- ha vki nem tud részvényt elemezni, akkor felesleges tartani a gsparkot, a cég kevesebb, mint az eredménye 50%-át fizeti ki osztalékként, (osztalékhozam 8% euróban, hopp) ez sokat elmond az értékeltségéről is. - ha gsparkot veszel, akkor igazából ingatlant vásárolsz, mutassatok olyan mo-i ingatlant, amit 2024-ben 2018-as áron meg tudsz venni - a menedzsment elég sokat hibázik (pl. nem veszi zsákszámra a saját részvényt), de ezzel együtt is hatalmas steal ez a részvény, bőven 10% feletti eurós éves teljes hozam, aki ezt nem értékeli/érti ne vegye..
Nagyon okos gondolat! A tőzsde a jövőt árazza! Tegnap ki is szolgálta valaki(k), ezt a mérhetetlen darabszámot, egy aránylag szűk ársávban! Érdemes ezen elgondolkoznia mindenkinek! Másrészt ez már megtörtént, és tény! Ha viszont befektetői szemmel nézzük a történetet akkor felemás az érzés. Rövid, tiszavirág életű vergődést láthattunk tegnap. Nekem nincs gondom a kerek 8% hozammal! Ha a tegnapi záróval számoltok, akkor már annyi sincs! De szeretném megkérdezni a tegnap vásárlóktól, illetve befektetőktől, hogy OK felveszitek az osztalékot, bravó, és utána? Nem hazudott a cég vezetése!Legalább őszinte volt a negatív kilátásokat illetően! ( ma már ez is nagy szó) De ha a tőzsde valóban a jövőt árazza ( előbb utóbb), akkor bizony itt lassú lecsorgás kezdődik! Mire alapozom? Természetesen a cég prognózisára! Ez van, de tévedjek! Tegnap nagyon sok beérkező ügyfélkérés volt ebben a témában ( nem a társadalom alsó rétege), hogy mi legyen? Nos én nem szólhatok bele, de a többség inkább úgy volt vele, hogy elengedte a GraphiSoft Parkot. Van aki évek óta tartotta!Ez nagyon fontos! Jöhet a következő gondolat!mi a helyzet azokkal akik még csak most ébrednek?
nem nagyon értem ezt a hurráoptimizmust. 70centes osztalékkal még a 10% sincs meg, amit a vágás után úgy fog visszaadni mint a szél. Közben maga Bojár Úr jelenzte, hogy az iroda kihasználás csökken. Ami a jövőre nézve meg nem jó jel.
Szerintem így van. Én 2020-ban vásároltam GSP.-t az 1060 ft-os osztalék előtt, és után is a 2020-as Tbsz számlámra. Az évről kiadott adóigazoláson az szerepel, hogy Tbsz. számlán van, a kifizetésből levont adó 0 Ft. Az értékpapírszámla vezető automatikusan nyilatkozik. Azt nem tudom, hogy Tbsz-ről gyűjtőévben lehet-e pénzt kivenni, de ha lehet, abban az esetben gondolom ugyanúgy kell eljárni, mintha 3 éven belül megszüntetnéd.
ez azt jelentené, hogy nulladik, vagyis gyüjtőévben is megvan az szja mentesség a tbsz-en? és valahogy jelezni kell a gspark felé, hogy tbsz-en van a pakk, vagy ezt látják és figyelembe is veszik automatice?
Ennyit jelent a 7,8%-os osztalék EUR-ban. Ha lennének több százezer EUR értékű piaci vételek, nem itt lenne az árfolyam. Szerintem sima értékpapírszámláról pakolják át TBSZ-re. (adócsökkentés)
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?