Az a baj, hogy sokan írjátok: belevennék valamibe. Csak azt nem írja oda szinte senki, hogy milyen céllal milyen időtávon? Befektetsz vagy trédelsz? Ha trédelsz akkor technika. Ezen az alapon vehető a Bayer: tegnap naposon fordulós gyertya, RSI erősen túladott és fordulni látszik és elérte az általam október elején várt célzónát is. Igen van rá esély, hogy betöltse a rést. DE!: technikai alapon most minden túl egyirányba mutat és ezt a piac nem szereti (különben mindenki nyerne a trédeken). A másik negatív tényező: JP Morgan ma módosította Bayer célárát 34-ről 25 eurora (ott van a rés teteje is). Szerintem sokan játszanak most Bayer réstöltésre és pont ezért nem hiszek benne (túl könnyű pénz lenne). Ha invesztálni akarsz Bayerbe akkor én várnék. Nem tudni mennyi per lesz még, mikor lesz vége, mennyit kell fizetni. Rengeteg a bizonytalan tényező így aztán komolyabban értékelni sem lehet a céget (szubjektív véleményem).
Fő kockázatnak azt látom, hogy ha beindul a MAGA, akkor a Monsanto által okozott károk kártérítési kockázata megnőhet, a további USA tevékenységet még jobban gátolhatják. Ugyanakkor: Trump miatt kicsit minden, Amerikában aktív európai céggel kapcsolatban negatív a piaci hangulat. Ha Európával szembeni vámolás nem lesz kemény, vagy nem terjed ki minden szektorra, önmagában felhajtóerő lehet. Talán a Bayer nincs annyira a célkeresztben mint az autógyártók. Az árfolyam tényleg erősen agyon van verve. De a jelentés is elég rossz volt. Vegyél sokat és ha a friss rést kitölti, add el a nagyját.
Fú, nagyon szemezek a Bayer-rel. Általában általam jónak tartott, vagy nem annyira katasztrófálisnak tartott cégekbe szeretek belevenni, ha beverik egy rosszabb jelentésre, vagy hírre. Mostanában ebben volt több jó köröm, de a Bayer nekem annyiban nem egyértelmű, hogy nincs meg bennem a magabiztos tudás, hogy ez egy erős cég lesz és csak ki kell várni, amíg megjelenik az értékelésben. Ti hogy látjátok?
Amúgy visszatérve OMV ciklikusságára. Tényleg van, de erősen korrelál az olaj világpiaci árával az meg korrelál a gazdasági ciklusokkal. Szóval szerintem nincs semmi magikus OMV specifikus hatás.
"Olyasmit kellene venni ami nem megy lejjebb!" --- Igaz, hogy nem eurós, hanem dolláros részvény, de a SunPower Corporation árfolyama tegnap már elérte a nullát. ;)
Az elemzők nyáron, €60 ár mellett mind vételi ajánlásokkal jöttek. Most hogy leszakadt 11-re, most meg €10-zel. Gondolom nyáron eladta a bankjuk, és kellett a magas árfolyam, most vennének és az alacsonyat szeretnék.
Eurós részvények vitasarok