német nyelvtudás nélkül vígan dolgozol egy építkezésen kint addig fodrászként munkát sem kapsz! ;) Máris leszűkült azok köre akiknek szóba jöhet egyáltalán a kinti munka.
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 09:13

Ez a kérdés bonyolult ahhoz hogy részletesen kifejtsem a véleményem itt, lusta vagyok hozzá, úgyis csak a fujjolás menne. A lényeg: tradable vagy sem, minden annyit ér amennyit éppen adnak érte!
A teljesség igénye nélkül egy új ingatlan három részből áll:
1. telek. Ennek árát sokminden határozza meg. EU tagok vagyunk régóta, gazdaság hasít, nem gázolnak halálra a migrik, nem lőnek le tömegmészárlásban a migrik, nincs földrengés, nincs erdőtűz amiben városok égnek porrá napok alatt ergó felértékelődött. Lokáció: hiába állunk jól összességében ha a nincs az ország jelentős részén megfelelő munkahely, menekülnek a népek onnan és olcsó lesz a telek, ahova mennek ott meg drága. Közlekedés, infrastruktúra, stb ezek is beépülnek az árba ha vannak. Bár nem tradable, de külföldi simán vehet telket (is) és befektetők is szóval már nem csak a belföldi munkabérek játszanak!
2. Építőanyag: ez bizony tradable árú és ennek megfelelően világpiaci ára van szinte az összesnek!
3. Munkaerőköltség: hát sajna ez is lassan a tradable kategória mert ahogy te leléptél úgy a szakik meg a segédmunkások is lelépnek köszönhetően a munkaerő szabad vándorlásának. Szóval ha azt akarod legyen aki felépíti ott bizony pengetni kell a lóvét! És nem csak a hivatalosat bért hanem a feketét is!! (magasabbak a valós fizuk mint a statisztika!)
..
Summa summarum: mindhárom része rohadtul nem csak a belföldi keresetektől függ ergó egyre jelentősebben kevésbé függ az árazásuk a belföldi bérektől. A használt lakások ára meg megy az új után, ez talán számodra sem megkérdőjelezett... akkor is ha 20-40-60 éve építették!
..
Az új  kocsi is sokkal drágább a bérekhez viszonyítva itthon mégis megveszik pár tízezren! Na ez a helyzet az új lakásokkal is! Nem kell hogy bárki meg tudja venni... nem ez a cél!!!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 24. 08:56

Az EU átlag feletti gazdasági növekedéshez hitel kell. Sosem fogunk még a közelébe sem érni a nyugatnak ha nem bővül a hitelezés... Jó vagy sem mindegy, ők előre mentek, kitaposták az utat mi meg utánuk eredünk!
..
Kb ugyanaz a sztori mint az alapkamattal... Ők levitték a béka segge alá (hiába folyik már most is tejjel mézzel a kánaán, nem akarják lejjebb adni kicsivel sem) mi meg utánuk mentünk! Megtehetnénk hogy nem csökkentjük velük együtt a kamatot (nem erőltetjük a hitelezés bővítését) de az a mi gazdaságunkra lenne negatív hatással amit kormányzat biztos nem, de igazán a nép sem akar!
..
Képzeld el mint egy autóversenyt amiben a nyugat már eleve kilóméterekkel előttünk van de mégis tövig nyomják a gázt (lazítás)! Nem vagyunk bolondok hogy mögöttük kullogva mi meg a fékre lépjünk!!! (kamatemelés, hitelezés szűkítése). Ha ezt tennénk még csak közelíteni sem tudnánk idővel a nyugati életszínvonalhoz aminek a következménye a további kivándorlás lenne, ami végül is a nemzet halálához vezetne. Szóval jó vagy sem CSAK EZ AZ EGY ÚT VAN!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 23. 21:57

Nekem már nincs szükségem hitelre, neked meg még nincs...
Kérdezd meg az echte deutsch barinődet mi a maci f@száért ülnek a németek brutál sok hitelen ha qrva sokat keresnek és mellé ráadásul qrva olcsó a bérlés! Akkor mégis mi a f@szra vesznek fel hitelt??? Ájfónra? Atomra nem vágom, de tényleg... Szólj ha te meg tudtad! ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 23. 20:03

Ezerszer kitárgyaltuk már itt, hogy a magyarok SEHOL sincsenek eladósodottságban a mesés nyugathoz képest! Szóval igen, az itthoni eladósítási szándék normálisnak tekinthető... de facto meg is mondta az MNB hogy ez a cél. Lesz majd nézés amikor az MNB nullába (vagy közelébe) vágja az alapkamatot.. a mostani "hitelboom" kismiska ahhoz képest ami még jön! Igazából most egy nagyon szűk réteg adósodik csak el, sokkal kevesebben mint anno 2004-2008 között... szóval bőven vannak olyanok akiknek semmi hitelük nincs MÉG!
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 23. 19:27

Most biztos újat mondok neked, de az ingatlanpiac mindig túlkínálatos.... ;)
Nem értem miért azok aggódnak állandóan akik nem vettek lakást azokért akik vettek? De most komolyan...
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 23. 18:58
a félreértések elkerülése végett az ITTENI többségnek a fórumon...
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek