Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HZsooolt
HZsooolt 2025. 11. 26. 20:27
Tivadar a kutyaól is ingatlan?
tihamer
tihamer 2025. 11. 26. 20:16
Előzmény: #261972  izommanvagyok
"Te hogy csinálod ?csak az van a szerződésedbe évente felül vizsgálod a bérleti díjat és megegyeztek ? és aláíratod a papírt velük? "
.
A lakásoknál az évforduló előtt megbeszélem velük. Jobb személyesen, mert ilyenkor érzi, érzékeli az ember a rezgéseket, energia viszonyokat. Pl elmondom hogy a valós éves  infláció -jelen esetben- legalább 10 % fölött van (élelmiszer, stb). Itt már van egy viszonyítási alapunk. Majd különböző paraméterekre hivatkozva , pl. megbízhatóság , rendszeres fizetési hajlandóság, stb. , szóval ezekre hivatkozva így 10% alatt emeltem. Így ők is megvannak elégedve. Garázsoknál hasonló levezetéssel csak pár szó erejéig egyeztetünk, mert az kisebb kiadás , így nemigen foglalkoznak vele.
DavidCamp 2025. 11. 26. 20:15
Előzmény: #261976  Vodafonelive
Home Officban volt iszonyka...erre volt kapacitása ma. Nemhiába retteg, hogy home office nyista és megfigyelik a munkáját. Oszt szevasz hello jövök csepely.
greenman76
greenman76 2025. 11. 26. 19:59
Előzmény: #261976  Vodafonelive
Nem az a legnagyobb probléma, hogy baromságokat beírogat full fideszes propagandával (de már ezért is ki kéne rakni a francba), hanem, hogy aszisztáltok hozzá és játszótársai vagytok....
Vodafonelive
Vodafonelive 2025. 11. 26. 19:53
Aztajó@&!€(&@ több, mint 100 hsz érkezett ma és az utolsó ettől hozzászólásomtól számítva 100 hsz-ből 47❗️❗️❗️db izommanvagyoktól van. És ez csak a mai nap, telexarva az egész topik és ezért nem jár semmi, ez tulajdonképpen beteges.
izommanvagyok 2025. 11. 26. 18:55

az úriember bankár ( volt ) nyilván érdekből beszél mindenki
tudja ha lesz progresszív adó akkor kivezehető mondjuk a bankadó!
ezrét kampányos ezért is mellette.
izommanvagyok 2025. 11. 26. 18:48
Előzmény: #261973  izommanvagyok
Ja a Felcsúti video itt elérhető  aranyos az öreg megmagyarázza a megmagyarázhatatlant ( többkulcsos adó miért jó )
https://www.youtube.com/watch?v=bAT0hgP5XIo
izommanvagyok 2025. 11. 26. 18:48
pont most néztem ezt a bankár - ma-jmot :
https://www.youtube.com/watch?v=bAT0hgP5XIo
Tobbkulcsos adóért érvel milyen igazságos és jó lenne és hogy a szegények több adót fizetnek mig az egykulcsos adó miatt a gazdagoknak milyen jó.
ÉN azt értem a para-szt ha kevesebbet keres elmegy minden kajára és rezsire ha nem tanult nem tulórázik vagy vállal extra melót. és igy több adó elmegy a bérékhez képest ( áfa és szja)
De kédem én miért fizet kevesebb vagy azonos adót aki többet keres?
tegyük fel :
1  személy:
300 e ft ot keres valaki  45 e ft az szja rá
elkölti teljes jövedelmét fogyasztásra rezsire mindenre tegyük fel  265 e ft ami marad neki :  71 e ft 27 % a
Ez összesen  116 e ft adó
2 személy  600 e ft ot keres adó rá 90 e ft ugyanúgy elkölt ő is 265 e ft ot fogyasztásra 71 e ft  161 e ft adót fizet igy ezt összeadva (90+71)
Kérdem én miért lenne több a terhelése az alacsonyabb jövedelműnek? Ja hogy hónap végén nem marad semmi ? Értem tessék tanulni túlórázni extra melót  vállalni.
A rendszer jó a többlet munkát jutalmazza ha pedig nem keresel sokat koppon vagy.
De többet is adozol még egy fix 15 % al is .
Arról már ne is beszéljünk aki gazdag nem 50 e ft os tv meg 500 e ft os kocsit használ hanem ennek 10 szerelét érőt több áfát fizet  minőségibb kaját vesz nem normál vajat hanem biot tehát több a kaja költsége is  több szórakoztató elektronikára költ többet kirándul több áfát fizet  szóval ez sem egészen úgy van pontosan annyit fogyaszt mint egy szegényebb.
De a libsi bankár elmagyarázza milyen jó lenne a magasabb progresszív kulcs :D és majd a közszolgáltatások szuperek lennének persze  emlékszünk milyen jó volt a Fletó alatt is többkulcsos adóval a közszolgáltatás.  ja és a videoban az is benne van sokan nem szegények , de nem jól élnek támogatni kéne őket . Ember miért kéne támogatni   ha nem szegény?  Ha jól akar valaki élni tegyek plusz erőforrást érte dolgozzon dupla melóba képezze magát tegyen félre belőle építsen egyéni bizniszt ( lakást venni hitelre kiadni ) stb stb. 
Igazi szoci módi elmondom nektek 1 millio munkahelyet pont az egy kulcsos adóval érte el a fidesz ösztönzi az embereket ( munka alapu társadalom ) hogy dolgozz többet nem büntet nem demotivál hanem motivál az adórendszer  nem feketézni akarsz hanem bevallod a jövedelmed különben a különböző támogatott hiteleket sem tudod egy minimálbérre + boríték fizetésre felvenni  stb stb..
Jól ki van ez találva sokan fiatalok vagytok itt még nem tudjátok mit fog hozni a többkulcsos adó mennyire demotivált lesz itt mindenk imennyire visszajön a boríték rendszer ( akár lakásoknál is ) stb stb.
2010 előtti időszak pont ilyeneket tartalmazott én is  kezdetben diplomásként volt hogy borítékba kaptam a fizetés egy részét minimálbéren voltunk bejelentve kevesebb adóbevétel romló gazdaság sok segélyezett IMF hitel aki megmondja mit szüntessünk meg ( 13 havi nyugdíj GYED 1 évre csökkentés családi adókedvezmények megvonása rezsi emelések stb stb.. ezeket fogja kérni az IMF  a hitelért cserébe feltételeei vannak)
izommanvagyok 2025. 11. 26. 18:31
Előzmény: #261969  tihamer

Attól függ melyik lakónak mikor telik le az 1 éve mikor kezdte a bérlést.
ÉN általában csak inflációval emelek automatikusan ez van a a szerződésben ez most is meg fog történni.
Ha nagyon elszakad a piaci árakhoz képest ( 20-30 % al ) a bérleti akkor külön indokolt esetben meglátogatom a lakót és külön megállapodást kötök , hogy emeljük a piaci ár -10 % ra ilyenre is volt már példa de ritkán nem szeretem.
Te hogy csinálod ?csak az van a szerződésedbe évente felül vizsgálod a bérleti díjat és megegyeztek ? és aláíratod a papírt velük? 
Én az inflát azért szeretem beírni, mert az automatikus  és nem kell külön egyezkedni rajta ez alap nálam.
de lehet én vagyok a láma jobb lenne ha évente mindig külön  meg kéne állapodni a bérleti díjon ez  jobb ha benne van a szeződésbe? neked így van?  csak akkor mindig egyezkedni kell és mi van ha nem fogadja el akkor tiplizik bár ha nem tetszik neki az inflációs emelés is tiplizhet nyilván ha nem tudnám emelni inflával sem látom elmenne tul sok elsz nem emelném inflával sem. 
Télen egyébként nem szeretek emelni de van akinek sajnos akkor fordul. Olyankor 10 % al olcsóbb a bérleti díj a piacon nehezebb indokolni nyáron biztosabb az ember magasabb a bérleti és könnyebb találni is valakit helyükre.
az is nagy dilemám sokszor , hogy jó lenne ha senki nem lépne le télen vagy késő összel télen halál lakót találni jót ( hidegbe csak a selejt költözik akinek már nagyon muszáj )
azon is gondolkodtam bele írom a szerződésbe  október végétől egészen márciusi nem mondhatják fel a szerződést.. meg lehet ez így oldani szerintetek? vagy akkor nem kapja vissza a kauciot ha ő télen rossz időben akar lelépni valami ilyen szankciót bele tennék. motiválva jo időben akarjon elköltözni ne a tél közepén amikor is kutyás macskás emberkéket kell befogadnom mert már csak az van akkor 
Capi
Capi 2025. 11. 26. 18:08
Előzmény: #261910  izommanvagyok
„Az Index birtokába került a Tisza Párt több száz oldalas gazdasági tervezete, amely minden jel szerint egy markánsan baloldali fordulatot készít elő – és radikálisabb átalakítást vázol fel a magyar közteherviselésben, mint bárki az elmúlt évtizedben” – robbantotta a bombahírt az Index, ami szerint a Tisza Párt Magyarország

2027-2035 Gazdasági konvergencia program Szakpolitikai tanulmánygyűjtemény című titkos, belső használatra szánt kiadványa alapján a párt 1300 milliárdos megszorítást készít elő.Ez már önmagában – független, kormánypárti elemzők szerint – kibaszott durva lenne, csakhogy a valóság az, hogy a párt még komolyabb adóztatásra, népnyúzásra, sőt népirtásra készül:megszereztük a szupertitkos, frissített, Brüsszelben, azon belül is a muzulmán Molenbeek no-go zónájában elkészített Tisza-adótervet,amiben Magyar Péter pártja kormányra kerülése esetén 444, kétharmados győzelem esetén 666 fajta új adónemet vezetne be a meglévők emelése mellett. 

Úgy tudjuk,a legfőbb vesztesek az alacsonyabb jövedelműek, a középosztálybeliek, a bérmunkások, a kis-, közép- és nagyvállalkozók, illetve a vagyonosabb réteg tagjai lehetnek.

Adóprések, tehernövelések, büntetőbírságokA baloldali, sőt szélsőbaloldali, sőt anarchoszindikalista program valódiságát több névtelen kormányzati forrás is megerősítette, kérdés nélkül cáfolva, hogy közük lenne az elkészítéséhez. A Tisza aktivistái ellenben személyében fenyegetik névtelen, nem létező szerzőnket – ezzel is megerősítve a szerkesztőségünkben nyomtatott dokumentumok hitelesítését. 

És különben is le van írva papírra, tehát teljesen nem lehet kamu.

A titkos terv legsúlyosabb pontja a 24. havi nyugdíjprémium-bónusz után járó kamatos kamat 1000 százalékos megadóztatása születésig visszamenőleges hatállyal. 

Úgy tudjuk, az MSZP-s, sőt MSZMP-s, sőt MDP-s, sőt KMP-s, gyurcsanyokarácsonyista Tisza-jelölt-jelölt-jelölteknek kell beszolgálni az adót, amit kenyérrel, szalonnával és pálinkával is ki lehet váltani.

Az évenként fizetendő 18 ezer forintos kutyus- és cicusadó mellett bevezetik a pockok, tengerimalacok, hörcsögök, ugróegerek, gekkók, guppik és botsáskák utáni, az élőállat súlyából, életkorából és évenkénti maximális szaporodóképességéből súlyozott átlag alapján számolt, sávosan és átlós csíkokban növekvő különadót.

Halál, hörgés, siralom

A párt a II. wannseei konferencia jegyzőkönyveként hivatkozik rá, bár a birtokunkba jutott dokumentumot legalább négy-öt ember – több helyen is – szignózta, forrásaink szerint azonban maga a terv elsősorban a Nagy Imre-féle padlássöpréseken alapuló Bokros-csomag tényleges szerzője, a Tisza gazdasági kényszermunkacsoport vezetője, Manfred von der Cohn-Bendit felelősségi körébe tartozott.

A Rutén-Szondi Rémusz generalisszimusz által jegyzett bekezdés szerint visszavezetnék a kötelező sorkatonai szolgálatot, amelyet oszlopcivil szolgálattal is ki lehetne váltani. 

A rendőrséget feloszlatnák, helyette felfegyvereznék a hajléktalanokat. 

A húsevést betiltanák, a latte avokádót viszont adómentessé tennék a minden vasárnapi mise idejére államilag szervezett Pride napján, amin a részvétel havi egyszer kötelező lenne.

Az 5 év alatti és 99 év fölötti munkavállalóknak a bruttó kereset 20 százaléka után nettó 30 százalékot, a nettó kereset 30 százaléka utána bruttó 20 százalékot kellene befizetniük. 

A társadalombiztosítási járulékot 3,14159265359 százalékkal tervezik növelni, hogy fedezni tudják a 14 éven aluliaknak kötelezően választható nemátalakító műtéteket.

Tömeggyilkosságra készülhet a Tisza

A Tisza-kormány megadóztatná a földet, a vizet és a levegőt, különadóval büntetné a dugást és a szarást, ez alól csak az ukrán frontra magukat önként elhurcolók kapnának mentességet. (Úgy tudjuk, a Tisza várható külügyminisztere arra is elszánta magát, hogy ne adjon minden második kedden frissítő masszázst az orosz külügyminiszternek.)

• Ezt itt egy felsorolás,
  • amitől a cikk komolyabbnak,
  • gazdaságisabbnak tűnik.
  • Valószínűleg úgysem jut el idáig senki.
  • Igazából elég is egy erős cím és kivonat,
  • aztán a social mediásoktól az Ötig mindenhol pörgethetik a témát.
  • De azért nem árt, ha van.
  • „A ku....a any....kat.” (Bayer Zsolt)

A világon egyedülálló módon a Tisza programja megadóztatná magát a Tisza-adót (és a Tisza-adóvevőt) is: minden adóév és minden vásárlás után a befizetett adó 1 százalékkal nőne, a kifizetett nők 1 százalékkal adóznának.
Moka_Brikka 2025. 11. 26. 17:42
Előzmény: #261961  Freszelés
:)
izommanvagyok ma, 15:46
Na léptem ezeken elgondolkodhattok!  ( véget ért az AI mentes megfigyelés mentes munkaidőm :D)
tihamer
tihamer 2025. 11. 26. 17:39
Előzmény: #261960  izommanvagyok
3. a bérletik várhatóan ha kivezetik a kedvezményes hiteleket megugranak(❗)mert drága lesz a fiataloknak saját lakásba költözni így bérelnek."" 
.
Évfordulókor vagy január elsejétől emelsz bérleti díjat ?
Ha igen, hány százalékot ?
Egyik lakásomnál augusztus elseje volt a forduló. Ott kb 7 % emelés volt.
A másik lakásnál juniusi a forduló. Ott kb 9 % volt az emelés.
A többi lakás januári évfordulós .
izommanvagyok 2025. 11. 26. 17:34

egy dolog zavar a béreltik már 1-2 éve inkább stagnálnak mint növekednek.. de előbb utóbb az is be fog indulni vagy támogatások kivezetésével vagy a bérek emelkedésével? 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251126/kozel-a-megegyezes-a-2026-os-minimalberrol-802264
11 % ot tolhatunk a bérletiken akkor ? :D
izommanvagyok 2025. 11. 26. 17:32
Előzmény: #261966  tihamer

Persze csak ironizáltam egyik szemem sír másik nevet van miért örülni ha már így alakultak a helyzetek ( otthon start )
Mi mindenképpen nyerünk bármi is legyen :D 
tihamer
tihamer 2025. 11. 26. 17:25
Előzmény: #261947  izommanvagyok
"Ezt tudom de ez pont most azt okozza hogy nem vagyok egy támogatott emberhez képest versenyképes."
.
Engem ez a 2025-ös év elégedettséggel tölt el.
Hatalmas tőkenyereséget könyvelhetek el.
Persze államkötvény állományok is szépen gyarapodnak a következő tejelő tehén megvásárlásához.
Szóval elégedett vagyok.
😉👍
tihamer
tihamer 2025. 11. 26. 17:19
Előzmény: #261920  berlini
Nem érdekel?."
.
Kedves Ügyfelünk!
2025. november 25-én elindult az MBH Bank Nyrt. nyilvános ajánlattétel keretében történő részvényértékesítési tranzakciója, így lehetőséged nyílik arra, hogy ezen tranzakció keretén belül vásárolhass MBH Bank részvényt.
.
Most lehet féláron venni.
Mi lesz ebből ....
🤔🙂
sityaki 2025. 11. 26. 17:13
Előzmény: #261914  izommanvagyok
"Versenyképesek vagyun" - Nem értem. A közgazdászok megegyeznek abban, hogy tragikus a versenyképességünk. Keress rá!
Capi
Capi 2025. 11. 26. 16:59
Előzmény: #261957  izommanvagyok
Capi
Capi 2025. 11. 26. 16:56
Előzmény: #261960  izommanvagyok
Mit vergődsz? Van értelme? Vérnyomás rendben van? Nehogy sztrókot kapj homeofficban.:)

5. normál semmi luxus megélhetésem jövő télre  háromszor kevesebb lesz mint a bevételem. (Miből számolta ki matematikus ön? :) 
Semmi konkrétumot nem tudunk! Össze vissza kombinálsz, télleg 3-4 sztrókod lesz tavaszig.
Legutóbb még azzal riogattál itt mindenkit, hogy nem lesz rezsicsökkentés, nem lesz occokicienenrgija tuggyukhonnan....és fújfújPrüssssszeeeel.

Freszelés 2025. 11. 26. 16:51
Előzmény: #261958  Moka_Brikka
nana.. A.I. spectatophobus

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek