10-nél én kiléptem a 15-20 perce vásárolt adagommal, mert jobb a biztos pénz. A Trump jnr-os bejelentéssel együtt valami higításról is volt szó, szóval klasszikus pum and dump a cucc, de ettől még bármeddig mehet persze az őrületben.
RCAT atvagta a gordiuszi csomot a kibocsatas koruli spekulaciorol. Lehivjak a maradek 6 millios hitel keretuket az eredetinel kedvezobb feltetelekkel es warrantokat bocsatank ki 6M ertekben 9.2 koruli strike price-on. Nem egeszen ertem, de kb csak 3M ertekben kerul ki uj reszveny a piacra, az 0,4% higitas a teljes allomanyt nezve. Q1-ig rendben vannak, akkor pedig Pentagon tamogatasokra szamitanak, illetve a Military elore fizet egy reszt.
Orulok, ha mas is nyer ezeken a speki cegeken. Talan valami uj szuletesenek lehetunk tanui, mert eddig nem igazan volt dron ipar. A nagyon nagy cegek gyartottak dronokat (Reaper) es kb ennyi volt. De manapsag azokat mar siman leszedi a legvedelem. Nem veletlenul postolta Musk is, hogy hulye aki F35-re kolt dron rajok helyett. Trump es Musk egyertelmuen letettek a garast a dronhadsereg mellett. Nekunk min kell godolkodni meg? Szerintem hatra kell dolni es nezni a szamlank gyarapodasat. Remelem :)
Fel is ugrott 9 dollárra. Csak játékpénzzel voltam benne, ijedtemben eladtam, persze ilyenkor esz a méreg, hogy miért nem léptem bele határozottan..:) (előbb akartam adni némi RCAT-et, hogy legyen játszós tőke)
FRO az Afrika kerules egy ideig megemelte a hajozasi, igy a tankeres beveteleket. Aztan 2023 kozepen elokerult az un "fekete flotta", ami ott a vietnam-kina-malaj-india vizeken hajozo legocskabb hajoraj, koztuk nem biztositott regi olajtanker hajok, szoval, ezek atjottek olcson fuvarozni. Nekik az alacsonyabb arakon is megeri Afrikai korul hajozni; es ezzel lenyomtak az arakat. . Ift a FRO arai leesetek, a profit 2023 negyedeves 90 + 104 + 48 + 53 cent/sh visszaesett, es iden 2024 81 + 84 eddig es kb. 45-55 cent varhato Q3 es Q4ben is. Szoval, a 2023 EPS=2.80 $/sh profitrol iden visszaesesre szamit a piac EPS= 2.50 - 2.65$/sh szintre. . Ehhez hozzajon, hogy az OPEC kenytelen volt 2.2mbpd-vel csokkenteni a termelest, es ezzel persze kevesebb olajat kell szallitani. Szoval, a meghosszabbodott utvonalak okozta elonyoket lemorzsolta a fenti ket tenyezo. Az orosz olaj India+Kina szallitasaban sem vehetnek reszt, mert orrbavagjak erte. . Egyelore nem latom, hogyan tudhat javulni a helyzet, szoval 2025re csak szereny javulas a kilatas, mondjuk 2.70-2.90$/sh, igy PE=8 korul marad jovore is. Az osztalek 37 + 62 + 62 cent eddig iden, a mostani 18$ arfolyamnal ez szep 10-13% hozam, de az arfolyamnal egyelore tovabbi eses varhato.
1)HangSeng Most az eso HK index egyszerre ket supporttal talalkozik: fibo62 es a Keltner csatorna. Ez jo valoszinuseggel megallitja. Legalabbis egy meretesebb felpattanasra lehet szamitani. . https://imgur.com/a/L5fiKoQ . 2)Gold tart a 2826$ gold csucs, okt.30 ota tarto lemeno korrekcio. Az a-b szakasza kesz, elkezdodott (c). Egyelore 2500 sav a target . https://imgur.com/a/6DwDXMf . 3)SILVER A Silver lenyegesen gyengebb (b) felkorrekciot csinalt eddig, ennel a (c of iv) korrekcio target savja 27-28. . https://imgur.com/a/nBAmAn4 . 4)DELL A jelentes egy kicsit elmaradt a sales varakozastol, 24.7Mrd$ vart helyett 24.4Mrd$, a profitban viszont 10 centtel tulteljesitett, Q3 profitja 2.15 $/sh lett. Az AI celu server rendelesek felfutottak, A managemeent Q4 varakozasa 24-25Mrd$ sales. Na, erre DELL esett egy jo nagyot, -11%. Csak azt nem ertem, hogy akkor NVDA ?
"Kozben megvan a de-invertalas, most a US10Y hozam 4.30%, a US2Y $4.25%, szoval elvileg vege az invertalasi idoszaknak, A tapasztalat az, hogy ez egy jo signal a recesszio beindulasra." Ez már aug. végén - szept. elején megtörtént, hogy megszűnt az inverz állapot.
1)Intel megkapja a beigert 7.9Mrd$ allami tamogatast a mar beinditott Arizona, NewMex chip gyarak beruhazashoz. . 2)A Trump altal most konkretan beigert vamokat Canada es Mexico iranyaba, jo esellyel viszonozni fogjak hasonlo vamokkal; mondta a mex. elnok. Es pl. a Canadai olaj vamolasa vegkepp nem fogja segiteni az inflacios varakozasokat. Kozben megvan a de-invertalas, most a US10Y hozam 4.30%, a US2Y $4.25%, szoval elvileg vege az invertalasi idoszaknak, A tapasztalat az, hogy ez egy jo signal a recesszio beindulasra. . 3)KIna Az eheti kinai tozsdei mozgas donto fontossagu lehet a kinai tozsde iranyara. Egy szereny veteli tervem van, de meg kivarok.
Talaltam meg ket kicsi tech ceget, amiket valami okbol elegge huznak a spekik. Nem jottem ra miert. Egyelore figyelo listan vannak, nem tervezek venni beloluk.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.