Azért kíváncsi leszek, hogy az arabok mikor fogják megunni, hogy egy kb. 10 milliós ország terrorizálja őket évtizedek óta - és teszik félre síta-szuníta ellentétet ...
Azért nekem úgy tűnik, hogy a világon egyre több helyen folyik poccs meregetes. Ebben pedig mindenki szorgalmasan részt vesz. Probalgatjak, tokeletesitik azokat a technikákat, amelyek egy komolyabb konfliktus esetén arra hivatottak, rendben működjenek. Éles próbát látunk, engem baromira irritál a két öreg hülye, akik azért atom hatalmakat irányítanak. Bármikor bekattanhatnak.
Már ne haragudj nézd meg ezt a videót aztán értékeld át a dolgokat. Középkori felfogású agyilag zokni afgánokkal nem lehet mit kezdeni. Eladhatatlan az amerikai közvéleménynek amit az afgánok műveltek az amerikai támogatások mellett. A cuccok nagy részét meg nem érte meg hazavinni lehet end of life volt már a nagy részük. https://youtu.be/Ja5Q75hf6QI?si=_yg-E2Vsc7K_xLj5&t=27m32s
Egy végtelenített gerilla háború volt, amiben nem értek el semmit, majd egyszer csak otthagytak csapot-papot, amiből káosz keletkezett, az egész világ végignézte, ahogy széthordják a fegyvereiket, az otthagyott cuccaikat azok, akik ellen addig küzdöttek anarchiába taszítva mindent.
Tudod mi az, hogy katonai értelemben? Szerintem fogalmad sincs főleg a cikk alapján amit linkeltél. Annyit elárulok, hogy nem az afgán haderő, nem az iraki haderő szorongatása miatt vonultak ki. De még Vietnamból se. USA hadsereget egy csatában se tudták legyőzni abszolút USA fölény volt mindig.
Vasárnap az izraeli-iráni háború kirobbanása óta először nyitott ki az izraeli tőzsde, mely viszonylag nyugodt napon van túl, emelkedéssel fejezte be a kereskedést. A jegybank szerint „normál munkanap” volt a piacokon vasárnap. Úgy tűnik a tőzsde szerint sem volt eddig jelentős iráni csapás az országban...
Ezzel teljesen egyet ertek, egy dologgal toldanam meg. Ha az import megugrik/megugrott majus-juniusban, akkor az erosen leverheti a GDP-t. Aprilisban visszatert az import az elozo evi atlagos szintre, ha lehet hinni ennek az adatnak. Es h jol szamolok eleg sok mindent utnak indulhatott majus-juniusban.
https://ycharts.com/indicators/us_imports_of_goods_monthly Szerintem az eddigi emelkedest nagyban tamogatta a hit(es hard data), hogy a gazdasag duborog tovabb es a deregulation, meg az adocsomag majd felelenkiti a teljes USA gazdasagot. Ha ez hit megtorik es a multbeli adatok elkezdenek nagy mertekben romlani, akkor kezdodik majd egy igazi hosszabb ideig tarto atfogo eses. Amiben mar a retail investorok is beleadnak, lehetoleg az aljan... A mostani esesnek is rovidnek es atmenetinek kellene lennie, hiszen nincs hosszu tavu gazdasagi hatasa, eddig! Legalabb is. Amit az olaj es gaz ar novekedesen tul meg varok az uran aranak a novekedese.
A "ruszikikat a mai napig nem gyalulták le" pedig most már gazdasági érdekük is fűződik hozzá..... Trump azegész világ előtt megmondta Zelenszkijnek, hogy nem fog érte tenni semmit, mert az WWIII lenne, rémlik?
Vicces amúgy az elég erősen fideszes Fatfire kognitiv disszonanciája: most már Trump van hatalmon, szabad még ezeket a klasszik USA-ellenes paneleket nyomnia vajon? Amúgy Ukrajna esetében a tényfeltáró riportok szerint is az amerikai légitámaszpontról irányitott amerikai fegyverrendszerek esetében a végső szót az ukránok mondják meg a célpontok kapcsán. Izrael Irán elleni fellépését pedig még kevésbé lehet amerikai proxyháborúnak tekinteni, ha bele fognak keveredni (amit Trump azért láthatólag nem feltétlen szeretne, de a térségbeli amerikai erők elleni támadás, vagy a szoros lezárása azért ezt megváltoztatná), akkor az sokkal-sokkal közvetlenebb fellépés lesz. Mivel az iráni légvédelem láthatóan már nem működik, elég komoly kárt tudna okozni egy direkt USA támogatású légikampány (plusz cirkálórakéták hajókról).
“Én már jártam Iránban, teljesen máshogy néz ki az az ország belülről, mint amilyen képe a nyugatnak van róla.” Ez most komoly? Én meg többször is voltam Törökországban. Akkor most Törökország szakértő lettem? Katasztrófa ez a “színvonal”.
Semmi sem igaz abból, hogy az Ukrajnába telepített nyugati fegyverekkel az amcsik lövik az oroszokat, a teljes amcsi műholdrendszer segítségével, amerikai támaszpontokról irányítva .....ugye. :-)" Erre mondom, hogy az oroszok is tudnak ám olyan fegyvert szállítani, amivel szükség esetén a föld bármelyik pontjára csapás mérhető. A tűzvezetést ők intézik, csak egy gombot kell megnyomni... Szerencsére nem jutottunk idáig. LBalaton "Az oroszoknak nincs mit átadni iránnak. Mindenüket Ukrajnára lövik+koreai rakétákat is ..." Ez ugyanazon a mesedélutánon hangzik jó, ahol az oroszoknál már három évvel ezelőtt elfogyott az összes rakétájuk és lőszerük, ezért a parancsnokaik gyalogsági ásókkal vezényelték rohamra a katonáikat. Miközben Putyint hol düblőrök helyettesítették, hol meg is halt a brit "hírszerzés" nevű humorcsatorna szerint. 🤡😂 todi Én már jártam Iránban, teljesen máshogy néz ki az az ország belülről, mint amilyen képe a nyugatnak van róla. KrisztinaI Nagyon jó képek, a kabuli reptérről felszálló amerikai gépé különösen, ahogy a cserben hagyottak nézik...
"Az USA katonai értelemben minden háborút megnyert ami nem ment neki az az ún. "demokrácia export"." --- Csak így hirtelen: 1.Miután 1975-ben az USA kivonult Vietnámból, az ország kommunista irányítás alá
került. 2. Miután 2021-ben az USA kivonult Afganisztánból, az ország a tálibok irányítása alá került. Amennyiben ezek katonai értelemben győzelmek voltak, akkor igazad van.
Nem igaz úgy gyalulnák le a ruszkikat, mint az izraeliek iránt. Nem a győzelem a kérdés, hanem hogy ami utána megszilárdul az milyen irányt vesz. Ha a normalitást védjük, akkor jó eséllyel a kialakuló struktúra is az lesz, de mint a tőzsdén a kimenetel soha nem fekete vagy fehér.
Egy elemző elmagyarázta, hogy ezek már nem direkt háborúk, hanem a nagyhatalmak valaki máson keresztül harcolnak egymással. Amerika és a Ny-Eu Ukrajnán keresztül harcol Oroszo-val Amerika Izraelen keresztül harcol Iránnal
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.