Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azt nem tudom mivel szórták a jeget. De úgy látom Orbán tegnapi ígérete, hogy mától a nap is másként fog sütni, felétek se úgy jött be mint lefestette. Itt is esik minden féle csapadék a sűrű felhőkből.
Érdeklődni szeretnék, hogy az a csodálatos anyag, amit az m7-m1-re szórtak síkosságmentesítés okán és amitől jobban csúszik, mint nélküle, az a gánti bányából származik?
Lesz egy csomó vám bevételük, és állítólag rendbeteszi a költségvetést, ilyesmit ígért fél órával ezelőtt Trump. Spacex mehet a Marsra, Musk szélesen vigyorgott közben.
https://www.vg.hu/deviza-adatok/pln . Ez már nagyon nem játék! Zloty 1 év alatt majd 10%- ot vert a forintra. Ugye átlátjuk ez mit jelent? A magyar agrárgazdaság elsorvasztása és a klímaváltozás miatt Lengyelországból jön már rengeteg agrártermék, nyersanyag. Fizetésükből, ellátásukból élelmiszerre költők kaptak egy gyomrost.
más: nyitottam gránitot, bajnok plusz, tiborcz ide-oda, körözi messze a magyar átlagot, 5 perc, selfie, ajánlói plusz, kötési juti, ingyen szinte minden (meddig?), most nagyjából veri belföldön a revot, mától 8% 4hónapra betéti kamat (nyilván), ha nyitsz értékappírszámlát is a betét erejéig. cseles.
Zlotyival és a lejjel szemben is esik a pénzünk. Hazánk ismét jobban teljesít. Na majd figyeljétek amikor a devizapiacra ráömlik az állampapír tőke+ kamat! Kialakul a HUF bőség és ha eközben Trump miatt az USD erősödik …..
Már nem annyira fiatal a melanie se, de ha bejön és hagyja azért még belerakhatod a pmapodat. Már csak a sztorizásfaktor miatt is megérheti. Majd mesélj!
hát én dobtam két kockával, hátha két hatos lesz, a pmap tőket bent hagytam dkjban, vhol várok egy trendvonalra visszatérést a huftól, cca 398-400 köré legkésőbb év közepére. álmomban persze. kamatyok mind deviza.
Eddigi tapasztalatom alapján eddig kb minden bank alkalmazott. A mérétke eltérő lehet de nálam ~5000€ körül van valahol a limit.. annál többet eddig még nem tudtam rátölteni... soha.. Hogy ez revo vagy a forrás bank e nem tudom , próbáltam OTP-t, DKB, N26 ot eddig. mindegyik limitelt
Tapasztaltatok már olyat hogy Raiffeisen-es mastercard kártyával 10 milliónál nagyobb öszeggel nem engedi a feltöltést revolut számlára? :) A kártyán nincs limit, számlaegyenleg erejéig használható, a bank a mastercard -ra fogja, hogy revolut számla feltöltésnél a kártyakibocsájtó alkalmaz limitet a kártyára, ja és senki nem tudja hogy mekkora a limit összege, a legszebb pedig az hogy a mastercard is letagadta hogy ő limitet alkalmazna. Amennyiben kiderül hogy a bank szórakozik, azonnal elviszem onnan az összes számlámat.
2021 nyarán a Kis-Balatonnál a kányavári sziget mellett csodafinom sima lángos 600 Ft volt. A lángos infláció nagyon eltér a KSH kosártól. Ha pedig be sem üti, akkor az bizony meg se történt a statisztika szerint.
"Trump
meme coin után itt a Melania meme coin, az egész Trump család
kapitalizál az elnöki beiktatáson a hülyéknek az értéktelen semmik
kibocsátásán, hiszen ezeknek nulla a belső értéke, csak a hit van, hogy
mások majd többet adnak érte. Az etikai kérdéseket hagyjuk is, szabad-e a
hülyéket kifosztani, pláne egy amerikai elnöknek, viszont ha ez az
egész meme (és nem meme, nincs érdemi különbség, minden meme) coin féle
spekulatív mánia behatol a rendes pénzügyi rendszerbe, például hitelek
fedezete lesz, még óriási problémák okozója lehet. Még nem tartunk ott,
de majd tarthatunk ott. Egyetlen spekulatív mánia sem végződött még jól,
hiszen közben ugyan jól lehet keresni rajta a szenvtelen kereskedőknek,
de a vallásos hülyék a végén orbitálisat fognak szívni, hiszen azt
hiszik, ér is valamit és kitartanak benne a végsőkig, végsősoron az ő
megkopasztásukról szól a történet. Ja, és végig azt mondják, hogy "this
time is different", hogy ez most más, mert "új paradigma van", de nem
az, semmilyen új paradigma nincs, ez a jó öreg, régi balekkopasztás, a
hülyéktől el kell szedni a pénzt" vakmajom
Megvettem, mert hedonista vagyok! Meg otthon 1 darabért nem kínlódom. De igazad van! Egyszer ki kell mondani ennyi és nem tovább. Én kimondtam de a hazánk finanszírozására. . A lángosos meg majd észreveszi, hogy nem fogy már annyi. Most belegondolok lenne 2 unokám akiket meghívók reggel az iskolába menet egy lángosra, hazafele meg egy fagyira, hazafelé magamat meg egy nagyfröccsre…. Mikor én gyerek voltam, nagyszüleimnek belefért többször is havonta, sőt.
Persze, üzemanyagra, háborúra, Bidenre, magyargyűlölő Manfred Weberre, Magyar Péterre, bárkire. Bármi meg lesz faék egyszerűséggel magyarázva. Meg hát ugye a repülőrajt sincs ingyen. Erről egyébként nekem folyton az a kép ugrik be, hogy vezérünk fekszik hason a földön, két karját szárnyszerűen széttárva verdes, és teli torokból berreg. De ez csak ilyen vizualizálás nekem :-)
Engem nem érdekel az 1% - de a 2% kamatbüntetés sem. Felszámolom hazánk hitelezését. Untig elég, hogy a nyugdíjasok fizetik megint őszig. Tőke+ kamat megy ki EUR és USD alapú részvénybe, aranyba, ETF- be diverzifikálva. Annyi forintom lesz, hogy a rezsim megélhetésem havonta kifizessem. . Sajnos pár hazai részvény is szanálva lesz portfoliómban. Önmagában azok a részvények amik nem követik az erodálás ütemét az ellenem dolgozik. (Bluechip is van ilyen.) Pl egy most 10000Ft árfolyamon forgó részvény ami ősz óta ezen a szinten toporg az már csak kb 9000Ft- ot ér, vásárló erőn. (az én szubjektív megítélésem szerint, mert objektív KSH adatom az nincs.)
4éve egy lángos 310 FO$rint volt felénk is. Régen vettem már, majd megnézem mennyi. Sanszos, hogy annak is ilyen mértékben emelkedett az ára azóta. Pont az inflációval.
Nekem német munkatrás dobta fel, hogy a februári főzőeventen csináljunk lángost... Hát én inkább megveszem, de hogy neki nem állok az is fix... ingyenélő tupperware harcos...
Megvetted 1250-ért is? Ha igen, akkor visszajelezted, hogy jól döntött, ugyanannyi fogy drágábban. Majd ha azt mondod neki, hogy köszi, lemondok a lángosodról, akkor átgondolja, hogy tényleg kell-e emelni. Minden piaci termékre igaz a logika, be lehet helyettesíteni.
Itt a hagyatló feketerdőben. 4-6 € között volt a karácsonyi vásárban a sima, ha kértél rá mindent akkor talán 7,5... Hozzáteszem ez a legfrekventáltabb időben egy karácsonyi vásárban.... És mindig van 1-2 bódé ahol magyaro árulnak, de pofátlanul kiteszik a magyar zászlót a németek is, mikor meg megyek, hogy akkor kérnék magyarul csak pislogás...
Ezt én is írtam , feleségem nagyszülei is.. akkor kezdték venni a papírt mikor már a tv-ből folyt (nem akkor mikor jó beszálló volt... "Mondtam neki, hogy Papa ezzel azért tudja, hogy el teccett késni??" "tudom, tudom, de ezt már úgyse magamnak gyűjtöm... " Postán vette kis pakkokkal párhavonta az elmúlt ~fél évben... Előtte mikor 2-3 éve mondtam neki, akkor meg csak legyintett, hogy ő az ilyen dolgokhoz nem ért.. nem akar számlát csinálni úgyis már fél lábbal stb stb... A papa egy "hasznos idióta" a rendszernek... Persze ő még a 30-40 évvel ezelőtti rendszerhez hasonlítja így erősen szemüvegen keresztül nézi a világot és behallatszani nem igazán hallatszik semmi...
Van egy rossz szokásom. Szoktam reggel enni egy lángost. November 1100Ft/ db sima minden nélkül. December 1150Ft/ db Január ma nyitott szabi után 1250 Ft/ db Rácsodálkoztam! Mondtam most emelt decemberben. Erre visszanevetve mondja : nem szoktam nézni a forint és üzemanyag árakat? - Mondtam : nem én soha nem nézem:) . Nem akartam belemenni hosszabb elemzésbe. Mert felháborított, hogy a pénztárgépbe be sem üti, mert látásból ismer. … . Meg különben is ha elbeszélgetem az időt teljesen kihűlt volna a drága lángosom.:(
Interspar a lajtától nyugatra TANN márkájú kilós virsli féláras akcióban 6,99eur szafaládé 5,99eur. A minősége is sokkal jobb! Érdekes, hogy jobb minőséget 3x fizetések kitermelése mellett, hogyan tudnak ennyiért adni??
Ezek az infók több mint egy éve ismrrtek az ÁKK számára. A "nem szerencsés" jelző helyett a feltételeket így alakította az ÁKK lenne reális. Azt is tudták, hogy sok benne a pénz és ramaty kamatra vált. Most talán abban bíznak, hogy van egy nem törődöm réteg, aki nem nyúl hozzá, és van egy réteg, aki màs állampapírba teszi át.
Már pakolom is át más devizába az állampapír kamatot. Gondolom ezt teszi több “sorstársam” is ez erős eladási nyomás lesz a forinton. Minden egyes állampapír kifizetés egy új buktató a devizánknak.
Mai napra tippek ? Szerintem 2-3 Ft romlás . Trump beiktatása, nagy szavak és füst. Első komolyan pack állampapír kifizetések. Remélem lesz majd elemzés, hogy mennyi maradt bent, és sivítozás a kormány részéről (lehet ez már első szonda, hogy szűkítsék e az ajtót)
Mondtam az év eleji leltár után a sarki boltos volt nagykerben és nem hitt a szemének! Már áraz 10%- ot mindenen de fél nyakán marad. Sorra zárnak be a kisebb boltok. Volt aki átvészelte a rendszerváltási áremelést 90- es évek. Et már nem bírja. Milyen szomorúság ez sok kereskednek. Élet munkája megy a kukába.
Kizárt dolog. Már mindenki ér, hogy valami nem stimmel.Ráadásul most rá tudják fogni az üzemanyagra. Így is teljesen elvesztette hitelességét a KSH ezt tovább rontani?!
A Spar is átárazta a termékek nagy részét a csütörtöktől érvényes prospektust végignézve. Sok termékre ràkerült +10-15% szemre, de van +25% is. Pl. utóbbi cirka 1,5 hónapban a Füsti virsli 799 Ft volt akciósan, amikor akciós volt, most már a 999 Ft lesz az akciós ár.
Nem nagyon akarom bogaraszni. Azt mondod, hogy a Balaton jobb és olcsóbb? Nekem nem ez a tapasztalatom mondjuk campingbe nem voltam már elég régen. Az appartman az biztos, hogy olcsóbb az olaszoknál, mint a Balatonon. Béke.
shortos robot kolléga alkotása "Toltottkaposzta zsírfej Marcika hatalmas f@szaval megbassza a magyar forintot" - olaj, vaszon na vajon a héten bekandikál a köbgyök malac elvtárs karikáján?? https://i.imgur.com/lo9W2gm.png
sebaj most lett csak az ismeretségemben rengeteg rózsadombi aranykalászos gazda, még az unoka ill az úri menyasszonya is az, aki egyébként PR-osnak tanul, mert fater és a rokonság nevén már nem fért el több. ügyvéd "ismerősök" mind földműves gazdák már. Talán erre is lesz egyszer energia ezt az egészet megvizsgálni. ahol még bodysylvie is gazda, az már a legvége. szerinted mikor látta a földjét?
pontosan én. az elszegényedett kivételével mind igaz, nem kulturemberek, a pénz csak állatabbá tette őket. azt hiszem, amíg az embargó van, én nem utazom oda ahol ők tömegével vannak.
Illetve a mezőgazdaság az csak az alap, a ráépülő feldolgozóipar a lényeg. Avagy nem az olasz büza a biznisz hanem a tészta. Nem a görög olivabogyó hanem amikor átlenyegül olasz olivaolajjá. Meg a még magasabb szintű ráépülő dolgok. Nálunk meg legyen nagy tábla büza kukorica, mindegy is a termés az eu csenget. De nem vagyok benne az ertők majd kiigazítanak.
"Civizálatlan, koszos, embertelen, elszényedett népség volt a képzeletemben." Valójában azok is. Én a török riviérán "élveztem" a társaságukat párszor az elmúlt években, 5* szállodában. Mondjuk szegények nem voltak, de a többi stimmel. Beleesznek a kirakott tálakba, állandóan részegek, ordítoznak. A legvadabbak beleöntik a pezsgőt a medencébe, aztán beledobják az üveget, belehugyoznak a szaunába stb. Ezt már több éve tapasztalom, idén már miattuk nem mentem oda, pedig imádom ősszel a török riviérát. Kérdezd meg Tituszt - úgy emlékszem, ő is hasonlókat tapasztalt. A moszkvai életről szóló videód egy idealizált propaganda, hasonló Lázár bécsi videójához, csak ellenkező előjellel.
Jó,hát ha helyben termelnénk,és nem importálnánk egyre gyengülő forinttal..dehát kellett, hogy szétcsesszük a mezőgazdaságot,amire pont, hogy építeni kellett volna..Látható, hogy ide vezet a mértéktelen lopás és kizsákmányolás.
Rendszeresen megyek horvatba,zavaly volt egy ugras,de boven elviselheto kategoria. Mar csak szinvonalban is. Persze nem mindegy, melyik szineol beszelunk.
Át kell szokni Észak-Olaszba... Egyébként, ha magukat a szállodai apartmanokat hasonlítod össze, akkor sincs különbség főszezonban, de ami a röhej, az Olasz aqaparkos kempingek főszezon árai konkrétan olcsóbbak vagy ugyan azok, mint a balatoni kempingárak... már ami maradt, Vad virágért sajnos nagyon nagy kár! Kaja... azt hiszed, hogy itthon olcsóbb :)
Szia! A tenger valóban nem Balaton... Megyek rendszeresen , nem tudok betelni szépségével. Ezután is sokan mennek egész Unióból , tólünk is nem vitás. ( Balatoni árakat nem ismerem, mennyire drága összehasonlítva nem tudom.) Oroszokról pedig, - engem meglepett, másképp képzeltem az orosz lakosság mindennapi életét. Nyilván az én hibám ezért "szopatom fel őket", nem volt sszándékomban. Civizálatlan, koszos, embertelen, elszényedett népség volt a képzeletemben.
Horvátország nem olcsóbb mint a Balaton. Főszezonban baromi drága. A Balatonon eloszezon nincs ezért nem is érdemes összehasonlítani Horvátországgal. Egyébként a horvát eloszezon az tényleg olcsó és jó.
Sziasztok! Hol találok valós idejű árfolyamot a középárfolyamra (amelyet a bankok referenciaként használnak a lakossági ügyfelek devizaváltásaihoz)? Köszi!
Szia!Horvátországba fog menni nagyon sok mindenki, ha drágább lesz akkor is. Ár érték arány Magyarországon nem jön ki. Nagyon drága és a minőség, amit kapsz a pénzedért hihetetlenül alacsony. Meg hát a Balatont a tengerrel összehasonlítani nem is nagyon lehet. Így kéne árazni, de ez sokaknak nem megy sajnos. Oroszok felszopása meg már igen unalmas. Remélem kipucolják Trumpék őket a picsába véglegesen. Történelem során csak ártottak Magyarországnak, aki ennyire imádja őket nem értem miért teszi?
Max a proli magyar viszi, a mas nemzetek meg nemigen. Mondjuk ok pedig viszik a szallot magukkal. Rittyentenek a lakokocsikbol siman 40-50m2 lakoteruletet aztan max feugranak sorert a melyhutoből.
Igen innen “tolunk” ennek nincs realitasa. Marad a fogyasztas visszafogasa okositasa. Mi peldaul semmi semmi felesleges lehuzo szolgaltatas mar. Amde jo minosegi bolti etelbol meg nem engedek.
Amíg kapok 50 EUR/fő/nap környékén szobát szállodában félpanzióval tengerparton vagy ugyanennyiért apartmant kikötő hellyel, addig meg sem fordul a fejemben hogy máshová menjek. 1 hetet annyiból vagyok ott mint valami faluszéli susnyásban amit szálláshelynek csúfolnak szúnyogfelhővel kullancsokkal itt.
Azért a horvátok is megérik a pénzüket.. megy a nyávogás de az utcában a nyaralószomszédok (ZG) nagy része kocsit cserélt az elmúlt években. Újra. Turisták meg mindig vannak és költenek is mert azt az egy-két hetet kimaxolják minden évben. Van hűtőtáska is, az is igaz. A különbség az hogy ott a középosztály felfelé tart , fogyaszt is, amíg nálunk csak vagy vár vagy süllyed. Nemtudom.. két elbaszott ország, ezek az otthonaim! :-)
A meme coinok mint a solana mikor huz ki annyi penzt a rendszerből, hogy annak huto hatasa legyen? Van egy osszeeskuves elmeletem hogy a nyomtatott penzt ezzel el lehet tuntetni majd gyorsan. Ez a solana mit tud azon tul h a trump most mar elnoki beiktatas elott elintezte?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)