Mert az odamenetel az nem meghódítás, a terraformálás meg elég ködös elképzelés, még a foldön zárt térben sem sikerült önnfenntartó ökoszisztémát létrehozni. Még allandó űrbázis-város is nagyobb realitás
Azért a tőzsde rövid távon még mindig pszcihológia. Trump csak januárban lesz beiktatva, addig semmi nem indokol egy szakadást, mert addig csak a várakozások és a hit van, ott meg nem számítanak a fundamentumok. A bitcoin simán elmehet 100 000 dollárig. Azok a twitteres kamu elemzések, amik Trump megválasztása előtt elözönlötték a platformot, simán az egyik okai ennek, sőt állítom, hogy Trump győzelmében is szerepük van. Minden következmény nélkül letartolhatták a twittert azok a kamu chartok, amik coinok várható árfolyamalakulását mutatták (kilövés az egekbe), ha Trump nyer, és zuhanását, ha Harris. Ma a 30 alatti amerikaik 30%-a tart kripto eszközben pénzt. Ezek a fiatalok pont az korosztály akik hagyományosan elutasítják Trump-ot. Trump a kripto támogatásával nagyon sok olyan fiatalt nyert meg, akik nem szavaztak volna rá.
Ami ebben érdekes, hogy Trump hogyan akar csodálatos és erős Amerikát, ha azt jelenleg az USD testesíti meg.... én értem, hogy imádja az anarchiát, de valahol nekem úgy tűnik, mintha bukóra állna az elmélete....saját vélemény: minden elméletbeli marketingből jövő erőnek, előnynek meg kell valahol nyilvánulnia és fordítva. A crypto, az arany, ezek "decentralizált" dolgok, ráadásul pl a legnagyobb arany tartalékokon Oroszo, Kína ül....ha ő szisztematikusan aláássa az USD tekintélyét, akkor mitől lesz MAGA? A jelenelegi "Great America" alapja az innováció, a hadsereg, az USD, az olaj, és ezek egy erős kört zárnak be, amik felett Amerikának kontrollja van, de lehet, hogy csak én nem értem.... Egy érdekes poszt fel jött LinkedIn-en egy Yale professzortól: https://www.linkedin.com/posts/eric-orts_prof-timothy-snyder-at-yale-provides-the-activity-7261092098894974976-6kAy?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
Igen, sokkal realistább arra gondolni, hogy Musk a SpaceXen keresztül fogja kihasználni a most szerzett politikai befolyását. És azt is leginkább azért, hogy a Mars mániáját tolja. De a SpaceX nem tőzsdei cég, ezért a Teslát találták meg a FOMO huszárok.
Hétvége= bitcoinpumpa. Most megint felrántották. A tethergyár hétvégén sem pihen, több mint 1 milliárddal tudják megtolni a coinpiacot. Az összes csaló felsorakozott Trump mögött. Most tartják a markukat.
Mivel a Musk benne lesz a kormányban könnyen hozzá fog férni az állami támogatásokhoz, esetleg a kínaí gyártók vámja alól is mentesítheti magát. Ez elég komoly előny a Teslának, be is áraztak a piacok.
A Ford még azért nem nagyon emelkedett. Pénteken 10.97 dolláron zárt, az 1 éves minimuma 9.49 dollár, kb 15%kal van a minimum felett. A GM akár az 1 éves minimuma duplajan lehet. Lehet valami a Fordnal, ami lent tartja az árat. Adósság ? Rossz modellek ? Nem ismerem a cég hátterét, de utána fogok nézni
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.