Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zanza2 vasárnap, 21:17
Előzmény: #96075  Bandita
A dalban is benne van: 
"... csak egy nap a világ ... "
Akkor egy év 365 világ, azaz bőven korlátlan.
Nahátakkor!!!
Bandita vasárnap, 20:13
Előzmény: #96074  Ishar
1 év vagy 10 év vagy korlátlan, nem mindegy?
Győztünk!
Ishar
Ishar vasárnap, 19:58
Előzmény: #96070  Capi
"Most olvasom a CNBC cikkét, aki a Reuters-t idézi. E szerint Magyarország 1 évre kapott felmentést. Úgy fogalmaz a cikk: "a one-year exemption." --- A gond az, hogy a hazai Fidesz-médián kívül mindenhol 1 évet írnak. Ha valóban 1 év, akkor ahhoz képest viszont elég drága volt, míg amcsiknak meg nem került semmibe.
Bandita vasárnap, 19:44
Előzmény: #96071  Capi
Minden lehetséges, majd kiderül. 
Vagy nem, csak 10 év múlva.
TElek vasárnap, 19:11
Előzmény: #96071  Capi

Finnek-nek van ilyen típusú reaktoruk.
A Westinghouse-tól veszik a fűtőelemet. Nem hinném, hogy 3x-en.
Ez persze nem zárja ki azt, hogy drágább.
Meg azt se,hogy nem bírták lekoppintani az Orosz fűtőelemet.
Oroszok uránkitermelése világszinten kb. 5-6%. De lehet, hogy olcsó.
Kína ebben az Oroszoknál is kisebb.
Szóvál az alapanyag  beszerezhető máshonnan is.
Capi
Capi vasárnap, 17:40
Előzmény: #96027  Bandita
Na persze a sok hazugság, repülőrajt, holnaptól béke, stb.....két lókupec....ezeknek hinni!!!!???? Nem csodálkoznék, hogy ha a befektetők tipliznének innen.
Érdekes a Westinghouse helyzetbe hozása. Nem kompatibilis a fűtőanyag a paksi reaktorokhoz. A framatom sem tudja produkálni a megfelelő fűtőanyagot. Ezért is vesszük az oroszoktól. De amcsik is a ruszkiktól veszik az alapanyagot. Érdekes helyzet. Westinghouse megveszi ruszkitól és továbbadja Paksnak 3x áron. Ez lehet.
Capi
Capi vasárnap, 17:29
Előzmény: #96056  Nemtom
Most olvasom a CNBC cikkét, aki a Reuters-t idézi. E szerint Magyarország 1 évre kapott felmentést. Úgy fogalmaz a cikk: "a one-year exemption".
minort vasárnap, 15:34
Előzmény: #96066  TheSnake2020
Nekem is ez jön le! Ha  minden fasza minek a védőháló? Szerintem lesznek itt komoly gondok választások után. 
N0MAD vasárnap, 15:00
Előzmény: #96067  Ishar
Sőt, svájciak magyarosrszágra menekülnek mert utálják az eut :D
Ishar
Ishar vasárnap, 14:31
Előzmény: #96066  TheSnake2020
Elég azt megnézni, hogy mely országok vezetői szokták a belföldi bajokért - mindig - a külföldi spekulánsokat és ügynököket okolni. (Izomemberrel meg nem kell foglalkozni, ő már csak ilyen izomember marad: szerinte Svájcból is menekülnek Magyarországra az emberek.)
TheSnake2020 vasárnap, 14:08
Előzmény: #96062  izommanvagyok
Mint lentebb is írtam,  szerintem nem megszünteti,  hanem célkeresztbe rakja az országot . Majd a piac eldonti. Most Matolcsy pillanat van, csak nem gazdaságilag, hanem politikailag. Akkor ugyu az MNB bemondta,  hogy nem emel tovább.  Most Orbán bemondta, hogy a csúnya spekulánsoktol Trumpli megvéd.  Rossz hírem van: felkerültünk a radarra. 
Boby
Boby vasárnap, 13:30
Előzmény: #96064  Boby
Nagy cégek képviselői mondanak le interjúkat,mert nem merik vállalni nyilvánosan a véleményüket. 2025. Qrbánia.
Vajon az ehhez hasonló fórumok meddig maradhatnak?
Boby
Boby vasárnap, 13:27
https://youtu.be/DYeUM1mMsYA?si=Nvog5wimoDkb7YFf
"Igazat ad a K&H bank vezető elemzőjének, Németh Dávidnak a magyar gazdaság állapotának leírásában a Della vendége, Bod Péter Ákos. A korábbi jegybankelnök szerint a történtek – a kormány a politikai kampánya részévé tette az elemzést a szükségszerű költségvetési korrekcióról, a Tisza győzelmét beárazó piaci várakozásokról, a „nemzetközi bankárvilágot” a kormány ellenségének kikiáltva – óvatosságra intik a gazdasági szereplőket, hogy még jobban vigyázzanak véleményük közlésével. Ez egy rossz üzenet, ami károsan befolyásolja az üzletmenetet. Konkrét példákon keresztül mutatjuk be a műsorban, hogy a politika rátelepedése a gazdaságra hogyan kényszeríti alkalmazkodásra a legnagyobb vállalatokat, hogyan befolyásolja jelenlétüket a nyilvánosságban."
Boby
Boby vasárnap, 11:52
Előzmény: #96062  izommanvagyok
Ne pazarold az időd,annyit írj, hogy Soros vagy poloskapeti! Érteni fogjuk.
izommanvagyok vasárnap, 11:45
Ha megvonom a fizetésed pénzed egy jelentős részét ( EU pénz )a hónapba nem kapsz fizut tudsz fejlődni  vásárolni beruházni?  Örülsz ha életben maradsz és nem halsz éhen marad kajára pénzt!Ha kitalálom fizess ráadásul pénzmegvonás MELLETT 3 szoros rezsit hogy állna a szád???!!MÉG MINDIG NEM ÉRTITEK MI AZ A PÉNZFEGYVEREK ÉS PÉNZÜGYI ZSAROLÁS?  OLVASSÁTOK EL AMIT ÍRTAM RÉSZLETESEN ÉRTHETŐEN LEÍRTAM MIT JELENT!FURCSA, hogy állítólag magyarok vagytok de ez benneteket az elmúlt 4 évben egyáltalán nem érdekel!AZ AMERIKAI VÉDŐ PAJZS EZT A MÉRHETETLEN IGAZSÁGTALANSÁGOT  ZSAROLÁSI POTENCIÁT SZÜNTETI MEG!
N0MAD vasárnap, 11:39
Előzmény: #96059  izommanvagyok
Szórd tele az összes főrumot ezzel ha már ez a propaganda életmuved csúcsa.
Boby
Boby vasárnap, 11:37
Előzmény: #96059  izommanvagyok
Magyarországnak évekig kapott pénzt védőpajzsra,csak orbánék ellopták,így nem kapnak többet. Drábikot meg hagyjuk!
izommanvagyok vasárnap, 11:28
PÉNZ FEGYVEREK JELENTŐSSÉGE:Fiatal közgazdászként  diplomám megkapva véletlenül akadtam Drábik János írásaira nyilatkozataira.Az oktatási rendszer az alapokat megtanítja , de az alapvető összefüggésekre az öreg nyitotta fel a szemem , hogy működik a pénzügyi világunk. Mik azok a PÉNZFEGYVEREK. Hogyan lehet egy országot tönkre tenni  PÉNZYÜGYI FEGYVEREKKEL. Több választást megfigyeltem és a folyamat idehaza egyre durvább mértékeket öltött. már 2022 ben és előző választásokon is mikor idehaza jött a választás szisztematikusan a FT ot gyengítették. 2022 ben volt ennek a mikor el "reptették"  a FT ot 435 ft ig egyenesen annyira meg akarták buktatni a kormányt. Már előző években is megvonták az EU pénzt politikai indokokra ( fedő sztori korrupció) hivatkozva. Ha nincs PÉNZ MEGFOLYTOD A GAZDASÁGOT a fejlődést és ez volt a cél begyengíted a valutát ezzel extra inflációt generálsz szankciókat vetsz ki az orosz energia hordozókra búzára ( élelmiszert is szankcionálták!) megugrik az ország külső energia függőségéből adódó energia száma ( 10 szeres  ár ) rengeteg külső devizára ( eurorra) van szüksége, hogy megvegye a terméekket de nincs miből. Az EU pénz bár járna jöhetne de NEM FOG!   A VÁLASZTÁSOK ELŐTT MÁR ELZÁRTÁK az EU-s pénzcsapokat direkt már akkor is , hogy megbuktassák a kormányt , de még így sem sikerült. Az elleznék folyamatosan kampányolt kint Brüsszelben a DK az összes ellenzéki pár most a Tisza is- hogy nehogy egy fillért se kapjon az ország a neki járó COVID helyreállítási alapból!  és a fejlesztési EU pénzekből.Nagyszerűen prezentálja a példát a környező kelet europai országok ( mindenki kapja az EU pénzt) tud GDP növekedést felmutatni és gúnyosan megjegyzik az országunkról, hogy nézd már Orbán csak ezt tudja?  Legjobb példa erre a Lengyelek 2 éve megnyerte az ellenzék a választást  politikai alapon azonnal megindult az EU-s pénz és beindult láss csodát a gazdaság  (PÉNZ FEGYVEREK ) GDP növekedésük 2-3 % lett nálunk meg fél %.  De vissza térve az árfolyamra. 2022 után nekünk azért volt majd dupla az inflációnk ( szankciók mindenkit súlytottak) mert az EU pénzeket megvonták a jegybank nem tudta leváltani a piacon az EUR milliárdokat kamatokat fel kellett vernie magasra a FT védelmében  ami kamat megfolytja a gazdaságot természetesen ( ha sokba kerül a hitel nem veszel tv autót  nem ruházol be stb)  a FT árfolyam elszaladt 350 ről 435 ig!  24 % os  egyengülés!  és természetesen mivel sok mindent importálunk az árakban ez  megjelent mint extra infláció.  Kegyetlen logika , de Brüsszel így próbálja  és probálta meg megtörni az országot és a lakosságát mesterségesen az EU pénzek visszatartásával a pánik kialakulásával  a FT gyengítésével ( shortolásával )  próbálták meggyengíteni az országot és teljes siker koronázta  koronázza a mai napig is a kezdveményezésüket.  Bár a ország részben kiheverte ezt a támadást de így is csak fél % növekedés van nem tudta emelni jelentősen az életszívnvonalat az elmúlt 4 évben mint ahogy előtte ( amikor jött az EU pénz ) a gazdaság stagnál ( bár ez a külső export piacok gyengélkedése miatt is van) így az ellenzék megerősödött és most egy üstökös Tisza pártot építettek fel a semmiből kevesebb mint 1,5 év alatt ami esélyes a kormány váltásra. Kegyetlen logika az ellenzék Brüsszel részéről , de minél jobban megfolytod az országot pénzügyi fegyverekkel ( orosz olcsó energia leválás is ezt szolgálja) annál jobb az ellenzéknek és annál jobb esélyük van nyerni. 
És most a lényeg az amerikai védő  pénzügyi védő háló:
https://www.portfolio.hu/deviza/20251108/orban-viktor-elmondta-amerikai-vedopajzsot-kapott-a-forint-798452
Látom Poloska Péter facebook ajvékolását ahogy a híveinek beállítja mekkora tragédia és árulás Orbán részéről, hogy megkaptuk az Amerikai védő hálót eladósítja és tönkre teszi az országot!
Tudja az eddig 4 éve alkalmazott EU PÉNZ FEGYVEREK ezentúl nem fognak működni.  (Pénz megvonás FT gyengítés ) - Tudja ha Amerikai swap ügyeletek is a FT védelmére kelnek esély sincs a FT ot gyengíteni extra inflációt kellteni a gazdaságban sőt USA pénzt kapunk EU nekünk járó forrásokra. Tudják ha felrobbantják ( amit terveztek választások előtt) a vezetéket ahhoz lesz egy két szava Amerikának is ( Szerintem Zelenszkíj onnantól kezdve egy db lőszert nem fog kapni ) de nem is ez a lényeg az ország kárát nem EU hanem az USA fogjak kompenzálni kerül amibe kerül  magyarán nem minket fog  a költség terhelni hanem az USA-t grátiszba megvédi Amerika bármi áron az országot bárkitől legyen az Ukrajna vagy az EU PÉNZÜGYI FEGYVERE VAGYIS ZSAROLÁSA. 
A cikkben még az is benne van akár az EU pénzeket megelőlegezve akár Amerikai forrással is megfinanszírozhatunk rengeteg beruházást ( innen van az otthon startra anyák SZJA mentességére amit sok rokonom is fog kapni - innen van családi adókedvezmény duplázásra - 14 havi nyugdíjra - megannyi új és régi támogatásra is pénz most már össze állt a kép hogy MIBŐL ilyen gyenge gazdasági növekedés ellenére is? )
Látom Poloska Péter a pozitív  hírt is negatívan állítja be tudja innentől kezdve fabadkát nem ér a pénzügyi zsarolás nem tudják a választásokig tönkre tenni anyagilag az országot.
És a jövőről is pár szót:
1. Orosz energia szankciók :  EU kijelentette nem érdekli az Amerikai felmentés.  DE a védelmi pajzsba az is benne van mindent Amerika megtérít amit az EU ránk kiszab büntetésként ( még a tárgyaláson elpanaszolta Orbán mivel védjük az EU illegális migránsok ellen azért is kapunk napi 1 millió euro büntetést)  Tehát kompenzál amerika ha EU nak vámot kéne fizetni az orosz energia hordozókra. De nem ez a lényeg hanem hossutávú szerződéseink vannak az oroszokkal ami azt jelenti hogy ha felmondjuk rengeteg pénzünkbe kerül , de nem kötelezhet a felmondásra az EU ergó  ha mégis kötelez az europai bíróságon ezt meg fogjuk támadni és minden jogi végzettségü tudja, hogy ha vannak jogszabályok vannak szabályok szerződések azt egyoldalúan nem lehet felrúgni és igazat fognak adni az országunknak perelünk és nyerünk a végén.
Ide még azt is hozzá tenném az egész szankciós politika oka fogyottá válik ha béke lesz Ukrajna és Oroszország között. Ez sanszos megtörténik jövő tavaszig ( választásokig) Trump kimondta nem most 2 hónapja fél éve van az Oroszoknak még. Próbált most békét kötni a felek között de Oroszorszák azt mondta a Dombasz 20 % a még nincs elfoglalva ha átadják az Ukránok akkor lehet béke cserébe kis terüelteket vissza kap Ukrajna. Nem fogadták meg most mennek előre. Pár hónap és beérik a kívánt területet utána ülnek le békét kötni és ott lesz a határ ahol állnak. Ha nincs háború oroszországi szankciókat is feloldják persze aki akar még folytogathatja a gazdaságát drága  környezetszennyező energiával LNG vel amit tengeren hordanak, ezt már az ő baja lesz de ha drága a zenergia drága a termelés a gyárakba így becsődölnek és munkanélküliség meg fog jelentősen ugrani ahogy ugrik is már meg. 
2. EU pénzek sorsa mikor kapjuk meg?
Meg fogjuk kapni jövőre meg kell szavaznia a következő 7 éves költségvetést minden EU tagálamnak ha nem szavaza meg Magyarország a költségvetést nincs költségvetése  az EU nak a következő 7 évre nem tudják az országot kihagyni egyhangúság kell . Ha nem kapjuk meg a jussunkat ami jár az EU ból ( befizetések után ) akkor nincs költségvetés. Ukrajna csatlakozása is hasonló nem vehetik fel addig amíg nem szavazzák meg .Orbán nagyon jól tudja vannak adu ászai a kezében és nem fognak tudni bírni vele előbb utóbb az EU pénzt ha nem most majd 1-2 év múlva megkapja az ország kerül amibe kerül.
Tehát ennek a cikknek minden magyarnak örülnie kelene , hogy 4 év után a PÉNZFEGYVEREK ZSAROLÁSÁNAK KORSZAKA EZÚTTAL AZ AMERIKAI VÉDOPAJZS FELÁLLÍTÁSÁVAL VÉGET ÉRT  JÓRA FORDULNAK A DOLGOK VÉGET ÉR A 4 ÉVNYI KIVÉREZTETÉS AMIT VÉGEZTEK ELLENÜNK! 
De ezt Poloska Péter még mindig egy kudarcnak egy árulásnak eladósításnak fogja fel és ahogy olvasom a híveik ezt mind be is kajálják.
Boby
Boby vasárnap, 11:23
Előzmény: #96057  Rincewind2
Két dolgot én is hozzá tudnék tenni. 1. Normális gazdálkodás mellett és 2. ha nem akarnak a piaci ésszerűségekkel szembemenni,akkor nincs szükség swapline-ra. Nem hallottam, hogy a Csahek,Lengyelek vagy a Horvátok vagy bárki a környéken swapline-ra szorult volna. Talán lehet így is értékelni ezt a dealt. 
Rincewind2 vasárnap, 10:34
Előzmény: #96055  Moka_Brikka
Nekem két dolog nem tetszik a swap ötletben az egyik nem tudni mennyibe fog kerülni, mert Trump semmit nem ad ingyen, viszont nagyon drágán igen. A másik a címe: a peso útjára lép a forint, hát ha az USD/peso árfolyamot megnézi valaki akkor a legutolsó kívánsága, hogy a forint a peso útjára lépjen...
Nemtom vasárnap, 10:24
Előzmény: #96051  Moka_Brikka
hát ez az. Trump-adminisztráció szavára alapozunk? Egyébként egyetlen külföldi oldal nem erősíti meg azt sem, hogy határidő nélküli mentességet kaptunk. Még Trumpi házi csatornája is azt írja, hogy az elnök "considering". 
Moka_Brikka vasárnap, 10:14
Előzmény: #96053  Bandita
Nem arra gondoltam, hogy bloff. Inkabb arra, hogy ez korai stadium meg. 
-
Amugy ez jo ha van kategoria az en szememben, amolyan plusz biztositek a rendszerben. 
TheSnake2020 vasárnap, 09:52
Előzmény: #96046  Rincewind2
A lakossagi finanszírozási lab teljesen leállt.  Nagyon hiányzik. Vagy legalábbis atment DKJbe talán.  Aminek egyre nagyobb a részaránya. Kb. 3000mrd forint, 6%. Megduplazodott néhány év alatt. A deviza erősödéssel kb. 2-3% lenyomjuk a hiányt idén. Makro fronton még mindig nem érzem, hogy helyen lenne a forint 384 én. A Swap szerintem arra jó,  hogy a nagy játékosok felkapjak a fejüket, jó lett volna szerintem ezt nem ilyen nagy dobra verni. Stabil szintén lehet jó hosszan pozíciót építeni a forint ellen.
Bandita vasárnap, 09:41
Előzmény: #96051  Moka_Brikka
A következő időszakban kiderül, de nem gondolom blöffnek. 
N0MAD vasárnap, 09:33
Tippem szerint forintban a stabilitás képe a cél, hogy ez 385 vagy 395 akkora jelentősége nincs, a változókat hozzáigazítják.
Amügy meg hogy mi jon a gazdaságban az a közvéleménykutatasok és felmérések függvénye lesz, nem hiszem valami tül drága vagy kovkázatos lenne ha kampányban kivánatos.
Lesz itt még ingyenpénz meg ingyensör, kutyapárt perifériára szorul.
Aztán ha hosszútávon is gondolkozunk akkor a fájdalomcsillapítö - nyúlcipó készletezés megfontolandó.
Moka_Brikka vasárnap, 09:13
Előzmény: #96023  Bandita
Egyelore ez csak hir. A kulcsmondat: “arra a szavukat adták az amerikaiak, hogy ebben az esetben a magyar pénzügyi stabilitást meg fogják védeni.”
-
Szavakat kovessek a tettek. Ha lesz megallapodas, a swapkeretrol, azt en jonak gondolom. 
-
Nekem a 4. hullam kontextusaba illik ez is. Egy devizapiacon, ahol az emelkedeshez tarsul a negativ szentiment, az eseshez (forint erosodesehez) a pozitiv hangulat, teljesen normalis, hogy “hirtelen” a deviza helyzetet a tomeg jobbnak latja. 
-
En meg mindig igy gondolom: https://imgur.com/a/Q3Iyccd
-
A flat alternativa nalam nem olyan valoszinu, mint a haromszog (sokszor leirtam mar hogy miert nem). 
https://imgur.com/a/JXJBqE1
Ciklus szintu trendfordulo az meg nagyon valoszinutlen az olvasatomban. 
Ishar
Ishar vasárnap, 09:09
Előzmény: #96048  Rincewind2
"Nem azt mondom fogalmam sincs, elég zavaros a kamatrendszer Magyarországon." --- Ameddig szeretett hazánkban mindenféle céges és lakossági kamattámogatott hitelek vannak, illetve a gazdaságpolitika korlátozza a monetáris transzmissziót mindenféle sapkákkal és zoknikkal, addig szerintem az alapkamatnak elég csekély a szerepe a gazdaságban. (Sőt, most már forintvédő megállapodásunk is van a FED-del.)
Bandita vasárnap, 08:41
Előzmény: #96048  Rincewind2
Ezzel és az előzővel meglepsz.
Ugyanis szerintem az, hogy a lakossági részen éppen mit-hogy variálnak, pont nem érdekes abból a szempontból, hogy az MNB mikor vág. 
Mert nyilván vág és nem emel.
Rincewind2 vasárnap, 08:37
Előzmény: #96047  Bandita
Nem azt mondom fogalmam sincs, elég zavaros a kamatrendszer Magyarországon.
Bandita vasárnap, 08:35
Előzmény: #96046  Rincewind2
Ugye ez nem azt jelenti, hogy nagyobb esélyt adsz kamatemelésre, mint csökkentésre?
Rincewind2 vasárnap, 08:28
Előzmény: #96043  Bandita
A lakossági állampapíroknál most volt kamat emelés, ami az ellenkező irányba mutat nem az MNB kamat csökkentésre, bár volt már nagyon különböző intézményi és lakossági kamat Magyarországon nem is olyan régen.
Boby
Boby vasárnap, 08:28
"Magyarország számára nagy nemzetstratégiai jelentőségű, nagy gazdasági ügyeket nem kell feladni, mert még szükségem van 2-3 évre, hogy mindent pénzt megkapjon az ország Brüsszelből - jelezte. "
Őméltósága úgy döntött, hogy jövőre marad még 2-3 évig biztosan!
Garajc vasárnap, 08:22
Az ársapka után megjött a forintsapka!!
Bandita vasárnap, 08:20
Előzmény: #96041  Rincewind2
Nyilván tudom, a következő fél évre gondoltam. 
De annyiból jogos, hogy 0,25 lehet nálunk is akár.
FR73 vasárnap, 08:14
Előzmény: #96038  Rincewind2

Más hatás is van, ellenkező irányban.A deviza arány 30%. Nem mindegy, milyen árfolyamon van értékelve,  kb 3% árfolyamnyereség az  önmagában 1%-kal csökkenti az összes tartozás HUF-beli értékét.
Rincewind2 vasárnap, 08:09
Előzmény: #96040  Bandita
fed már lépett.
Bandita vasárnap, 08:06
Előzmény: #96038  Rincewind2
Nemsokára megindul a kamatcsökkentés óvatosan, ahogy a fed lép.
Boby
Boby vasárnap, 08:00
Előzmény: #96035  geza77
Lehet, hogy kihagytam, hogy európai körülmények mellett. Törökország sosem volt európai értelemben vett demokratikus jogállam. A 90-es évek elején élőben láttam, hogy oszlatja a tüntető diákokat a török rendőrség. Mit ne mondjak,nem simogatták őket!
Rincewind2 vasárnap, 07:52
Előzmény: #96032  Bandita
Nehéz a részletek ismerete nélkül. Nyilván a választásokig marad a relatíve erős (kevésbé gyenge) forint, de hosszútávon érdekes, mert ebbe a 6,5-7% hitel kamatba bele fulladunk. A 60 ezer milliárd államadósságnak a kamata közel 4000 milliárd évente és nő minden évben 4-5%-l. Igazából nem is az államadósság a gond, hanem a fizetendő kamat és a nagyon magas éves megújítási kényszer (több,mint 10 ezer milliárd évente a friss hitellel együtt).
geza77
geza77 vasárnap, 07:48
Előzmény: #96034  Rincewind2
2015 körül a G napon visszafordultunk. Hatalmat megőrizni nem lehet Európai módon. A túl jó élet is csak problémákat szül. Magyar emberek mentalitásából adódóan nagy fluktuáció,....  a teljes szabad piac sem optimális. Az ettől erősebb nem aggódó vállalkozói réteg nem lenne elég szolgalelkű. ... 
Boby
Boby vasárnap, 07:44
Előzmény: #96031  Rincewind2
Szerintem ez inkább stabilitást biztosító ,mint erősítésre használandó eszközként lesz használva.
geza77
geza77 vasárnap, 07:43
Előzmény: #96028  Boby
Rincewind2 vasárnap, 07:42
Előzmény: #96033  geza77
Az oroszt már kipróbáltuk 40 évig nem jött be. Utána Paks kettőnél is az sem igazán.
geza77
geza77 vasárnap, 07:38
De miért nem orosz védőpajzsot? Már csak a geopolitika miatt is, meg a haverság miatt is jobb lenne az orosz nem? Meg a 40 év "szoros barátság" miatt is. 
Azért nem orosz védőpajzsot kapott a fo$rint megsúgom, amiért az orosz mikrochip sem jött divatba.  Mert nem fért ki a gyárkapun. 
Bandita vasárnap, 07:36
Előzmény: #96031  Rincewind2
Tedd meg tétjeid te is bátran:)
Rincewind2 vasárnap, 07:33
Előzmény: #96030  Bandita
Kamat kérdése az árfolyam szabad devizaváltás estén, ha most leviszed a jegybanki alapkamatot nullára nincs az a deviza tartalék, ami elég lesz a forint árfolyam tartásához.
Bandita vasárnap, 07:26
Előzmény: #96029  Rincewind2
A topic tárgyát tekintve ez mit jelent:
Nagyon valószínű: 380-400 közötti sáv
Nem kizárt egyéb feltételek teljesülése esetén: 350-380
Egy időre el lehet felejteni: 400+
Rincewind2 vasárnap, 07:21
Előzmény: #96024  Boby
Számomra ez a megállapodás egy készenléti hitelre emlékeztet, persze szerződést nem látunk. Általában ilyenkor van rendelkezésre állási díj meg kamat a felhasznált részre. Semmi gond írják többihez.
Boby
Boby vasárnap, 07:18
Előzmény: #96025  bronz
Vannak akik nem megteremtik a bizalmat,hanem megveszik. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig el lehet nyújtani egy rablógazdálkodást!
Bandita vasárnap, 06:52
Előzmény: #96026  bronz
De itt van a repülőrajt, beindítja a gazdaságot. 
Trumpuram, világbéke, fellendülés.
Az új réndzs lehet 350-380 között.
bronz vasárnap, 06:47
A választásig biztos lekerül a napirendről, de mivel 15 éve túlköltekeznek (csak az utóbbi 5-6 évben évi cirka 5000 milliárd Ft-tal) és ebben semmi változás nem lesz döglött gazdaság mellett, a piac ezt honorálni fogja előbb-utóbb.
bronz vasárnap, 06:44

Ingyen EU-s pénz helyett USA pénzügyi védőpajzs.
Igen, amíg Orbán lesz, nem jön több EU-s pénz.
Sőt! Ha nyernek, szvsz a következő ciklus végére már előfordulhat, hogy EU tagok sem leszünk, mert ő majd dönt a nép helyett, hogy kinek mi a jó.
Magyar Hangos Frei interjút nézzétek meg, egész jó lett.
Boby
Boby vasárnap, 06:27
Előzmény: #96020  minort
https://www.valaszonline.hu/2025/11/08/orban-trump-szankcio-atom-swap-line/
Érthető (hogy teljeskörű e,nem tudom) magyarázat swap line-ról.
"Minek a biztositék Magyarországnak ha mindenben is jobban teljesit!"
Nincs igazi válaszom,de számomra az lenne az ésszerű,ha a magas jegybanki kamatot váltanák ki vele. Maga a swap line léte lehet, hogy ingyenes,ha pedig hitelként kezd funkcionálni, valószínűleg olcsóbb,mint a piacról forrást bevonni. Igazából ugye a legolcsóbb továbbra is az lenne,ha jöhetnének az eus pénzek, de azok valószínűleg már nem jönnek többet( orbán alatt). 
Bandita vasárnap, 06:23
Előzmény: #96022  Moka_Brikka
Uniós ingyenpénz helyett dollár hitel
https://www.portfolio.hu/deviza/20251108/orban-viktor-elmondta-amerikai-vedopajzsot-kapott-a-forint-798452
Mindenesetre nem fogadnék 400+-os árfolyamra.
Moka_Brikka szombat, 18:41
Szerintem alapesetben ez csak egy plusz biztosíték a rendszerben, rosszabb esetben mentőöv.
-
Tinfoil hat on: Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy ez egyfajta usa politikai "hűbéri" rendszer része lehet, hiszen az argentinoknál valószínűleg lesz egy 20 milliárd dollár körüli hitelkeret is a swapkeret mellett. Van egy olyan érzésem, hogy ezeknek az összegeknek jelentős része majd Trump támogatóihoz fog visszakerülni megrendelések formájában. Egy esetleges magyar deal nagyságrendjéről nem olvastam. Nem lenne meglepő, ha egy magyar egyezmény esetén is valami ilyen irányba menne majd: választások előtt swapkeret, majd később hitelkeret. De ez az USA féle urambátyám szerű rendszer csak tipp a részemről.
Borisz szombat, 17:57
Arra figyelj, ha azt látod, hogy az Orbán is elkezd láncfűrésszel mászkálni, mint a Milei, akkor debizony nálunk sincs minden rendben. Vagy legalábbis nála. 
De csődközelben semmiképpen nem vagyunk. Azon még sokat kell dolgozni.
minort szombat, 17:33
Előzmény: #96017  Moka_Brikka
Csak azt tudnám minek a Fed swap deal ha minden rendben van.Minek a biztositék Magyarországnak ha  mindenben is jobban teljesit!Mit kezd majd a Fed(ha úgy alakul)a Ft-al? Argentinával kapcsolatban ez még valamennyire érthető is.Csak nem vagyunk vagy leszünk  mi is csődközelben?:)))Furcsa egy világ kezd lenni. 
Boby
Boby szombat, 16:53
Előzmény: #96000  slash
"Neked az a bajod hogy elvakít a saját országod iránt érzett gyűlölet. " Aham,értem! És mindezt abból szűrted le, hogy nem értettem veled egyet abban,hogy qrva drága Horvàtország, hanem szerintem Magyarországgal azonos az árszínvonala. Az biztos, hogy a képzelőerőddel nincs gond!
N0MAD szombat, 15:25
Előzmény: #96015  Bandita
A legjobbindulatomat vettem elő, hogy nem rád gondolt, csak ez az oka a tudásalapú nem építésének.
Moka_Brikka szombat, 15:18
Ha fed decemberben csokkent, + qt kint befejezodik, akkor szerintem ekb es mnb is lepni fog. Ha lesz fed swap deal, akkor annak lehet plusz tamaszto ereje, es pszicholgiai hatasa is. Par het, es kiderul. 
TheSnake2020 szombat, 13:49
Előzmény: #96003  slash
Hát Rabac 1,5 hete tele volt német nyugdíjassal. Az viszont igaz, hogy a szállodák egy héttel később zártak. Brioni a Nemzeti Parkok hete miatt fullon volt. Mint nyáron.  Az is igaz,  hogy szuper idő volt. 
Bandita szombat, 13:45
Előzmény: #96014  N0MAD
És itt mire gondolt a költő?
"De patyomkin országnak olyan emberekre van szüksége,akik gondolkodás nélkül elfogadják amit mondanak nekik és nem gondolkodnak két lépést sem előre."
N0MAD szombat, 12:36
Előzmény: #96012  Boby
Pedig eskü úgy tűnt hogy amúgy szerinted ő egyetért a modellel, és te ajanlod figyelmébe a tudáslapút. Így rácsodálkozik hogy gázolaj és benzin, sőt lovagol.
De ha rejtett üzenete is van akkor azt tényleg nem látom.
Boby
Boby szombat, 12:13
Előzmény: #95994  N0MAD
"ha valaki valamiben nem ért egyet veled az a teljes orbán rendszerrel és jelenségeivel egyetért, még azokkal is amikkel a kormányzat se,"
Neked ritka rossz szemed lehet,ha ezt ebből a hozzászólásból olvastad ki.
"Nem lenne semmi,lehetett volna más gazdasági modellt is választani,mondjuk a tudásalapút és akkor nem lovagolnál olyan h*lyeségeken, minthogy miért nem megy a benzines autó gázolajjal! De patyomkin országnak olyan emberekre van szüksége,akik gondolkodás nélkül elfogadják amit mondanak nekik és nem gondolkodnak két lépést sem előre."
bronz szombat, 11:43
Előzmény: #96010  kkv14
Nem tűnt fel, hogy kérdeztem és nem téged?
Nálad ez beteges, hogy mindenre ugrasz, mint légy a kutyagumira.
kkv14 szombat, 11:21
Előzmény: #96001  bronz
Nem tűnt fel , hogy a nyaralója árát itthon kereste?   Mitől élne ott jobban?  
kkv14 szombat, 11:17
Előzmény: #96007  new1
Állitólag,- jó kifejezés. 
N0MAD szombat, 11:09
Előzmény: #96007  new1
Pénzt.
new1 szombat, 10:53
Horvátország drága? Állítólag rengeteg mandarinjuk van .. itteni ar negyedéért..
Sargabarack nem volt . vagy europa rekord áron..alma is kérdéses..
Stabilan biztosan mit termel az ország?
Sajt lengyel. holland német.. 
N0MAD szombat, 09:41
Előzmény: #96005  bronz
Akkor a lakosság is húzza le a rolót ha életképtelen.
 :D
bronz szombat, 09:30
Előzmény: #96004  Bandita
Igen, mert ezek életképtelenek.
De itthon ez több tényezős, mert van egy ritka elcseszett adórendszer és egy irreálisan drága vállalkozói energiaár, ami sokat torzít és olyanok is áldozatul fognak esni ennek, amelyek egyébként életben maradnának.
Lakosság még most is 747 Ft körül kap egy m3 javarészt ruszki gázt a limit felett a valós piaci ár sokszorosán.
Bandita szombat, 09:19
Előzmény: #95999  bronz
"Amúgy én azon az állásponton vagyok, hogy amelyik vállalkozás csak folyamatosan gyengített forinttal tud életben maradni, az inkább húzza le a rolót."
slash szombat, 09:04
Előzmény: #96001  bronz
A munkaerőpiaci helyzet itt is majdnem ugyanolyan szar mint otthon. Itt is nép 80% németbe van.  Nincs értelme. A mocskos Budapestről cipelem ide a pénzt. Munka a városokban van. Ilyenkor a tenger alszik. 
slash szombat, 08:54
Előzmény: #95987  Bandita
Még egy kis esés olyat váltok beleremeg a Revom. Havi 350ezret enged a standard csomag.  Meglátjuk.  
bronz szombat, 08:53
Előzmény: #96000  slash
Tudom, hogy nehéz új életet kezdeni másik országban, de ha lenne kint nyaralóm, megpróbálnék oda átköktözni végleg.
slash szombat, 08:51
Előzmény: #95984  Boby
Kétlaki életem van. Budapesti Blaha pokol a 20%os Spar Joker kuponnal a csóró nyuggerek között  egy 40 tételes bevásárló listával. Meg egy másik itt a horvátoknál. Továbbra is azt mondom hogy HR drágább az áruk kb 80%át tekintve. Egy két keksz édesség  tészta olasz import stb olcsóbb itt és semmi más! 
Neked az a bajod hogy elvakít a saját országod iránt érzett gyűlölet.  Ez ellen én nem tudok mit tenni. Próbálom mindkét helyből a legtöbbet kihozni , alkalmazkodni,. 
bronz szombat, 08:47
Előzmény: #95996  Bandita
Nincs vele vitám, mert látom én is, hogy az exportra gyártó magyar cégek (nem multikra gondolok) egyre nagyobb szopóágon vannak. Ez persze nemcsak egy tétel (az árfolyam), hanem a magas adóterhelés, a vállalkozásokat sújtó magas energiaárak (amelyek a felcsúti kommunista hazaáruló szerint még innen 2,5x-esére drágulnának, ha nem lenne a békepártival a megállapodás, ami jó nagy hazugság) hibája. Aztán ilyenkor szoktak megjönni a pedofidesz trollok lobogtatni a társasági adókulcsot.
N0MAD szombat, 08:37
Előzmény: #95995  bronz
Azért kár hogy hillariont nem tudjuk megkérdezni, lehet tudná ki az a zsoltibácsi. Mondjuk így legalább a gyerekek egy része megúszta. (Lehet azért mert kislány)
(Ha valaki összefutna vele: но кто такой дядя Жолти?)
Bandita szombat, 08:28
Előzmény: #95995  bronz
Akkor Neked is Bobyval van vitád. 
Gyanús vagy nekem, ahogy magam is.
bronz szombat, 08:24
Előzmény: #95990  Bandita
A pedofidesz gazdasagpolitika kimerült abban 2010 óta, hogy az "export segítése érdekében" hülyére gyengítették a forintot.
Az ilyen Ibiza Nudli zajec Spiller félék nem értik, amikor bejönnek, hogy 270 környékéről indultunk 2010-es kormányváltásnál. Még a 385 is k.rva gyenge ehhez képest.
Amúgy én azon az állásponton vagyok, hogy amelyik vállalkozás csak folyamatosan gyengített forinttal tud életben maradni, az inkább húzza le a rolót.
A NER fegyencjárat amúgy mikor jön vissza?
Nem mintha hiányoznának, addig is Semjén Zsolt és Hilarion szállítja a témát. :))
N0MAD szombat, 08:08
Előzmény: #95991  Boby
Észrevettem egy tendenciát a vitakultürádban: ha valaki valamiben nem ért egyet veled az a teljes orbán rendszerrel és jelenségeivel egyetért, még azokkal is amikkel a kormányzat se, továbbá nem látja a teljes kepet térben, és időben sem. Akkor sem ha amügy elmondja hogy nem.
Nem vitatom az igazadat, sőt egyáltalán nem vitatkozom, csak gondoltam megjegyzem.
Remélem nem a kémelhárításban dolgozol mert mindenki ellenség lenne, az meg macerás.
Bandita szombat, 08:07
Előzmény: #95991  Boby
Egy alapos kivizsgálást javaslok. 
andras-80 szombat, 08:01
Há' de 400 felett is tönkremennek szerinte. Sakk-mattot adott, nincs miről beszélni.
Boby
Boby szombat, 07:54
Nem lenne semmi,lehetett volna más gazdasági modellt is választani,mondjuk a tudásalapút és akkor nem lovagolnál olyan h*lyeségeken, minthogy miért nem megy a benzines autó gázolajjal! De patyomkin országnak olyan emberekre van szüksége,akik gondolkodás nélkül elfogadják amit mondanak nekik és nem gondolkodnak két lépést sem előre.
Bandita szombat, 06:49
Előzmény: #95989  geza77
Jó, de akkor mi lenne itt patyomkin országban azzal a sok fejlett magyar vállalkozással, akik most Boby szerint menten tönkremennek, ha nem 400+ az eurhuf?
geza77
geza77 péntek, 23:22
Ha kuszaszemű malopcsy nem tevékenykedett volna 15 évet és a csehekkel 251,5 és 277, ha a lengyelekkel tartottunk volna, cseppet  felette vagyunk 384,4  
lengyelek felett szállunk 38,77%-al és 53,1% al a csehek felett!!!! 
üzen is a kis eszközverő:  
https://imgur.com/a/a3CFFdw
_Sigorszky
_Sigorszky péntek, 21:17
Nyugodjon le mindenki, már egyre közelebb a paritás! :) 
Bandita péntek, 21:02
Előzmény: #95986  N0MAD
Kétségtelen, az egy erős támasz. 
Trumpuram, béke, 350
N0MAD péntek, 21:01
Előzmény: #95979  Bandita
El se hiszem hogy megalkudtál.
350!
bronz péntek, 20:27
Előzmény: #95981  Spiller
Szevasz Ibiza Nudli zajec Spiller. 
Kiszámítható vagy, mint az 1*1. :))
Fosol még a főkomcsid dossziézásától?
Mit szólsz Feróhoz vagy Hilarionhoz? Bebújtál volna utóbbi mellé? Hiszen véditek az ilyen aberráltakat.
Boby
Boby péntek, 20:13
Előzmény: #95977  slash
Talán néha haza kellene jönnöd,hogy megtapasztald a magyar árakat, aztán megbecsülnéd Horvátországot!
Boby
Boby péntek, 20:11
Előzmény: #95977  slash
Te úgy sírsz mintha horvát hajléktalan lennél és nem horvát üdülő tulajdonos. Öntsd ránk milyen nehéz az élet Horvátországban! Nem is értem,ha olyan sz@r ott,akkor miért nem a Balatonnál zimmer ferizel Krk helyett!?
Boby
Boby péntek, 20:06
Előzmény: #95963  kkv14
Szólalj meg nyugodtan! Én most voltam először!🤣
Spiller péntek, 20:06
385 csajok. :) 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 19:55
Előzmény: #95978  bronz
Röhögünk rajta, pedig már weboldal van rá külön ... eszem megáll:
https://olcsobban-szlovakiaban.hu/?utm_medium=referral&utm_campaign=link
Inkább sírni kellene :(
Bandita péntek, 19:44
Előzmény: #95939  Bandita
Nomad: 
Ez eléggé impala! Ez már több is annál. 
bronz péntek, 19:04
Lassan jönni fog a más betegségével saját magát mosdató Ibiza Nudli zajec Spiller, hogy "mi van csajok? Mennyi az EUR?"
Érdekes lesz, ha ez még innen is tovább megy 380 alá. Import már így is belendült, de az árak nem nagyon akarnak esni a sok különadó miatt, pedig sokan 430-as árfolyamra rendezkedtek be. Az már cirka 50 Ft erősödés. Választásig tartani fogják szerintem, utána Varga felveszi a Simor jelmezt és egy Tisza győzelem esetén elkezdik őket szívatni.
slash péntek, 18:00
Szót se szólj mert Dzsoki öccse leolt mint kerti budiban a villanyt. Ma voltam horvát önkormányzati ingatlan  faszom gyűlésen  itt a kis falumban meg melósokkal dumáltam de ő jobban tudja! Ezért kussolok.   Ő van itthon itt nem én. 
slash péntek, 17:56
Előzmény: #95959  andras-80
Így van Báttya.  Ámen. :-)   
amphibian péntek, 17:34
350 körül átváltok mindent.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 17:30
Előzmény: #95972  gyula1971
380 alatt a januári fizetésemelésünknek búcsút inthetünk :(
x2029J péntek, 17:22
Előzmény: #83747  EURHUF500
Ez nem jött be! LOL
gyula1971
gyula1971 péntek, 17:04
Előzmény: #95968  J0hnnyEnglish
TheSnake2020 péntek, 16:23
Előzmény: #95969  randomly
Pedig kb. 2 hónapja írom. Sőt elinditottak a TL65 ot. Most 375. Kb. meg 1 hónapja mire feljon a kiütésre.
randomly péntek, 15:38
ezt sem hiszem L. Kiütési esemény (EBEURHUFTL64)
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 13:56
https://www.portfolio.hu/deviza/20251107/megszolalt-varga-mihaly-a-forint-arfolyamarol-798210
Most akkor kiderül a végére majd, hogy a túl erős vagy a túl gyenge sem lesz jó...
Ahelyett, hogy kijelöltek volna 390-400 közötti célárfolyamot hibahatárral, így a végén a "stabilitásorientált monetáris politikára van szükség" még értelmet is nyert volna.
Mi lesz így, ugyan úgy bizonytalanság, csak a hazai ipart kinullázzák :)
Moka_Brikka péntek, 13:50
Előzmény: #95964  Bandita
Nm :)
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 13:44
Előzmény: #95941  Bandita
Azt hiszem pár multis vezér akkor látogatást tesz az NGM-ben mielőtt kibaszna januárban pár ezer embert...
kkv14 péntek, 13:38
Mint minden mást is…
Bandita péntek, 13:37
Előzmény: #95962  Moka_Brikka
Köszi 
kkv14 péntek, 13:37
Előzmény: #95959  andras-80
Én már meg sem merek szólalni horvát árak kérdésében , pedig közel húsz éve járunk ki, a nyaraink nagy részét ott töltjük . Boby jobban tudja!
Moka_Brikka péntek, 13:36
Előzmény: #95961  Bandita
Ha minta szerint fog haladni az árfolyam, akkor a C of 4 hullám vége ideálisan 385 (fibo retracement szint), de maximum 379 (hetes záróárfolyam nem megy kétszer ez alá). Azért ennyi, mert a háromszög alhullámai maguk is korrektív alakzatok, általában zigzagek. A ZZ-eken belül pedig nagyon ritka, hogy a c hullám a*1.618-nál nagyobb legyen, ez húzódik 379 környékén. 
Bandita péntek, 13:04
Előzmény: #95960  Moka_Brikka
Erősödő trend vége értékre szerinted hol lehet?
Nyilván több valószínűség létezik.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek