vgyhun

Regisztráció: 2019-06-11 15:10:22

Hozzászólások száma: 27

Utolsó hozzászólás: 2024-04-15 09:13


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

70 707
szerda, 23:03

utolsó 20 hozzászólás

DUNAHOUSE részvény 2023. 06. 13. 20:22
Semmilyen hír nem támasztja alá ezt az esést. A cég továbbra is jó, no para.
Egyszerűen csak az osztalék vadászok szállnak ki tömegesen. Így legalább megtisztulunk tőlük.
BIF tulajdonosok topikja 2023. 05. 05. 18:28
Nem tudni még, de hamarosan közzéteszik. A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja és az osztalékfizetés pontos időpontja külön közleményben lesz kihirdetve, az április 28-i közgyűlés arról határozott, hogy a kifizetés megkezdése legkésőbb a pénzügyi beszámoló jóváhagyását követő 30. kereskedési napon belül kell, hogy megtörténjen. Legkésőbb május 13-án megtudod. Szvsz. nem érdemes csak az osztalék miatt tartani, osztalékfizetés környékén majdnem biztos, hogy esni fog az árfolyam. Közvetlenül előtte is és utána is.
MOL tulajok normálisan 2023. 03. 08. 17:03
A világpiaci árra talán tényleg nincs, de a MOL árfolyamára - főleg ha belengeti a különadó meg nem szüntetését - nos arra még lehet. De nem értem a pánikot sem, hiszen még így is rekord nyereség volt.
MOL tulajok normálisan 2023. 03. 08. 16:38

Megszólal Varga: Esik a MOL.
Megszólal Matolcsy: Esik a Forint.
És holnap rendkívüli kormányinfo. Uram irgalmazz!
MOL tulajok normálisan 2023. 03. 08. 16:34
Alteo Nyrt. 2022. 12. 19. 23:50

" - Teszünk egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
- Az milyen?
- Leteszünk elé egy szerződést. Adunk egy tollat. És megmondjuk neki: vagy az ALÁÍRÁSOD kerül oda, vagy az AGYVELŐD."
/Keresztapa 1./
Alteo Nyrt. 2022. 12. 19. 10:57
Várom az interjút Chikán prof.-tól, illetve nagyon remélem, hogy hamarosan valaki megszólal az ALTEO részéről is kommentálva az elmúlt napok eseményeit. Nagy szükség lenne most erre.
Masterplast 2022. 09. 13. 09:26
4220
Masterplast 2022. 08. 23. 11:02
GSPARK 2022. 08. 11. 09:57
Hiába a jó jelentés, a stabil működés és az ötezer HUF feletti célár, hónapok óta itt senyved a 3400-3500 sávban. Vajon miért?
Masterplast 2021. 08. 11. 13:52
1 hét múlva jön ki a gyorsjelentés, az lesz majd a vízválasztó a további irányt illetően
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210811/nagyot-megy-a-heten-a-masterplast-itt-az-uj-tortenelmi-csucs-496148
GSPARK 2020. 02. 09. 17:50
Úgy tűnik az álláspontjaink különbözősége szemléletmódi eltérésből fakad.
Ezt a helyzetet úgy látom te nagybefektetői, shortos, pesszimista, rövidtávú és kiszálló szempontok alapján mérlegeled. Az én álláspontom ezzel szemben kisbefektői, longos, optimista, hosszútávú és bennmaradó jellegű.
Nos, tegyük fel, hogy beigazolódik a jóslatod, és a HOLD tényleg ki akar szállni, eladva a nála lévő részvények többségét, vagy akár az összeset is. Azt is írod, hogy ezt a napi kereskedésben nem teheti meg, mert ez jelentősen torzítaná (lefelé vinné) az árfolyamot. Igen ám de - és itt hibázik az elgondolásod - ha ugyanezt az eladást a részvény visszavásárláskor az árversenyző részben kívánja realizálni, akkor ugyanebbe a korlátba fog ütközni. Mivel a részvények megvásárlására a legalacsonyabb árszintről indulva kerül sor a 11 milliárd HUF keretösszeg kimerüléséig, nagy tételt csak alacsonyabb áron fog tudni eladni. Minél több részvényt akar eladni, ezt annál alacsonyabb áron kell meghirdetnie, különben a nyakán marad mind. Hasonló a helyzet részarányos részben is, ha esetleg a HOLD úgy akarna eladni részvényeket, hogy a részarányát meg kívánja tartani, akkor itt a többi eladóhoz kellene igazodnia.  A különbség a hagyományoshoz képest itt mindössze csak annyi, hogy az eladás az aukcióban sokkal gyorsabban valósul meg, mintha a vevőket egyenként kellene összevárni, illetve ami számomra/számunkra a legfontosabb, hogy az árcsökkenésnek ez alkalommal nem a kisbefektetők látják a kárát. És ezt a mennyiséget pedig nem a kisbefektetőknek kell felszívni - mint ahogy írod. Felfoghatjuk ezt az ügyletet akár egy OTC-nek is. Kérdés, mennyire éri meg a HOLD-nak diszkont áron megszabadulni a részvényeitől, pont abban az időszakban, amikor az irodai ingatlanpiacon továbbra is boom várható, az euró árfolyama várhatóan az egekbe szökik, a célárfolyamot 6000,- HUF közelébe tették, a cég bevételei, osztalékai stabilak, növekvőek, a cégvezetés korrekt, működése átlátható és ez az alapkezelők egyik kedvenc részvénye. Mennyire racionális döntés, ilyenkor kidobni a részvényt?
Tegyük fel azt is, hogy a 11 milliárd-os aukciós keret kimerülése után továbbra is el akarnak adogatni. Ezt megint csak csökkentett áron tehetik, meg, - de velük ellentétben - a kisbefeketőket egyrészt kompenzálni fogja az ennek nyomán növekvő osztalék, a növekvő egy részvényre eső profit, a diszkont árfolyam, ami további vásárlásra ösztönöz. Tehát itt megjelenik egy olyan helyzet, amely tőzsdén a legritkábban fordul elő - a részvényeladásoknak árfelhajtó szerepe lesz hosszabb távon. Egy WIN-WIN szituáció (longos, optomista szemléletmód). Tehát szerintem is elképzelhető, hogy az aukciót követően is a HOLD lefelé löki majd a részvény árát, de ennek kisbefeketőként én nagyon fogok örülni, és örömömben bővíteni fogom a készletem. És biztos vagyok benne, hogy mások is velem együtt, akik bíznak a cégben. Egyébként már most is látni, hogy csak nagyon ritkán és csak nagyon rövid ideig tartózkodik az árfolyam 5000,- HUF alatt.
Azt is írod, hogy szerinted a bent maradók (tehát akik nem adnak el) rizikója növekedni fog a kilépőkkel szemben. Nem inkább az a rizikó, hogy egy növekedésben lévő stabil cég részvényét nyomott áron eladom nagy mennyiségben?
Én most inkább  az eladás/visszavételben látok kockázatot pont azért, amiért Te is, nincs információnk arról, hogy a nagyok hová fognak beállni (nem lesz részvénykönyv). Talán jobb lenne megvárni, hogyan fog hatni az egész aukciós folyamat a részvény árfolyamára, és ha lemegy az árfolyam, akkor utólag diszkont áron belevenni. Nem tudom.
GSPARK 2020. 02. 09. 11:11
Sőt, én arra is számítok, hogy az akkori árfolyamnál  magasabb áron eladók jelentős része újból be fog vásárolni az osztalékvágás utáni olcsóbb áron.

friss hírek További hírek