Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Mi lenne az akciós ár? 400? Ez 2,5-3%. Annál sokkal erősebbet nem igen tudok jelenleg elképzelni. Esetleg 390, de ott már rajzok alapján szerintem alacsonyabb szintek is képbe kerülnének.
Akkor az mnb hazaáruló? Mert aranyat meg devizát vesz? Ha nem ezt tenné, akkor, hogyan nyerhetne a FO$rint leértékelődésén? A sok neres akik kimentik a zsét a zórszágbúl, azok is hazaárulók? lölővel és legfőbb vejjel az élen? Kinti szállodák, egyebek hegyekben...
Ha azt gondoljatok,h keso,akkor igazabol sohasem keso,nem? Ha 500-600 lesz,akkor 430nal sem keso. De barcsak nem tuntek volna el a propagandistak,es akkor jol elmondanak,hogy a forint a kiraly,es hazaarulo vagy,ha atmesz devizaba.
Én is későn kapcsoltam,sajnos maradt még PMÁP-ban lóvé. Remélem, hogy a NER haveroknak csinálnak egy akciós euro árfolyamot még év vége felé és akkor kifüstölök minden forintost, megy a rothadó sógorokhoz jelen állás szerint.
Spontán euronizáció. Az alkalmazkodás egyik módja. Néha megjegyzem, hogy a jelenlegi helyzetnél a Bokros féle csúszó leértékelés is jobb volt, mert akkor előre biztosan láttad a romlás mértékét. A mostani bandánál meg csak pislogsz, mint kocsonyában a béka, úgy rángatják a forintot, teljesen kiszámíthatatlanok, ami a piacon feláras.
Szerintem a palackból kiengedték a szellemet! Annak tapsolnak, hogy majd a sok PMÁP kamat és pénz ingatlanba vándorol, de azzal senki nem számol, mi van ha nem és elszállnak a devizaalapú befektetések. Nekem van egy kisebb összeg amivel részben a kevésbé likvid vésztartalékot (CHF) is szeretném gyarapítani, eddig úgy voltam vele, hogy 1/3 CHF, 1/3 álompapír, 1/3 VWCE, mostanra arra jutottam, hogy a 2/3-a CHF-be fog kerülni. Tavaly a PMÁP kamatot 380 forintos árfolyamon küldtem CHF-be. Ez egy olyan összeg ami pár millió (Ft-ban) teljesen nyugodtam alszom attól, hogy bármiféle kamatot fizetne rá a bank. A szomorú az, hogy jövő tavasszal teljesen felszámolom a forintalapú !hosszútávú! befektetéseimet, így is az az érzésem, hogy már inkább későn, korábban kellett volna lépnem.
Egy fecske nem csinál nyarat. Abszolút értelemben nem is lesz forint erő szerintem, mert ahhoz ennél jobb monetáris és fiskális politika kellene a jelen körülmények között. De megkockáztatom, hogy egyszerű alku is elég lenne elsőkörben az EU-val. Így csak a kedvező nemzetközi hangulat okozhat fundásan forint erősödést, mivel a fentiekre kevés reményt látok egyelőre. TA alapon más a helyzet.
Na mi van hol a forinterö? Varga meg a Fitch 2 forint javulás? De ha egy liftben finganak valahol a világon zuhan 10 forintot. Csodavárók meséljetek :)))
"Nagy Márton alig várja, hogy Varga Mihály legyen a jegybankelnök." :) Alapkamat alig várja hogy csökkenhessen egy nagyot, egyúttal a forint alig várja hogy végre rakétázva indulhasson a 450 felé. :) A két balf*sz kormányossal a fedélzeten, gőzerővel közledünk a jéghegyhez.
technikailag tovabbra is emelkedo trendben van, lejott a csatorna aljara, egy fals leszuras benne lehet 410-re, de szerintem megy fel 417-re utana. Ha valodi letores jon, akkor erosodhet tovabb a forintocska.
De, merítés! Köszönjük! Akkor amikor egy országnak nincs független statisztikai hivatala,amikor az ország vezetői folyamatosan a szemünkbe hazudnak, muszáj alternatív mérési pontokat használni.
Forintban nem fog becsődolni amíg van áram a nyomtatóhoz. Én mondjuk pemapot is feltörtem, hátha olyan festékük nincs. De viccen kívül nem értem, senki nem tűnik aggódónak, kicsit se. Biztos tudnak valamit a jövőre nézvést amit én nem.
https://youtu.be/1SQY7QpClJ0?si=tmNqdlZ4Jd13IKg9 Amúgy Mellár sem azt mondja, hogy holnap csőd lesz,inkább csak valamiféle görög útra utal,amelyen a jövő évi költségvetésben nincs forrás az esedékes kamatfizetésekre,azokat újabb hitelek felvételéből akarják fizetni.
Érdekes, hogy a Fitch nem látja ezt a kockázatot,de sok hazai alapkezelő sem látja ilyen sötéten a helyzetet!? Azokat már nem is említem, akik szerint kimondottan rózsás a helyzet. Azokat egyszerűen nevetséges véleményeknek tartom.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)