Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Azé ne rakja tele a gatyát, még maradt forintom amit át kell/akarok váltani a következő másfél hétben. Talán nem is vagyok ezzel egyedül. Utána mehet a gyeplő a lovak közé.
Addig is az ereszes a FO$rint mögé állt oda és akasztotta be neki a lompost. Ugrott is szépet! helló 412 a múlt heti hatalmas "erősödését" már szinte vissza is adta a hortobágyi betyárkörtetallér. https://imgur.com/a/RryCzur
https://www.klubradio.hu/hirek/kizarnak-a-vendegmunkasokat-magyarorszagrol-149044 "A szerdai kormányülésen lehet téma a javaslat, amely szerint január 1-től majdnem teljesen betiltaná a harmadik országbeli, tehát nem EU-tagállamból érkező vendégmunkások magyarországi foglalkoztatását – értesült egymástól független forrásokból a 444." Van ahol ezt a lépést a népszerűség vesztéssel indokolják,én meg azt mondom, hogy a növekvő munkanélküliség ellen lépnek.
Még 13 nap és a pedodemokratáknak köszönhetően Magyarország el fog bukni 1 milliárd euro ingyen pénzt. Nem, ez nem lesz ott a számlán, ahogy a felcsúti kommunista hazudja a táborának. Jogvesztő hatályú, fellebbezésnek helye nincs. Megfelelnek a jogállamisági feltételeknek december 31-ig vagy nem és bukunk 1 milliárd eurót, a többi csak süket duma a fideszes birkanyájnak.
A multik elkezdték a spórolást és az elbocsátásokat. Ki kell termelni a qurmány által beígért bérfejlesztéseket! Szóval előre nem hátra proletárok. Nagy córesz lesz itt a köv 3 évben. De együtt mettuggyuk csinálni. Mi is???
Rövidtávon szerintem csak a jóisten tudja, hogy hova megy a forint. Hosszú távon meg talán tudható, de a certifikát tartása meg nagyon nem ingyen van. De majd kijavít a publikum ha tökrehülyeséget írtam.
T.Kollégák! A fórumot olvasva úgy látom, h. döntő
többségben vannak a forint gyengülését evidenciának tartó hozzászólók,
hozzászólások. (Jellemző a FO$rint fordulat, ami nem csoda, látva az
elmúlt év/tizedek produkcióját, árfolyamát látva...) Kérdésem:
ez kereskedői szempontból akár előny is lehet, hisz nem sok más teendő
van, mint shortolni, lehetőleg certifikátban, hogy valóban nyereséges
legyen. Vagy ennél bonyolultabb? Láthatóan év/tizede nem zárkózunk
gazdasági teljesítményben sem az EU körhöz, tehát a leértékelődés ebből
következően is folyamatos. Talán a kérdés csak a beszállási pontok,
főleg a kiszállásik. Vagy egyszerűen ki sem szabad szállni és kész? Esetleg kisebb tétellel napizni? Esetleg még trend/kormányváltásra figyelni, de ez még messze nem aktuális. Vélemény?
Máma elég erőtlen a csüngőhasú hortobágyi betyártallér. Míg a zlotyi -0,31% erősödésben, addig mi +0,36% gyengülésben. usdeur +0,04% román lej -0,01% Szépen rendre folytatólagosan naponta elkövetett népfosztás. Mindig csak pár tized % és ez kiteszi az 52% ot Míg ezt leírtam már 411,200 + 0,4% se a szomáliai shilling, se a dél afrikai rand, sem a mexikói pezó nem esik. FO$rint ismét mAgAsAn a legsz@rabb! https://imgur.com/a/4xJikH8
Nincs mit tenni. A maradék álompapírom harmada dobva, még ma megy külföldre és devizába. A héten és jövő héten a második és harmadik harmad is repül. Én ennyit tudok tenni. :)
Ha az államadósság 29%-a devizában (többnyire eur, usd) felvett, jegyzett és törlesztendő, és 2023. december 29-én 382 volt az euro, 346 a dollár, és most 410 az euro, 391 a dollár, az mennyivel emeli az államadósság forintban kifejezett összegét és a GDP-hez mért arányát? Az eurohoz képest 7,3%, a dollárhoz képest 13% a gyengülés mértéke. A devizaadossagon belül nem ismertek a pontos devizaaranyok, van jüan is, de az usd-eur átlag gyengülés 10,15%. Ennyivel drágult, emelkedett, vagy inkább nem érdemes számolni?
Kár, hogy csak ma próbál a cseh koronával menni a FO$rint. Ha az elmúlt 2010.04 óta tette volna, akkor most nem 411 lenne egy euró középárfolyamon. 2010.04.hó nyitás 265,310 FO$rint +52,63% 410,950 usdeur +26,67% 336,06 román lej +20,52% 319,75 szerb dínár +17,62% 312,05 lengyel zlotyi +8,42% 287,64 bolgár leva -0,02% 265,3 cseh korona -1,95% 260,13 TEHÁT, HA A CSEH KORONA LENDÜLETE LENNE A FO$RINTÉ, AKKOR MOSTANÁBAN A HATALMAS CSEH KORONA ESÉSSEL LÉPTÜK VOLNA A 260 AS EURHUF ÁRFOLYAMOT, DE MI A 410ET LÉPTÜK. ROMÁN LEJJEL IS CSAK 319NÉL LENNÉNK! https://imgur.com/a/Fa0Jf2W
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)