Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 hétfő, 09:41
Előzmény: #232736  Pistike12
Ha hasonló helyzetben voltak a közös élet kezdetén, akkor ez mindegy.
Ha nem, akkor ez alá-fölé rendeltség lesz így is úgy is, és a fentebb álló saját érdeke lesz, hogy békés elválás miatt kompromisszumot kössön és engedményeket adjon.
Ha meg komoly vita vagy "méltánytalanság" kerekedik a témából, akkor aztán az alárendelt helyzetben levő is tud ám keresztbe tenni, hogy megkeserítse a másik életét (pl gyerekkel zsarolás hosszú éveken át).
Láttam két válást baráti körben, ahol csúnya volt, ott még 5 évvel a válás után is folyamatosan kib..tak egymással.
Izomman beírásaitól pedig hányingerem volt.
PBoborjan
PBoborjan hétfő, 09:25
Előzmény: #232736  Pistike12
Naja. A házasságok fele válással végződik,  a többi halállal.:)
lacikonyha hétfő, 07:36
Előzmény: #232735  EURHUF_goes_to_haven

megértem
,
hogy irtózik valaki tág perspektívában gondolkodástól, mivel neki csak szűk van
 és abba csak az fér bele hogy bezárt a kamasz korának kedvenc kocsmája, és most 20 évvel később nagyon haragszik
lehet így is élni, miért ne
csak a kognitív disszonanciát okozó infókat kell következetesen letakarni, hogy ne legyenek szem előtt
.
rendben, hiszek neked, meggyőztél,
szeretett kisvárosod az enyészeté, amivé vált az meg borzalom
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 07:17
Előzmény: #232582  Atti
Köszi én az utóbbira gyanakszom. Mivel füles jött, hogy 3200 legyen m2-e... Ha azt "röhögve" kifizetik akkor szerintem egyértelmű, hogy valami van a háttérben... Mivel ez kb inflációval 17-18 év bérleti díjja (4%) emiatt elég egyértelmű, hogy ez ilyen áron el lesz adva.
Pistike12 hétfő, 07:10
Előzmény: #232732  slash
Szerintem meg a no irja ala sertodes nelkul a hazassagi szerzodest😀
A tobbibmegbizles kerdese😀
Es az izles sokszor valtozo:) 
"Minden második házasság válással végződik Magyarországon" 
Tehat minimum 50% az esely h elvalt legyen egy ember
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 07:09
Előzmény: #232565  lacikonyha
Nem kell a történelem óra... Szokásos terelésed. Sopron az elmúlt 20 év alatt lecsúszott, és közel élhetetlen lett, a kisvárosi feeling már sehol. Ez a tény a scarbantiával meg ne gyere most. De abban biztos lehetsz, hogyha most lenne a szavazás, hogy hova tartozzon a hűség városa akkor 90+% os többséggel mindenki ausztriára szavazna. Joggal.
Xis24 hétfő, 06:22
Előzmény: #232732  slash
Mindig van egy szebb nő és mindig van egy gazdagabb f.szi.  A szépség és a szörny alapokra épített párkapcsolatokban én pl nem hiszek. Persze ettől még működőképesek lehetnek. Abban hiszek, hogy az élet nevű utazáson azzal akarok egy kocsiban utazni akivel jól érzem magam.  Azt mindannyian tudjuk, hogy az örök élet nevő célállomásig még nem tudunk elérni, hisz a hidat még nem építeték fel ..így valamikor a szakadékba fogunk zuhanni. Csak idő kérdése.  Jó szórakozást mindenkinek az úton. 
slash hétfő, 06:13
slash hétfő, 05:37
Előzmény: #232728  hunball2
Nem egészen. Szerintem: Egy nő legyen gyönyörű. Nem baj ha csóró de 20 év után is nézzen ki úgy 2 gyerek után ha ledobja a textilt hogy a fickók elkezdjenek vakarózni a szomszéd pokrócon. Semmi más. Ez a kérésem. És akkor hajtok mint az állat és hordozom a tenyeremen. Ja és ribanc se legyen. Az asszonynak még FBja sincs. A közepes nőkből 20 év múlva kuka lesz. 
A férfi meg legyen szebb az ördögnél de legyen dolgos ne legyen tróger szolgálja a családot és a szép feleséget. Nálam ez a deal. :-) 
FeherTibi vasárnap, 23:24
Előzmény: #232679  Vodafonelive
A családcentrikussagot nem tükrözi a gyermekszám. Afrika, esetleg India családcentrikusak, Magyarország nem annyira. A szocializmusban az volt, mára nem annyira, hanem olykor érdek. Két ember együtt marad anyagi okok miatt. Amikor úgy érzed, hogy kineznek mert nincs családod, jusson eszedbe, hogy a családosok egy részét tolták rendesen. Itt is a fórumozó családosok minimum felét tolták vagy a szülők (akiket Kádár tolt), vagy a mai állampárt tolja 
FR73 vasárnap, 23:16
Előzmény: #232719  J0hnnyEnglish
Családfa kutatás érdekesség. Dédnagyapám 1870-ben született, és 3 felesége volt. Mikor az első 3 gyereknél  meghalt, talán hónapon belül már házasodott is újra, mert özvegyember gyerekekkel egyedül nem maradhat. Mikor a  második további két gyereknél meghalt, dettó. A sors érdekessége, hogy nagyapám a harmadik feleségtől született, ő volt a 7. gyereke.
A 7 gyerekből 6 megélte a felnőttkort, egy haláleset volt a spanyolnátha miatt.
120-130 év eltelt, és mennyire más lett a világ, lehetőségek, értékrend.
hunball2 vasárnap, 22:18
Előzmény: #232718  Ecnedam
Gratulálok még egyszer, és hajrá!  Írod: ,,a férfi akkor csinál gyereket amikor van rá lehetősége''. Ezzel én is így voltam. Amint lehetett, küldtem neki. Én még vállalnék később egy harmadikat is, mondjuk innentől 2 év múlva, biológiailag még bele is férne mindkettőnknek. De különböző okok miatt a feleségem itt meg akar állni. Ő dönt, ez van.
hunball2 vasárnap, 22:15
Előzmény: #232715  Freszelés
Ezekkel a redpill dumákkal az a bajom, hogy figyelmen kívül hagynak egy tök alapvető dolgot: a párválasztás ösztönös, főleg a nőknél. Férfi, amikor gondolkodik, esetleg tud olyat dönteni, hogy én most lejjebb adom a szintet, ez a nő nem olyan fiatal, nem olyan vékony, nincs akkora melle, mint amit akartam, de mindent összevetve, sokkal jobban járok, ha ebbe a biztosba belekezdek, mint még évekig keringeni magányosan. Nos, egy nő szerintem a legritkább esetben képes ezt racionálisan eldönteni. Nem baj ez, egyszerűen ilyenek. Ösztönös, hogy kit fogadnak el potenciális apának a születendő gyerekük mellé. Ebből nem engednek.
Murdoch vasárnap, 21:54
Előzmény: #232726  Xis24
Hajrá, tuti ez megy most. Aztán majd jön az, hogy ennyiért mégsincs vevő, mennek az évek, jön a nyugdíjasotthon, jól csináltuk anyus, megmutattuk.
Xis24 vasárnap, 21:36
Előzmény: #232725  Murdoch
Fiktív párbeszéd a Bp-i panel eladók mindennapjaiból.
Hallod anyus mi van? 1.2M árig 5%-os hitelek vannak.Akkor mi miért adjuk 1M árban a panelt? Igazad van, ha ilyen jó hitelek vannak rakjuk fel 1.3-ért ..max lealkudják 1.2 ig. Akkor számoljunk. A mi panelünk 70nm  akkor az annyi mint 91. Te papus ne emeljünk 100-ra? Tudod az infláció. Anyus. igazad van legyen 100.  
Murdoch vasárnap, 21:08
Előzmény: #232724  Freszelés
Világos, csak ha leül a világ, akkor ez gond lehet.
Na és hogy Pistikét is triggereljük, mert máma talán még nem jött az áremelkedéses mantrájával:
https://mfor.hu/cikkek/aranyelet/netto-atveres-ez-az-uj-lakashitel--olvasoi-level.html
Freszelés vasárnap, 21:07
Előzmény: #232723  Murdoch
Akár még jó is lehet az, ha alkalmatlanok vannak körülöttem, mert akkor egy minimális teljesítménnyel is lehet hozni az átlagot. Az se baj, ha a főnöknek halvány lila dunsztja sincs, hogy mit csinálok, mert így csak a bizalmát kell elnyernem, aztán az 1 hetes melót összehekkelem egy délelőtt alatt, a maradék meg énidő és még élmunkás is leszek, mert mindig mindent időben szállítok. Ehhez persze kellően nagy cég is kell.
Fiatalon ennek a szöges ellentéte voltam.
Murdoch vasárnap, 21:00
Előzmény: #232722  Freszelés
Én úgy veszem észre, hogy kvóta van, egyszerűen muszáj, az afféle liberális mittudomén mi. Talán egyszer visszarázódik a történet, most jönnek a statisztikákkal, hogy ilyen-meg-olyan %. Jó hát én meg majd akkor iszapbirkozni szeretnék vmi jóféle milffel az egyenlőség jegyében:
https://img-comment-fun.9cache.com/media/aXpgZvd/apzBprDY_700w_0.jpg
Freszelés vasárnap, 20:55
Előzmény: #232717  Murdoch
Lehet hozzá ragaszkodni és nem is tartom helyesnek.
Viszont egyéni szinten mindenki maga felelős a sorsáért. Egy nyomoronc (árvaság, fogyatékosság, stb) sorsot nyilván senki se választ, de a topmanager pozira bárki mondhat nemet. Egy nőnek se nyomtak fegyvert a fejéhez, hogy "te mostaztán jól fizetett felsővezető leszel ám!".
Fiatal nyikhajként vágytam a manageri létre, de sose adatott meg és választ se kaptam rá soha, hogy miért nem. Azóta se tudom, pedig próbáltam kellő kritikával szemlélni magam. Most pedig ha már felkérnének se vállalnám el.
Murdoch vasárnap, 20:54
Előzmény: #232719  J0hnnyEnglish
Ott a pont, én is ezt a tendenciát látom, sajnos...

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek