Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety ma, 13:35
Előzmény: #59622  N0MAD
Jön a karácsony, valszeg a kommenteket meg kell nyomni,úgy fizetnek. 
Madeinhungary ma, 13:33
Előzmény: #59623  Madeinhungary
Egy nagyon jó topikcímet ki is találtam 😝
Madeinhungary ma, 13:31
Előzmény: #59622  N0MAD
Én már javasoltam, hogy kell csinálni egy másik topikot, ott lehetne normálisan írni. De itt állandóan hergel a többség...
N0MAD ma, 13:29
Nem lehetne nem etetni a trollt?
Semmi mást nem csinál mint hogy tamás helyett megsértödik, viszályt szít, és hergel. 
Már egy lap ezzel van tele. 
Csak zaj. 
Fsociety ma, 13:28
Előzmény: #59620  Madeinhungary
Intelligens válasz,beültető,szépen beáraztad magad.
Madeinhungary ma, 13:26
Előzmény: #59618  Fsociety
😂😂
Madeinhungary ma, 13:25
Előzmény: #59616  Boby
Atyaég, felelősségre vonás?? Itt? Melyik bolygón élsz? Még öreg korodban is fidesz uralom lesz...
Fsociety ma, 13:24
Előzmény: #59615  Madeinhungary
Először is,kamuztál a 350es tagadásoddal,ezt fixáljuk be,innen indítunk. Másodsorban,a KD nem szitokszó,fogd már fel, ez egy viselkedési forma. Egy haveromra ez full igaz,tipikus példája, Ettől még a haverom. De látom,neked azért vannak súlyos szövegértési problémáid...
geza77
geza77 ma, 13:24
csak én nézek rossz csártot?  
Madeinnek lett igaza, de nem tudott megállni 350 nél sem 330nál sem   319 alá is benézett  az árfolyam Sákreválánojti 
"Nem sokkal a fontos adat előtt, visszatalált a forint Kora délután egyelőre erősödésben van a forint, és a 382,5-nél lévő ellenállástól távolodik, már egészen 318,9-ig tudott visszakorrigálni. Egyelőre a dollár" köszönhető a csuda infla adatnak, a pozitív reálkamatnak, és a vezérnek, aki létrehozta mindezeket ÁMeN !!4! 4!
https://imgur.com/a/jOdPUgf
Boby
Boby ma, 13:21
Előzmény: #59602  Madeinhungary
Látom szeretnétek menekülni a felelősségre vonás elől, de ne félj,én itt maradok!
Madeinhungary ma, 13:20
Előzmény: #59613  Fsociety
Ha rád azt mondják, hogy kognitív disszonanciás vagy, akkor ezt elfogadod és helyeselsz?
Madeinhungary ma, 13:19
Előzmény: #59612  geza77
Semmi köze a kettőnek. Vagy egy német szerinted csak eurókötvényt vesz? Vagy egy amcsi csak dollárkötvényt? Nem vehet pl. brazil részvényt vagy angol fontot, Ne toljuk már fullba...
Fsociety ma, 13:19
Előzmény: #59606  Madeinhungary
Önmosdatás az, hogy te valamit nem értesz... Ok,jól van. Én pont úgy gondoltam,ahogy leírtam.  Ki is mondta be  350et majd tagadta le? Ja,te.
geza77
geza77 ma, 13:16
Előzmény: #59606  Madeinhungary
Ha ekkora császárok, akkor miért veszel eurót, miért nem alompapírba tolod a zsét? Nem bízol bennük?  Azzal jót tennél az országnak. Te nem akarsz jót a népNEMZETTHy szhuverén unortodox szentSzűzMáRia szívcsakracsokra országának?? 
Egyik pecben tolod, hogy 360 és 350 lesz és az a jó a másikban, meg, hogy az a jó, ha 390 ;) 
vaczak ma, 13:16
Előzmény: #59605  geza77
Mondjuk Trump mind mentálisan, mind fizikálisan elég szar állapotban van, de sajna ez sem jelent sokat, az ilyeneket nagyon nehezen viszi el az ördög, Putyin betegségéről is mennyit cikkeztek, vagy a zimbabwei Mugabe is évente meghalt háromszor, mire ténylegesen eltávolították a hatalomból
C0lumb0 ma, 13:15
Előzmény: #59601  Madeinhungary
Ami késik nem múlik.. Hát erőteljesen haladunk a szakadék felé és bele is fogunk esni... Vagyis hát a Fityusz fog beleesni.. De ennyi nekem nem elég hogy nem látom a fától az erdőt nagyokos meg is kellene magyarázni a megmagyarázhatatlant..
Előzmény: #59594  Madeinhungary
KI ? Én pont leírtem az elmúlt hónapban 3x legalább, hogy aki azt várja, hogy az EU belovagol fehér lovon és leöli a latort az hiába vár, és hogy hitelminősítők , még abban az esetben is ha mind a 3 nem ajánlottba vág se történik semmi... Még vastagabb lesz a cech, még jobban nyúznak, de attól még nem borul a bili.
Madeinhungary ma, 13:14
Előzmény: #59605  geza77
Ez miért istenítés, hogy sokáig lesz még hatalmon orbán? Ez a valóság. Hogy meddig él, az nem rajtunk múlik. És általában ezek sokáig...
Előzmény: #59592  stolz
3 lehetőség van. Leszavazol a naracsra, ezzel gyorsítva, hogy minden összeboruljon, érvénytelenül szavazol (szinte ugyanaz a hatás), leszavazol ~bármi másra (most azt hogy ki kinek a bábja hagyjuk is, az legalább egy mínusz a fidesznek. Nem azt mondtam hogy az ellenzék közül bármelyik jó, (Vona olyan cuki haljak meg az kis idealista, hogy ő nem megy majd bele karaktergyilokba... hát a lácfűrész se kérdezi meg hogy levághatja e a lábad...) Hanem a biztos rossznál a talán jó, az jobb e vagy rosszabb, de írtam az is opció, hogy mindenki a fideszre szavaz, kapnak tejhatalmat, és a koncon összevesznek és borul... de ez még pár év minumum...
Madeinhungary ma, 13:12
Előzmény: #59595  Fsociety
Na, az önmosdatás elkezdődött, hogy én nem is úgy gondoltam, meg az nem is sértés. Gépelj csak nyugodtan...
geza77
geza77 ma, 13:12
Előzmény: #59589  Madeinhungary
1 köpcösöd lehet nem lesz 77 éves(lehet, hogy lesz), mivel
a) közel nem úgy néz ki mint trump, ezzel a testi adottságaira gondolok, (ép testben ép lélek;) szerinted olyan egy ép test, mint a vezírí??) #vérnyomásaismilyenlehet :O
b) a mentális állapot a másik probléma, meg annak a kezelésére a kemikáliák hada, amit beletol magába, fűszerezve a szűrcsizéssel.
töhát a természet az álmaid ellen dolgozik.
Bár tényleg érdekes vagy, itt istenited őt  azután ugyanitt csinálsz egy topikot, ahun meg nem
https://forum.portfolio.hu/topics/a-fidesz-megszoritasai-lopasai-hazugsagai/39166
TheSnake2020 ma, 13:12
Előzmény: #59589  Madeinhungary
Nem feltétlenül. Ezer szál ideköti őket és ezek a szálak nagyon nehezen szakadnak el. Mint korábban írtam,  nálunk az első fecske megtörte ezt , és elment. Nem jött vissza. Az élethelyzetek különbözőek,  mindig a legbátrabbak a legratermettebbek indulnak először,  utána pedig szép sorban a többi. Az utolsó lekapcsolhatja a villanyt. Ami persze túlzás, de Magyarország nagyon sokat veszít. Ez hosszabb távon azért jól látszik. Az ország rohad ezen kár is vitatkozni és ez a kormány és a hatalom bűne. 
Fsociety ma, 13:11
Előzmény: #59602  Madeinhungary
Na,többek között az  ilyenekért bannoltak,öcsi. Nem azért,mert mást gondolsz.
Madeinhungary ma, 13:09
Előzmény: #59599  Boby
Bobbikám, még hosszú ideig élvezheted orbán hatalmát. Vagy te is menekülni készülsz, mint a többiek? 🥹
Madeinhungary ma, 13:08
Előzmény: #59597  C0lumb0
Nem látod a fától az erdőt. De legalább ne írj ilyeneket. orbán azt csinálja, amit elvár tőle a külföld. Vagy szerinted sikerült megbuktatniuk? Nagy érdeklődéssel várom válaszodat 😂
ngergo1985 ma, 13:06
Nincs ellenzék, de a felé haladunk, hogy belátható időn belül nem is lesz. Hiszen honnan lenne? Honnan szerezhet egy újonnan formálódó politikai erő pénzt,megszólalási felületet, mikor államilag mindent leural a kormányzópárt, illetve most már a külföldről érkező támogatásokra is rá fogják fogni,hogy biztos az USA adja. Magánszemélyek is meg lesznek hurcolva, ha kiderül (mert a nevet majd oda kell írni) hogy ki adta a pénzt. Pont ezért csinálják, hogy még névvel se vállalja majd senki a külföldről "hazautalást". De a pórnépnek, és a sok mélytudatlannak lehet majd mantrázni,hogy "hát de demokrácia van, mert más is indul a választásokon",mert meghagynak a látszat miatt 3-4 független, netán kormánykritikus nyomtatott és digitális sajtót. Azon kívül semmi. Itt, ebben a rendszerben most már ott tartunk, hogy a 2/3-ot sem lehet megakadályozni, a szabályok úgy át vannak/lesznek írva. Ezt a rendszert csak Orbán halála, az azt követő Fidesz széthullása, vagy ahogy lejjebb írtátok, legextrémebb esetben csak egy olyan radikális hatalomátvétel tudja elsöpörni, ami mind katonailag, mind pedig sokkal keményebb és diktatórikusabb lépésekkel fog kormányozni (esetleg a mostani NER-esek határokon át ívelő üldözése mind fizakailag,mind anyagilag, látványos tulajdonvisszavételek, kvázi "újraállamosítások"). Na, egy EU-ban pont ezt próbálja meg elképzelni bárki is, hogy mennyi esélye lesz ennek a verziónak. Addig minden marad a régiben, a változás csak annyi lesz, hogy a végére lesz egy Kádári elme -és fizikai állapotra süllyedt Orbánunk, akit ha látják a többiek, hogy már totál beszámíthatatlan, majd szépen és úriasan félrerakják,mint a mi Jancsinkat 89-ben. Addigra a fiatal (40 alatti ) korosztály többsége már nyugaton lesz, itthon az 50-60-asok nem fognak az utcára vonulni tüntikézni. A forradalmat sosem az öregek csinálták.  
Boby
Boby ma, 13:03
Előzmény: #59597  C0lumb0
Tényleg...nem hiába Madeinfidesz a neve.
vaczak ma, 12:59
Ez így ebben a formában "vegytiszta" csúsztatás. Az ellenzéki választók apátiában tartása a saját tábor hergelése és időben való mozgósítása mellett a Rogán-művek egyik fő, és elég sikeres projektje (ebben persze az ellenzéki tábor teszetoszasága is alaposan rásegít). Az "ezek mind ugyanazok" és az "úgysem változik semmi" klasszik önsorstrontó szövegek. 
C0lumb0 ma, 12:59
Előzmény: #59594  Madeinhungary
Miért szerinted fordítva lesz? Orbán lesz a világ ura vagy az EU ba majd ő diktál? Ugye csak viccelsz? Vagy tényleg ennyre ... vagy ?
C0lumb0 ma, 12:55
Előzmény: #59571  Madeinhungary
Ezt a baromságot má bocsi.. Tele van /volt a média azzal hogy nincs elég szakmunkásunk, munkaerő hiány van, rakás ágazatban... A recesszió ellenére is.. Tanárhiány ápolóhiány stb.. És a gazdaság szarban van.. hát nem véletlen.. ilyen fizetőértékü bérek mellett..  na és azt mivel magyaráznád, hogy fel kellene tölteni az országot migráncsmunkásokkal ? Az akkugyárakat mert az értelmesebbje már mostanra rég elment? " A legtöbb külföldre menekülök ember ittmarad.." Aha a te fejedbe még ez él.. Ideje lenne felébredni... azt hogy anno a kormány azt mondta hogy olyan környezetet teremt hogy mindenki haza akar jönni arról mit gondolsz? Sikerült? Mert szerintem nagyon nem..
Fsociety ma, 12:54
Előzmény: #59586  Madeinhungary
Eléggé terelsz. Személyeskedésért jelentettelek,megindokoltam,miért,és kaptál is bőven bant máshol ezért. Ne mosd össze mással,páran elmondták itt neked ma is, hogy ne told fullba a kretént. A kognitív disszonanciának olvass utána, nem azt jelenti,hogy más mást gondol,mint én,és én ezért megvetem. Legalább ne égesd le magad. Azt jelenti, hogy van egy elképzelésed, és ha jön rá egy ellentmondó input, (lásd lopnak mint a kurva élet), és azt fel is fogod, hogy igen,tudom, akkor önmagaddal ellenmondásba kerülsz,és kellemetlen érzesed van,de próbálod megmagyarázni,hogy ez azért jó,mert. Semmi köze a lealacsonyításhoz, lenézéshez. Ordas baromságokat trollkodsz ide már megint. Ez nem az én  kettős mércém, ha látod baszki, hogy gátlástalanul lopnak,csak közben oda húzod az ikszet,mert ki legyen a gyúrcsány? Ez egy szociálpszichológiai elmélet.... Érted egyáltalán,h mire próbálsz itt trollkodni?
Madeinhungary ma, 12:52
Ebben a topikban olyan álmodozók vannak, akik azt hiszik, hogy majd az Eu meg a hitelminősítők megfingatják orbánt. 
bronz ma, 12:51
Előzmény: #59591  Madeinhungary
Fidesz-KDNP-"dollárbaloldali" nagykoalíció van, csak sokaknak még mindig nem esik le egyik oldalon sem 
stolz
stolz ma, 12:49
Előzmény: #59590  bronz
Nincs ellenzék. Ezt jó lenne megérteni.
Madeinhungary ma, 12:42
Előzmény: #59590  bronz
Erről van szó. És ugye ferike is megmondta, hogy el lehet innen menni...
bronz ma, 12:39
Előzmény: #59573  EURHUF_goes_to_haven
Jó és az ország érdeke. 
Nemrég még annyi volt az éves hiány, mint ami most novemberben összejött  MVM egyszeri befizetés nélkül.
Mit csinál a hülye megélhetési ellenzék?
Na, mit? Azt, amit eddig. Semmit. Semmilyen magas labdát nem ütnek le, ebből látszik, hogy kitartottak, nem is áll szándékukban változtatni.
Ja, összefogás, mert az már többször sikeres volt... Ja, nem.
Madeinhungary ma, 12:36
Előzmény: #59588  fpeter1982
Na, erről beszéltem. Az ezen gondolkodók nagy része örök álmodozó. 
fpeter1982 ma, 12:31
Előzmény: #59587  Madeinhungary
Nekem pl elég nagy boost-ot ad a kiköltözéshez, hogy ne kelljen a hozzád hasonlókkal egy közösséget alkotnom. Véletlenül se szeretnék függeni tőletek, pláne nem fizeti a cechet. Oldjatok meg egyedül ha olyan okosak vagytok, figyelem majd valami mediterrán régióból.
Madeinhungary ma, 12:22
Előzmény: #59584  aa
De attól még itthon élsz, ebben a rendszerben, ezek között az emberek között. Ez nem uyganaz, mintha fizikailag kiköltözöl.
Madeinhungary ma, 12:20
Előzmény: #59582  EURHUF_goes_to_haven
Igen, fszoci is folyamatosan jelentget. Kettős mérce, nektek lehet mindent, még kognitív disszonanciával is vádoljátok azt, aki nem azt írja, amit ti gondoltok...
Boby
Boby ma, 12:17
Előzmény: #59581  Boby
mert ha hallatták
aa ma, 12:17
Előzmény: #59577  Madeinhungary
Ma már elég sok olyan terület van, ahol fizikailag nem kell elhagynod az országot ahhoz, hogy boldogulj.
Igaz, amíg itt adózol, addig ezt a rendszert támogatod, de ezen sem olyan vészes változtatni.
kkv14 ma, 12:15
Valóban így van.  
Lakhelyet könnyű cserélni  (hazát?)  de személyiséget változtatni lehetetlen, Ezt felejtik el sokan.
Aki itthon sikeres , az kint is megtalálja a jövőjét. Aki itthon sem, az meg.....
Előzmény: #59574  Madeinhungary
Kikérem magamnak a királyi többesszámot! Én nem monstam semmit Tamásra és fel se emlegettem... Ez uszítäs egymás ellen. Amit te követtél el. A többiek leírták 1x a véleményük se meg mint rossz papagáj ismétled. Remélem a modi letakar és mész aludni. (jelentettem csoporton belüli uszítäsért) 
Boby
Boby ma, 12:13
Előzmény: #59572  TheSnake2020
Amúgy nyilván, a fideszben sem mindenki h*lye, ugyanakkor ezek a zsenik elég jól elbújtak az elmúlt 13 évben, mert hallatták vagy hallathatták volna a hangjukat, akkor nem kilátókba, térkőbe, meg stadionba ölték volna a sok eus ingyenpénzt.
vaczak ma, 12:12
A kontraszelekció ezzel együtt is az ilyen végtelenül központosított, egy ember által mikromenedzselt rendszerek velejárója, bármennyire profin működik a hatalomtechnika és a propaganda, de ezen rendszereken túl a hatékonyság elég alacsony. Ettől még sokáig el tud ketyegni a rendszer persze. Az EU pénzek egy része biztos jönni fog. A nemzetközi példák nem túl jók, egészen primitív és gazdasági csődhelyzeteket elérő populista rezsimek is tartósak tudnak mostanában maradni. Ugyanakkor ez a "megszoksz, vagy megszöksz" hozzáállás, amit Rogánék ezerrel hintenek el az értelmiségben, végtelenül káros. 
Te vagy maga a KSH vagy milyen statisztika alapján? Sorry a véleményed nem perdöntő. ;) 
Boby
Boby ma, 12:10

Csepegni eddig is csepegett, ezután is fog, de a nagy volumenű támogatásoknak (szerintem) vége.
"komoly verseny képes bereket  fizetnek egyre" Addig amíg lesznek állami megrendelések.
"új szemlélet ütötte fel a fejét, amit költséghatékonyságnak hívnák." Egyrészt, másrészt brutálisan emelik az áraikat, amit aztán majd vagy meg tud (akar)fizetni a piac, vagy nem.
Madeinhungary ma, 12:06
Előzmény: #59576  EURHUF_goes_to_haven
Már megint nem jól értelmezel egy kommentet (nem ez az első). Aki azt hajtogatja, hogy megyek kűfődre, mer itthon nem bírom máá, azok nagy része szépen marad itthon. Szájhősök. 
Előzmény: #59571  Madeinhungary
Mivan ? Aki kimegy és nem sorra megy, minimum beszél 1 nyelvet azt nagyobb eséllyel fogadják be, és soha nem jön vissza, mint az aki álmot hajt. Az itteni topikból szerintem 99% hogy mindenki megállná a helyét kint. szóval ezt azért gondold újra.. Persze van az  a 18-25 éves aki kimegy szaktudás és nyelvtudás nélkül és hazamegy csalódottan, de az nem EZ a szegmens.
Madeinhungary ma, 12:00
Pozitív írás a nerről? Ajjajj, ezért kapni fogsz itt. 
Madeinhungary ma, 11:58
Előzmény: #59570  EURHUF_goes_to_haven
Folyton? Ember, ez szerdán volt. Tudom, hogy jobb eltussolni, de hát ez van. Fideszessel nem haverkodunk emberek is vannak, látod. És ti kenitek másra az uszítást. Szééép 🙄
Előzmény: #59562  bronz
Tippem -5k milliárt az év végére, megmagyarázva, hogy ez jó... 
TheSnake2020 ma, 11:57
Előzmény: #59563  Boby
Több helyen nem érték veled egyet. EUs források jönni fognak. Csöpögni csak először, és persze már előre el lett költve, de azért jönni fog. Azt, hogy nem értenek hozzá, abban sok az igazság, de a saját tapasztalatom ennek pont az ellenkezőjét mutatja sajnos. Láthatóan mivel komoly verseny képes bereket  fizetnek egyre több jó manager áll be hozzájuk. Egyszerűen vagy megszoksz vagy megszöksz. Jellinek effektus. A lopás eddig alapszabály volt, de a források elapadásával pont egy új szemlélet ütötte fel a fejét, amit költséghatékonyságnak hívnák. 2 NERes céggel is volt tapasztalatom az elmúlt pár hónapban és nagyon jó managereket ismertem meg egy bizonyos szint felett illetve érdekesen mind a kettőnél nagyon keményen elkezdtek fogni a pénzt. Nincs utánpótlás.  Mindenesetre érdekes kísérlet, mert a slepp nem ehhez van szokva. Ezek versenypiaci managerek nagy multiktól jöttek kíváncsi vagyok, hogy mire viszik. 
Madeinhungary ma, 11:57
Előzmény: #59568  EURHUF_goes_to_haven
A legtöbb külföldremenekülök ember marad itthon. Ahogy az ide ezt írók nagy része is...
Előzmény: #59560  Madeinhungary
Hagyd már abba az uszítást... Folyton te hozod fel ezt a rohadt témát . Megértettük tyúkszem a lábadon, de ezt hagyd abba!
Hagyd már abba az uszítást... Folyton te hozod fel ezt a rohadt témát . Megértettük tyúkszem a lábadon, de ezt hagyd abba!
Előzmény: #59557  Madeinhungary
Szerintem addigra páran inkább nyúlcipőt vesznek... Fsoc.... pl. És szerintem nem lesz egyedül, az értelmiség szerintem folyamatossan áramlik ki, ellenszavazó ezzel folyamatossan fogy (én el fogok menni mindig és ellene szavazni! ) Valaki meg szóljon már a Vonának, hogy ez élet nem úgy megy ahogy azt ő akarja, ha 2% nál erősebb lesz, azonnal kapja majd a karaktergyilkosságőt, és erről az Ő véleményét nem fogják kikérni, majd nyafog mint egy kis ovis... vicc. 
Előzmény: #59549  TitusPullo
De hisz már most fázik és éhes, ezt látjuk az energia számlákon, csökkeni főgyasztás és csökkenő kiskeren... Vagy szerinted az emberek nem gombolták 2 vel bejebb a nadrágszíjjat ? "Azért a víz az úr!!" Igény má vóna rá!
Előzmény: #59545  TitusPullo
Ez kérem itt demokrácia.. Komolyan kilóg a lóláb.. Az ilyen cikkeket kéne az EU-nak elküldeni... hogy a kedves miniszterelnök lánya a földhivatalban mekkora joker lapokat kapott... Remélem Hadházy megteszi.
N0MAD ma, 11:42
Előzmény: #59562  bronz
Méghogy gondot jelentene a pmap kamatkifizetés 24-25ben, meg párezer milliárd kiutalás ha a népeknek nem tetszene a 25ös kamat. 
Ha meg olyat ajánlanak hogy tessék akkor ugyanez 26ban. 
Mnb-t már fel se hozom. 
Előzmény: #59527  Benzedrine
Szerintem kb az S&P -n múlik mit csinál a Finch. Ez a kettő az aki a múlt alapján kritikusabb (előbb minősít negatívba minta  Moody.
Ha S&P be is vág minket nem ajánlottba, akkor a Finch még mindig talán. Szerintem vagy minden marad, és hurrá optimizmus, vagy max 1 , legvalószínűbb, hog S&P, minősít le). Ha leminősítés akkor jöhet egy 1-2 héten belül 5-10 Ft os ugrás, ha nem akkor marad a hurrá optimizmus, hogy jön a nyugati manna, de közben azért a pap bácsi reverendájára szarunk és vétóó... Ez tipikussan az a rossz gyerek a boltban aki a tojást a földre dobja és üvölt, de az anyja nem tesz vele semmit, de mindenkit idegesít.
Boby
Boby ma, 11:33
Előzmény: #59553  TitusPullo
Szinte a gazdaság egészét lenyúlták, nyilván valahol a háttérben rengeteg pénz is le van nekik zsírozva, ugyanakkor ahogy az országot nem tudják külföldről kapott ingyenforrások nélkül működtetni, úgy valószínűleg a lenyúlt vagyonelemeket sem fogják tudni gazdaságosan működtetni. Tihany, Tokaj, Vodafone, stb. ugyanúgy le fog értékelődni a kezükben, mint a MÁV, az EÜ és minden más az országban. Mondom ezt úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy sok állami vagyonelemet azért tesznek tönkre, hogy aztán olcsón megszerezhessék maguknak. De mindez a hozzá nem értésükön nem változtat semmit. Vagy az lesz amit Titus mond, régóta ezt vallom én is, itt katarzis nélkül nem lesz változás, vagy külső források nélkül, idővel leértékelődik, tönkremegy itt minden. Márpedig jelentős forrásokat, szerintem ez a garnitúra már nem fog kapni.
bronz ma, 11:29
Tudnak a fiúk.
Novemberben 586,7 milliárd Ft lett a költségvetési hiány az MVM 309 milliárdos befizetése ellenére.Ez valami brutális, anélkül 895,7 milliárd lett volna.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20231208/elkeserito-deficitadat-erkezett-bajban-van-a-kormany-656593
aa ma, 11:23
Téged is csíplek, de piszkosul nincs érzéked ahhoz, hogy mikor nem kellene megszólalni. :))
Madeinhungary ma, 11:21
Előzmény: #59558  aa
"Szeretnék egy olyan társadalomban élni, ahol egy ember politikaihovatartozása magánügy, de legalábbis nem ok valamiféle megbélyegzésre, kirekesztésre" - egyesek épp a héten jelentették ki itt, hogy fideszessel nem haverkodnak. Azért a másik oldalon is tobzódnak a hülyék és a habzószájúak...
aa ma, 11:18
Előzmény: #59558  aa
Amúgy bírlak, csak ez most kikívánkozott. :))
aa ma, 11:17
Előzmény: #59548  ktamask
Bocs Tamás, de ez így egy kicsit cinikus. Nem örülök annak, hogy ez itt téma, egyáltalán, hogy téma. Szeretnék egy olyan társadalomban élni, ahol egy ember politikaihovatartozása magánügy, de legalábbis nem ok valamiféle megbélyegzésre, kirekesztésre. 69-es vagyok, egy olyan családban nőttem fel, akik minden szarból kivették a részüket, amit csak hozhattak a 45 utáni évek. Mindig szembe mentem a "trend-el", és meg is fizette velem a rendszer az árát, de lesz@rtam. Nem az az érdekes, hogy most felveszed-e a CSOK-ot, élvezed a 15-os SZJA-t, stb. Arra kellene gondolni, hogy lesz egyszer egy gyereked, aki qrvára nem tudja befogni a pofáját, és úgy elfogják meszelni, mint a sz@rt.
Madeinhungary ma, 10:57
Előzmény: #59556  Madeinhungary
orbán 2040-ben lesz 77 éves, szóval abszolút reális, hogy itt többen már nyugdíjasok lesznek és még mindig orbán érát élünk...
Madeinhungary ma, 10:55
Előzmény: #59555  Madeinhungary
Kimaradt az alany: Látjuk, hogy Trump 77 évesen is még elemében van.
Madeinhungary ma, 10:54
Előzmény: #59547  stolz
Ez még hosszú idő. Nem véletlenül állítom, hogy legalább 2034-ig orbán marad hatalmon. Akkor is "csak" 71 éves lesz. Látjuk, hogy 77 évesen is még elemében van.
ktamask ma, 10:53
Előzmény: #59550  geza77

Értem persze.
Szerintem sokakban felmerül most a "lehet váltani kéne, meg kéne nézni mit alkot a következő 4 év alatt a másik banda". (átrakni a Fideszről az X-es másra , csak hogy tiszta legyen, ne legyen félreértés.)
TitusPullo
TitusPullo ma, 10:52
Előzmény: #59551  stolz
idővel el fognak jönni az új kommunista szellemek, akiket majd először, többször derékba törnek, de a feszkó mindig kitör. vélhetően ha engem kérdel, ennek a civilizációnak a hanyatlásával egyidőben, és akkor a harácsolók is hajukra kenhetik tihanyt és tokajt is.
stolz
stolz ma, 10:50
Előzmény: #59551  stolz
* kormányt lehet le tudod váltani
stolz
stolz ma, 10:50
Ezt a rendszert demokratikusan felszámolni nem lehet. Leváltani lehet le tudod, de magát a rendszert nem tudod, mert úgy lett kialakítva, hogy ne lehessen. Titussal értek egyet, ez csak forradalmi úton lehetséges.
geza77
geza77 ma, 10:47
Mondja ezt 2,x millió ember egy része és behúzza a fidERESZre  a zikszet, mert itt megvédenek minket és szuverénitásunkat mindenkitől is.
TitusPullo
TitusPullo ma, 10:46
Előzmény: #59546  stolz
nem nem ezt már nem lehet, tulajdont csak forradalmi újraelosztással lehetne. itt ennek már annyi, lesz az új nemesi v módos polgári réteg (értem itt millárdok). ezt majd egy forradalom fogja újra elosztani, ahogy 48ban, 18ban, és 45ben, amikor majd haragos lesz a plebsz. ha fázik és éhes lesz.
ktamask ma, 10:44
Előzmény: #59547  stolz
Akkor megnyugodtam, hogy nem az én X-em dönt! Csak!:D (Bandinak válaszul)
stolz
stolz ma, 10:30
Előzmény: #59546  stolz
Egyébként továbbra is az a véleményem,  hogy ennek az egésznek majd egyszer egy katonai diktatúra fog véget vetni. Technokrata kormányzással. Nem most, majd...egyszer...
stolz
stolz ma, 10:28
Előzmény: #59545  TitusPullo
Nehéz lesz ezt visszacsinálni. Jogilag nem is lehetséges, mert minden törvényes. Nem tudsz jogalapot csinálni, mert semmit nem követtel el, csupán vásároltak. Ha meg kilépünk a jogállam kereteiből és államosítás lenne, akkor az meg diktatúrába csapna át.
Bandi_ujonc ma, 10:08
Előzmény: #59520  ktamask
Na és kire szavaznál?
Erre nem válaszoltál tegnap:)
TitusPullo
TitusPullo ma, 10:05
Előzmény: #59542  ktamask
szemét brüsszel, és majd ezt is megeszik a népek. remélem, egy fillért nem adnak (nem vagyok hazaáruló, csak nem akarom, hogy lopjanak). egyszer csak felébrednek. a fiatalok biztosan.
geza77
geza77 ma, 09:44
Előzmény: #59532  Fsociety
Egyetértek, ép ésszel gondolkodva nem is lehet másképpen.  Aki itt marad annak kell majd megfizetnie ezt az adósságkupacot a jövőben, ami az elmúlt x évben felhalmoztak. a csokosok nem fogják tudni, majd megsegítik őket és fizetheti az inflán keresztül a Fo$rint árfolyamon át , meg még megannyi trükkön keresztül a nép. Mi lesz még ha növekedési pályára akarják állítani az országot? Még az előző csuda számlája sincs kifizetve. Bár a csuda csak egy szűk kört érintett.
Madeinhungary ma, 09:43
Előzmény: #59537  Fsociety
Asszem kognitív disszonancialitásosságban szenvedek 🥺
Fsociety ma, 09:42
Kiváncsi leszek, hogy a 420 forintra számolt túlbiztosítás az üzemanyagárra vajon már egy célárat jelöl e,mert nem zárhatjuk ki egyértelműen ezt sem, a PMÁP scenárióba pont passzolna :) 
geza77
geza77 ma, 09:38
Előzmény: #59383  geza77
tegnap reggöl még a koronával utána a zlotyival mentünk. Máma csodás népNEMZETTHY szuverén utat választott magának és levált a nem NEMZETHHY érdekeket képviselő devizákról éÉÉÉéés az usd vel sem tart . Ez jót tesz a gazdaságnak.   https://imgur.com/a/pyuA4IX
Fsociety ma, 09:35
Előzmény: #59536  Madeinhungary
Pont nem érdekel, hogy te mit csinálsz. Az Orbán takodj fórumon pont az ellenkezőjét nyomod, innentől sima trollkodás amit itt csinálsz (vagy amit ott). 350....
Madeinhungary ma, 09:31
Én jövőre csakazértis a fideszre húzom be az önkoris és az eu-s választáson az x-et. Le is fényképezem és belinkelem ide, rendben lesz így? 
Madeinhungary ma, 09:29
A kognitív disszonanciás tomira utaltál? 
aa ma, 09:29
Nekem az első ami eszembe jutott a "javuló" inflációsadatok láttán azok a nyugdíjasok voltak. Jelentős költségvetés teher.
geza77
geza77 ma, 09:25
Előzmény: #59528  Madeinhungary
hun az erő a fo$rintbúl? hun a 370?  
  "a nemzeti valuták több célt szolgálnak, az egyik, hogy jelzik a nemzeti gazdaság állapotát (erejét, produktivitását), a politikai rendszer stabilitását." ez mindent elmond az országról.
akkor még sem van erő? akkor nem igazak az állítások?  ha minden szipiszuper lenne a Fo$rint erősödne. De gyengül. akkor ki hazudik? még a pozitív reálkamat sem segít? a dupla alapkamat is kevés? a kiskerforgalom visszaesés sem segít? a tavalyról idénre azonos időszakban 21%os üzemanyag fogyasztás sem segít? a hatalmas devizatartalék sem segít?  és még sorolhatnánk hosszan
Fsociety ma, 09:21
Előzmény: #59531  geza77
Nagyjából nyáron probáltam kifejteni, hogy ezúttal mi lesz a trükk. Nép PMÁP-ba beterel, infláció lehazudva, forint majd kicsit jobban elengedve. Máris ott lesznek majd, hogy "pozitív nulla". Ha majd nagy lesz az aggályoskodás, visszaváltási jutalék megemelve. (Amiről azt mondják, hogy nyugi,nem,az de) Gyakorlatilag folyamatban kirabolják a híveket, ennek ellenére oda rakják az ikszet,ahova azt kell,mert sokan szeretik ezt,sőt,igénylik. Tudja ezt a dagadék,ezért meg is csinálja,és jól keres rajta. Vagy itt valaki azt gondolta, hogy majd legyőzi a hatalmat? 
geza77
geza77 ma, 09:16
Előzmény: #59528  Madeinhungary
kicsit alább megosztottam a Róna beszélgetést. Ott azt mondja, mióta kirúgták a 2 ksh vezetőt és Rogán propaganda minisztériumából átment 2 ember és betették a ksht a propaganda minisztérium alá és megváltoztatták a számítási módszereket, mindjárt az jön ki amit láttatni akarnak.( vizsgálatot is indított a rohadt brüsszelita gurulódollár átműtött rozhadónyugati statisztikai hivatal a szuverén matyar népnemzethy unortodox számítási módszerünkkel kapcsolatosan )  De a bótba sajnos nem ezt tapasztalod. Kicsit lentebb válaszoltam is neked, a valós bolti árak kinti és itthuni leosztásával  akár 1000 FO$rint feletti árfolyam is kijön ;)
ma hoznak nekem osztrák cheddar sajtot kilósat. Ha itthun van akkor 3500/kg szokott lenni. sógoréknál 6,7eur    3500/6,7  =522,38
aa ma, 09:13
Délután még érdekes lehet.:
usadollár Átlagos órabér m/m     0,3%  0,2%
usadollár Nem mezőgazdasági foglalkoztatás változása  184K   150K
usadollár Munkanélküliségi ráta      3,9% 3,9% 16:00usadollár
 Prelim UoM Consumer Sentiment    62,0 61.3
 usadollár Előzetes UoM inflációs várakozások    4,5% Több
Vali ma, 09:09
Előzmény: #59526  vaczak
bikicsunáj: miről maradtam le?
Madeinhungary ma, 09:03
"Novemberben 7,9 százalékra esett az infláció Magyarországon. Októberhez képest stagnáltak az árak, az év végére pedig akár 6 százalékig is eshet a ráta."
Látjátok, ennyi! orbán megígérte és meg is csinálta az egyszámjegyű inflát! 😇
Benzedrine
Benzedrine ma, 09:00
Előzmény: #59526  vaczak

Lehet van aki már sejti a s&p minősítést és az árazódik be. 
https://www.portfolio.hu/deviza/20231208/elpattant-a-forint-arfolyama-mi-lesz-ebbol-656527
vaczak ma, 08:58
Mondjuk az ilyen nagy reggeli felhúzás könnyen lehet trükk is, hogy később az erősödésen kaszálhassanak (tejjel-mézzel folyó 7,9-es infláció, unijós pénzek, hitelminősítés, minidubaj, bikicsunáj)
geza77
geza77 ma, 08:44
tegnap & máma  éppen azzal ugrunk, aki esik és korrekció nálunk nincs, ha a másik ugrik utána, azzal is megyünk. útolsó ribi qrva ez a FO$rint! annyit is ér láthatóan.   https://imgur.com/a/UX8C4c6
Benzedrine
Benzedrine ma, 08:28
Előzmény: #59520  ktamask
Remélem a zünnepekre jóárasítják a zországot, katasztrófaturista leszek két hét múlva.
geza77
geza77 ma, 08:27
Előzmény: #59521  aa
népNemzetthy csüngőhasú szuverén deviza bekezdett szépen 370 felé   https://imgur.com/a/lHzTAZH
vaczak ma, 08:24
Előzmény: #59521  aa
Kicsi kerülőút a 360 felé. Vagy Varga kérte, hogy állítsák be év végére a költségvetési tervezés során használt 385-öt
aa ma, 08:21
De szép gyertya.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek