"Es erdekes, mar 2020. marciusban tudta, hogy haboru lesz?" Először a covid miatt le bevezetve a vészhelyzeti kormányzás, utána lett a háború miatt, amikor Putyin véget vetett a covid hisztériának, szinte egyik napról a másikra eltűnt a médiából. .
Tesla short??? Ne mar ! Musk ott ugralt Trump mellett a kampanyrendezvenyek alatt, elkoltott 140m$-t Trumpra, Musk volt a tortenelem legnagyobb adakozoja. Ott volt a telefonnal amikor Trump Putyinnal beszelt, sot allitolag tobbszor direktben beszelt Putyinnal a kampany folyaman a NewYork Times szerint. . Raadasul ugy hirlik, Trump rabizta, hogy alakitsa at a kormany szerkezetet. Musk no1. supergazdag, nyilvan semmi onkorlatozasa nincs, es alighanem oriasi befolyasa lesz. Talan meeg hivatalos cimet is kap, akar fotanacsado, mervado, co-president jellegu hatalommal? Ezt a palit akarnad most shortolni? . Nem olyan uj jelenseg ez. Morgan, Rockefeller a maguk koraban nagyobb hatalmak voltak mint az elnok maga. Es Trumpnak van hajlama ezt a sturkturat ujra megcsinalni. Kell 1-2 sikertelen "merenylet" ellene, meg ugyes sajtopropaganda elezni a helyzetet (az a multkori, ami allitolag a fulet el-lotte, is nagyon furcsa volt am: mintha keszult volna ra, nezd csak meg az arrol szolo par masodpercet) . majd "terrorizmust tamogato orszagok" kerulnek elo, aztan hoznak egy nemzetbiztonsagi torvenyt, ami kelloen korlatlan hatalmat ad. Ordit, hogy mifele hatalmi struktura kiepulese kezdodott. Epp a magyaroknak kellene ismeros legyen: "Haborus veszhelyzet" ugyebar 4.5 eve. Es erdekes, mar 2020. marciusban tudta, hogy haboru lesz? . Ne shortold Musk-ot. Most O a kiralycsinalo. A plutokratak hatalma es jutalma is nagy lesz: eddig 100Mrd-al nott Musk vagyona. A kis invesztoroknak most, sajnos, egesz mast kell csinalni.
Fillérekért kiszolgálják az egész világot, miközben annyian vannak, hogy bárkit lerohanhatnának, nincs annyi lőszer, hogy megállítsák őket. Békés nép a Kinai, Kolombus előtt 200 évvel már a mai Indonésiával és a mai INdiával kereskedtek, akkora flottájuk volt hogy simán gyarmatosíthatták volna, de nem tették. Mint a "fényességes nyugat 200 évvel később. Másképp gondolkodnak.
Azt olvastam én is, hogy a kínai nemzet nagyon birka népség. Inkább építenek óriási falat, csak senkivel ne legyen konfliktusuk. A falat nem azért építették, az északról rabló hordák miatt.
Nagyon felemelő lehet egy olyan országban élni, ahol addig küldik az embereket a halálba, amig elfogy a másik oldal lőszere. Én inkább maradnék birka :)
A Trump doktrina az, hogy azzal van szabadkereskedelem, aki szintén szabadkereskedelmet gyakorol. Kina esetében a probléma az, hogy a tőkepiacát nem nyitja meg, illetve nem védi a külföldi szellemi termékeket. Ez tisztességtelen előny, ezért akarja Trump a büntetővámot, nagyon helyesen. Mexikóval szemben , meg a világ nagyrészével szemben nincsennek ilyen aggályok.
Azt olvastam én is, hogy a kínai nemzet nagyon birka népség. Inkább építenek óriási falat, csak senkivel ne legyen konfliktusuk. Fillérekért kiszolgálják az egész világot, miközben annyian vannak, hogy bárkit lerohanhatnának, nincs annyi lőszer, hogy megállítsák őket.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.