Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
50% simán megvan, pedig nem veszek extra dolgokat. Mindeközben a lehazudott infláció csúcsa 25,7% volt a statisztika statiszták szerint. Kaja ára minimum duplázódott.
Igaz lehet az ember boldog magyarként, ha úgy élhet, mint felső képen és lehet boldogtalan nyugatiként, ha úgy kell tengetni élete hátralévő részét, mint az alsó képen! https://imgur.com/a/VUdrjDa
"Már 369 alatt. Minden a terv szerint..." Mi történt a tervekkel? Malopcsy&orv bán fölé guggolt a ventilátornak és nyomott egy cifrát? A magyar nép meg előtte állt szeplős lett?
Azért nem egyszerű annak lenni, ha csak a létfenntartásért kell hajtanod. Ha pl valamire elkezdenél gyűjteni és sosem éred el.(mint a szamár akinek felkötöttek egy botra a répát és lelógatták elé, ő meg csak megy, de sosem éri el) Igaz lehet boldog a magyar is aki nyugdíjba megy és munkát keres, hogy meg tudjon élni esetlegesen a magánegészségügybe el tudjon menni, mert a másikba nem jut be, mert időpontot sem kap, max eladja az autóját, ha jönvalami baj, legalább nem kell fenntartani!!!! Még spórol is! Meg sportol, mivel gyalogolni kerékpározni egészséges. És lehet boldogtalan a német is aki nyugdíj után elkezd utazgatni. Lehet boldogtalan, mert nem jön meg a legújabb lakóautója, vagy a porsche, amit utánakötne ;) bár németek már megfagytak a télen valaki azt hangoztatta, nem??? Ami itt megy az a nyomor! A szegény is lehet boldog??? akkor ezt meséld már el tlvaj bandának is légyszi, ne kelljen már nekik olyan hajóval vitetni a redvás sggüket amit 83 milkóteletankolni.. Szerinted normális, hogy olyan jár így aki egy összetett mondatot nem tud összerakni és egy piaci megbízása sem volt? Vagy az, hogy híg székletté értéktelenítik a Fo$rintot? meglopva ezzel a népet? azzal a jelszóval, hogy ez jó a magyar exportra termelő cégeknek??? Az a cég akinek ez kell ahhoz, hogy jó legyen neki, az inkább zárjon be, mert azt kár erőltetni!
Ez a te látásmódod. (nem lehet boldogan élni). Hidd el tévedsz! A kapitalizmusban természetes dolog , hogy vannak kő gazdagok , és vannak akik nyomorúságosan élnek. Szomorú, de ez van, és ez is marad ! Kizárólagosan anyagi oldalról közelítve! Amúgy az élet értelmét nézve szegény is lehet boldog!
Aki itt piaci vagy alkalmazotti alapon akar élni, az nem tud boldogan élni ;) az elmúlt 2 napot is sikerült lekereskedni? a balf@szok (marci, varga, malopcsy) hozzászólásai a charton voltak? A javát az embereknek kifosztják. Biztosan jól lehet élni egy ilyen közegben, ahun az éhezők viadalát lehetne felvenni 1/1 ben... Tudsz teljes tőkéden annyit kereskedned, amennyit ezek elinflálnak? Mennyi is a valós kiadás növekedése az embereknek egy év távlatából? úgy 50-100% - spórolás??
Tekintsem érdemi válasznak? Amúgy igazad van , kár a gőzért , ezért nem erősködöm . ezért teszem félre magam. Még senki nem mondta,- tévedtem. szerencsére van mit a tejbe aprítanom, ebben a válságos időszakban is sikerült tőkejövedelmeimet gyarapítanom,. Vidáman élek belőle. Talán érzéketlen vagyok sok fórumtársammal szemben , tekintve , egészen más a nézőpontom. Nem tartozom a legatyásodot, elnyomorodott "néphez". Magyar vagyok , nem Neres , nem politizálok , mindenem meg van , boldogan élek.
Szerintem ne erőltesd. Volt már itt pár köröd többmindenkivel, a vége az volt jellemzően, hogy szép csendben eloldalaztál, aztán egy kis idő után újra próba.
Akkor az a cél, hogy próbáljuk elkerülni a lecsúszást, bármelyik csoportba is tartozunk. "Lesznek gyengék, lesznek akik kiállják az idők próbáját." - Ez mindig is így volt. Szólamokkal , meg a "nép nevében " nem lesz megoldás. Mindenkinek magának kell tenni.
Nagy Marci kanyarban akar előzni. Hát, jövőre a 400-as számot nem a magyar gazdaságot megtestesítő sportautónak a teljesítményével hozzuk majd összefüggésbe (€). Apropó, a sportkocsiról a Télapó jut eszembe, amint azt énekli, hogy: "Te pedig egy kisautót kapsz, Márton; csak először a f0$0mba mártom..."
Egyrészt,honnan tudod,miben volt részem,másrészt igen, folyamatosan szegényedik a társadalom alsóbb része, és a cél a középréteg elvékonyítása. Ha nem így lenne, akkor már rég nem a rekord áfát erőltetnék (effektíve 31%,nem vészes),hanem ösztönöznék a fogyasztást. Ezt már mindenhol felismerték,kivéve nálunk,ahol mindent is Orbánhoz kell csatornázni. De hozd a tényeket,és cáfolj meg.
Táraztam én amennyire tudtam, de sajnos nem úgy működik, hogy van egy akkora pénzhalom, hogy át kell mozgatnom vasvillával, gereblyével, hogy ne penészedjen be (ilyenről hallott már mindenki talán). Hanem havonta van x összeg megtakarítás, amit szintén szívesen váltanék 370 körül eur-ban.
a bennfentes kereskedés indítása , nem ártana vizsgálatot indítani: egynapos kamat/alapkamat FO$rint +0,92% 14% 13% van mire büszkének lenni ! népfosztás ON zlotyi +0,18% 6% korona +0,14% 7% szerb dínár +0,03% bolgár leva -0,0% román lej -0,02% 7% usdeur -0,07% https://imgur.com/a/3yqWZUL
Első megérzés jó volt Tanulság Brókeremm hívott hogy nyissunk 387 nél shortot én megmondom még várok mert valahogy nem tetszik a forint szerintem megy az még följebb majd 390 fölött nyítók shortot és milyen jó megérzés volt, ha nem vagyunk pozícióba az is jó pozíció ám. Szerintem keddig tesztelni fogják az MNB t a befektetők hogy mennyi a tűréshatár a és hogy kinek van igaza nagy Marcinak vagy matolcsynak ergo lazítunk vagy szigorú tunk
Nem az az ember aki adja, hanem aki állja. hát a Fo$rint megint nem kapott ütést és hanyatt vágta magát, mint kezdő ereszes a gőzfürdőben. Elég volt csak büdös száját kinyitnia a jóllakott kövér óvodásnak és vége is volt, mint a botnak. Leggyengébb is +0,05% gyengülésben többiek erősödésben mi +0,5% ma délután csak ennyit loptak ki a zsebünkből ismét! https://imgur.com/a/4cq3byA
Jópár hónappal ezelőtt volt egy fejtegetésem (akkor még 13%os DKJ hozamok repkedtek,április kb.), hogy valszeg lenyomják valahogy a hozamokat ( extra adó mindenre,ami nem állampapír), ez pipa. Jelenleg dkj olyan 6.95. Eközben az infla szépen le lesz hazudva,de a valóságban persze nem annyi,ez is pipa. A gond csak ott van, hogy a forinttal mi legyen,mert ez így túl erős,na most az MNB megkapta a kilövési engedélyt egy intenzívebb kamatcsökkentésre,gondolom ennek is nekiállnak majd,ez is pipa. Forint várhatóan szépen elgyengül, miközben már lóf.sz kamatokat kapnak az emberek a megtakarításaikra. Ki van ez találva,bravó. Jöhet a második elszegényesedési hullám,mindezt úgy,hogy ismét nem felelős senki semmiért,mert ilyen a magyar gazdaság struktúrája,a la Nagy Márton. Na az utolsó majd lekapcsolhatja a villanyt.
Az szépen megdobná az inflát az import révén, aztán majd fizethetik a PMÁP kamatokban :)). Szeretném azt hinni, hogy kis hétvégi HUF longhoz lett verbálisan megpöckölve. Portfolió szerint gyorsabb kamatcsökkentést valószínűsített Marcink nyilatkozata, de azt a gyeplőt a volt főnöke rángatja. Tény, hogy az nyer, aki a hírt gyártja.
az after-ből csináltam egy v2-est: a napos chart aljakat összekötöttem, egyúttal az rsi-ben is jelöltem, narancs vonalak. https://kephost.net/p/OTg2NzYy.png
Beesett az áfa bevétel, ez szarul néz ki, gyorsan kitaláltak egy új irányt. Infláció letörése helyett növekedés. Ha két hét vagy két hónap múlva egy másik mutató lesz ramaty, akkor beállunk valami más irányba. Mindig van mód egy valamiben gyorsan javulni, csak cserébe három másik elromlik. De mi így szállunk le a bicikliről.
before: https://kephost.net/p/OTg0MDQ0.png after: https://kephost.net/p/OTg2NzYx.png a charton berajzoltam egy piros sávot, ez úgy jött ki, hogy az aljakat összekötöttem, azzal párhuzamosan húztam egy vonalat a 395-ről indulva. a felső alól tört ki, ezt jelöltem a narancssárga karikával, ugyanazt a kitörést az RSI-nél, ami egy csökkenő csatornában mozgott. (bár lehet az RSI-t nem szokták ilyesmire használni, de sztem jó példa) Bár divergencia van, emelkedő tetők, csökkenő RSI csúcspontokkal, benne van egy 400+ dobbantás, RSI 70-el "karöltve", ezt mutatja a rózsaszín vonal a charton, illetve az RSI-nél. Tévedés joga fenntartva!
Elkezdődött a forint tudatos "lebeszélése". Aki kicsit is figyel,eddig a fő szempont az infla megfogása volt, mostantól átállnak majd arra,hogy a növekedés lesz a fókusz. Vagyis, innentől az EURHUFban érdemes megvenni az aljakat, mert hamarosan elkezdenek kedvezni a forint shortosoknak. Ha a carrysek is összepakolnak,és mennek, akkor hirtelen lesz majd itt emelkedés. Nagyon hirtelen. MNB bukta is ki lesz így termelve. Valszeg a nagyok,a haverok már irányba álltak.A 434-ről lejövő 369es hullám egy korrekció,és fenntartom,hogy kimehetünk simán új tetőre is akár.
Szerencsétlen HUF már kezdett volna magához térni, ez egészen addig tartott amíg véget ért a csendes pihenő a napköziben és Mártonunk kinyitotta a száját. Sajnos most nem a lekváros kenyérre, hanem beszédre nyílt neki, ezzel kijelölte a Forint útját...
Nehéz megítélni, hogy mikor kell tiplizni, mikor kell tartani. Certinél ez nagyon képlékeny. Egyik pillanatban még 70k nyerőben vagy, lehet 5 perccel később 20k-ban, vagy mínuszban és ez nem azért van, mert nem tudom időben lezárni, hanem szimplán agyal az ember, hogy zárjam-ne zárjam? Certinél nincs stop utánahúzás..(otp direkt bróker)
Ha így gondolod akkor kéne magadnak szabni egy határt amire már előrelépésnek értékelsz pl 40-50-60e Ft. És ott zárni. Lépésről lépésre. Jó pihenést! Remélem rákra sülsz :D (Jó időt, szép lányokat )
Vártam tegnap a 389-et, meg az USD HUF 365.. Meg is volt... ordítottam, hogy "elpattant egy húr", na most ütjük át...persze.. már megszokhattam volna, hogy soha nincs világvége, vagy még messze van... aztán őrjöngtem,h én barom állat....:D miért nem zártam időben. meg se tudom számolni, mennyiszer jártam már így,h 50-60-70k, emelkedik a "nem realizált nyereség", aztán a végén potom összeggel zárok.... tanulófélben vagyok. nem vagyok TL eurhuf/usdhuf poziban jelenleg. Jövőhéten csendes lesz "tőlem" a fórum. Balcsira megyek. Nektek sok sikert kívánok, főleg a TL poziban ragadtaknak! Kívánom,h üssétek át a 390-át, ilyen hírekre..
Te is tudod, hogy ez nem így fog történni, vagy pocak megmurdel és a koncon összevesznek a többiek, vagy belső hatalmi harc alakul ki. (szerintem jelenleg ez a valószínűbb) Eléggé zártak a soraik, de azért bontják azt belülről is . Pl Vargát ahogy most kikezdték, meglátjuk mikor talál gerincet, hogy bele álljon. Matolcsy és Nagy Marci csere is várható, akkor aztán elszabadul a óvodásgigatoka. Ez a nép számára nem túl kedvező jövőképet jelent. 5-10 éven belül változást és fellendülést én nagyon nem várnék.. még teljes kormányváltás esetén se. Ahhoz minimum a hatalmi ágat szétválasztását és teljes elszámoltatást kéne eszközölni azt meg tapasztalatból tudjuk, hogy nem fognak, mert túl sokan hullanának...
Kicsit eltértem a "portfoliomtól". OTP TL certiztem egyet, a nagy zuhé után. Mai fagyipénz megvan. Tegnap usd huf tl 285vételemet eladtam 300-étr, pedig 330-ért is elment volna..így utólag már bánom... mindig tanul az ember!
Máma: FO$rint 387.139
-0.651
-0.17% 14% zlotyi 4.5935 -0.0202 -0.44% 6% korona 24.3813 -0.0716 -0.29% ~7% unortodox gazdaságpolitika! aHUN a 6% -nak és 7%-nak több az értéke, mint a 14%-nak! Hejj hejj rutyutyutty... rotty-rotty-roootttyyyy a vége inkább.
Ezeknek a világ összes pénze kevés lenne. Mióta ők vannak, minden adóként beszedhető összeget kimaxoltak, az állam valódi, a lakosság érdekében végzett szolgáltatásainak működtetésre szánt kifizetéseket pedig a minimumra vágták. A kettő különbözetét meg lenyúlták, felélték,haveroknak kifizették stb. Az egyik oldalon már nem nagyon van lehetőség adóemelésre ( ettől függetlenül lesz), a másik oldalon meg nincs tér a további kiadások csökkentésére. Most hozzá kellene nyúlni a haverokhoz.
nemtom ki hogy van vele úgy mondom a következőket, hogy forint erőre spekizek DE: olaj az egekben , dizel hiány várható, infla emelkedés kódolva van kövi hónapokra, gáz ár emelkedés téli hónapokra, alattunk MA50 és 200 ami támasz. Ergo nem várok nagy forint erőt ezért nem is nyitottam még semmit innen!
Szerintem a HUF és a BÉT között ez az összefüggés csak akkor áll fenn ha természetes folyamatok mozgatják valamelyiket. Ha pl a HUF erősödik akkor abba megy a tőke a kockázatosabb részvénypiac helyett. Ha a tőzsdét szétverik akkor szerintem nem valószínű, hogy a HUF erősödni fog, mert a külföldi befektető is el fog adni, az viszont nem HUF-ba menekül hanem inkább elhagyja a piacot. Ha az esés oka bizalomvesztés, mint ebben az esetben, akkor az egyszerre teszi lejtőre a Forintot és a részvénypiacot is. De ez a személyes véleményem (akárcsak Vargának :D ).
Tőzsde és a Ft árfolyam közötti "laza" kapcsolat, hogyan van ? Valmi olyan rémlik, hogyha a tőzsdék zuhannak akkor a Ft erősödik és ha a tőzsdék erősödnek akkor a Ft gyengül, de javítsatok ki ha hülyeséget beszélek, ezzel is lehet akkor picit a Ft ot akarják fogpiszkálóval támasztani ? Vargáról én is pontosan ezt gondolom, eddig is másod hegedűs volt, de mostmár csak a sarokban áll egy triangulummal, ami olyan keveset ad hozzá a produktumhoz, hogy az szinte semmi. Szerintem az lenne Ft számára egy hatalmas gyomros, ha idén lenne leminősítés ÉS ezzel párhuzamossan meg a Románokat feljebb hoznánk (kvázi helycsere). Szerintem ha ez bekövetkezik az nagyot lökne a Ft on. EU-s pénzek idén nem lesznek és valami határidő is lejár, hogy szept 31 el bukjuk a pénz egy részét talán . Nem jók a kilátások, de drága kormánytól tudjuk, hogy ennél is mindig lehet rosszab.
Érthetetlen. Ahogy az is, hogy nincs következménye annak, hogy egy nap alatt szétverték egy meggondolatlan (?) nyilatkozat miatt az ország legnagyobb bankját a tőzsdén.
Két dolgot tudok elképzelni:
-Az volt a terv, hogy lesz bankadó, csak túl nagy volt az ellenállás a bankszektor részéről és azonnal meghátráltak. Ez a kevésbé valószínű.
-Kezdi belátni a kormány, hogy végig az MNB-nek volt igaza, de valakinek el kell vinni a balhét. Úgy tűnik Varga lesz. Szerintem átverték, hülyét csináltak belőle, lenullázták a hitelességét. Ezek után bármit nyilatkozik, meg kell majd kérdezni Kocsist, hogy a pénzügyminiszter csak a saját véleményét mondta vagy nem…
Gondolom az sem hátrány nekik ha a tőzsdébe vetett bizalom rombolása az állampapír felé tereli a hazai befektetőket.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230921/maris-reagalt-a-fidesz-varga-mihaly-bankadoval-es-kamattamogatott-hitelekkel-kapcsolatos-kijelentesere-641143 Most ez már megint mi ? Matolcsy szidja a kormányt mint a bokrot, csak a jegybank csinált mindent is jól. Varga kijelenti, hogy bankadó , farpofákat feszíteni.. Kormány: NIX BANKADÓ!!! Megint összeveszett a kormány (jobb láb), jegybank-MNB (ball láb), hogy gáz, vagy fék, de összevissza nyomják mind a kettőt, és valami hülye még a kormányt is rángatja.. (így előzzük Ausztriát) és így fog össze a Jegybank-MNB és a kormány... ez a magyar virtus... vicc az egész
Még lehet hasonló eset itt, azért ez a vagdalkózás a bankadóval meg éppen kinek mi jut aznap eszébe a fityiszben nem túl pozitív a jövőre nézve . Látszik, hogy nincs zseton es valószínűleg Csányi szólt, hogy ezt nagyon nem kéne... Még a MOL- t lehet fejni ott úgyis Hernádi szabadsága a tét, bármire hajlandó a Fidesz kedvéért. Uniós pénz meg nem lesz , egyre több üzlet áll át euro alapú elszámolásra stb... Nem marad más csak a forint gyengítése , ahhoz ért a Fidesz.
Bár egy ideje lakatlan szigeteken nyaral térerő nélkül a mi anulunk/alulunk, de ugye mindenki emlékszik mekkora arccal tolta a gúnyt az 500-at várókat emlegetve. Nos az MNB most elismerte, hogy igen közel volt egy árfolyamválság (aminél az 500 könnyedén meglett volna) amivel borult volna minden itt.
amúgy pár éve ez a fólia sisakos sokféle gyógyszeren élő, laposföld hívő emberek nézetei voltak... most országunk mérgespókja köpi szanaszét, és lehet rá 3M hívő alapból! hova jutottunk és így még ez nem az alja...
Tegnap 382 aljáig lementünk,ma meg szinte a 389et érintettük a majd 7 Fo$egység. Ez a Fo$rint olyan, mint egy rossz b*zi! bepucsít mindenre mindenkinek! Még a lapátnyélnek is örül(ne). Nem az az úr aki adja az ütést, hanem aki állja! Na a FO$rinthoz képest mindenki vasbeton stabil sajnos. Román lej aranyat és a hortobágyi csüngőhasú pöngőhöz képest.
:D S&P 1,45% forint meg áll, mint a gerely. Jövőhéten kamatdöntés sztem 390++ . Jó lenne kifogni egy 386-os pozit holnap , hátha kemény lesz a forint holnap, heti swapok előtt.
Amelyik vállalkozás csak 430-as vagy 450-es euróval versenyképes, az inkább húzza le a rolót. Ilyen cégek miatt kár az ország lakosait meglopni a forint szándékos elértéktelenítésével vagy leértékelésével (hogy az M1 hívek is megértsék).
A legszebb az amikor lelkesen beszélnek arról, hogy a hitelminősítők elismerik a magyar gazdaság jó teljesítményét és a gazdaság nagyon erős lábakon van. Valaki szólhatna már nekik, hogy a hitelminősítők szerint is éppen csak a bóvli fölött van az ország besorolása... Úgyhogy erre ne legyünk annyira büszkék.
"HA MINDENKI EURÓBAN TRANZAKTÁL ÉS EURÓBAN VAN MINDEN, AKKOR HIÁBA MOZGATJÁK A FORINT KAMATÁT VAGY A FORINT ÁRFOLYAMÁT, AZ KEVÉSBÉ FOG HATNI A GAZDASÁGI FOLYAMATOKRA" "Az elemzői az euroizáció okai között említette, hogy a magyar gazdaságpolitika visszaélt az eszközeivel, például amikor folyamatosan gyengítette a forintot." Bravo, óriási siker, előre megyünk nem hátra, éljen a párt! :D Mocskos, aljas, rohadékok, dobálják egymásra a szart, és mindegyik mutogat a másikra hogy ő cseszte el jobban.
"Tisztában kell lenni vele, hogy Magyarország kockázati megítélése nem jó - mondta, pénzügyi szempontból a legsebezhetőbb 5 ország között vagyunk - tette hozzá." Ennek valami igazságszérumot adtak be...,amúgy mindegy, mert a birkáknak csak az számít amit a vajda röfög.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)