Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Itt annyi a h*lye, hogy az országon talán egy népesség csere tudna segíteni. Pontos számot nem tudok mondani,de óvatos becsléssel is,milliós a tömeg Magyarországon,akik nem élnek,csak biológiai értelemben tartják fenn az életüket és nem elégedetlenek. Elég nekik orbán dumája. Jól laknak azzal és ebből a dumából "pontosan" tudják, hogy milyen sz@r Bécs. Hogy milyen sz@r neki itthon,azt észre sem veszi.
Nem értem mi a baj? Kormányoznak, egyensúly közeli állapotba hozzák a költségvetést. Viccet félretéve, mikor szakértők azt mondják, hogy végül is az eladósodottság mértéke jó, az évek óta hatalmas költségvetés nem baj, akkor azért hozzáadják az ilyen trükköket,amikor az ország tartalékait égetik el nullára? Itt tényleg nem probléma a jegybanki veszteség? Itt nem probléma,nem hiányzik sehonnan a Matolcsy klán lopása? Nem baj, hogy végletesen leélték a közműveket? Nem baj, hogy az évekkel ezelőtt sok milliárdért megvásárolt gáztározók,ebben az akcióban megsemmisülnek?! Stb.,stb. Egy dolgot szajkóz minden h*lye,hogy ősszel indul a catl és a bmw. És? Ez mit változtat az alapvető helyzeten? Én mondjuk analfabéta vagyok, de szerintem semmit.
Nem tudom most otthagyni a kertet hetekre, mert kuka lesz az eddigi munkám. Majd a Szeptember a mi szezonunk, fogyatkozó tömeg, nincs perzselő hőség de a víz 26-27 fok.
Még kint van, de már nem sokáig :) - Voltak kalandok pl a Melita katamarán amiről mentették az embereket hétfőn, azzal többször is utaztunk Zadar - Zaglav között amikor még Dugi Otok volt a kedvenc. 40-45 el megy vízen, gyorsabb mint a vonat otthon : ) Amúgy a gázolaj 1.30 csak itt nem az "olcsó" orosz olajból készül......
-Jó napot! Private Banking friss:-EURHU.-FAz elmúlt napok semlegesítették a 402,5 alá történő trendszerű esést. Az ideális piros csökkenő trendvonal viszont nem tört meg, ehhez még dolgoznia kell a görbének. A rövid kép alapján alul a 398,4-es szint fontos támasz, míg felül a 406,25 számít ellenállásnak. Jelenleg semleges a technikai kép. Ellenállások: 406,25; 410,1; 414,06. Támaszok: 398,4; 390,6.
nem tudom, nem személyes árérzetre támaszkodom, Géza talán megbocsát de fogalmam sincs a bolti árakról, se itt, se külföldön, nagybevásárolni szoktunk ott szétkenődik. OK, amikor ránézek a boltban hogy pár szelet sonka vagy szalámi ezer fölött akkor azért felszalad a szemöldököm mert olcsóbb valahol megebédelni minthogy ilyen apróságokat vegyek. De ez csak az érdekességfaktor. Ellenben amikor azt olvasom hogy 400 sincs a teljes állásokban a medián, és közben megnézem hogy egy balatoni hétvége/hét mennyi egy hotelban (nem mintha akár a balatonra akár nerhotelbe vágynék, de jó referenciapont), illetve ha azt érzem hogy a régen durva drága nyugat étteremárai nem ütnek el a hazaitól, a németek által is drágállott adrián se csodálkozok rá az éttermi vagy szállásárakra, pár helyre meg úgy megyek hogy olcsóbb mint itthon akkor azért azt érzem van némi hiba a kréta körül. Ezer euró alatti főállású mediánfizetésekkel. Baj az nincs egy szál se, erre tetszettünk szavazni hogy vitya mészáros nevű zsebe egymagában a világranglista ezer leggazdagabbja közt legyen, fizetések meg a béka seggén, hát legyen így, minek a sírás. Mondjuk az már zavaró hogy már az a cikk ha valamely közszolgáltatás működik, a vonat kb aznap megérkezik mint tervezte és van kórházi ellátás valahol és működik a klíma meg a röntgen egyszerre, mégha a lélegeztető gép nem is. De legelább vicces a műsor a stagflációval. Sikerként tálalva.
Az egyik része SZERINTEM fizetett bohóc... majd ha Zsiday pl kezdi alátámasztani.. akkor lesz érdekes. Illetve attól az lehetséges, hogy akik itt a fórumra járnak az NAGGGYON messze vannak mint bérben mind megtakarításokat az "átlag"tól és emiatt van egy erős szekunderszégyen érzetünk amikor meglátjuk a KSH számait. Nem azért nem ezt érezzük mert NEKÜNK nem ennyi. Legalábbis ez is benne lehet részben.
Szóljatok majd ha a lakhatás ténylegessen benne lesz... nem csak az a 8-12% ami vicc annak aki bérel, vagy hitelt fizet... Addig én a KSH adatait nagyjából a reggeli croissant alá való zsírpapír szintjére SEM tekintem. Bezzeg az időjósokat hogy kirúgták... de a KSH -nak meg parancsba van adva, hogy hazudjanak (reggel délbe este ha úgy tetszik).
2020 óta itt van egy stabil 22,6% esés, mialatt a dodó 2,95% a cseh korona 2,05 a zlotyi pedig 0,8% erősödésben van. Most nem számolom ki pontosan de lehetnénk 2020 óta a dollár erejével 225 ön ??? vajon mennyi lenne egy nm ingatlan, a fizetések és az infla? ja és a gdp, meg a gdp%os emelkedés? https://imgur.com/a/r9jCRtI Milyen érdekes a tegnapi nap mennyire az usdeurral ment a fo$rint, nem úgy,mint az elmúlt hetekben, mert akkor 340 ben lennénk... https://imgur.com/a/ZMqAuad
Infla úgy lett jó sz@r, hogy pl a gyógyszereknél azok a termékek lettek árstoposak, amikkel az inflát mérik, gondolom a többi cuccnál is! A valóság ismét sokkal magasabb, csak sikerült félremérni... mnb meg sípol már , hogy fogni kell a 3% sávban... jó kis színházat csinálnak! A valós infla ismét valahol 10% körül lehet.... A zöldségekről ne is beszéljünk.
Gyúcsánynál felszúrt és visszahúzták a fo$rintot, orvbánnál nincs visszahúzás! Itt elloptak már mindent és felelős nincs! Ha itt esni fog 20%ot, az nem fog visszajönni magától 30at sajnos! Láthattad a 18% kamat hatására mi történt. 1000 milliárdok kifizetve kamatra az árfolyam meg 400 felett qrva erősen! Árak olyan szinten az egekben, hogy olyan már nincs is!
Ha a Fo$rint zuhan, azaz kevesebbet ér, az mire lesz hatással? Inflációra esetleg? Tudjuk, hogy most sokkal jobb, mint gyúcsánynál mivel akkoriban 265000 adtak 1000 euróért, most meg 400000 -t ;) Haverom most majd 2x annyit keres, mint 2019ben. De azt mondja akkor a 260 ból több maradt neki. A FO$rintzuhanás margójára csak annyit fűznék, hogy a több csak akkor jobb, ha többet is ér ;) Nem akarok úgy 10 000 000 keresni havonta, hogy 100 000 egy kiló kenyér.
Pattant a FO$rint, mert fordult egy kicsit a dodó is, bár a fo$rintnak sikerült cseppet nagyobbat mennie!! Lefele irányban nem volt ennyire együtt mozgó ez a rakás FO$ https://imgur.com/a/iy61lcS
nono, azért nem hiszem hogy húsz órát tudná tolni, mégha szájer szállítja is az élénkítőtablettákat az aktushoz. Meg aztán a sokkal fiatalabbak a divatosak már arrafele, mató már nem hiszem szóbajön.
Vagy a telefon javított vagy én fogalmaztam rosszul. Én azokra a közgazdászokra,elemzőkre,professzorokra,alapkezelökre akartam utalni,akik a médiában, akarva akaratlanul alátámasztják a kormány h*lye dumáját.
lehet a piaci szereplők igazándiból lekakilják a ksh inflációs számait, megnézik a beszer árat, a költségeket-adókat és összeraknak egy eladási árat. Aztán hogy a parizernek a ksh az akciós vagy a lejárat közeli árával kalkulál e az kevéssé lényeges ha kakukkosórát forgalmaznak. Ha meg az egyszeri ujságiró megkérdezi miért ennyit emeltek akkor nyilván a ksh számaira hivatkoznak meg a nemzetközi helyzetre mert nem tartozik az újságíróra a cég belső kalkulációja.
😊! Azt értem, hogy ők miért manipulálnak, kibékülve avval nem vagyok, hogy önálló piaci szereplők,ezt miért fogadják el!? Majd számolnak vele és a végén teljesen téves következtetéseket vonnak le. Reálbér! Ha meg felteszed a kérdést, hogy hát a lakás, lakbér árak miért nincsenek a kosárban arra meg annyi válasz,hogy máshol sincsenek. Na de ha épp a lakhatás ára emelkedik a legjobban,akkor b@szhatja a magyar,ha olcsóbb lesz a kalmopirin.
Nagyon jó lesz ez az újabb kommunista gyógyszer árstop is. Biztos nem a többi gyógyszerre fogják rápakolni az itt elbukott lóvét. Nem ám visszaállítanák a 2022 elején kinyírt netes országos gyógyszer rendelési lehetőséget, hogy legyen árverseny, nem. Az sértené rossz nyelvek szerint egyes kamarai tagok és képviselők bizniszét.
Csak gondoltam megemlítem,mint a szakértők, mikor azt mondják, hogy az átlagember infláció érzékelése eltér a valós inflációtól. Hogy mi van!? Az infláció nem az általános árszínvonal emelkedését jelenti!? Nálunk meg részint kihagyják ezeket a kosárból,a maradékot meg manipulálják. Ennyi erővel bemindhatnák a japán számokat is!:-)
Majd amikor a rózsadombon is vízhiány lesz, akkor hamar tüstént felújjítják (legalábbis azt a szakaszt)a többi marha meg várhat amíg akar... Az az idő és pénz amit elloptak ezek a szemetek 20 év alatt se jön 0-ra és az embernek 1 élete van...
Az igen! Érthetetlen, hogy nincs senki a pedofideszben, aki szólna a fő kommunistának, hogy irányt kellene váltani. Mindenki segget nyal, asszisztál. Kíváncsi leszek, hogy kik lesznek az első menekülő patkányok, ahogy közeledik a választás.
Úgy gondolod, hogy egy váltás esetén újra valós statisztika lesz?! Szerintem bárki is jönne, ugyanez lenne az érdekük, a kamatkiadások mérséklése, hogy ne dőljön össze a pedofidesz-pedokdnp által 15 év alatt felépített sz@rvár. Egy dologban biztos vagyok, sokkszerű lépések kellenek a rendbetételhez, a kommunista rezsicsökkentés pedig tovább nem fenntartható.
Lassan érdemes lesz a másodpiacon pmáp után nézni,már ha valaki bővíteni vagy színesíteni szeretné a forintos portfolióját. Igaz, a kormány kockázat továbbra is fennáll,a statisztikai aadatok manipulálására.
A gondolatok,amikről a hétvégén írtam,itt is megjelennek! De nem kell velük foglalkozni,az év végén teremelni kezdenek az új gyárak és minden olyan lesz mint a paradicsomban. "az biztos, hogy 2026-ban bárki is lesz kormányon, ezzel az óriási hiánnyal valamit kezdenie kell majd.Emlékszem, hogy 1990-ben is az új kormány azzal szembesült, hogy fenntarthatatlan, csődközeli állapotot örökölt. Nem irigylem azokat, akik jövőre kormányozni fognak."
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)