DX átvitte a D Ma 200-t, ha ez így marad irány egyértelmű, gyakorlatilag a W Ma 200 -ról fordult ....még lehet remény egy falskitörésre, ha csatorna tetőről visszafordulna.
Hát. Nos szerintem nem a kisember tartja fenn ezt a rendszert. Mint ahogy 2007 előtt sem a kisember tartotta fenn azt a rendszert, s 2008-ban sem a kisember buktatta meg. Csupán arra gondoltam, hogy a neoliberális elit nagyon be lehet szarva, ha eltűri a periférián az autokrata lokális elitek irdatlan nyomulását. De ugye ez egy konteós gondolatkísérlet...
En is kiszalltam 2,50-en. Az eredeti pozi 25%-at megtartottam a poen kedveert. Stop szukre huzva 2,25. Az elso kiszallot banom 2,20-on, kapkodtam, kar erte. De legalabb megusztam!
Ilyesmit írtam én is. Csak én azt írtam, hogy plusz 1 szavazata legyen - tehát kettőt érjen - annak a szavazata, aki minimum 50%-át bejelentett munkában és - most kiegészítve - azt nem állami intézet dolgozójaként tette meg az adott ciklusban.
Igen néztem, illetve ezért sem dobtam még, de egyre csökken a bizalmam. Mondjuk az amerikai részvényekkel kapcsolatos ambícióimból már jelentősen visszavettem, nem is tartok bennük sokat. A volatilitás jól esett július első felében, amikor jól tudtam elkapni a hullámokat, de mostanában inkább csak kiverik a stoppjaimat. Adószabályok változása mellett kezd elérni arra a pontra, amikor több energiát és neuront vesz el tőlem ezek figyelése, mint amit ténylegesen befektetésként reálisan hozhat.
Utanna neztel a C3 termekeinek es klienseinek? Az osszes AIs ceg kozul kb nekik es a PLTRnek vannak jo termekei es vevoi. SOUN hozzajuk kepest csak kaszino.
Jó öreg SOUN (amit kiszórtam) ma is ugrott egyet, azok az ai vackok, amiket még tartogatok (kérdés, hogy minek), esnek tovább..:) Technikailag a C3Ai-ban lát valaki fantáziát? Jelenleg amúgy sem acélos portfólióm leggyengébb eleme, a legkisebb emelkedést is kíméletlenül elfojtják, gyakran már napon belül is. A hype-on túl maga a cég meg nem sok perspektívával rendelkezik.
Az egyetlen mód az lenne, ha a szavazati jogot ahhoz kötnék, hogy annak legyen 1 szavazata, aki több SZJA-t fizetett be az elmúlt 5 évben, mint amennyi támogatást kapott a költségvetésből. Mert az inaktívak amíg többségben vannak, addig az intézményi szintű politikai korrupció (hogy a politikusok az aktívok hátrányára ígérgetnek üveggyöngyöket és ennek fejében megszavazzák őket, így utána 4 évig annyit lophatnak amennyit akarnak). Sőt a nyugdíjasok carpe diem (inkább legyen most 14. havi nyugdíj, amit majd a következő generációk 50 évig törlesztenek- de az kit érdekel). Tehát döntsenek azok az ország sorsáról, akik eltartják, működtetik az országot (viszont 1 szavazat járna továbbra is akkor is ha 1 Ft-tal több adót fizettél be, meg akkor is ha 3 milliárddal), ne azok akiket eltartanak! Nagyon más világ lenne pillanatok alatt (és senki nem akarná Dunába lövetni sem a nyugdíjasokat, sem a gyerekeket tűzbe dobni ezzel a rendszerrel sem).
(Off) Nincs is kiút. Másrészt megérdemli az ország mindezt, sőt még rosszabbat. Aki támogatja a rendszert, azért, aki pedig némán tűri, azért. Márpedig az ország nagy része e két kategóriába tartozik. És van egy kisebb rész, aki nem néma vagy elmegy külföldre.
Ahogy a kormányoldal a médiát használja valami bámulatos. Ha jól emlékszem az első intézkedéseik között volt ennek az átalakításnak elkezdése saját képüknek megfelelőre. A vidéki Magyarország pedig a kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányában issza szavaikat. Ellenségkép sulykolása, 1-2 nem több mert összezavarodnak az emberek. A megoldás bemutatása aki nélkül elképzelhetetlen a jövő. Gyakorlatilag Istenítése... működik sajnos. De még hogy. Nem igazán látom ebből a kiutat.
Mindenki talál valami szalmaszálat, amibe beleképzel ezt-azt, és így meg is indokolta a döntését, utólag is. Lásd pl Placi, szintén fidesz szavazó, és egy zavaros indoklást adott, hogy mennyire jó az Orbáni-szijjartoi külpolitika. Látszik, valóban.
Baggio valasza kb lefedi, de egyebkent tenyleg erthetetlen, hogy meg a sajat karan se tanul a birka. Ide nem kell jobb, nem kell szebb, jovanazugy orszag. Ha pedig felmerulne a ketely egyes birkak fejeben, akkor jon a betanult valasz: gyurcsany alatt meg rosszabb lenne, vagyis most jobb meg igy is.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.