Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
én nem vesztettem semmit, csak az eur-hoz képest. De ingatlanban számolva, részvényben számolva vagy cryptoban nyertem... nézőpont kérdése mint mondtam...
Amúgy igen...most mi lehet vajon a bejelentés? Rendkívüli kamatemelés? Most már minek? most szerencséjükre visszaerődött a dollár miatt (ami amúgy vicc...először gyengül majd teljes hangulatváltás...)
Ezzel interveniáltak, ha már mással nem tudnak. :) Amíg tartot az izgalom addig 426 alá erősödött a forint, most meg mindjárt 427 :) Minden eszközt bevetnek, ez volt az egyik. :)
Arról beszél, ami amúgy bekövetkezne. A magas bázis miatt van esély, hogy jövő év végére feleződjön az infláció. És akkor majd mutogathatja, hogy elintézte. Bár nekem ezzel kapcsolatban a napokban egyre nagyobb kétségeim támadtak, látva h őrült bérnyomás van/lesz...szóval számomra nem elképzelhetetlen, hogy jövőre még az ideinél is magasabb infláció alakuljon ki...
Senki nem beszél itt hosszú távról, a forintgyengítés trendszerű, de az évente mennyi is volt, 1-2%? Most kiléptünk abból a trendből is, nem gyengültünk, hanem szakadtunk. Ha csak visszatérünk bele, az is több mint 10% felértékelődési potenciál. Szerintem most a forint ellen fogadni már nem a megfelelő pillanat, az hónapokkal ezelőtt volt. Aki látta a szoros kapcsolatot a gázár és külker mérleg között már pár hónapja, hogy hová fog vezetni a fűtési szezonra, az szarrá kereshette magát. Én sajnos nem voltam ilyen okos.
egyetlen relációban van értelme alulu állampapírjának. alulu évek óta ingatlant szeretne venni, most az áp-ral neki áll a zászló, mert az ingatlanok megálltak sőt lokáció függően csökkennek.
miért nem ültél át euróba év elején 350 környékén?? 330at vártad?? most majd 23 milkó +ban ülnél munkamentesen... (350 / 285 714 / 122 857 020) Ha lenne ilyen sok pénzem én nem lennék nyugodt, hogy ennyit kivettek a zsebemből... A FO$rint gyengítésével viszont mindenki veszt aki itt él még az is akinek nincs megtakarítása, hiszen többet vesznek el tőle, mint amennyit +ban kap a fizetésemelésekkel!! Egyre kevesebbet tehet meg, egyre szegényebb lesz és ez mindenkit egre szegényebbé fog tenni... ez eny lefelé menő spirál, amiben ülünk... Hát ha neked ez semmi, akkor jó, de akkor nincs is 100 milkód ;) ha lenne nem így beszélnél, ahogy, hacsak nem holnapra lesz 200 mert valahonnan nem piaci alapon annyihoz jutsz, amennyit más egy életben sem keres meg... De úgy hallom a NER is sír mostanában, mert ők az eu-s pénzekből éltek nem rosszul...
Longosoknak igazán megnyugtató lehet, hogy Orbán szerint a törpe ( azaz az Unió) szankcionálja az óriást (ruszkik)....:-) Ez a hihetetlen gazdaságföldrajzi tudás illetve hozzáállás az alapvető tényekhez garantálja a forint hosszabbtávú gyengülését....
jó, ez igaz. Még egy live-t sem tudnak összehozni. Gondold el mekkora lehet a pánik, hogy a szektás vezér kiadta parancsba hogy lépjenek föl! :D Látom magam előtt ahogy futkároznak a mnb-nél korán reggel hogy hol a széf kulcsa :D
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)