Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Akik meg 430 felett váltottak euróra, hogyan fogják szidni az mnb-t. Tegnap egy ismerős is 434-en váltotta át a forintját. Magamban gratuláltam neki :)
PL mert 3 havi mélyponton a gáz ára? És az olaj sincs elviselhetetlenül magasan? + elkezdett csökkenni a fogyasztás, így az import is. A külker mérlegünk gyorsan újra pozitívba fordulhat. 90% esélyt adok arra, hogy még idén megegyezünk az EU-val, és dőlni fog a friss ropogós euró a magyar kasszába.
Az MNB csak mímelni próbál egy kamatemelést, de a kormány szócsöve még ebbe is egyből beleáll. Szerintem sincs sok értelme már a kamatemelésnek, mert csak a kormányon múlik az árfolyam (elvakultabbak mondhatják azt, hogy csak az EU-n), így tök mindegy mit csinál az MNB, de nem kéne egyből nyíltan ellene beszélni. Ezek egy napig sem bírnak kussolni.
Sztem hülyeséget csinált az MNB. Nem okos dolog pont most leapasztani a devizatartalékot. Ez felhívás lesz keringőre a shortosoknak...a végső megoldás csak a költségvetési kiigazítás lehet, ami visszaveti az importot és az akut problémára megy swap megállapodás az ECB-al...
“Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. UTOLJÁRA A ’90-ES ÉVEKBEN NÉZETT SZEMBE ILYEN KEDVEZŐTLEN PIACI HELYZETTEL A MAGYAR VÁLLALATI SZEKTOR AZ MKIK ELNÖKE SZERINT. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.” Azok a 90-es évek: https://ibb.co/CmNyFMN
Egyébként igen,kb ez várható,ebben igaza lesz. A másik,hogy ne legyünk naívak, gyönyörűen felépített narratíva ez,központilag szabályozva,direkt azoknak,akik nem látják át.
Egy szívszorító kamatemelésre ilyen pozitívak vagytok? :D 380??? Elmondom mi lesz 380, a vizes zsemle a pékségben. 400? Hát nem tudom milyen csoda kellene... Ne feledjétek, ezek a cselekedet csak fájdalomcsillapítók egy súlyosabb kórság ellen. Tüneti kezelés, nem több.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)