Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Szia! Azért ebben nem hiszek, mivel akkor visszatérnénk a 90' évek eljére, bajusz királyhoz. Igaz kivezette az orászágot az egyre inflálódó FT-ból, és az árspirálból, de milyen áron? Egy én múlva választás, szerinted ezt meg merik lépni? Üdv
Azért ez nem más, mint egy csúszó leértékelés kisebb, nagyobb kilengésékkel. A cseh koronának pont 0% kamata volt az elmúlt években, csak úgy mint az eurónak. Szóval ha valaki vett egy magyar kötvény 13 évvel ezelőtt és egy cseh kötvényt 13 évvel ezelőtt ami most jár le, nem biztos, hogy euróban nem a magyar jár e jobban. Ezzel nem akarok senkit mentegetni, csak egy árfolyamot magában nézni nem nagyon érdemes. Az biztos hogy ez a gazdaság politika nehezen teszi kiszámíthatóvá a cégek és az államkincstár részére a deviza politikát, illetve hozzájárul az infláció emelkedéséhez. Rossz időkben egy kifejezetten veszelyes gazdaság politika. Azt mindenki döntse el maga, hogy rossz idők jönnek, vagy marad ez a status quo. Az, hogy 18%kal kell védeni a magyar fizeto eszközt, nem jelent semmi jót. Aki 400 vette az Eurót, az persze most nem érzi jól magát talán, sőt, ha tőke áttétellel vette forexezni , akkor már rég illet a pozit zárni. De aki csak diverzifikációs céllal, hogy megtakarításai egy része ne a 18%kal védett, sérülékeny hazai fizető eszközben legyen az nyugodtan aludhat, ha 430 vette akkor is.
Nézd miután te mindenkit - idézem - "kutyuli"-nak nevezel aki 400 felett vásárolt, így szerintem megint kinéz egy tiltás. Tudod, egy háborús helyzetben az emberek meg akarják óvni a pénzüket és láthatóan erre nem volt képes a kormány hónapokig, ezek után ezeken az embereken gúnyolódni elég visszataszító. Nem sok ember van aki örül a Forint gyengülésének. Bárcsak ne kéne ezzel foglalkozni és olyan stabil lenne, mint a cseh korona legalább.
"Nyeregbe pattant a forint, és nem látjuk, hol a vágta vége" https://index.hu/gazdasag/2023/04/02/tozsde-forint-euro-dollar-arfolyam-bankvalsag-bank/ Micsoda vágta, főleg 2010-től nézve. Cirka 270-ről 380 Ft. Ezt aztán a nagy siker. A kommunista pártszövetség cirka 40%-kal értékelte le a forintot 13 év alatt. Micsoda siker! Bezzeg szegény kizsákmányolt csehek, nekik még erősödött is a koronájuk ez idő alatt. Hiába, nekik nem a kommunista csőcselék jutott.
Vannak kétségeim. A hónapos gyertya nem ezt mutatja. Szerintem inkább 414 fele indulunk. De ha igazad van az se baj. Kerül még egy kis Euró a többi mellé.😉
Sajnos a huxit nagyon is valós forgatókönyv,csak eddig még nem érett rá meg az idő. Ami nagyban befolyásolja az ez irányú folyamatokat az az orosz-ukrán háború, és erdogan sorsa.
Kíváncsi lennék mit érezhet ilyenkor Merkel, hogy az ő ingyen pénzén dagadt ilyen nagyra a keresztapa? Persze, a trafikmutyi közvetlenül még nem érintette a németeket, azt hitték, hogy a lavina megáll ott.
Na skacok, beszakadt a forint, mialatt engem pihenőre küldött géegygé brigádja? Egy kicsit ki is halt a topik, hogy nem akar gyengülni a forint. Szegény forint shortos kutyulik, megint nem jött be a terv 😆
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)