Erste hírlevél : "Az arany tartja az árát, a befektetők a geopolitikára és a vámintézkedésekre figyelnekAz arany ára továbbra is pár dollárral az 5.200 dolláros szint alatt van. A befektetők elsősorban a közel-keleti eseményekre és Donald Trump vámjainak hatására figyelnek. Az amerikai elnök minden importra egységesen 15%-os vámtételt vezetett be, miután a legfelsőbb bíróság elkaszálta a korábbi vámrendeleteit. Ez az új rendszer további felfordulást okozhat a globális kereskedelemben és gyorsíthatja világ blokkosodását, ami kifejezetten kedvez az aranynak. A Fed kormányzója, Raphael Bostic leköszönő üzenetében felhívta a figyelmet a Fed függetlenségére, mivel sok amerikai megkérdőjelezi ezt. Az atlantai vezető nyugdíjba vonul, helyére Trump által kinevezett kormányzó ülhet."
-Private Banking friss:-Arany.-A múlt pénteki mozgás után annyit változott a kép, hogy addig korrekcióról beszélhettünk, majd az 5000 fölé zárás után megint trendről. Múlt csütörtökön le kellett volna fordulnia a görbének ahhoz, hogy a két hullámos korrekció lefuthasson. Mivel múlt pénteken emelkedés indult, így az 5312 környékére is feljöhet megint. Ebből a mintából viszont még nem lehet következtetni új csúcsra, ahhoz, hogy egy ilyen mintázat esélye kialakuljon, ahhoz további szűkülésnek kellene bekövetkeznie. Ellenállások: 5156; 5312; 5625; 5938; 6250. Támaszok: 4688; 4531; 4375; 4062.
Erdekes kerdes. Szerintem pusztan hit. Nagyjabol egyetertek veled. A videot nem neztem meg. 1. Penz mozgatas. En nem biztos, hogy szivesen bevallalnak nagyobb osszeget barmelyik hataron "csempeszni". Nagy szivas, ha lefoglalajak. Az aranynal is bejelentesi kotelezettseg van nagyobb osszeg mozgatasa eseten. Ha jol tudom, van ahoil az afa-ti s kifizettetik a hataron. 2. Ha elmegy az aram, talan meg mindig az arany a legszelesebb korben elfogadott. 3. En vettem egy adag fizikai aranyat valtozo meretben 1-20 gramm kozott. Sajnalom, hogy nem vettem tobbet, mert 2000$ alatt volt akkor. Most eppen azon gondolkodom, hogy az ETF-et lecserelem fizikaira. Nem kell a szamlan nezegetni, berakom a szekreny sarkaba es egeszen jol elfer. Nem idegesit, ha mozozg az arfolyam :) Ugy tunik, most bizonyitja, hogy nagyon hosszu tavon tartja az erteket. Aztan tevedhetek is, de az biztos, hogy a nyugdijamat nem mernem egyben abban tartani. Ki tudja mi lesz 20-30 ev mulva...
-Private Banking friss:-Arany.-Az 5000 környéki ár gyakorlatilag a nagy esés közép szintje. Egyelőre ezt nem hagyta el szignifikánsan egyik irányba sem. Szűkülésnek, konszolidációnak tűnik ez a mozgás. A szűk sáv a 4843 és az 5156 közötti mozgást mutat. A mozgás még mindig a nagy három napos esés korrekciójának tekinthető. Ha ebből a sávból kimozdulna lefelé, akkor lehetne a 4375 környékét újra megcélozni. Felül az 5156 vagy az 5312 lehetne megint erős ellenállás. Ellenállások: 5156; 5312; 5625; 5938; 6250. Támaszok: 4688; 4531; 4375; 4062.
Sziasztok! Téma örök : érdemes -e nemesfémet fizikailag megvenni. Miért mondják egy csomó helyen, hogy vedd meg fizikailag aranyat / ezüstöt.? Néha napján diskurálok ezzel- azzal a nemesfémek fizikai , megvásárlásának értelméről értelmetlenségéről. Legtöbbek véleménye érzelmektől átfűtött, de most a Tóth Dávid csinált egy jó videót, ami szerintem egészen szépen lefektet - kitísztít dolgokat. (Végén belinkelem - poszt lényege amúgy nem az ő személyének szimpatikussága vagy nem szimp. ezt most hagyjuk.) Kérlek reflektáljatok arra ami nekem ebből lejöt. Mivel és mivel nem értetek egyet? Én meglátásom videó alapján: Fizikai nemesfémet következő helyzetekre érdemes megvenni. 1.--- Rossz hatékonyságú, árfolyamnövekedésre játszó befektetés (visszaváltás , őrzés , átverés stb. ktg -e úgyis ezerszer át lett beszélve.) 2.--- BIZTOSITÉK - VAGYONÁTMENTÉS de csak (!!!) részleges politikai -civilizációs változásra. Tehát teljes összeomlásra , atomháborúra vajmi kevés haszna van. De ha menni, menekülni vagy simán mobil vagyonátcsoportosítás szükséges akkor jó lehet. Meg ha van hova. ---------- De mondjuk azt nem értem hogy erre akkor miért nem BTC wallet-en. Ok most stabilabbnak tűnik arany árfolyama de ez is változhat, na meg 46-ban, 56-ban nem volt BTC , ez tény. 3. --- Láthatatlan vagyonmozgatás országokon át. Mondjuk arra megint ott a cash vagy coin-ok. Arany kissebb térfogat mint cash, ez tény. Ezek alapján én max. biztosítéknak egy kis részt tartanék fizikaiban, de nem értem azt aki nagyban ebben halmoz fel. Persze szerencséje lehet. video: https://www.youtube.com/watch?v=4t-zEen1thE
-Arany.-Korrekciós fázisban van az árfolyam. Ez egy kéthullámos emelkedést jelent amelynek egy alacsonyabb csúcsról kellene lefordulnia (pl. 61,8%-os ideális korrekciós szint 5130 körül). Minél alacsonyabban lenne az újabb tető, annál tisztább lenne a csökkenésre utaló mintázat. Az 5312-es szintet sem kell elvetni, ahol egy ritkábban használt(76,4%) korrekciós szint fekszik, még ez lehetne egy célár felfele, de erre talán kisebb az esély. Ez a két szint lehet jobb short nyitási hely. Ehhez viszont szükséges egy megerősítő nap, amely egy újabb erős eladási nap lehetne. Erős támasz a 4688, 4375-ös szint környékén található. Ellenállások: 5156; 5312; 5625; 5938; 6250. Támaszok: 4688; 4531; 4375; 4062.
lehet 4k ig is lenéz de ha befigyel az iráni háboru-akkor hama 5k fölé megy -mint ahogy az olaj is kilő majd a tőzsdék meg esni fognak egy hétig.irán nem kismiska és amugy támogatják az oroszok kinaiak stb
Hatmilliárdos bankszámlavagyont, luxusingatlanokat, rengeteg készpénzt,
tízkilónyi arany ékszert és egy cementgyárat is zárolt a NAV egy
kiterjedt bűnszervezetnél, amelyik arany értékesítésével, bukó cégek
közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem
hatmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek.
-A társaság webáruházakat hozott létre, ahol különböző gyártók arany lapjait a világpiaci árnál jelentősen alacsonyabb áron árulták. Hamis aranylapokkal bukott le egy győri banda, a kár 216 millió forint lehet – közölte a Rendészeti Államtitkárság csütörtökön a Facebook-oldalán.A bejegyzés szerint három hónappal ezelőtt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren találtak egy csomagot, amely az Amerikai Egyesült Államokba tartott, feladóként a Magyar Államkincstár is szerepelt a dobozon.A csomagban hamis aranylapok – 1 százalék aranytartalmú réz- illetve cinklemezek voltak. https://hvg.hu/itthon/20260205_aranylap-csalas-fbi-nni-elgogas?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawPym5Vl
-Arany.-A múlt hét csütörtökön jelentős fordulat indult. Az árfolyam majdnem elérte az 5625-ös szintet, ám kissé előtte lefordult. A pénteki erőteljes esés során alakult ki a legnagyobb forgalom, amivel a hiperbolikus emelkedés egyértelműen véget érhetett, átadva a helyét egy korrekciós fázisnak. Mivel az árfolyam szinte a 4375-ös szintig zuhant vissza, a fokozott volatilitás természetes módon visszahúzta az árfolyamot az esés körülbelül feléig, nagyjából az 5000-es tartományba. Ezt a szintet azonban a tegnapi kereskedésben már nem sikerült megtartania. Ilyen helyzetekben gyakran egy úgynevezett „platform” alakul ki, vagyis egy szűkebb sávban zajló oldalazás, amely többnyire lefelé mutató kockázatokat hordoz. Ezért továbbra is számolni érdemes egy újabb, lefelé irányuló hullámmal, amely akár ismét elérheti a 4375-ös szintet, vagy akár mélyebbre is hatolhat. Ennek üteme azonban valószínűleg már lassabb lesz. Az 5625-ös csúcs újbóli elérése a jelenlegi szerkezet alapján nem várható a közeljövőben. Ellenállások: 5000; 5312; 5625; 5938; 6250. Támaszok: 4688; 4531; 4375; 4062.
Gyenge kezű voltam, eladtam az ezüstöt, olcsón, szarul, úgy, hogy nettóban kb. 0-ra jöttem ki, tranzakciós díjjal együtt. Sajnos nem adtam el időben, amikor kezdett zuhanni. Egyelőre ez halott macska szerintem, vagy megy még lejjebb, vagy itt 95-98 körül fog padlót fogni. Az arannyal pluszban vagyok így is bőven, mert azt korábban vettem. Azt még tartom. De nem tudom, meddig. Szerintem ez megy még feljebb, mind a kettő, de hosszabb konszolidációt várok. Sajnos a lelkiállapotom gyengesége miatt nem akartam bevállalni, hogy hetekig-hónapokig mínuszban legyek, ezért az ezüstnél nullánál kiszálltam. Az arannyal is vagy eladom most, vagy kicsit később. Ha elkezd leszivárogni 5000 alá, akkor fontolóra veszem az eladást. Az ezüstbe meg be akarok majd szállni újra, de csak akkor, ha padlót fogott. És tudom, hogy mi a javaslat, hogy aki mentálisan gyenge, az ne tőzsdézzen. Nálam annyi a mentsvár, hogy ismerem magamat, és ezért a családi vagyon kis részével játszok csak. Persze még így is lehet cikis, de legalább nagy bukó nem lesz, ha elszúrom. Anno bitcoinnal már buktam kb. egy millát, abból tanultam. Még most se ideális a hozzáállásom, de már sokat javult.
5596 volt egyenlőre a teteje, vagyis ha mostanság eladod és 5K-ig visszamegy akkor 10%-ot bezsebelhetsz. Hosszabb távon persze nem gond ha beleülsz, mert én is azt gondolom hogy lehet még új csúcs, de azért a kockázat megvan.
-Arany.-Ez a nemesfém is igen meredek emelkedésbe kezdett az ezüst után. Az ilyen szárnyalásokat mindig nagyon intenzív korrekciók követik. Az 5625 lehet az a szint, amely fontos természetes ellenállás és ahonnan jöhet korrekció. Felette 5938 és a 6250 említhető meg. Az ilyen hiperbolikus emelkedések tetejénél szokott lenni a legnagyobb forgalom. Ezt még valószínűleg nem láttuk, de a hét hátralévő részében esélyes lehet egy újabb lokális csúcs ütése, ha ilyen ütemben folytatódik az emelkedés. Napon belül lehet fordulós mintákat keresni, erős kockázatkezeléssel. Ellenállások: 5625; 5938; 6250. Támaszok: 4688; 4531; 4375; 4062.
Vannak physically backed ETC-k, és vannak secutity alapú (papírfedezetes) ETC-k. Juhász Gergely épphogy ilyen hazai physical ETC-t tartana kívánatosnak. De ilyen idehaza nincs, a magyar befektetők ezért tbsz,-re vesznek olyan ETC-t, ahol a rudakat pl Londonban tárolják. A jelenleg adómentesen tbsz-re vehető physical ETC-k költségmutatója 0,18% körül van, és erről is beszélt az interjúban, hogy ennek hazai eléréséhez milyen szabályozás kellene.
Arany-Ezüst