Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2025. 05. 15. 19:13
Előzmény: #246239  matatakakiba
Ja, aha, és az már egy vidám nap volt neked  mikor 80%felett volt az oxigén  szaturaciod? Mert volt jó párszor  alatta..... meg egy még és más postcovid....... Te így öregszel??Na ezekhez nincs türelmem. Nem is akarok emlékezni.... Hagyjuk, a témát.. ... Komolyan... "öregszik az ember"?? Phfuuu...
matatakakiba 2025. 05. 15. 18:36
Előzmény: #246229  Placi82
Hat most leirtad, hosszan, amit roviden ugy szokas mondani: "Oregszik az ember..." 
Zedisdead 2025. 05. 15. 18:33
Bárki:
Volt már olyan, hogy licitálnod kellett, hogy megkapd az ingatlant és utána megbántad? Hogy inkább várni kellett volna? És az ellenkezője?
DavidCamp 2025. 05. 15. 18:03
Előzmény: #246226  Placi82
Szia! Mit foglakozol a - al? :) Kit érdekel? Nem éri meg a hiszit.:) Légy pozitiv. :)
Spiller 2025. 05. 15. 17:50
:) mit foglalkozol a pluszokkal minuszokkal. Én ritkán használom őket. Volt olyan, üres volt a beírásom és mentek rá a minuszok, szerinted mennyire rázott meg. De nem csak nekem, vagy olyat is láttam valaki beírta a reál árfolyamot kedvességből és erre minuszoltak.   A fórumokat a nagyobb rész csak olvassa nem is szól hozzá ezért érdemes. Vannak itt akik feljelentgetnek a moderátoroknál, vannak akik dossziékat készítenek, vannak irigyek és vannak bizony politikai tanácsadók gazdasági "szakértők" és ollózgatnak gondolatkísérleteket kifejezéseket és persze olyanok akik rágúgliznak valamilyen témára és feljön nekik az adott oldal. Én a magam részéről beírok tapasztalatokat gondolatsorokat, ha valaki tudja használni akkor vigye. Mint az öreg Matula bácsi. Elmondom oszt az élet majd megtanítja. A saját tapasztalat a legjobb tanár, de aki okos próbálja hasznosítani mások tapasztalatát amivel átugorhat pár lépcsőt, megúszhat vagy lerövidíthet pár zsákutcát. 
Bandita 2025. 05. 15. 17:45
Előzmény: #246234  Placi82
Agyat is érinti, un. covid köd.
Placi82 2025. 05. 15. 17:21
Előzmény: #246232  berlini
Ja durva volt.... Állítólag nem csak  fizikumtol, hanem genetikatol is  fuggott, kinek mi lett a  covid lefolyása..
Placi82 2025. 05. 15. 17:18
Előzmény: #246230  berlini
Berlini nem izgat. Én máshogy vagyok bekotve. Először is figyelem a környezetet és külön választom a rövid tradeket, és a hosszutavu részvényeket . Ezért van ellentmondás. 1perc alatt fordulok ha kell. De f. sz se magyarázkodik itt másoknak, főleg ha nem kérdeznék, csak ítélkeznek... ... .... A világ képemet a hosszutavra vásárolt részvenyeim tükrözik pontosan  vagy 3 platformon szetszorva.... Komolyan!! . A scenario a víziom, az a hosszútávú reszvenyeimbol  lenne érthető meg..... De attól én se vagyok hülye, hát kikeresheted  hogy beírtam ám hogy Trump napokon belül visszatancol, a vamhaborukbol valakinek, talán az orosz topikban vigkrisznek???? Aztan 5 nap múlva bekovetkezett,! hát már csak megjatszottam ezt😉, de attól tudom  szart se ér ez a lépése hosszútávon... Érted-e??? Ettől volt egy felpattanasi hullám amit meglovagoltam, mint a huzat , de cinikusan tudom, hogy ez kozeptavon is  szart se ér majd... Mármint a  vamháborús hype hűha most lett 10%-30%🤣🤣. LOL  mikor 1700 Mrd USA  kulker hiánya... 😉. És ez nincs megoldva. Nem is lesz... Dollár export ,es fedezetlen print a világ többi részére, borulni fog,..... szegény Kissinger mit szenvedett hogy osszegrundolja USA 100%hegemoniajat, Szaudiakkal is szövetséget kötött anno.... és most forog a sirjában.  Van is miért...😉 .......Németország is off.... És ez ránk nézve is súlyos baj lesz,..... etc.. Etc etc... 
Gondolnád rólam hogy penny stocks őrületbe is részt vetem? Sőt tippado voltam. Az FF topikban és a redditen... 
1 percig se hittem abban a buborék effektusban.. 3 hónappal hamarabb szálltam ki, meg duplazodtak utánam. reszvenyarfolyamok... De utána össze csuklott.. :) 
Sőt kriptoztam is 2016 elejétől, de ott sajnos túl hamar szálltam ki.... 
Bár ott, és akkor a franc se tudta hogy a BTC - t tulajdonképpen az arany ellen hozták létre... 
Én mindig túl hamar szállok ki. De a lényeg hogy profittal😉. 
berlini
berlini 2025. 05. 15. 16:43
Előzmény: #246229  Placi82
Ezt tényleg nagyon sajnálom!!!!
Szar lehet.
Visszafogom magam a kritikákkal.
Jobbulást.
Placi82 2025. 05. 15. 16:41
Előzmény: #246227  berlini
Ok😉
berlini
berlini 2025. 05. 15. 16:41
Van egy problémánk ezzel a hozzáállással.
Ez egy anonim fórum, de azért a többség úgy viselkedik, ahogyan a való életben is megszokta.
Azaz ha valamit állit, akkor érvel (próbál bizonyitani)
Nem vagdalkozik.
Ügyel a szavahihetőségre, igy nem kell nick-et váltania.
Ha valamit leir, mondjuk a világvégét várja (de legalábbis komoly recessziót) akkor aszerint kereskedik .
Nálad ez utóbbi nincsen összhangban.
Sokszor leirtad, hogy mennyire sikeresen kereskedsz részvényekkel longos irányban ugyanakkor, amikor irod az ijeszgetéseket és a borulátó előrejelzéseket.
Nos ez nálam valahogy kérdéseket vet fel.
Vagy az előrejelzéseidet nem kell komolyan venni. (Érvelés hiányában ez amúgy is kérdőjeles) vagy az a kamu amit a részvény nyereségeidről irkálsz.
Tehát el kellene kezdeni felnőtt módjára viselkedni.
Ezt mint földid javaslom (ugyancsak borsodi születésüként).
Placi82 2025. 05. 15. 16:40
Előzmény: #246207  slash
Korrekt voltál. Köszi. . Amúgy valahogy tényleg  raereztel. A covid óta nem olyan jó a hangulatom, mint régen.... . Megkaptam a 2 vagy 3 oltást és mégis elkaptam azt a k. rva covidot. Surgisegire is kerültem, 4 hónapot szívtam a szovodmenyeivel..aztan megint elkaptam egy év múlva... Mondjuk az már könnyebb volt.. Sose hittem  volna post covid is valós jelenség, nem csak ilyen mendemonda.. ...mint megtudtam, bár tudom sokan ezt is osszeskuvesnek vagy hülyeségnek  gondolják...meg gunyoljak majd.. Előtte olyan voltam mint az edzett acél..., most meg a felét  se bírom terhelesileg.... 
Van bennem düh emiatt, tényleg. Ahogy mondtad 42 éves vagyok és  80 éves nénike megúszta néhány tusszentessel en meg azóta is próbálom a "régi állóképességem, eronletemet" etc visszahozni.... 
Sőt 2020 elott mondjuk egy jogi egyetemet úgy el elvegeztem volna, mondjuk mint 20 évesen, hogy elég ha csak a könyveket és a jegyzeteket megkapom, és előtte 2 nap kiolvasom lazán és mehetek vizsgázni/tantárgy. (ez nem kamu, szó szerint. )
Mára ez is csak 75-80%. Hosszútávú memória fotografikusan  megmaradt, de a rövidtavu memória az valamiért  gyengült. Érdekes......
Szóval ja.. Ingerültebb vagyok mint covid előtt. Akkor meg sokkal sokkal  extrovertáltabb és türelmesebb voltam az emberekkel.... A családommal kenyszeresen  ügyelek arra hogy ez ne erzodjon. De a családon kívüli emberekre ez már áll... De állítólag ez nem egyedülálló jelenség.... ...... Ez van. Én is bocs a kiosztasert.... :) 
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 05. 15. 16:37
Erre van sok másik topik, ahol a pénzpiaci vélemény on topic :)
-
De csinálhatsz egy új topikot is...
berlini
berlini 2025. 05. 15. 16:26
jó ötlet.
Javaslom az ijesztgetésnél se nyomd meg az elküld gombot.
Ugyanis lesznek olyanok, akik ezt légből kapott (indoklás nélküli) állitásnak fogják fel és minuszolnak.
Placi82 2025. 05. 15. 16:20
Előzmény: #246210  berlini
Dobjatok össze 10 pluszt, az 5 minuszolas  helyett és akkor válaszolok. Már megirtam amúgy. A választ, csak nem kuldtem el. . Nem nyomtam az  elküldés gombra . :))
De 5 sunyi minuszolonak, vagy még több.... valahogy nem akarok jot, se más perspektívat mutatni es felvilágosítást se, ...😉 ....... 
Bocsi... Már mint mondtam hocipom  tele van a " minuszolo, és  gunyolodva szemelyeskedo h... lye gyerekkel.. " 
Megirtam, komolyan, be is bemasolom 10+.  Ez az ára:) Nem azért mert, hiányzik, meg kenyeret se kapok érte a boltban, na de azért már a f.szom, azt ...!! :)) (Nem rád vonatkozik) 
berlini
berlini 2025. 05. 15. 15:47
Előzmény: #246217  FatFIRE
persze :)
Vállalkozni is igy szoktál?
Goldstein17 2025. 05. 15. 15:35
Előzmény: #246223  Goldstein17
Nem ismerem a környéket, csak megdöbbentett az ára.
Goldstein17 2025. 05. 15. 15:34
Előzmény: #246221  riskmanagementisnice
A XIV kerülerire gondoltam, de ezek szerint tévedtem. 
Freszelés 2025. 05. 15. 15:18
Előzmény: #246219  Moka_Brikka
megerősítem, ezt én is láttam már korábban.. nem friss (maximum az azonosító, a lakás nem)
riskmanagementisnice 2025. 05. 15. 15:18
Előzmény: #246218  Goldstein17
Ebből a kettőből melyik van Rákosborzasztón?

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek