Portfolio Portfolio
5
5
1
2013. augusztus 21. | 06:20
#1

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 12:44
előzmény: #7721  nemelemzo
#7744
kalóz tőzsdékkel, pénzügyi eszközökkel sztem nem foglalkozik a felügyelet. 
ma, 11:44
#7743
Majdnem eljutott 4000-ig délelőtt. Ez már erős ellenállás.
ma, 09:53
előzmény: #7741  Indi86
#7742

A 2 dolláros cikk éppen arról szólt, hogy a hatóságok felfigyeltek arra, hogy a drogbárók a bitcoint használják a pénzek küldözgetésére. Ahogy akkor te sem hallottál róla, úgy senki sem. Akkor még ne létezett monero, meg más coin, a nagy szaporodás sokkal később kezdődött. Az alvilág kezdte felkapni az egészet, aztán az újságcikkek hatásásra kezdett a közösség is érdeklődni.Valahol Variance blogjában van egy hozzászólás, hogy a pókeresek is a tiltás miatt BTC-be menekültek.
Milyen az a sohasem anonym teljesen. A blokkláncon kezelt bitcoin anonym, csak egy sokjegyű kód, itt csak az a kérdés, hogyan sikerül hozzá rendelni a személyt. Eddig bebizonyosodott, ha nem kaarja, akkor sehogy. Nem hiába kérik a zsarolóvírusok károsultjaitól, hogy btc-ben fizessenek.
ma, 08:45
előzmény: #7738  nemelemzo
#7741
Demagóg emberekkel kár vitatkozni, mondták már neked vagy 100* de ugye buta ember nem tanul az alvilág nem btct ahsznál mert az sosem volt anonim teljesen. Tehát amit látsz forgalom annak nagy része legnagyobb sajnálatodra nem fekete. Jössz ezzel a baromsággal hogy nincs hol elfogadni, ja mert minden úgy kellett volna kezdődnie, hogy vannak rá elfogadóhelyek igaz? :)
ma, 08:43
előzmény: #7737  nemelemzo
#7740
Csak a sejtés szót hagyod le mndig és tényként állítod.
ma, 08:42
előzmény: #7737  nemelemzo
#7739
Nagyon erőltetetten menekülsz, szánalmas. Konstans ugyanazt mondom de ha ez neked hablaty..:) A különbség az, hogy én veled ellentétben nem szarozom le mindet, amibe nem szálltam be. Te meg két dollár óta állítod magadnak, hogy ez egy szar, kicsit ugrik az árfolyama te reagálsz rá elsőként. Vicces figura vagy. Amúgy meg kb csak az van veszteségben aki tavaly vette, az se lesz sokáig abban 1-2 évet tudjon várni és annyi.
ma, 07:27
előzmény: #7734  Indi86
#7738
Ebben egyetértünk, ha nem üzérkedtek volna a koin- és drogbárók a bitcoinnal, folyamatosan emelkedne az árfolyam, napjainkra már el is érte volna az 1 dollárt. Persze a coinerek egymásnak mutogathatnák csak, boldogan számolva, ki mennyit bányászott már ki, mert költeni ugysem tudnák, nem lenne hol. Hasonlóan mint ahogy a virtuális játékokkal szórakoznak a fiatalok, versengenek, ki mennyi pontot gyűjtött össze, vagy mekkora a farmja, esetleg mennyi tankot lőtt ki.
ma, 07:18
előzmény: #7732  Indi86
#7737
Nem hazudok, amit leírtam, az csak sejtés.
"Sose mondtam hogy van e azt meg pláne hogy mikor vettem."- na tessék. Össze vissza hablatyolsz, aztán persze, hogy rossz következtetéseket vonok le. Lehet úgy kakukkolsz itt, hogy nincs is kriptód?
Ha múlt évben volt, biztosan nem nyertél rajta, sőt akár 70%-os bukóban ülhetsz. -ez neked nem veszteség? Eladtad volna  a csúcson, mennyit vehettél volna belőle a mélyben!  ...ez alapján veszteségezek. Boldogtalan inkább te lehetsz, aki 20 ezer dollár óta nézi a műsort, hogyan olvad a nyeresége és frusztrálódsz itt azóta.
Megsúgok valamit, gondolom te sem vettél bele az összes 2089 darab koinba, pedig van ami 0,0000001 dollárról indul(t). De buta vagy! Most ezt bepótolhatod nehogy már csak végignézzed a rakétázásukat.
Két dollárnál egy cikket olvastam, mert én felfigyeltem rá, te meg még azt sem, most meg itt van eléd kiterítve, https://coinmarketcap.com/ ; csak válogatnod kellene.
ma, 06:56
előzmény: #7735  mereszZenesz
#7736
A befektetésekkel hosszú távon kell gondolkodni, nincs olan befektető, aki ne bukott volna. A portfoliót kell úgy szétosztani, hogy ínységes időben is hozzon valamit. Az a jó, ha van tartalék, ami meg nem hiányzik, lehet pörgetni. A baj csak ott van, hogy eddig, nagyon jó volt a hangulat, a központi bankok mindent megtettek, hogy ne omoljon össze a rendszer. A feketeleves még csak kopogtat, én nem a gazdasági összeomlástól félek, hanem ami azzal jár. A politikusaink is rosszat sejtenek, nem hiába kezdték újra a fegyverkezést.
hétfő, 22:47
előzmény: #7731  nemelemzo
#7735
Sajnos a tavalyi évem minuszos volt cryptokkal,... Megviselt engem is a medve piac.. De majd idén !! :D
hétfő, 22:19
előzmény: #7731  nemelemzo
#7734
Vagy ha a kojnbárók nem üzérkednének vele nem esett volna be és még mindig emelkedne..Imádom ahogy bohócot csinálsz magadból. Elárulnád hogy a zsömle áruláson kívül mi neked a jó befektetés?
hétfő, 22:15
előzmény: #7730  mereszZenesz
#7733
Na de gondolom nem 2 dolláron nem vettél? 😂 Tudott róla és nem volt rá 10 000 ftja. Ez a kemény. De előfordul. De hogy ezek után jogot formáljon magának, hogy ossza az észt, az a nem semmi.
hétfő, 22:13
előzmény: #7729  nemelemzo
#7732
Hányszor mondjam hogy ne hazudj? Téged erre neveltek? Sose mondtam hogy van e azt meg pláne hogy mikor vettem. Akkor mi alapján veszteségezel itt? Honnan tudod, hogy ki a példaképem és ki nem? Ki akar a barátod lenni? 😂😂😂 Még csak az hiányzik. Fogadjunk, higy nem úszuk meg, hogy ne okádj ide valamit jövő héten! Egy hét nélküled nyaralással érne fel. Szted egyedül vagyok a véleményemmel? Vak vagy? Boldogtalan inkább te lehetsz aki 2 dollár óta nézi a műsort és frusztrálódsz itt azóta. Helyi bohóc vagy. Ezt te mondtad. Amit rólam állítasz az meg csak hazugság. Ne hazudj, van hogy nem neked van igazad, ez is egy ilyen, attól hogy hazudsz emberekről itt folyton attól nem lesz igazad. Ülj le egyes!
hétfő, 21:33
előzmény: #7730  mereszZenesz
#7731

Szerintem nem gond visszavenni, gondolom a tőkédet nem pont a lufis részvényekbe raktad. Ha jól gondolom, még így is jó kis vagyont kerestél vele.
Nem gondoltad rosszul, ha a coinbárók nem üzérkednének vele, tovább esett volna, de hát megvan a vagyonuk és lehetőségük, hogy a szuper decentralizált bitcoint centralizálják a BTC-n keresztül. Saját tőzsdéiken azt csinálnak, amit akarnak, nem lehet ellenőrizni.
hétfő, 21:06
előzmény: #7729  nemelemzo
#7730
Eladtam mert úgy láttam, hogy esni fog tovább a piac...Tévedtem.. Megesik :)
hétfő, 20:40
előzmény: #7726  Indi86
#7729

Ha jól emlékszem, merészZenész barátunk is megszabadult tőle, annyira bízott a csodában.
Én meg azt mondom, most felmehet még 5 ezerig is. Barátok lehetünk? Vagy ha 6 ezerig? :-) Mit írjak, hogy a kedvedben járhassak? Látod, a példaképeid hogyan mellélőttek a 2018 as jóslatukkal.
Rossz lehet így egyedül állni a sarat, veszteségben üldögélni.
Megígérem, jövő héten egy szót sem írok, majd csak vasárnap. Addig hagylak kibotakozni. Remélem sikerül felbeszélned 4700-ig és satoshi beválaszt a csapatába.
hétfő, 20:26
előzmény: #7724  Indi86
#7728

Ja, nem a napocska csalogatta elő a rügyeket? Itt a tavasz, kizüldül a coinmarket, sőt ha megnézem a grafikont egy csodás erekció rajzolódik ki.
Ez a rendes tőzsdére is jellemző ugye?!?  Amint valami megugrik, a robotok azonnal felverik az árat.
Akkor végeredményben  az emberket már annyira sem érdekli, hogy bottal piszkálják, a coinbárók okostelefonja megadja  a jelet és oda teszik az árfolyamot, ahova akarják.
Lépésenként visszaforgatva, amit az egy egy betévedt kisbüfi ott hagy, eljuthatnak akár egy újabb csúcsig is. A saját összevarázsolt dollármilliókat már nem fogják kockára tenni. Ott van a tether, majd megforgatják naponta 100 szor és kész, vagy dobnak még hozzá, hiszen több mint 500 millió még valakinek a fiókjában hever.
hétfő, 20:16
előzmény: #7723  nemelemzo
#7727
Amiért bezuhant ideáig pl. rövid távon minden speka, min csodálkozol? Azt is megmondom neked, hogy max. 4700 ig megy egyelőre, messze még a bikapiac. 2 hónap még kb. a trendváltásig.
hétfő, 20:13
előzmény: #7722  mereszZenesz
#7726
Ne csodálkozz, 2 dollár óta hitegeti magát, hogy ennek nincs értéke, ilyenkor mindenbe kapaszkodik már az ember. 😀
hétfő, 20:11
előzmény: #7721  nemelemzo
#7725
Ott is mindent kell nézni csak nem a forgalmát, mikor újat nyomtatnak, abból vesznek btct. De te mindig a forgalmán vagy megakadva. Milyen felügyelet? 
https://variance.hu/tag/tether/
Ezek alapján kb. vmi pöcs sziget lenne aki jogszerűen járhatna el ellenük, gondolom valami ilyen helyen vannak bejegyezve. Mondjuk én nem bánnám ha eltűnnének, mert egyértelmű, hogy semmi nincs mögöttük.
hétfő, 20:04
előzmény: #7719  nemelemzo
#7724
Te olyan buta vagy paranoid fórumtárs mint a föld. El sem tudod képzelni, hogy robotok adják meg az irányt btchez igazodva? Ezért a nagy egyszerre zöldülés.
hétfő, 19:49
előzmény: #7722  mereszZenesz
#7723
Nem azt írtam, hogy csak a bitcoint pumpálják vele, csak összehasonlítottam a kettőt. Természetesen van már több stabilcoin, UDSC, TUSD, PAX, stb. amikkel lehet még huncutkodni és természetesen cégen belül adok-veszek is megengedett a garázstőzsdéken, főleg úgy, hogy a legnagyobb coinbáró egyben tőzsdetulaj is, sőt bányászik is ezerrel.
Ha ez nem így van, kérlek világosíts fel, miért pattant most, mi az a hír, ami 2 nap alatt 10 %-kal emeli az "értékét" a többi coinról ne is beszélve, már van ami 40%-ot rallyzott, a 100 legnagyobb közül. Taktikát váltottak és minden vasárnap tolnak rajta 10%-ot. E feletti felugrásoknak senki sem hitt.
Íme a nap nyertese: https://coinmarketcap.com/currencies/vice-industry-token/
hétfő, 18:56
előzmény: #7721  nemelemzo
#7722

Még mindig nem érted .. Tether-ért rengeteg cryptot lehet adni-venni , ezek a tranzakciók mind forgalmat generálnak.
Mindig a legrosszabbra gondolsz, nem jó ez így :)
hétfő, 18:29
#7721

Nincsen emelkedés tether nélkül, jól megpörgették 8,7 milliárd forgalommal a 4 szerese fordult meg 24 óra alatt.
Az összes cripto kapitalizáció több mint felét birtokló (86 milliárd dollár) bitcoinból 9,5 milliárd forgott, míg a kispályás 1 dolláros tether, amiből most éppen 2 milliárd darabot lehet hadba állítani, 8,7 milliárdos forgalmat produkált. A bitcoin 10% -on pörög a tether 400%-on. Az volt az igazi varázsló, aki a tethert megalkotta. Ez egy csoda! Csak az a furcsa, hogy ezt a felügyelet nem veszi észre. Van az a pénz.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE