Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz 2024. 11. 04. 17:04
Volkswagen: Hát igen, én se látok fényes jövőt. De 115-nél, majd 105-nél vásároltam be, mostanra a belerakott tőkém kb. 25%-át elvesztettem. Itt az ember mentálisan nem szívesen dobja már be a paklit. Viszont arra meg semmi garancia nincs, hogy ha kiülöm, visszamászik nekem nullára, sőt, még sokkal-sokkal lejjebb is mehet, és a bukóm még tovább nőhet. Ronda egy dilemma. 
Dave110 2024. 11. 04. 16:46
Előzmény: #2958  Dave110
Az X-Fabnál gázabb részvény nincs, ez egy utolsó szemét, elfogyott a türelmem, március óta zuhan, korrekció nélkül. 7,5 es átlaggal vettem, mert egy barom vagyok, el is égeti a pénzem. Kilátástalan. 
Dave110 2024. 11. 04. 15:03
Előzmény: #2957  matatakakiba
Ez a baj a vw vel, mindenki keveri a márkát a csoporttal. A Porsche is a vw csoport tagja...mégis milyen függőségről beszélsz? A vw csoporrton belül magával a vw márkával van hatalmas baj, és miért? Mert a vw europában szinte csak németországban gyárt. Ráadásul Németországon belül is extra jó fizetés van a vw gyárakban. Nem véletlen, hogy nem gazdaságos. Nézd meg a skodát, cuprát. Nekik jól fut a szekér.
matatakakiba 2024. 11. 04. 10:45
Előzmény: #2952  Zoltanovitsch
Re: eu autoipar
Egyes kollegak szerint en kimondottan pesszimista vagyok...tehat ez 1maganvelemeny, nem tanacsadas, tessek igy venni.
1. Sztem tobb eves nyogvenyeles kovetkezik. Most ez nem 1 klasszikus, marxi ertelembe vett, ciklikus tultermelesi valsag, hanem a) tobb negativ esemeny superpozicioja b) es a vilagban torteno paradigmavaltas megjelenese. 
2. Sztem amit most latunk az nem csak es kizarolagosan autoipar (es beszallitoi lancok) specifikus problema hanem altalanos jelenseg, mely a legerintettebb szektornal, a nemet autoiparban bukott ki.
3. Nem hiszek abban, hogy itt barmilyen alj meghatarozhato, vagy nincs lejjebb, vagy h jovore elmulik. Esetleg hullamos jelleggel, de csokkeno tendenciara tippelek.
4. A bili a vw eseten borult (total kaosz) de a mercedes helyzete is problemas. Stellantis attekinthetetlen szamomra. Renault jol fut, de az ossz darabszam a gazdasagossagnak megnevezett 6mill. alatt van, ha jol emlexem. Porsche-tul sok vw alkatreszt hasznal, eros fuggoseg. Bmw-sok modell usa-ban gyartott import, es ezzel kapcsolatban is lesznek meg gondok. Rengeteg kinaban gyartott alkatresz szinten vamolva lesz...
Es igy tovabb...
fpeter1982 2024. 11. 04. 10:32
Olaj fel +3% körül, OMV mínuszban. Ilyen ez a poppszakma.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2024. 11. 03. 20:26
Azt elfelejtettem mondani hogy lesem (s vakarózok is) hogy beszállítókat is vegyek: Eddig Thyssenkrupp és Continental  ( ...hmmm Polytec..nem tudom...) Tudom ezzel ugyanazt a szektort veszem meg így választanom kell.  A Continál nagyon tetszik a Piotroski 9 -es value mutató! (Már ha az Investingen frissítenek rendesen és még érvényes ez a mutató) :) 
todi 2024. 11. 03. 19:23
Ha VW-ben gondolkodsz akkor olvasd el ezt az elemzést különösképpen a kommenteket:
https://seekingalpha.com/article/4730865-volkswagen-why-the-declines-do-not-bother-me
fpeter1982 2024. 11. 03. 19:21
A tőke kis részét tenném az európai autóiparba. Túl soka kérdőjel. Kockázat/nyereség arány nem túl kedvező szerintem. ANNYIRA nem estek be, hogy a yolo feeling beüssön. Egy egy pack ot vennék VOW3 at es MBG-t ha innen még esnek egy keveset. 85 EUR alatt ill 54 alatt. De inkább csak "játék pénz", tőke 10% alatt. Úgy is megközelíthető hogy ez most a legjobb lehetőség a paicon? Valószínűleg nem. Azt nem tudom mi az! :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2024. 11. 03. 18:33
Tisztelt Fórumtársak Európa autóiparán gondolkozom.. főleg a Németeken...de Stellantis is. Gondolkodásom arra irányul, vajon hol lehet a német autóipar "legalja" (természetesen nagyságrendileg) és az kb mikor jöhet el. Vagy már ott vagyunk... vagy nem messze onnan? Azt látom hogy már "majdnem minden" lefelé mutató kockázat már be van árazva a részvényekbe (BMW, Mercedes, Volkswagen, De Stella, Renault és Aston Martint is figyelem) s így lefelé már alig tud menni.  (Volt cikk erről Pf-en h már minden be lehet árazva és nemigen van út lefelé) Resistence zóna van vagy közeledik hozzá? De mi az ami még nincs beárazva és az mikor, meddig és mekkora mértékbe nyomhatja bele az általam már ellenállásnak vélt árzónába ezeket az autós részvényeket? Látom azt is: egy új rossz hírt. profit warningokat tkp azóta meg is vették. Azóta persze újra lefelé megyünk... bele az "ellenállási zónába". VW esetén pl. 90 alatt 80-ig? Most 3 még be nem árazott lefelé mutató kockázatot vélek felfedezni.:  1 Tehát VW esetében a gyárbezárások-dolgozói bércsökkentés elbocsájtások talán még nyitott könyv. Ami még az lehet: 2 OSZTALÉK! Azt is ha csökkentik...mert nagy a baj költséglefaragás nagyon megy...miért ne tennék? Az osztalékhoz nyúlást  a részvényesek nagyon nem szeretik-lefelé irányút. Az még vihet lefelé "nagyot" csak azt nem tudom azt mikor jelenthetik be és milyen mértékben csökkentenek Ha csökkentenek? 3 S végül  Trump v Harris? Igen! Trump protekcionista vámháborúja Európát is érinteni fogja így győzelme esetén lehet még lefelé kör..óvatos vélelmezésem alapján. Szándékom: vétel. Időtáv: jövő év elejétől 1-2 éves tartásig könnyedén... követve a gazdasági ciklusokat tkp évekig ha úgy érdemes. Indokolás: a fenti események miatti árazás ÉS az elemzők által jövő év második felétől várható Német autóipari óvatos javulás. Környezeti struktúrális váétozások akkor felé lehetnek tán. Időzítésem s tévedésem miatt pl fél év csücsülés a nulla profitban nekem simán belefér még ha pl túl korán vennék de jó áron. Tisztelt Fórumtársak mindezekben tévedhetek (pl. már be van árazva a fentiek közül valami.) s ki is hagytam tán valamit, így kifejezetten nagy örömmel veszem mindenki építő meglátását intelmét) :)  
rratfai 2024. 11. 02. 09:52
Előzmény: #2949  buythedip
Köszönöm, vettem 300$-t ha pattanik dudál a rendszer és veszek még,néha be szokott jönni 5-8 szorozni szoktam.Trump média van még bohockodni.Lac.us van figyelőlistán,abba kívánok keményebben belenyúlni.Kínát a hét elején elhagytam teljes egészében,mert ismét nem az van amit mondtak.
buythedip 2024. 11. 01. 18:51
Előzmény: #2947  Borisz
Jó elondolás, 39.5-.7 körül venni és 35 stoploss?
buythedip 2024. 11. 01. 18:39
Előzmény: #2946  rratfai

Biotech cég, ezek nem nyereségesek, hanem fejlesztenek valamit. Ennek még bevétele sincs. Tehát minden nap égetik el a pénzt, aztán vagy beválik a találmány és eladják, vagy felvásárolják a céget, ez esetben jackpot a részvényeseknek.
Ha nem sikerül elég gyorsan ez, akkor új részvényeket bocsájtanak ki, a mostaniak elértéktelenednek, és más részvényesek pénzén folytatják a kísérletezést.
Így igazából eredmény se kell, és megélnek.
Most kiderült hogy valami prosztatarák cuccuk nem elég hatékony, és ez a kellemetlen meglepetés 70% esést hozott. Peter Virsik, a COO számára nagy meglepetés nem lehetett, mert év eleje óta 11x adott el részvényeket és egyszer sem vásárolt.
Rendkívüli módon túladott, pattanhat, de nem igazán értékelhető se fundamentálisan, se technikailag.
Ha ezt akarod tradelni, saját módszert kell rá kidolgoznod attól tartok. Talán 1.32-nél beszállni, vagy nézni, hátha elkezdik venni a bennfentesek?
Én kerülöm az ilyesmit. Kis pénzzel időelcseszés, naggyal meg felelőtlenség.
buythedip 2024. 11. 01. 18:28

Kedden Bayer és Hugo Boss jelent, ma mindkettő zöld volt.
A Hugo Bosst felfelé várom mindenképp technikai alapon.
A Bayert meg azért, mert van belőle!
Borisz 2024. 11. 01. 18:26
FIELMANN a Q3 jelentés után máma beszakadt. Azon gonolkodom, ha lemegy 40-ig, egy kisebb összeggel megpróbálkozom. Úgy gonolom, pár hónap alatt tán csak visszamegy 48-ra.
rratfai 2024. 11. 01. 17:41
Előzmény: #2941  buythedip
Sziasztok! Epix.us. Vkinek esetleg van infója erről a cégről?Piaci kapitalizáció 230,7 m $. Eps -0,6 $ .Elemzői konszenzus 100% vétel! Essa Pharma a cég neve.Ha v mikor akkor most érdemes lehet belecsípni.Vélemény?
fpeter1982 2024. 11. 01. 11:48
Előzmény: #2944  fpeter1982
Majd lehet akkor lesz 80 alatt ha bejelentik hogy '25-ben nincs osztalék, '26-ot meg majd meglátjuk!
fpeter1982 2024. 11. 01. 11:47
WOV3 nagyon jól tartja magát, főleg annak fényében amit jelentett. 80 alatt tartom reálisnak. Tudom EU vámok, csakhogy Kína majd megteszi az ellenlépést, hogy a saját márkákat hozza előnybe és akkor senki se nyert.
5000 2024. 11. 01. 02:16
Előzmény: #2939  pickpepe
16.50 körül szokott lenni az alja, bár ha minden esik majd, akkor ez is fog.
32-ig nem várnám fel béke esetére se, de a 20-25 már elképzelhető.
pickpepe
pickpepe 2024. 10. 31. 23:48
Előzmény: #2939  pickpepe
buythedip 2024. 10. 31. 21:38

Szép havi gyertyák:
-TUI
-WIZZ
-Hugo Boss
-Stellantis (kicsit necces)
Pengeélen táncolók:
-VOW3
-Lufthansa