A hetes gyertya valószínűleg eldönti. Ha indul egy komolyabb iráni offenzíva, az még bekavarhat. Ha a gyertyák fehérék ilyen brutálisan hosszú also kanóccal , akkor azért nem valószínű az esés folytatása.
Ezzel tervezem 10x-zni 1 év alatt: https://www.boerse-frankfurt.de/derivative/de000vp8alr9-faktor-2x-short-optionsschein-auf-vix 2 éve figyelem ennek a vix short certinek a működését, pl 2023 január óta így alakult (mellette az akkori vix érték zárójelben) 2023 jan 02. 11.3 (18 vix) 2023 mar 15. 4.2 (32 vix) 2023 maj 19. 13.0 (18 vix) 2023 júl 31. 31.1 (14 vix) 2023 dec 04. 44.1 (13 vix) 2024 feb 07. 70.0 (13 vix) 2024 júl 04 101.9 (12 vix) 2024 aug 05. 4.3 (50 vix) Ha nagyot esnek a piacok, akkor a Vix ugye felugrik, és ennek a vix short certinek az értéke nagyon lecsökken. Ilyenkor érdemes venni, erre vártam már. Persze ilyenkor ez a certi nem rögtön ugrik vissza, hanem akár hónapig is lent dagonyázik. A héten 4-7 között vettem belőle, ha még lesz para, akkor tovább bővítem az össz tőkém kb. fél%-ig, tehát nem all in, meg ilyesmi. Ezek után várni kell, hogy a piacok megnyugodjanak és több hónapos lassú emelkedésen menjenek keresztül, közben a vix szépen csökken, ennek a certinek az ára pedig ismét felmászik, akár 50 fölé. (legutóbb 100 fölé is ment, de az extrém eset, akkor másfél év alatt 25x-ös emelkedésen ment végig)
Hasonló gondolatok érlelődnek bennem is...nem, volt USD erősödés, nem volt GOLD marginCall, a VIX kilengéséhez képest alig estek a piacok, Ma 200 környékét mintha tesztelték volna (fordulás...?)....Eltudok képzelni az USA választásokig egy erőteljes felmenetet, 1,618 -as fibo 6014-be mutat.(Mekkora szívatás lenne ..huuu - STOLZ Kolléga páros éve-:)) Kivéve , ha a következő gyorsig a mostani profit csökkenés tovább folytatódik, akkor csúnya vége lehet ennek a 'kis' előjátéknak... Még valami: STOLZ Kolléga páros évének páros lábbal vetne véget ha IRÁN megindul a beharangozott Pakisztáni támogatással... Kezemre ültem...
lehet tévedek, de sztem ez ennyi volt. volt egy kis likviditási para a yen piacon, páran megégették magukat, páran jól jártak, de én alapvetően semmilyen nagyobb makro vagy pénzügyi problémát nem látok, ami ne lett volna ismert. tehát nincsennek 100 mrd dollárnyi bedőlt hitelek hirtelen, vagy brutál túlértékelt piac, leszámitva az M7et, recessziós környezet van, de azt a szélesebb piac már árazza egy ideje, mert a SP493 esik már régóta. valszeg jelentős a yen pumpa, de nem egyedül az állt a mindenféle speka túlkapások mögött, hiszen a makróalapú short láz a pánik közepette is folytatódott (olajrészvények, olaj agyonshortolása), szóval szerintem a yen carry unwind is csak egy piaci kereskedési téma és nem valami master hajtórugó.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.