kkpp

Regisztráció: 2021-07-01 18:37:58

Hozzászólások száma: 217

Utolsó hozzászólás: 2022-01-07 00:49


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF 2022. 01. 07. 00:49
Csak mindenki figyelmébe ajánlanám, aki mindenféle dolgot vizionál az utóbbi pár nap erősödésének. Vessetek egy pillantást a zlotyi chartjára ugyanebben az időintervallumban (kb. 5 nap). Dettó ugyanúgy mozgott, mint a fosrint, kb. 1 %-t erősödött. Annyi a különbség, hogy mivel a fosrint egy galambszar a zlotyihoz képest, emiatt hektikusabban mozgott tüskékkel, de a chartok alakja nagyjából ugyanolyan. Nem volt itt semmilyen devizatartalék égetés meg semmi. Kivételesen a zlotyi és a fosrint együtt mozgott most pár napig, mint két egy kalapba vett kelet-európai deviza. Tócsniék meg csettintettek egyet a nyelvükkel, mert ehhez az ég világon semmit sem kellett csinálniuk.
Napelem, Klíma, Fűtés stb. 2021. 12. 28. 00:10
#33
Saccra olyan 7-8 méter.
Napelem, Klíma, Fűtés stb. 2021. 12. 27. 18:39
#31
Én most fogok 3 fázisra váltani napelem miatt. A cég azt mondta, hogy kb. 250k-ba fog fájni a procedúra villanyszerelővel, földmunkával.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 27. 18:36
Nem rézsű, gyepű.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 25. 15:23
"Tudod, a nyugati vilagban termeszetes, hogy a munkad utan mesz vagy egy jo iskolaba akarsz jarni, de lehet neked ugrandozas, nekem a _csaladom_ jovoje fontosabb"
"Kozben az ember lehat, hogy _2 evente_ koltozik munka, iskola miatt"
Két évente költözni a gyerekeknek baromira nem jó. Iskoláskor alatt még elmegy, de ahogy az első gyerek az általános iskolai kort eléri, ha kétévente költözöl, akkor azzal traumát okoz neki.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 12. 22:11
Érdekesen kínlódik a kínai kormányzat mostanában. A kínai jegybank önti a rekord mennyiségű likviditást a bankrendszerbe, hogy ne fagyjon le, mint az amerikai-európai a 2008-as válság alatt. Könnyítettek a bankok tartalékráta követelményein is, de az új építésű lakások eladása egyre jobban beleáll a földbe. Hónapról-hónapra. Emellett olvasom, hogy bizonyos nagyobb kínai internetes szolgáltató cégek 10-30-40 %-nyi embert rúgnak ki manapság. (Van olyan, amelyik 90 %-t eresztett szélnek.) Mindeközben az ingatlanos földeladásoktól függő helyi kormányzatok meg vágják nyár óta a közalkalmazottak fizetését, a legújabb ötlet szerint pedig maximálnák az újépítésű lakások árából a beruházó cég által adható árengedmény nagyságát. (Hogy fékezzék-megállítsák a helyi ingatlanpiac áresését.)
Kíváncsian várom a havi kínai kozmetikázott statisztikákat a mélyrepülésükről. Mármint, hogy mennyit mernek bevallani hivatalosan.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 12. 21:54
Ne aggódj, Vana! Nekem szeptember végén került a nevemre a házam, és a NAV azóta is kávézik. Semmilyen illetékfizetési határozatot sem kaptam tőlük. A nővérem az adóhatóságnál van. Ő azt mondta nekem, hogy ő úgy tudja, az adott osztály, amelyik ezzel foglalkozik nagyon el van úszva a melóval.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 12. 01:41
Már lohran leírta. A központi bankok pénzt nyomtatnak, teremtenek a semmiből (brr-brr mém), míg az IMF-nek onnan van pénze, hogy a gazdag tagállamok pénzt dobnak össze benne. Annyival egészíteném ki, hogy az IMF a hitelért cserébe azért pofázik bele egy ország pénzügyeibe, mert ő a tagállamok pénzét HITELként kihelyezi. Nem pofára oszt pénzt, mint az EU a csóró tagállamoknak. A hitelt vissza kell fizetni, emiatt az IMF feltételeket szab, hogy a hitelt ne csak felelőtlenül elszórja az állam, hanem lehetőleg vissza is tudja fizetni a végén.
EUR/HUF 2021. 12. 07. 09:31
Már látom lelki szemeim előtt, ahogy Barnabás kiáll a decemberi kamatdöntés után komoly arccal, és teljes meggyőződéssel fogja magyarázni, hogy "az alapkamatot ezennel ma felemeltük 2.35 %-ra, de a heti kamat finomhangolásával minden csütörtökön továbbra is elkötelezetten reagálunk a piac jelzéseire". 
EUR/HUF 2021. 12. 04. 22:51

OFF
"Mielőtt megköveznének, természetesen imádom a lányomat, de nincs az az ingyenhitel vagy rengeteg 
nulla egy számsor végén, amiért még egyet bevállalnék."
Ne viccelj már! Felneveltem 4 lányt eddigi életem során, de a lányok nevelése egy könnyed nyári álom a fiúkhoz képest, amit másoknál láttam.
ON
Büntetőszavazás '22 2021. 12. 02. 21:02
Bocs, de pont ebből látszik mennyire nem látsz tovább a saját orrodon túl és csont nélkül befogadod éppen aktuális fidesz paneleket. Mit támogatsz ezen a vétón? Ennek a vétónak most aztán semmi jelentősége. Pont azt mutatja, hogy Viktor és kormánya hisztisen toporzékol, mint egy kisgyerek, mert nem hívták meg egy tét nélküli, zártkörű dzsenborira. Aminek pont a _demokrácia_ és a _jogállam_ áll a középpontjában, amit Viktor pont nem néz semmibe. Minek akarna odamenni?
Ezzel a fideszes panel-ismételgetéssel csak magadat égeted.
Büntetőszavazás '22 2021. 12. 02. 18:04
Ugyan mivé? Ha az oroszok megszállják Ukrajnát, ki fogja megvédeni ezt az országot, ha Záhonynál lesznek a ruszkik? Erdogan, Xi vagy valamelyik nagy türk testvérdiktátorunk? Esetleg Putyin saját magától?
Lehet, hogy az Unió nem egy egyszarvús-pónis összeröffparti, de végletesen kontraproduktív, amennyire OV szembepisil Brüsszelnek a házi politikai bábuival. Az elköteleződésünk az Unió és az USA iránt nem is kellene, hogy kérdés legyen. Viktor nem lavírozik, hanem elszabadult hajóágyúként odapiszkít mindenhova, és a végén még ő van megsértődve, ha ezt nem tűrik mosollyal az arcukon.
Büntetőszavazás '22 2021. 12. 02. 17:52
Ott követi el OV az érvelésében a hibát, hogy a Nyugat a "fennállása óta" permanens válságból válságba lépett. De mégis, a fejlődéstörténete tette lehetővé, hogy ma Európa, USA, Kanada, Ausztrália, Szingapúr, Dél-Korea és Japán a legélhetőbb helyek a világon. Lehet itt a Nyugat hanyatlásával rinyálni, de az értelmesebb emberek nagy többsége mindenhol a világon ezekre a helyekre akar emigrálni. Semmi sem indokolja, hogy a mostani válság mitől jelentené a Nyugat "végét". Önmagában a szélsőbalos-cancel culture-femin*ci-kvóta nézetektől még önmagában nem fog elveszni. Ezektől nekem is feláll a hátamon a szőr konzervatívként, de ettől még látom, hogy OV dumája egy sima maszlag, amivel a híveket tömi. Valami ok van, hogy a Nyugat a világ megteremtője és vezetője, és a legélhetőbb helyeket hozta létre a bolygón. Az az igazság, hogy minden nemzet annyira képes, amennyire hivatott és magából telik. A finnek 100 éve totál csórók voltak. Pár nemzedék kemény munkával nyugati életszínvonalat hozott létre. Magyarország elvesztegetett 30 évet, és balgaság azt gondolni, hogy ez az elitünkön múlott. Ennyire voltunk képesek. De hogy OV semmi előremutatót nem tesz a magyar társadalommal, az fix, csak bebetonozza a rossz berögzültségeinket. Elfecsérli a politikai tehetségét a tévképzetei szerint, és nem az ország javára. Sajnos, egy szimpla tolvaj harácsolás megy már hosszú évek óta. Elfecsérelt egy történelmi lehetőséget ez az ember.
Büntetőszavazás '22 2021. 12. 02. 17:42
Én értem ezeket az érveléseket, de szerintem ott van a hiba, hogy:
- Még ha el is viszik a balhét a következő ciklusban, még jobban szénné lopnak mindent és szétcseszik a társadalmat. Minden egyes nappal ameddig tovább vannak hatalmon, annál jobban süllyed a közoktatás a további mélységbe, ami az ország hosszútávú jövőjét ássa alá. Napról napra.
- Látjuk, hogy Venezuela is milyen vidáman el van. Ha gáz lesz, ezer csillióval beindul a soros-brüsszel-gyurcsány hanglemez. És Orbán van olyan idióta és elmebeteg, hogy kiléptesse az országot az Unióból. Ami szerintem nettó hatalmasabb hazaárulás lenne, mint amit feri meg az összes korábbi kormány bűnének összes korábbi bűnének négyzete. Az egész 1000 éves magyar államiság és Szent István szembeköpése. Azonban Orbán messianisztikus elmebaja már annyira elhatalmasodott rajta, hogy simán megmagyarázza magának, hogy ez a "nemzet érdeke", és a hívek tapsolni fognak hozzá, Landlord-dal és Bayer-rel az élen.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 12. 02. 11:46
Én arra leszek kíváncsi, hogy a decemberi kamatdöntő ülésen átvezetik-e az "egyhetes" alapkamatot hivatalossá. Mert ha kicsit is lefelé térnek el, már önmagában az szakíthatja az eurhuf árfolyamot a rossz üzenete és további bizalomvesztés miatt.
EUR/HUF 2021. 11. 27. 14:47
A gyenge forinttal kapcsolatban olvastam itt a hozzászólásokat, de szerintem a helyzet összetettebb annál, mint hogy "már senki sem hisz az MNB-nek és menekülnek Mo.-ról a befektetők".
1. A lengyelekkel egy kalap alatt lehetünk jelen pillanatban kelet-európai viszonylatban: egyikünknek sincs eurója, nehéz a járványhelyzet, a belarusz menekültválság és az eus pénzek visszatartása szintén közös. Ha megnézitek a varsói tőzsde is november elején indult mélyrepülésbe, mint a pesti.
2. Kína is erőteljesen lassul, valszínű beleáll a földbe hamarosan a GDP-jük különböző okok miatt.
3. Az USA-ban sem áll fényesen a gazdaság.
4. Most meg még jött az új vírusvariáns is a hírekbe.
Az elhibázott magyar gazdaságpolitikával egyetértek meg hogy az MNB lepkefingjai semmire sem jók. De szerintem a kinti környezet miatt egyébként is hasonlóan fos lenne most a magyar tőzsde és a forintárfolyam. A bizalomhiány azt okozza, hogy mennyire gyengék ezek most. Viktorék ámokfutása fontos tényező, de csak egy tényező a jelenlegi helyzetben.
Matolcsy egy zseni!! 2021. 11. 25. 17:54
"Petike , akinek van külföldön jól fizető munkája az nem jön haza. Főleg ilyen gyenge forintnál..."
De igen. Én hazajöttem. A titok nyitja, hogy megtartottam a kinti munkámat. 😁
EUR/HUF 2021. 11. 25. 12:06
"Orbán és Varga tehet mindenről."
Az MNB ugyanúgy szórja a pénzt, az alacsony kamatú hitelek kihelyezésével, a vállalati kötvényvásárlásokkal és a lakossági Zöldhitellel. Az MNB (Tócsni) és a kormány (Varga) dettó ugyanazt csinálja, amit Viktor akar.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 11. 24. 09:01
Gratula! Szerintem is jól tolod. Nekem csak Nyugaton volt ilyen alacsony kamaton a lakáskölcsönöm, nyammogtam is, hogy itt 4 % lesz végig fixálva, de hát ez van. A végén mondjuk úgyis el lesz inflálva alsó hangon, ahogy végignéztem Viktorék eddigi gazdaságpolitikáját.

friss hírek További hírek