Portfolio
4
5
1
2013. augusztus 21. | 06:20
#1

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 07:12
előzmény: #4723  nemelemzo
#4725
Az embernek néha el kell gondolkodnia azon, hogy azok az értékek amik eddig értékek voltak a mindennapokban, azok elértéktelenednek és helyette új értékek jelennek meg. A világ folyamatosan változik körülöttünk és ezzel a változással új értékek is jelennek meg amiket ha időben észreveszünk, akkor a javunkra fordíthatjuk ennek hasznát. A BTC is ilyen, egy új érték, aminek mára már egyre magasabb ára és egyre nagyobb elismertsége van. Egy centekről induló digitális instrumentumról van itt szó, aminek jelenleg 7500 usd  az ára és közben már országok használják!  Soha sem késő belátni azt ha tévedtünk valamiben, neked is ideje lenne legalább elgondolkodnod ezen.
ma, 06:21
előzmény: #4709  zotyó
#4724
     https://www.bitcoinbazis.hu/bitcoin-utalas-banco-masventas/
Elolvastam ezt a reklámot is, furcsa számomra, hogy 24 órát írnak az átutalásra. Ha jól értelmezem, ez egy helyi kis bank, akinek nem árt a reklám, meg a felvilágosult argentínok, nagyon veveők az újdonságra. Így legalább a címlapokra kerülhet. Én meg már azt gondoltam, hogy az ilyen hírek már elcsépeltek, de az újszülöttnek minden vicc új.
Meg venezuela is kriptót fejleszt.Ez úgy néz ki, hogy aki szarban van, az minden szalmaszálban kapaszkodik és most sikk a kripto. Ez a valami mindenre jó, szerintem lassan a patikákban is megjelenik, mint fejfájás elleni gyógyszer. Ha nem is hat, de a címlapra lehet vele kerülni.
ma, 05:44
előzmény: #4722  Kisvuk
#4723
Ez egy tökéletes bizonyíték arra, hogy ez egy spekulációs eszköz. A hit az éltető ereje, hit a meggazdagodáshoz. Azokat is meg kellene kérdezni, akik tavaly karácsonyra ajándékozták meg magukat egy szatyor bitcoinnal.
Tudom, Ti, az igazi befektetők már jóval korábban láttátok az 1 milliós árfolyam lehetőségét, ezért ugrottatok bele jóval korábban. Ezt úgy nevezi a magyar, hogy vak szerencse. Ugyanúgy zuhanhatott volna össze 3 évvel ezelőtt, mint fél évvel ezelőtt, de az sem kizárt, hogy megint az egekbe repül.
"Argentínában már egy bank tervezi bevezetni a külföldi átutalásokhoz" -látszik megint elindult a beetető reklámkampány. Novemberben napi szinten toltak hasonló bejelentéseket. Minél nagyobb árat jósoltak, annál inkább tapsoltak. Telejesen a kéteztes években érzem magam, mikor ültünk a kultúrházban, a szpíker rohangált a színpadon és dobpergés mellett ordította , mennyit lehet ezzel keresni. A bejárat melletti parkolóban mercedes meg BMW, meg audi állt, a cég vezetői azzal jöttek (több mint valószínű kölcsönzött kocsik- de később a birkák pénzéből akár 10-et is vehettek volna).  Úgy dereng annak a piramisjátéknak a "safe invest" volt a neve. A kitalálójának a legbiztonságosabb volt.
Profi munkára vall a koinok menedzselése, hiszen, szinte lépésről lépésre meg volt tervezve a kampány, szépen megtámogatva az árfolyam pumpálásával. A történelemkönyvekben a legnagyobb piramisként fog szerepelni, megelőzve a tulipánhagymát is.
És amint rámtámadnátok, igen, megmaradhat életünkben ez a technológia, ahogy a tulipánt sem irtották ki, meg a dotcomból is megmaradtak cégek, csak éppen az utolsók rokkantak bele, meg akik rossz lóra tettek ebben a versenyben.
csütörtök, 23:50
előzmény: #4720  daxlisgyuszi
#4722
csütörtök, 23:37
előzmény: #4720  daxlisgyuszi
#4721

Emlekezteto egy amator index longosnak; talan 1 ilyen trendet erdemes longolni...https://postimg.cc/image/9dmwk2r1z/
Ha esetleg nem tudnad kivenni az abrabol Dax teljesitmenye: 11.72% ez alatt az ido alatt, BTC teljesitmenye 2641% ez csak 225-szoros teljesitmeny; bar az osszehasonlitas nem teljesen korrekt, mert Daxli-ra fizettek osztalekot, kisegithetsz mennyit az elmult 3 evben...BTC-bol pedig kivalt BCH amit tekinthetsz osztaleknak az pedig masik 400%.
Nehany ev mulva majd visszaterhetunk erre ha lesz kedved.
;)
csütörtök, 22:24
előzmény: #4717  mereszZenesz
#4720
mindenféle szekta (a.k.a. “kriptoközösség“:) mindenütt a világon ugyanezzel érvel emberemlékezet óta...:))
csütörtök, 22:14
előzmény: #4716  kukker
#4719
Ezt az átejtés manipulációt (spoofing) már ismerjük a nagy pán-európai tőzsdékről. Az kétségtelen hogy kell egy kibaxott jó szabályozás, de óriási verseny van a kereskedési plattformok fejlesztéseiért mindenhol a világban. 1-2 ms-os csökkenés a kereskedési szerverek válaszidejében már hatalmas profitot is jelent, persze így célpont lehet minden. Mondjuk két szerver között 1200km távolságon pl. egy 11 GHz-es mikrohullámú hálózaton a gyorsaság kb. 8,2 ms, és már ez sem elég, és már gondolatban az is felmerült, hogy neutrinó részecskék segítségével a föld középpontján keresztül kommunikálnak, ahh...
A kereskedés szabályozása a kriptoknak csak jót tenne, feltétlen, főleg ha egy kernel hackert egy robot is ellenőrizné a logikai kapunál -:).
csütörtök, 20:08
előzmény: #4709  zotyó
#4718
+++++
remelem csondben gyujtogetsz
;)
korabban linkeltem egy videot, amiben a Mayer multiple-rol volt szo (Trace Mayer-rol nevezte el valaki)...
lenyeg a BTC arfolyamat/a BTC 200MA-val; tegnapi ertekkel szamolva 7350/10261 szoval kozelitoleg 0,716.
Ha az ertek 1-1,3 kozott van realis ertek, jo vasarlasra, ha az ertek 0,8-1 kozott nagyon jo vasarlasra, 0,8 alatti ertek extrem jo vasarlasra.
Ha az ertek 2,5 folott van akkor tul ertekelt, ha az ertek 4,5 felett van akkor extrem tul ertekelt.
csütörtök, 14:52
előzmény: #4715  daxlisgyuszi
#4717
Könnyű kritizálni azt amihez nem értünk...
csütörtök, 11:57
előzmény: #4710  inlo
#4715
lárifári!... az “okosszerzõdêsek“ neked már smafu??...:))))
 
re: the sky is the limit...:)
csütörtök, 11:57
előzmény: #4713  kukker
#4714
Megpiszkálhatták a bitcoin árfolyamát, nyomozás indult
csütörtök, 11:54
előzmény: #4712  kukker
#4713
Egyik sérült gyöngyszeme, az egyik cryptos topikból, ennyi eszük van ezeknek vazze, a hsz smile-kkal van tele, mert ő okos:
"ebben is van vmi, de ezek uzemeltetesenel a legnagyobb koltseg az az aram
nyilván egyre olcsobb lesza napelem rendszerek ara is, es a villanyaram meg olcsobb nem lesz hosszu tavon szoval egy ido múlva ez a ket vonal eleri azt a pontot a kepzeletbeli grafikonon, amikor metszik egymást, es megeri napemelemrol jaratni legalabb nappal
nyilván ha egy rig kitermeli 5 masik rig elektromos aramfogyi koltseget is a sajátján kivul es olcsobb azt megcsinalni, mint napelemezni, akkor nem megoldas a napelem azonos penzert, de... ez a jovoben biztos valtozni fogamúgy most ha jobban belegondolsz minek van meg ekkora megterulesi ideje meg pl a narkon kivul? ismi aszondja vesz egy masik lakast 18-20millioert es kiadja 130k-ert
hajra
eleve lenne benne hitele is, mert annyi kp-ja azert nemvanik
szoval nem zsebbe menne az se mind, hanem reszben a hitel torlesztesereannyiert 20db rig-bol annyit lehet termelni, hogy kb semminek az arat nem kell nezned ugyanolyan eletvitel mellett
de ha csak a fele is a kp miatt, akar meg akkoris
meg dolgoznod sem kell foallasban sem akar mellette semmitcsak felkelsz délben vagy utana, ranezel a rig-kre, hogy nem fagytak-e meg esetleg, es kitalalod aznap mi rakot csinalj magaddal este
vagy hova vidd asszonyt vacsizni, vagy szorakozni, vagy 2-3 havonta vmi egzotikus helyre egy egy hetes nyaralasocskara, amit biztos jobban fog ertekelni, mint hogy a sajat rezsit nagyjabol allja az a 2. lakas, es fuuudejo, hogy van az
https://itcafe.hu/tema/litecoin_ltc_topic/hsz_46101-46150.html
46610-es
csütörtök, 11:51
előzmény: #4710  inlo
#4712

" amit a nagyok rángatnak 1-2-3 havonta"
Próbálják szegény japán háziasszony kezéből kicsavarni a fakanalat...izé, a BTC-t....
csütörtök, 11:47
előzmény: #4709  zotyó
#4711
ez meg hogyhogy lemaradt a végérõl?:
 
“hodl!“
 
))
csütörtök, 11:21
előzmény: #4709  zotyó
#4710
Lehet itt bármilyen újítás abszolút nem érdekli a piacot, egy instabil szarkupac az egész, amit a nagyok rángatnak 1-2-3 havonta. Semmi más.
csütörtök, 10:35
#4709
Érdekességek
"Egy argentin bank lehet az első olyan pénzintézet a világon, ahol bitcoinnal tudnak az ügyfelek nemzetközi utalásokat lebonyolítani. ...
A Bitex marketing igazgatója a Coindesknek azt mondta, hogy az ügyfelek nem fognak közvetlenül érintkezni a kriptopénzzel, hanem amikor megbízzák a bankot egy nemzetközi utalásra bitcoinon keresztül, akkor azt a bank a Bitex platformjának segítségével fogja végrehajtani. Ez a kezdeményezés kiiktatja a Swift hálózat használatát, amit a legtöbb bank alkalmaz és amely számos biztonsági problémával küzdött az utóbbi években."
https://www.bitcoinbazis.hu/bitcoin-utalas-banco-masventas/
Az MIT-n tesztelik a Bitcoin lightning network hálózatán futó okos szerződések alkalmazását:
https://www.coindesk.com/mit-testing-smart-contract-powered-bitcoin-lightning-network/
csütörtök, 10:32
előzmény: #4707  nemelemzo
#4708
meg is indult 7k felé szépen lassan, de itt nyárra már csodát vártak sokan :D
csütörtök, 07:20
előzmény: #4706  kukker
#4707
Azért nem kell rögtön temetni. Ez egy szuper spekulciós eszköz, amit a spekulásnok könnyedén tudnak rángatni és ugyebár általában a mozgásokon lehet keresni.A japán nök is olcsón bevásárolhattak és berakják örökre a trazorba. :-)
A tether számomra a csoda kategóriába tartozik, mivel minden nap 24 órán belül az egész mennyisége megfordul, a méregdrága bitcoin után a legnagyobb forgalmat produkálja. Most pl. 2,5 milliárd darab 3,4 milliárd forgalmat csinált. Nem tétlenkednek, az biztos .Furcsa módon május elején eltűn a piacról 300 millió azután gyorsan gyártottak még 400 at helyette, ezzel szépen megtámogathatják bármelyik kripto árfolyamát.
Most azzal magyarázzák a zuhanást, hogy  Indiában meg akarják adóztatni. Igazi menekülővaluta, rögtön menekülnek  belőle, bármilyen hír jön.
csütörtök, 01:09
előzmény: #4705  kukker
#4706

Beszakadt a "menekülővaluta".
MegaLOL,
Napi hülyeségünket ad meg nekünk a BTC fórumon kérlek Istenem.....
csütörtök, 00:58
előzmény: #4703  Kornel0531
#4705

Kéretik nem hülyeségeket összefüggéstelenül, agyatlan logikával felhozni.
Azzal példálózni, hogy eben meg ebben sem hittek, aztán mégis mennyire bejött, azzal logikai párhuzamot vonni, hogy: valamiben nem hisznek = be fog jönni, nos, ez kicsit szerintem aggályos.
szerda, 21:14
előzmény: #4703  Kornel0531
#4704
A Facebook közösségi oldal/hely akart lenni, és az is lett. A Bitcoint elméletileg "pénznek" szánták, ez eddig annyira nem jött be neki. Mára milliárdok használnak Facebookot, folyamatosan gyorsuló volt a felhasználók számának növekedése. Én azt nem látom, hogy a BTC, mint fizetőeszköz dinamikusan terjedne.
Szerinted hol lenne a BTC reális értéke, és mi a csuda hajtaná odáig? Sokan mondták már, az általa használt technológia másolható. Persze az elsőség, a vezető szerep sokat jelent, azt egy idő után már nem olyan könnyű átvenni. De egyik kriptovaluta (használata) sem olyan elterjedt, hogy ne lehetne könnyedén megkerülni.
szerda, 20:19
előzmény: #4698  kukker
#4703
Facebookban se hitt senki...... elég nagyra nőtt.....stb.Ők Monacóba vannak, mi meg Havanna lakótelepen.
szerda, 19:49
#4702
Na szépen megzuhant megint, ez az év eddig erről szól, 9-10k-ig kínkeservesen fel, aztán 7k-ig le.

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE