Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 2026. 03. 02. 08:09
Előzmény: #135458  MrSomm
Azért láttuk, pl. Pakisztán-India.
vaczak 2026. 03. 02. 07:24
Előzmény: #135458  MrSomm
Folyamatosan ment ez a narratíva egy sor topikban, hogy Kína így, vagy úgy, de meg fogja védeni Iránt, mert olaj, vagy mert csak. Egyelőre ennek semmi jele, minimum kivárnak, megnézik mennyire eszkalálódik a helyzet. Amíg nem lesznek tartósabb ellátási nehézségek, Kínának (de igazából az oroszoknak sem) nem áll érdekében bármilyen szinten belekeveredni, számára az nem rosz forgatókönyv, ha az USA beleragadna a helyzetbe. De egyelőre amúgy is túl nagy a köd, túl kiorán vagyunk ahhoz, hogy meg lehessen ítélni merre mennek az események. Tőzsdeileg meg épp úgy lehet rövid stoppvadászat és felpattanás, mint kicsit mélyebb korrekció. A mai esést én kontrolláltnak és viszonylag mérsékeltnek tippelem. 
MrSomm 2026. 03. 02. 07:05
Előzmény: #135456  Placi82
Amikor valaki ennyire az orosz katonai kepessegeket mutatja be, valamiert ez jut eszembe:
Az USA tobbet kolt a nuklearis kepessegek fenntartasara, mint az oroszok a teljes hadseregukre. Akkor el lehet kepzelni, hogy milyen allapotban vannak ezek a soha nem hasznalt raketak. Es nem, az USA hadsereg nem tokeletes, semelyik sem az.
A csodalatos orosz hadsereg 60km hosszan allt sorban es probalt eljutni Kijevig. Rengeteg problemaval kuzdve, peldaul a karbantartas hianya, logisztikai hianyossagok, legvedelmi kepessegek hianya. 50-60 eves tankokat kellett elovenniuk, mert nem volt mas. 
Az orosz hadsereg az elmult evekben parszaz fos falvakat foglal el Ujrajnaban es probalja ugy bemutatni, hogy mekkora sikereket ert el. Igen, elfoglaltak mar egy jelentos es regen ertekes reszt Ukrajnabol, de ha annyira fejlettek lennenek, hogy barkit barmikor elpusztitanak, valoszinuleg nem aldoztak volna be tobb tiz es szazezer katonat egy 70e varosert, mint Bahmut, vagy nezhetjuk Vuhledar-t, Kupjanszkot es eleg sok varost a mostani frontvonal menten.
Nem, Ukrajna nem tudja megnyerni a haborut onmagaban, a 10x nagyobb oroszokkal szemben. De ez a jajj szarjunk be az oroszoktol nem allja meg a helyet.
A kinai kepessegek eddig sehol nem lettek bizonyitva. Igen, rengeteget fejlodtek, vannak fejlett fegyverei, biztos vagyok benne, hogy jo dronjaik vannak. Vannak raketai. De azt senki nem tudja megmondani, hogy egy valodi konfliktusban ezek hogyan fognak teljesiteni. Elvileg volt kinai es orosz  legvedelme Irannak, de nem latom, hogy egyetlen amerikai es izraeli gepet us lelottek volna. Lehet fenyezni a keleti “hatalmakat”. De egyelore en ovatosabban fogalmaznek. 
Placi82 2026. 03. 02. 00:39
Előzmény: #135449  TozsdeMagus
Kína annyira nem toketlen. Pár dolog azért volt a háttérben.
Mert figyeltem,és azt láttam spajzolja az olajat csúcsra járat a Iránból is,Szaúd Arábia bol is és Oroszorszagbol is hetek ota.,.Gyanakodtam is ..
. Mert jó a hírszerzésuk. De ignoraltam.  Én hülye...
Mert engem is ellaltatott Trump nyilatkozatai, ahogy az Iráni vezetőket is .
És nem jut eszembe a fotabornokanak a neve,aki venezuelai akciót tamogata esx szervezte,de ettől  az Iráni tettől óva intette az elnököt. Meg a többi tanácsadója is.
Egy kis csihi puha belefért volna. Na de ez ,amit tettek Bibivel egyutt nagyon erősre sikerült ......
Ha meg arra gondolsz hogy Kínai anyahajok és orosz tengeralattjárók RSM 56 Bulava rakétákkal felszerelve menjenek oda védeni Iránt,mint szövetségest,és Kínanaak jüanert olajat szállító országot,attól még a jó isten ovjon meg. 
Mert az harmadik világháborút okozna. 
Örüljünk neki hogy nem  ugrálnak.
Nem felnek ők .....
Egy RSM Bulava rakéta 17 perc alatt eléri Manhattant kb 24.000 km/h =v és 16 db rakéta van egy orosz tengeralattjárón,és mindegyik raketaban  150 kilotonnas robbanófej van 6-10 db  /rakéta  azaz  kb 150db *150 kilotonna robbanofej . Ergo a keleti partot vagy nyugati partot legyalulja az USA ban. 1 db atomtengeralattjaro . És védhetetlen ekkora sebességnél.
Szóval örüljünk hogy ilyen"" balfaszok"", vagy tudatosan, nezőpont kérdése .
Na off. Csak gondoltam szólok. Örülj ha olajteszvenybe ülsz.legyen ennyi elég. Ne akarj oda se Kínát se Oroszokat. Mert akkor tőzsde se lesz.!
Off.
5000 2026. 03. 01. 22:54
Előzmény: #135449  TozsdeMagus
Ez igaz, ugyanakkor ölbe tett kézzel nézi, ahogy a "konkurencia" gyengíti magát.
komodoi 2026. 03. 01. 22:44
Előzmény: #135451  terelemel
Mindháromnak vannak a közel-keleten katonái, támaszpontjai. Ez szerintem Irán felé jelzés, hogy tartózkodjon az öböl államok területén a 3 ország érdekeltségeit támadni, különben kényszerítve lesznek lépéseket tenni. Meg talán holnap megy Merz Washingtonba Tramplihoz, remélhetőleg visz valami kiváló bayer nyugtatót neki, mert van baj.
magnezium
magnezium 2026. 03. 01. 22:34
eur/usd -0.36% 
valami vadabb elmozdulasra szamitottam
terelemel 2026. 03. 01. 22:30
Előzmény: #135446  komodoi

k. EU-nak szerintem közvetíteni kell a felek között

==>

Sikerült magára rántania három európai nagyágyút is Iránnak: beszállhatnak a bombázásba

Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország – az úgynevezett E3-csoport – közös nyilatkozatot adott ki az Irán által indított közel-keleti rakétatámadások kapcsán. A dokumentumban a felek kilátásba helyezték, hogy akár az iráni rakéta- és drónkapacitások indítási helyükön történő megsemmisítését is támogathatják - írja a Sky News. 
komodoi 2026. 03. 01. 22:23
Előzmény: #135447  5000

Kínát nem fogadja el a régió közvetítőnek EU-t viszont igen és ez nekik is kapóra jön. Merz nemrég járt náluk, biztosan szóba került. 
"Trump on Iran: Military operations will continue until all of our objectives are achieved." Ezt már valaki mondta 4 éve, az is így kezdődött.
TozsdeMagus 2026. 03. 01. 22:22
Ha az EU egy vicc akkor Kina is toketlen balfasz aki vegig nezi ahogy a legfontosabb beszalatojat kiiktatjak a szeme elott
HuTi 2026. 03. 01. 22:22
Annál is inkább, mivel a szoroson áthaladó olaj 90%-a Ázsiába megy. 
5000 2026. 03. 01. 22:21
Előzmény: #135446  komodoi
EU egy vicc megint.
Kínát viszont nem értem. Régen bele kellett volna szerintem avatkoznia.
komodoi 2026. 03. 01. 22:14
Előzmény: #135445  Zoltanovitsch

Mínuszt nem tőlem kaptad :-) Viszont egyre nagyobb a pánik. EU-nak szerintem közvetíteni kell a felek között, mert mindkét (három) oldalon elgurult a gyógyszer.
"Middle East ‘stands to lose greatly’ from long war: EU The European Union’s top diplomat has warned the Middle East “stands to lose greatly from any drawn-out war” while urging Iran to refrain from indiscriminate attacks in retaliation to US-Israeli air strikes.“The events unfolding in Iran must not lead to an escalation that could threaten the Middle East, Europe and beyond with unpredictable consequences also in the economic sphere,” Kaja Kallas said in a statement.“We call for maximum ⁠restraint, protection of civilians and full respect of international law including the principles of the United Nations Charter and international humanitarian law.”She spoke on behalf of the EU’s 27-member nations after an emergency meeting of foreign ministers."
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2026. 03. 01. 22:05
Előzmény: #135441  komodoi
Igen! :))) 
(Én is pluszt adtam) :)
kozi723
kozi723 2026. 03. 01. 21:01
Jo oreg RIG tulajok. Ki mit kezd a pakkjaval? Ez egy kivalo alkalom lehet azoknak, akik szabadulni akarnak tole. Ha kezdetben teljes panik is alakul ki, ketlem, hogy par het mulva ne zarkoznak mindenben vissza oda ahol volt. Mit gondoltok, meddig tepik meg? TA kotve hiszem, hogy barmit is szamit / segit ebben a helyzetben. Jobb lenne nem tulajdonosnak lenni mar, amikor targyaloasztalhoz ulnek a felek.
komodoi 2026. 03. 01. 20:59
Előzmény: #135442  TozsdeMagus
Nekem az a tapasztalatom, hogy akkora kamukat hord össze, hogy folyamatosan ellenőrizned kell mit hablatyol. Néha azt sem tudja pontosan megadni ki az aktuális német kancellár, ami kb. az első googli keresésből kiderül, kilöki Konrad Adenauert 1949-ből. Na jó ez egy kis túlzás volt, de bedobja az előzőt. Nem, már nem Scholz hanem Merz az, de csak mondja tovább :-)
TozsdeMagus 2026. 03. 01. 20:49
Egy baj van az AI al .. miért nem szólt 10 nappal korábban hogy olaj szektort venni?Miért most okoskodik Ő is?
Én nem vagyok AI, de mégis szóltam előre.
Le is tudtok ellenőrizni.
komodoi 2026. 03. 01. 20:48
Előzmény: #135440  Zoltanovitsch
Lehetne, hogy az AI bullshit helyett esetleg saját gondolatokban foglalod össze, hogy ne foglaljon 3 oldalt a képernyőn? Köszi :-)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek