Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider péntek, 16:12
Előzmény: #3154  simonzoli13
Jóhogy van! Én marha meg eladtam délelőtt! Ne hallgass senkire, csak önmagadra!
todi péntek, 15:56
Előzmény: #3155  riskmanagementisnice
Az a baj, hogy sokan írjátok: belevennék valamibe. Csak azt nem írja oda szinte senki, hogy milyen céllal milyen időtávon? Befektetsz vagy trédelsz?
Ha trédelsz akkor technika. Ezen az alapon vehető a Bayer: tegnap naposon fordulós gyertya, RSI erősen túladott és fordulni látszik és elérte az általam október elején várt célzónát is. Igen van rá esély, hogy betöltse a rést. DE!: technikai alapon most minden túl egyirányba mutat és ezt a piac nem szereti (különben mindenki nyerne a trédeken). A másik negatív tényező: JP Morgan ma módosította Bayer célárát 34-ről 25 eurora (ott van a rés teteje is).
Szerintem sokan játszanak most Bayer réstöltésre és pont ezért nem hiszek benne (túl könnyű pénz lenne).
Ha invesztálni akarsz Bayerbe akkor én várnék. Nem tudni mennyi per lesz még, mikor lesz vége, mennyit kell fizetni. Rengeteg a bizonytalan tényező így aztán komolyabban értékelni sem lehet a céget (szubjektív véleményem).
simonzoli13 péntek, 15:55
Milyen árfolyamon gondoltad a vásárlást ?
riskmanagementisnice péntek, 15:41
Előzmény: #3156  buythedip
seekingalpha-s elemzés elég pozitív, bár inkább csak 2026-ra és utána, még nem a következő időszakra, pont a litigation-ök miatt
buythedip péntek, 15:20
Fő kockázatnak azt látom, hogy ha beindul a MAGA, akkor a Monsanto által okozott károk kártérítési kockázata megnőhet, a további USA tevékenységet még jobban gátolhatják.
Ugyanakkor: Trump miatt kicsit minden, Amerikában aktív európai céggel kapcsolatban negatív a piaci hangulat. Ha Európával szembeni vámolás nem lesz kemény, vagy nem terjed ki minden szektorra, önmagában felhajtóerő lehet.
Talán a Bayer nincs annyira a célkeresztben mint az autógyártók.
Az árfolyam tényleg erősen agyon van verve. De a jelentés is elég rossz volt.
Vegyél sokat és ha a friss rést kitölti, add el a nagyját.
riskmanagementisnice péntek, 15:11
Fú, nagyon szemezek a Bayer-rel.
Általában általam jónak tartott, vagy nem annyira katasztrófálisnak tartott cégekbe szeretek belevenni, ha beverik egy rosszabb jelentésre, vagy hírre. Mostanában ebben volt több jó köröm, de a Bayer nekem annyiban nem egyértelmű, hogy nincs meg bennem a magabiztos tudás, hogy ez egy erős cég lesz és csak ki kell várni, amíg megjelenik az értékelésben. Ti hogy látjátok?
simonzoli13 péntek, 13:31
Előzmény: #3153  lukskypoker
Az Omv- be még lenne ezen a szinten ideális beszálló ?
lukskypoker
lukskypoker péntek, 12:14
Gyönyörűen hasít az OMV.
Lassan képbe kerül a 39-40-es zóna akár.
Csodás lenne!
fpeter1982 péntek, 11:55
Amúgy visszatérve OMV ciklikusságára. Tényleg van, de erősen korrelál az olaj világpiaci árával az meg korrelál a gazdasági ciklusokkal. Szóval szerintem nincs semmi magikus OMV specifikus hatás.
lukepek péntek, 10:33
Előzmény: #3149  Ishar
Köszi, ezt a grafikont kinyomtatotom a sent stop loss mellé,  tanulságos :)
oldrider péntek, 10:19
Előzmény: #3149  Ishar
Nincsen dollárom, gondoltam, odaírom, hogy csak eurós részvényben gondolkodom, de aztán mégsem írtam oda. De köszi!
Ishar
Ishar péntek, 10:14
Előzmény: #3147  oldrider
"Olyasmit kellene venni ami nem megy lejjebb!" --- Igaz, hogy nem eurós, hanem dolláros részvény, de a SunPower Corporation árfolyama tegnap már elérte a nullát. ;)
fpeter1982 péntek, 10:12
Eon valaki? (EOAN.DE)
oldrider péntek, 10:05
Olyasmit kellene venni ami nem megy lejjebb!
oldrider péntek, 09:59
OMV-t eladtam 38,28-on.
buythedip péntek, 09:13
Előzmény: #3140  buythedip
Ez nem így lett, SMA Solar tovább gyengélkedik.
todi péntek, 07:48
Előzmény: #3142  5000
Az elemzők mindig valakinek dolgoznak. Buythedip fogalmazta meg jól: mikor mi a megbízó érdeke.
5000 péntek, 03:09
Előzmény: #3137  todi
Semmi közöm a papírhoz, de az vicc, hogy elemzők egyszercsak gondolnak egyet és 19-ről 10-re viszik le a célárat.
Börtönben lenne a helyük!😊
buythedip csütörtök, 20:10
Előzmény: #3140  buythedip
Az elemzők nyáron, €60 ár mellett mind vételi ajánlásokkal jöttek. Most hogy leszakadt 11-re, most meg €10-zel.
Gondolom nyáron eladta a bankjuk, és kellett a magas árfolyam, most vennének és az alacsonyat szeretnék.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek