"Miért muszáj sietni?" --- Ezért a PMÁP-ért nem nagy kár, az utolsó 7,9 százalékon ketyegő 2032/J PMÁP-ot váltanám vissza, a 18,35-19,1 százalékos sorozatok maradnak kamatfordulóig. Ha sikerülne jól OMV-t venni, ott legalább valamennyi visszajönne a HUF gyengüléséből. (Még a január 20-án forduló 2033/I sorozat decemberi visszaváltásán is gondolkodom.)
Miért muszáj sietni? Megnyitod 2025-ös tbsz-en majd a kamatfizetéskor. Ha nem pont 2030. év során kell majd ez a tbsz adómentesen, akkor ráér pár hónapot. Talán az EUR is jobb árfolyam lesz. Nálam pl 2020-ban nem volt tbsz indìtás, így a 2025-ös tervezett komolyabb tbsz pont be fog illeni a sorba. Én megvárom a kamatfizetéseket.
"Olaj fel +3% körül, OMV mínuszban. Ilyen ez a poppszakma." --- OMV újra közeledik a vételi zónámhoz (37 EUR). Igaz, eddig az árfolyam nem hozta a várakozásaim, de legalább megvédett a HUF gyengülésével szemben. Év végéig el kellene adnom egy kisebb adag PMÁP-ot majd TBSZ-re EUR-t váltani belőle, de ez a mostani EURHUF-árfolyam egy tragédia.
Hugo Boss és Polytec a nap vesztesei. A Polytec 2 alá megy valószínűleg. Hugo Boss-t veszi a Blackrock és SIH Partners. A Salzgittert felvásárolhatják, emiatt ma a Thyssenkrupp ralizik.
Az Intel (Boeinghez hasonlóan) nem egy fundamentális befektetést (feleennyit se érne ez esetben), hanem egy geopolitikai play. Mind a Boeing képességei, mind a chipgyártás nemzetbiztonságilag szükséges az usának, és így vagy úgy, mindkettőt kitömik állami, főleg katonai megbízásokkal, sőt lehet hogy a menedzsmentet is nyomás alá helyezik vagy lecserélik, sose tudjuk meg. Szívesen tartanék Intelt a következő 3 évre, 42-44 körül eladtam, nem emlékszem már de pluszos volt.
Igen, felmentem 1200$ ig, majd kirúgja rést az innen bő 3X, nem fogják magára hagyni.Más: Még mindig Kína.Hsi csinált ma +2,14% ot, mintha elhagyta volna az oldalazó csatornát felfelé, mi a véleményed???Múlik valami az elnökválasztáson vagy nem??? Ha most Kína megindulna fel az innen 15-20% minimum,2x tőkeáttéttel szépen fizet, kockázatos ,de akkor bele kell venni még ma.
Ez nézőpont kérdése. Ha FCF nincs akkor semmi sincs. Egy vállalkozás lényege a végén mindig a FCF. EV/EBIT alapon viszont még ezen az árszinten sem alulértékelt az Xfab. Szerintem van még tér lefelé.
Ezt az FCF T én nem musztifikàlnàm túl.Nem tesz különbséget növekedésbe invesztàlàs vagy kikényszeritett beruhàzàs között ami soha nem térül meg.(Zöldítés,energia felhasznàlàs) Szàmomra az EBIT az érték igazi fokmérője.
Eurós részvények vitasarok