Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Tazsomaru
Tazsomaru 2024. 11. 11. 08:43
Előzmény: #113053  szieszta
"Ha valaki azért megy  a tőzsdére, mert meg akar gazdagodni, az nyugodtan elkönyvelheti, hogy bukni fog."
Nagyon rosszul látod. Ha valaki pénzt akar keresni a tőzsdén, az találni fog. A baj ott kezdődik, hogy nem ez a cél, sokkal inkább az egó fényesítése. Tippelgetnek, itt kell fordulnia, ott kell fordulnia, erre megy, vagy arra megy az árfolyam, ugye hogy igazam van, én ezt már rég megmondtam... és sok hasonlót olvashatsz. Ennek nem sok köze van a tőzsdéhez, inkább szerencsejáték, egó probléma. Ahogy a pókert is lehet játszani, de pénzt is lehet vele keresni és megélni belőle. A tőzsde is hasonló. Lehet játszani, de lehet pénzt csinálni. Ha élvezed (adrenalin, dopamin) akkor szerencsejátékos vagy, mert pénzt csinálni baromi unalmas. 
N0MAD 2024. 11. 11. 08:34
Előzmény: #113053  szieszta
Igaz,  csak lehet a pörgős pénzkeresős évek kellettek neki ahhoz hogy most ne pöröghessen.
Azért ez is arra hajaz hogy az elején kell megtolni, aztán ami vagyonka összejött azzal már lehet lenyugodni.
(Mondjuk van aki persze aki sose gyűjtögetettl, de az aligha itt ténykedik.)
Mert aztán aszhatod a bölcselkedésed hogy minek hajtani éld meg a pillanatokat ha aztán nem fiatalon aszottul kellene az a pénz csak esély sincs rá. Pl egeszségugyre. 
És nem érv a “fiatalon meghalhatsz és akkor minek” mert akkor úgyis mindegy.
Ishar
Ishar 2024. 11. 11. 08:14
Előzmény: #113054  Wally_Karue
Hol lehet aláírni előre minden évre az óvatos 15 százalékot?!
Rray 2024. 11. 11. 07:59
Előzmény: #113040  pomperj

Szia János,
A piac nem fogadta jól az élénkítést, jó, hogy ma USA zárva, nem esik tovább BABA, NIO, XPEV papírjaim...
Mit látsz rövid távon?
Köszi,
Rray
szieszta 2024. 11. 11. 07:54
Előzmény: #113054  Wally_Karue

Régen az éves 10% nyereséggel a forbes címlapjára lehetett kerülni. Most a napi duplázással sem. :-)
Ez az igazi infláció és nem a kenyér ára.
szieszta 2024. 11. 11. 07:51
Eszerint senki ne kereskedjen, de szerintem lassan megáll a bitcoin rakéta. A portfolión már két cikk is megjelent a bitcoinról húsz percen belül. :-) Tetőzik a FOMO.
Wally_Karue
Wally_Karue 2024. 11. 11. 07:47
Előzmény: #113052  Zoltanovitsch
Óvatos 15%? :D te trollkodsz ugye?
szieszta 2024. 11. 11. 07:45

Ha valaki azért megy  a tőzsdére, mert meg akar gazdagodni, az nyugodtan elkönyvelheti, hogy bukni fog. Ahogy az emberek 70%-a. Az csak úgy tűnik, hogy milyen egyszerű. Egy picit olyan, mint mikor a tévé előtt a fotelból a kvízműsoroknál minden kérdésre tudod a jó választ. Főleg, mikor már megmondták és te is arra gondoltál, csak nem merted kimondani.
Az a baj, hogy az ilyen fórumoknál senki nem dicsekedik a bukóival és úgy néz ki, csakis nyernek. Jönnek a mindhalálig köszönetek egy egy jó tippért. Aztán, ha az ember visszaolvas, elég lehangoló  a jóslatok beteljesülése. 
Volt itt egy két fórumtárt, mikor számonkérték ezt, de azok megkapják, hogy így jártál. Vagy esetleg az, hogy ...."Ja, én már abból régen kiléptem, csak nem írtam meg".
Természetesen lehet mások véleménye szerint is kereskedni (egy névtelen fórumon), de számonkérni???
Az elemzéseknél is azt látom, hogy napról napra korrigálni kell, mert az aznapi mozgás is beleszól. 
Nagyon hasonlít az időjárás előrejelzésre, mikor egy hidegfront másfele kanyarodik és amit egy héttel ezelőtt láttak, az már nem igaz. Csak annak nincs akkora anyagi tétje.
Mondjuk azt nem is tudom, hogy a hosszútávú időjóslásnak milyen értelme van, főleg mikor 3 napot tudnak pontosabbat lemodellezni, a többit a sokéves átlagból számolják ki.   Pontosan, mint  a tőzsdénél.:-)
Természetesen van aki nagyon meggazdagszik, láttunk itt már többszörözést is. A lottó főnyereményt is valaki megnyeri és általában nem én. Biztosan tudott valamit. :-)
Van több fórumtárs, aki tényleg beletenyerelt és büszkén hirdeti tudományát, nagy mellénnyel. Az én kedvenceim, a hozzászólásaim alapján biztosan tudjátok, melyik szektoron szoktam "gúnyolódni". Irigylem-e őket? NEM! Aki ide írja, hogy eddig nem értem rá, az nem gazdag ember, legyen bármekkora vagyona. Én sem mindig érek rá, de erre soha nem hivatkozok, mert általában meg tudom oldani, hogy azt csináljam, amit akarok.Például füvet nyírok, de akkor nem akarok ide írni. De nem azért, mert nincs rá időm.
Ezt majd akkor fogják megérteni, ha igazán gazdagok lesznek. Van egy osztálytársam, egy nagyon jól menő cég tulajdonosa. Az első három érettségi találkozón nem volt más témája, csak a pénz, vagyon, luxus és persze a drága ideje. Aztán kirepült az autópályáról, mikor a hajnali hazaérkezése után már hétkor száguldott Prága fele. Érdekes, nem pörgött le előtte egész élete, csak  a kórházban ébredt. Persze hogy nem, hiszen átaludta balesetét..
Azóta jócskán megváltozott a szemlélete és még mindig dúsgazdag, de boldog. Nem beszél sem a sikereiről, sem  a vagyonáról . Csak az élményeiről.. Például a 15 évig alig látott  lányával teljesített félmaratonról.
A legutóbbi osztálytalálkozón már nem ő volt a "legokosabb" és amiért régebben felkapta  a vizet, mikor azt mondtam, mindenkinek annyi szabadideje van, amennyit csinál magának, most magáénak vallja.
Mi is öregszünk, tapasztalunk, okosodunk. Az "okosság" nem a tudásról szól, hanem megtalálni az egyensúlyt. Mert a földön minden erre törekszik. Ha valaki jártas a természettudományokban, ott ez meg is van magyarázva, számításokkal alátámasztva. Van olyan állapot, mikor valami felemelkedik, de arra törekszik, hogy visszaálljon az egyensúlyi állapot. Egyetlen feldobott tárgy sem marad fent, csak addig, míg energia ráfordításával fenntartjuk.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2024. 11. 11. 00:32
Előzmény: #113022  FeherTibi
Én nagyon kezdő vagyok még... annak ellenére h 2008 ban kezdtem a tőzsdét XD.  2010 ben zártam a válságban vett pozit. Utána megrészegülve a "sikertől" hozamtól... najóó akkor veszek megint..minden ész és infó tanulás nélkül.  2011 körül 1 év  semmi után kis bukó rinya félelem és kiszálltam .. ez volt a tanulópénz...ÁÁÁ Soha többet!!! XD  El is hagytam a tőzsdét akkor. 9 év zéró tőzsde. Majd jött a kovid 2020 és az Uki háború... 2022. Tipikus 1.0 -ás válság value befektetőnek tűnök. Idén derült ki számomra hogy létezik egy mókás idős úr: Warren Buffet. :) Value szemlélettel :)  22 óta még tartom OTP... csak OTP-m volt eddig...(Diverzifikálatlanságom oka főleg a tapasztalatlanságom és az eddig infó hiány... egyszerűen nem mertem még mást venni...eddig)  most OTP... 24 jan.-tól belassulván az OTP -re mint viszonylag biztonságos tehervonatra tekintek. Nem rakéta de stabil. Eddig csak normál részvény. Ez a hozam és ez a biztonság is megfelelő nekem,  nagyon kb állampapperek x2. Óvatos 15 % ot mondanék éves szinten.. idén Ottika.  Nekem ez kényelmes és békés boldog fotel. :)))) Nagyobb kockázat nekem még meredek és nincs meg a tudásom ehhez, s tán a személyiségem sem. Valóban fontos az önismeret és a magunkkal önazonos kereskedési stratégia. Egy gyenge évnek tekinktek mostani szintemen éves 10 % ot.. óvatos optimizmus és a leginkább elvárt hozam a  15%.  A 20 % meg nagy hepinessz! :D Legnagyobb és egyben egyetlen rinyám: Egy újabb krach h benn vagyok full tőkével Ottíliában (V később másban) és beüt a kövi válság és nem tudom kikapni időben. (Stopokat is meg kell még tanulnom jól beállítani...ne lőjön kia világűrbe minden kis korményinfó) :D    Stop nélkül Az aug 5 öt vigyorogva moziztam végig a tehervonatom foteléből.... De nem titkolom... lassan fel kéne állnom a fotelből és szétnéznék az EU-s és USA piacain...de itt már infó infó infó... tőletek is Kedves Fórumtársak és köszönettel hálával olvaslak Titeket és csodálom hozzáértéseteket vakmerőségetek!!! :)))  S igen! A döntés és a felelősség mindég az enyém marad! 
Kiváló spekit és befektetéseket sok nyerőt Nektek! :))) 
Scubi 2024. 11. 10. 23:40
Előzmény: #113046  LBalaton
//////Trump 1 tróger az egész bandájával 1ütt!!! /////.. Miért, melyik politikus nem az???? Te tudsz 1 - et ????
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 2024. 11. 10. 22:39
Előzmény: #113047  pomperj
Férfias, macsó, szekszi, grab them by the pussy!

https://x.com/JerasIkehorn/status/1619513525583630339
FeherTibi 2024. 11. 10. 21:54
Előzmény: #113047  pomperj
A magyar politikában is jön a férfias stílus... Melyik prominens kormányparti politikus készül visszatérni ? Csak viccelek 😅
pomperj
pomperj 2024. 11. 10. 21:49
Előzmény: #113046  LBalaton
A kozelmulti  kozhangulatot a divatos enekesek, mint Taylor, Adele, Miley, Billie Eilish, stb. fejezik ki.
Az a feltuno, hogy mind nobol van, edeskes noi hang, edes-bus lassu szerelmi dalok uraljak a listakat. 
Mind olyan, mint  Kamela : puha, noies, semmi kemeny hatarozottsag.
.
A vilag alighanem megunta ezt a silust. 
Talan ennek jele a nagydarab, ferfias megjelenesu Trump, akira a tobbseg szavazott.
hatarozott szinte durva program, csupa ferfias lepes, nyilt konfrontacio, hagyomanyos temat tamogat.
Most a ruszkiknal nepszeru Putyin. Hamarosan jonni fog  a ferfias stilus,
(nem Jackson es Eltton jellegu)   uj  Frank SInatra, Elvis, Mercury, stb.
A politikaban is.
LBalaton
LBalaton 2024. 11. 10. 20:27
Előzmény: #113043  FeherTibi
Trump putyi cinkosa.
Egyedül kevés lesz,hogy leállítsa a háborút.
Kína ezek után simán nekimegy Taiwannak.
1 percig sem szabad azt gondolni,hogy putyinak elég lesz kelet Ukrajna!
Trump 1 tróger az egész bandájával 1ütt!!!
N0MAD 2024. 11. 10. 20:18
Előzmény: #113043  FeherTibi
Sokmilliárd dolláros kérdés.
Nem aprózod el az már biztos.
kozi723
kozi723 2024. 11. 10. 20:14
Előzmény: #113042  kozi723
Plusz kiegeszites: a kisfiam babakotvenyen kivul alig van allampapirom. Talan a portfoliom 5%-at sem eri el. Szoval a kerdesedre az egzakt valaszom: a teljes portfoliora vetitve meghaladni usdben a magyar allampapiri teljesitmenyeket. 
FeherTibi 2024. 11. 10. 20:10
Leher, hogy volt már, de szerintetek Trump 1 nap alatt megállitja a háborút ? Milyen világ lesz mondjuk 3 hónap múlva, február közepén ? Euró, dollár, Forint kereszt árfolyamok ? Kína - Taiwan viszonya ? Amerikai védő vámok ? Európai autógyártók helyzete ?
kozi723
kozi723 2024. 11. 10. 20:02
Előzmény: #113022  FeherTibi
A forintban elerheto kockazatmentes hozamot ha meghaladom dollarban, akkor elegedett vagyok magammal. Kockazatmentes alatt mondjuk egy magyar allampapirt ertek.
zsoltee77
zsoltee77 2024. 11. 10. 18:40
Előzmény: #113033  stacstac
Szuper összefoglaló!
Én a magam részéről már óvatos duhaj vagyok, hosszú ideje foglalkozom a pénzemmel, kipróbáltam már mindent, nyertem és buktam is nagyokat. 2007ben kezdtem teljesen zöldfülüként és fiatalon. Következő évben mindjárt kaptam is akkora sallert, hogy elment a kedvem az egésztől. :D 2011ben kezdtem újra befektetési alapokkal, de önállóságra vágytam, ezért elkezdtem tanulni a témát, kiolvastam egy csomó könyvet, közben gyüjtöttem a pénzt, aztán belevágtam a hazai kispapír szekcióba. Voltak a múltban akkora pozijaim, hogy az összes megtakarításom ment volna a levesbe, ha beüt valami krach. De akkor azt vallottam, hogy a gazdag embernek szabad kockáztatni, a szegénynek meg muszáj. :) Kevés pénzem volt akkoriban építkezés, családalapítás után. A tapasztalat, a nagyobb vagyon, a sok behegesedett seb a bukók miatt, a család, a felelősség, és valszeg a kor előre haladta is abba az irányba terelt, hogy legyek óvatosabb.
Jól mondod azt is, hogy elbukott pénz, az nincs, kész. Nem szabad, hogy az befolyásoljon, de ezt nehéz megállni. Volt 10-15x hasznot hozó pozim és volt olyan is ami 99%ot esett úgy, hogy kb kiszállni se tudtam. 
Lényeg  a lényeg, hogy jelenleg a teljes vagyon 70%a ingatlan, a 30% pénzeszköznél pedig a 60/40 arányt követem. 60-65% pmáp jelenleg, 20% kp, 10-15% rv. Azt is be kellett látnom, hogy a tőzsdére már nincs annyi időm, így idén újraterveztem, leírtam pár bukót és csak 2-3 rv-t tartok. 
Tibi eredeti kérdésére válaszolva a teljes portfólióra éves 20% hozam már bőven boldoggá tesz, nyilván tavaly, idén ez nem volt kihívás a pmáp miatt. Részvények esetén a duplázó pozíció a cél. Jelenleg Sofi és Intel van. Meg MOL...

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek