régi randomosok közül utánajárt már valaki, hogy az ERSTE-nél tudják-e majd fogadni az EUR osztalékot, illetve milyen kondíciókkal? szuper kis osztalék lesz ez, én elégedett vagyok vele :)
Miért kellene átváltani? Ha az értékpapír számládon van 1000 GSPARK részvény, akkor ha 0,45 EUR lesz az osztalék, akkor a szolgáltatónak 450 EUR-t kell jóváírnia a számládon (adózástól eltekintve). Ha eladnál a pakkodból 50 db részvényt 9 EUR áron, akkor ugyanígy 450 EUR-t kell az értékpapír számládon jóváírnia (jutaléktól eltekintve). Ha az eladás működik, akkor ilyen tekintetben az osztalék is ugyanígy működhet. A technikai része, vagy extra költség más téma. És persze a példától eltekintve remélem, hogy 0,6 EUR körül lesz az osztalék részvényenként.
Nekem vegul el kellett adnom NYESZ rol... nem tudtam transzferalni, mert nem tudtak fogadni a Graphit... de eladni is csak nagy nehezen tudtak, hogy a transzfert elkeruljuk...
sosem volt nagy forgalma, nem tudom mire számitottatok :) most egész jó áron van, sőt ha végre tényleg EUR-ban lesz az oszti, akkor hosszú távon jobb lesz mint a már amúgy sem kapható EUR állampapir
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?