Cimballi

Regisztráció: 2010-03-21 02:12:50

Hozzászólások száma: 590

Utolsó hozzászólás: 2022-08-20 07:33


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF 2022. 08. 20. 07:33
Egy podcast például hétvégi autózáshoz. Kenny arról faggat, hogy miért működik, vagy nem működik a technikai elemzés. A forint úgy kerül elő, hogy július 13-án élő adásban közelgő 5-8%-os forint-erősödésről beszéltem és most 45:40-től a pszichológiai hátterét is kifejtem annak, hogy honnan jött a következtetés:
https://open.spotify.com/episode/4r9BxTTAsxOmhLOR5ajAJi?si=x8I72XuBT7yViG7BxQOIGQ
Tréder Topik :o) 2022. 07. 29. 00:02
A jövő héttől indítok egy ilyet: https://youtu.be/5fM2bT4PXRQ
ELLI(o)TT KLUB 2022. 06. 19. 18:14
😉
ELLI(o)TT KLUB 2022. 06. 19. 02:48
Az elég gáz a helyzet irányába érdemes értelmezést választani, ha dönteni kell. Itt volt ez a június 10-i állapot alapján készült dilemmám 7 percben... Azóta adja a karaktert.
Ami hápog, totyog és úgy néz ki mint egy kacsa, az általában kacsa, ahogy angolul hangzik a mondás. Vagy ahogy magyarul mondanám madarat tolláról hullámot karakteréről... de hagyjuk a mondókagyártást:
Nasdaq és Bitcoin eső bázis hasonlósága: https://youtu.be/eprxWeb2wKU
OTP részvényesek ide! 2022. 06. 16. 22:01
A grafikonok alapján múlt hétről:
https://www.youtube.com/watch?v=eprxWeb2wKU
Olaj és Gáz 2021. 11. 24. 06:14
Eddig nem volt értelme egy lélegzetvételnyi időt sem fordítani a longra, most már követni érdemes - ezt jelenti a hozzászólásom.
Olaj és Gáz 2021. 11. 24. 04:56
Itt az ideje: ha még egy napot kitart a gáz, akkor megnyílik a várt bullish lehetőség. Még nincs meg a setup, de előállt a bullish kontextus. Most komplett lapos korrekció alakzatunk van, mindössze egy kisebb idősík (néhány órás) bull bázis kialakításával igazolnia kell magát. Ma tartson ki 4.6 felett és csütörtökön-pénteken jöhet a belendülés a 7+ szint felé. Két hónapot kellett türelmesen várni, még 1-2 nap és jó lehet; vége a "nehogy longold" időszaknak.
Október 22-én mondtam legutóbb, hogy lehet egy felfelé kör, egyébként az október-november rövid távon végig rossz volt longra, de a hosszabb táv trendje nem sérült.
Olaj és Gáz 2021. 11. 09. 07:10
Nagyon tetszik, mint elképzelés.
DAX 2021. 11. 07. 15:15
😉
Olaj és Gáz 2021. 11. 07. 15:13
A lecke úgy ér véget, hogy ez volt a sematikus példa ... már "mindenki unka a nagyságrend szót", menjünk tovább valós példára. Az a következő, 13-as lecke. Hol az elvontat hozom előre és utána konkrétat, hol a egy konkrét problémából indulok ki és a sematikus összefoglalással zárok. Van akinek ez a, van akinek az a jobb. Két dologhoz értek, felnőttoktatás és kereskedés. Ez a két szakmám.
DAX 2021. 11. 07. 03:36
Ebből a videórészletből tudod meg, hogy miért van szükség többféle stratégiára - könyvjelzővel láttam el, hogy ne kelljen keresgélni, ott indul, ahol releváns. Röviden: mert a piac állapotához így tudunk alkalmazkodni...
https://youtu.be/qNWWr3spvLA?t=1126
DAX 2021. 11. 07. 03:31

Arról beszélek, hogy ha van 3-4 stratégiád, ami szépen eloszlik a ciklus különböző pontjaira - azaz van benne kitörés előtti, kitörés utáni, erős korrektív szakaszra vonatkozó, akkor figyelemre méltó szituáció ÁTLAGOSAN 34 gyertyánként áll elő. Ettől lehet 6-8, vagy akár 110 gyertya is a távolság két érzékelt helyzet között.
Bocs, ha pontatlanul fogalmaztam, az elég nagy hülyeség lenne, ha 34 gyertyánként csak úgy belekötnék. Konkrétan Wudu lenne...
Azért mondom ezt a 34-et, mert ha egyetlen egyperces grafikont követsz, akkor egész kereskedési idő alatt egy átlagos nap 11-12 figyelemre méltó, de nem feltétlen köthető helyzeted lehet. Ettől szétunnám az agyam. Ezért több idősíkot figyelek egyszerre, vagy több instrumentumot. Egyszerre 14-30 grafikon van kint előttem, ezért folyamatosan tudok dolgozni, nem csak bámulom a képernyőt.
Olaj és Gáz 2021. 11. 06. 21:34
Meddig korrigál kifejlett állapotában egy trend? Elliott korrekciók mélysége vezérlőelve az egyik legegyszerűbb útmutató, de nézetem szerint ezt használják legkevésbé jól. Tegyetek egy figyelmes próbát vele a következő 10 percben. hHa így sem tetszik, nyugodtan küldjetek el vele melegebb éghajlatra! 😎
Két okból mutatom ezt a leckét: egyrészt mert jól lehetett használni gázra is, másrészt ha jól bánik vele valaki, akkor egyben azt is megérzi, miért nincs szükség előrejelzésekre: mindig csak egy hullámot egyszerre 😉
👀🎞🎞🎞
https://youtu.be/04uvK80T2ok
Olaj és Gáz 2021. 11. 03. 07:09
😉
Olaj és Gáz 2021. 11. 03. 07:08
Erre gondoltam, igen.
Olaj és Gáz 2021. 11. 02. 06:56
Hétfőn az NG elérte azt a minimálisan szükséges esés tételt, amikortól már HA ad egy kisebb idősík bázist, akkor azt megfontolandó elhinni neki. "5.0-5.2, vagy lejjebb éri meg figyelni" - nagyjából ez hangzott el. Hiába kereskednek kedd hajnalban újra 5.2 felett, ez még nincs az a nagyságrend emelkedés, amitől a bázis arányosan nagy lenne és a fordulat "hihető" lenne. Még mindig nincs felfelé váltás. A rövid táv még mindig bear, a hosszú táv maradt bull, a támasz próbája az esés...
🕯 Visszatérve arra, amivel kapcsolatban félreértés van a Dereng és köztem folyó üzenetváltások kapcsán.
Többen tudni vélitek, hogy (kb. fordítom) "mit kellene csinálnia a piacnak". Én egy percre sem engedem meg, hogy akárcsak homályos elképzelésem legyen arról, hogy mi fog történni. Nem tudom.
📌Azzal foglalkozom, hogy valami megéri, vagy valami nem éri meg. Azt tudtam, hogy Dereng pozíciójának nyerni olyan 11-12% esélye van. Annak, hogy lejön 5.0-5.2 közé (esetleg) lejjebb majdnem 65%. Nem tudtam milyen idő lesz, nem tudtam mit fog csinálni az ár, nekem csak megérte "beszólnom", hogy nem jó 6.1 körül elkezdeni longolni, majd 5.8-on ráépíteni. Azért szóltam, mert aránytalanul jó esélyem volt egy alap hibás döntéssel szemben. 6-ször ilyet szólok és négyszer-ötször igazam lesz. Nem fair előny, de ez van.
Moneyball, ha valakinek megvan...
Nem azért mert tudom, mi fog történni. Azt továbbra sem tudom. Fel sem teszem ezt a kérdést. Azt kérdezem meg, hogy mi éri meg. Erre tudom a választ.
😉 VVince, nem volt a link mögött semmi burkolat, semmi mögöttes hátsó szándék. A két gondolkodás, az egyik oldalon a jósolgatás, a másikon a tényekből az oddszok kikövetkeztetése. Ezek szembeállítása. Erről szól az évekkel ezelőtti írásom, a "Fikció".
Ha akarom ajánlani, akkor simán beteszem így burkolás nélkül:
https://www.youtube.com/watch?v=BANHpQZICu8
🤷‍♂️Időről időre elbizonytalanodom, hogy a fenébe működhet ez, amit csinálok. Egyszerű - mondjuk hozzáteszem, az elején nem volt az... Miért nem csinálják mások is... Ki az az őrült, aki saját maga ellene cselekszik? Miért? Azután megértem, ha elmegyek fórumokat olvasni, vagy egy-egy gondolatomat megosztom egy véletlen-mix közösségben. Ezért tűnök fel és tűnök el...
Smith83: igen, vigyázz, simán megteheti, hogy innen végtelen oldalazásba vált és amikor mfebruárra mindenki érdeklődését veszíti, akkor robban ki. Még korai ezt megmondani, de igen, figyelj rá, tartsd ezt a lehetőséget az emlékezetedben...
❗ Végül, figyeljátek Fudge-ot, mert eléggé járható utakat vázol fel. Érti, amit csinál, de a munkája eredménye ne előrejelzés legyen a fejetekben. Hanem egy fikció. Amíg nem kezdi mutatni magát, addig csak egy ötlet. Ha viszont kezdi mutatni, magát, az ár abba az irányba kommitálja magát, akkor lehet, hogy megvan, hogy épp hol járunk...
Olaj és Gáz 2021. 10. 29. 19:53
Van egy meglátásunk, pl. Elliott alapján. Az SOHA nem ad setup-ot, csak egy ötletet. A setup más fán terem. Íme fikció:
http://myelliott.blogspot.com/2017/07/fikcio.html
Viccelj, vagy ne viccelj, mindegy. Itt konstruktívan álltatok egymás véleményéhez. Az enyémhez is. Tudom, mit csinálok, járom a magam útját - a fricska sem számít. Húztuk egymást - én a fejemet fogtam, bíráltam a hét eleji húzásaidat. Mert nekem az nagyon egyértelműen no-no-no. Nem éreztem, hogy egy pillanatra is rosszul fogadtad volna. Erről szól a fórum. Öreg vagyok már, nem akarok senkit megváltani. Magam is csak elmondom a véleményem, megírom a hétvégi szösszenetet és azt is tudom, hogy 50-60%-ban lesz igazam. Véleményem, hogy egy flat szerkezettől ment le a kedved, nem a gáztól 😉. A B hullámok minden piacon ott vannak, még az én 24-25 év tapasztalatommal is sok pénzbe tudnak kerülni.
Olaj és Gáz 2021. 10. 29. 19:30
Nem tudom, nem a mi lesz a jövő kérdésre keresem a választ, hanem a hol járok a trendben, mi a dolgom vele morzsákat szedem fel...ezt láttam meg múlt pénteken az indító diagonálban. Ott egy pillanatra le tudtam szűkíteni, hogy mi van.
... és az irányultságom, szemléletmódom, kérdezéstechnikám miatt vagyok nehéz helyzetben, amikor valaki meglévő pozíciója kapcsán kérdez. Nincs meg a gondolatmenet, a döntések, nem vagyok benne és nem tudok mit kezdeni olyan pozícióval, amit nem vettem volna fel.
Volt egy felfelé alaposan megnyúló szerkezet október elejéig. Onnan elindult a lassulása, amiben az első kör lefelé aránytalanul kicsi "tömegű". Ezek után nekivág fel, majd egy hatalmas 15%-os emelkedő nappal belevág az előző csúcs zónába. Nem tudom mi ez, de a B hullámok kifejezetten gyakran teszik ezt. Begyorsulnak és utána a betonfal - ez az ő karakterük. Utána "stalling"-ba megy át, megáll a levegőben le-fel oszcillál, így fordítanám.
Azaz az én szememben exponenciális emelkedés után aránytalanul kis korrekció majd múlt keddről fel B hullám karakter. Long tiltás. Továbbra is bull piac, lassuló bull piac. Oldalazás hetin, ami 5-5.2-től kezd érdekes lenni, ha ott, vagy kifejezetten lejjebbről nyom egy fordulatot északnak.
Olaj és Gáz 2021. 10. 29. 19:04
Ez nem bűn, hogy így van, csak megfigyelés. Amiből aki magába száll egy percre, szerintem két tanulságot kellene levonnia:
☝ a piaci résztvevők talán 95%-a nem csinálja másképp
☝☝ lehet, hogy másképp kellene - tudatosabban - dolgozni, másképp, mint az ex-has 95%? Másképp azért, mert ha nem változtatok, akkor mitől várhatok eltérő kimenetelt?
Lehet, hogy stop nélkül, stratégia nélkül el mersz boldogulni 2 dollár kockázatot vállalva szuper-mikro osztva tízzel cfd lotokat kötögetve, de meg mernéd húzni ugyanezen lépéseket akárcsak kötésenként $300 dollárral. Azért épp ez az összeg, mert nagyjából ennyi a nagyon minimum ahhoz, hogy teljes egészében megélj belőle. Kereskedésből, mint üzletből.
Semmi gondom vele, ha valaki 2-3 dolláros tétekkel hobbiként űzi. És összehoz belőle évente 200 dollár nyereséget. Hajrá! Bravó! Isten éltesse. Csak nem ugyanaz a liga, majdnem nem ugyanaz a sport. Az egyik a megye III labdarúgás, a másik a Champions League.
uff
Olaj és Gáz 2021. 10. 29. 18:53
Figyeljétek meg a folyamatot❗ Olyan információkat használtok a döntéshez, aminek nincs köze a gáz árához. Például időjárás-előrejelzés. Ha valaki kimutat korrelációt, meghajolok, de maga a kutatás sem lenne egyszerű. 🧪 Melyik földrajzi régió, milyen táv? Észak-Amerikában szokatlanul hideg tél volt tavaly mégsem kellett a gáz a kutyának sem..
A valós korreláció hiánya miatt tulajdonképpen csak érzésből kezdi el nyomni a kereskedő, "ahogy kell" stop nélkül. Lesz egy-egy "ha én ezt a klubban egyszer elmesélem" találata, de semmi konzisztens siker. Idővel annyi csalódás-élmény éri a ténylegesen megalapozott döntések teljes hiánya miatt, hogy ezek a cselekvést kiváltó érzések egyre negatívabb helyről jönnek. Tipikusan a félelem lesz az uralkodó. Félelem a veszteségtől, félelem a lemaradástól. FOMO 🤔.
Onnan már oltári rögös a visszaút. Abban az állapotban gyakran, ha valaki eléjük tesz egy ténylegesen működő módszert, vagy megmondja, mit kellene tenni, akkor sem tudják végrehajtani.
A hibás beidegződések olyan mélyen bedrótozódnak, hogy tízszer nehezebb lesz megtanulni jól kereskedni.

friss hírek További hírek