Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nem értek a költségvetési matekhoz,de mint mondtam,én azt gondolom, hogy az EU fogja biztosítani a forrást,így nem fog nőni a hiány. Eddig orbán családja,meg az orbán kedvére való beruházások, lombkorona sétányok kapták az ingyen eus pénzeket,most egyenesen a zemberek zsebébe fog menni. És mint gondolom,a pénz egy része csak látszólag és átmenetileg landol náluk. Ebből fogják boldogan(jut is,marad is) fizetni a sapkák kivezetése miatt megugró árakat.
Osztogatás ez abban az értelemben, hogy a jelenlegi költségvetés organikus módon nem teremt fedezetet hozzá. De ha hozzáteszem, hogy az EU biztosítja hozzá az ingyen forrást és a későbbiekben megtörténik a piac torzító árszabályozások felszámolása, akkor szerintem nem más ez,mint az adórendszer átalakításának első lépése. Ahhoz, hogy el lehessen "vonni", ahhoz előbb adni kell ennek a rétegnek.
Én nem értek egyet a további osztogatással. Ha rajtam múlna, a fideszes pedofilmosdstók által bevezetett választási 14. havi nyugdíjat és SZJA mentes anyukák programot megszüntetném (most még könnyű lenne), utána jöhetne NER lakásépítési támogatások (CSOK, Babaváró), munkáshitel, Nők 40, TAO pénzek sportba irányítása, focisták SZJA mentességének kinyírása. Amit ezek a nyomorult fideszes komcsi pedók osztogattak a választás miatt, ezt rohadt gyorsan le kellene állítani. Megtakarítókat nem piszkálnám, pont ösztönözni kellene, hogy minél többen tegyenek félre.
Hathor mester szintet lépett lefelé. Igaza van, le kell nêzni a dolgozókat, akik utazgatás, herevere helyett munkahelyen vannak, hogy meg tudjanak élni és nem az ATH egyenleget néznek egész nap. "Van akimegmondja https://vm.tiktok.com/ZNRqokFSC/ Itteniek szerint a vekker csörgés és melo jó. Nekem mindegy.. Ebben is szabad világ van"
Lakashitel tamogatast es a de qrva hideg volt tamogatast is ki kell fizetni. Aki szja visszaigenylesben van az villamgyorsan beadja a bevallast. Varga bemondta a szamokat 110t arany es kozel 45mrd eur a tartalek es itt vannak a vagyonelemek kozmuvek repter. Ha ezek megmaradnak tolem le is huzhatjak a boret a jobbagynak... Mistanaban hallja valaki tul olcso a forint tönkremennek az exportorok? 380 nal mar ez ment..elmult?.
mindenki qrvára ért ma már mindenhez. A tények nem számitanak. Ki gondolkodik akkorát mitöl alakul ki egy hiány. Ciklikusság, adózás adók befolyása eus pályázatot előfinanszirozása.. - kit zavar kiderül nincs mérgezöanyag az akkugyárnál.. és ráadásul ez már választások elött kiderült, mert egyáltalán minek az akku? úgy sem ez a jövő..igaz az összes kamiont ezzel akarják müködtetni és már az összes szerszámgép hobbieszköz akkuval megy már a fünyirók is. - kit zavar hirtelen müködöképes lett a barátság vezeték, azt mondták még nincs megjavitva de már alkalmas a szállitásra..aztán ukrik megtámadják azt az orosz betáp részét a vezetéknek. - van öröm adót csökkentenek.. 9% nem a kutya 15%.. már csak 2 sáv hiányzik a listámból..9-18-36% ?
Közel 3,500 mrd volt az első negyedéves hiány. Évközi adóemelésre lesz szükség. Valószínűleg már július 1.-től. Ezzel az szja intézkedéssel kiengednek 240 mrd-ot még pluszba. Valszeg a másik lába az intézkedésnek egy második (esetleg harmadik) szja kulcs bevezetése lesz. Egyszerűen elkerülhetetlen a költségvetés kiigazítása és ha már erre kerül sor, akkor a recesszió elkerülése végett célszerű a magasabb megtakarítási hajlandósággal rendelkező rétegek többlet adóztatása és nem azoké, akik a jövedelmük legnagyobb hányadát fogyasztásra fordítják. Ez egyben magasabb kamatot és valamivel magasabb inflációt eredményez, de ez utóbbit nagyban befolyásolja a külpiaci folyamatok és az is, hogy végül más költségvetési intézkedések hatására milyen mértékben változik majd a rendelkezésre álló jövedelem. És ha ez nem lenne elég az új kormányzat keltette optimizmus is olyan mértékben módosíthatja az anticipációkat, ami érdemi hatással lehet az inflációs pályára.
Amúgy szerintem okos lépés. A folytatás pedig szerintem az ársapkák, rezsicsökkentés és egyéb piac idegen intézkedések kivezetése lehet,így a pénz végsősoron bevételként a vállalkozásoknál,majd adó formájában az állami bevételekben is jelentkezni fog.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260422/oriasi-adocsokkentest-jelentett-be-kapitany-istvan-tobb-penz-marad-az-embereknel-832264 Sokan teszik fel a kérdést,de hát miből!? Az én véleményem szerint kezdetben az EU biztosítja ehhez a forrást. Az EU-nak ez aprópénz. És mit nyernek vele!? Kihúzzák orbán és szövetségesei lába alól a talajt. Ez minden pénzt megér.Amúgy meg nagyon nagy szüksége van a kedvezményezett rétegnek erre a pénzre. Várhatóan a fogyasztáson is meg fog látszani a hatás és ebből következően az infláción is. A forint mérsékelten gyengülhet, a kamatok csökkenése pedig lassabb lesz,mint amit a napokban sokan elképzeltek. Számomra realisztikusabbnak tűnik ez az irány, mint amit sokan az elmúlt másfél hétben felvázoltak. Természetesen 2030-ban nem lesz magyar euró, szerintem addigra a feltételeknek sem fogunk megfelelni, de legalább egy túl korai megfeleléssel a jelenlegi nyomor sem konzeválódik majd.
Nem ez a lényeg. Hanem , ha piaci kamat szinten veszed fel a hitelt, akkor az kb most 7% . Valószínűleg ez 6% alá nem fog menni a következő 15% évben. Ha bármilyen okból ki kell fizetned a piaci kamat szintet a következő 15 évben ki tudod/akarod e fizetni. Befektetési célból már nem érdemes venni , lakhatási célból pedig sokan nem tudják megvenni. Ráadásul a mobilitás is sokkal nagyobb, mint 20 évvel ezelőtt. Az MNB szerint is kb 20% kal túl árazott a magyar piac.
-Private Banking friss:-EUR/HUF.-A választás utáni első kereskedési nap letörte a görbe a 375-ös szintet és azóta sem tudta azt megközelíteni, így valószínűleg még hetekig alatta maradhat az árfolyam ennek az ellenállásnak. A rövid célárak a letörés előtti mintából a 355 és 351,5-re jöttek ki. A 375-ös fontos szint és a célárak közötti mozgás jöhet még napokig. Ezek egyben kereskedési szintek is lehetnek. Ellenállások: 398,4; 406,25; 410,1; 414,06. Támaszok: 375; 371,8; 367,2.
Csak ezek bécsi árak, és az átlagfizu nem ott van. Illetve ott van. Emlegeted hogy itt van a nagy pénz félmillát keresel is. Négyhavi fizu egy uj négyzetméter? Oké, engem nem zavar, nem átlagot keresek.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)