Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Benzedrine
Benzedrine hétfő, 09:02
Lehet megvolt az alja. Hogy lehet forintban eladósodni jó olcsón, vagyis hogy tudnám shortolni a forintot? 
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 09:00
Előzmény: #96995  geza77
Én mikor hazamegyek a határ után elfog egy gyomorgörcs... már kimondom, hogy nem szeretek hazajárni, mert nem szeretem a rosszkedvű embereket nézni. Elegen van a mutyiból hogy szinten mindenki várja a jattot , villanyszerelő, víz-szerelő stb... magyar boltokban már csak akkor vásárolok, hogyha muszáj. Elegem lett... Spar-ban a zöldség okádék, többször láttam penészes árut. Mikor jelzem a dolgozónak teljesen lesz*rja.
Láttam hogy töltik az árut.. 1 m magasról önti a ládából.. gratulálok.. így még a jó áru is 1-2 nap alatt megrohad. Húspultban ügyesen világítanak és mosdatják a húst, de otthon kiderül az bizony már nem az a szép rózsaszín, hanem valami sárgás nyákos...
Örülnék , ha azt látnám, hogy javulnak a lehetőségek levetkőzi a magyar ezt az 1000 éves átkot, de mióta külföldön élek sajnos nem javult semmi, de sokkal rosszabb lett. Én még hiszek a reményben, de fogadni azért nem mernék rá. Mindenki a saját sorsának kovácsa, és többet írták itt, és a lakástopikban ha jövőre narancs nyer, akkor ők is elhagyják az országot.. az ország vezetésére nézve szégyen, hogy nem tudnak az emberek számára perspektívát nyújtani (akinek van lehetősége , nyelvtudása, piacképes tudása) 
geza77
geza77 hétfő, 08:42
FO$rint megindult rendesen magában. Zuhan a nehéz kő.
https://imgur.com/a/GeUqxRm
geza77
geza77 hétfő, 08:39
Előzmény: #96994  EURHUF_goes_to_haven
Köszönöm, hogy leírtad. Így él majdnem egy magyar mérnök is! Kivéve, hogy nincs meg 4 év alatt rá a pénz és nem vett 2 autót ;)
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:27
Előzmény: #96933  kuruczr77
Pontosan leírtad. 
A különbség az, hogy Boby úgy gondolja hogy itt ahol most van a deviza túl erős (szerintem is) ha külföldi import termékek áraiba beépítve nézzük.
A jelenlegi kormány nem fog tudni Ft ot erősíteni, talán tartani azt is csak rövid távon és hitelekből. Ha lenne kormány váltás, akkor is az első évek biztos, hogy nehezek lennének mert a fidesz üres kasszát hagy + NER ellenszél. De itt legalább megvan a javulás lehetősége. Ez az egyetlen esély. De a jelenlegi kormánnyal marad a lassú lecsúszás. 
Figyelő szemeteket április környékén a Ft ra vessétek, mert én akkor nagy mozgásokat várok.
geza77
geza77 hétfő, 08:26
Előzmény: #96992  EURHUF_goes_to_haven
Külső szemlélőként azért nem értitek meg egymás részben, mert olyan fogalombeli eltérések vannak amik az egyik országban működnek a másikban meg nem.
Nálunk álmodozhatsz és nem fog teljesülni 95% valószínűséggel.
Tervezni meg felesleges, mivel általában nem jönnek be, hacsak nem NERes az ember. Az meg szerintem nem tervbejövés, hogy 3 generációnyira eladósítja magát az ember és vesz belőle egy lakást....  Mutyiországban minden akkor alakul a tervek szerint a népnek, ha nem az ő terveik valósulnak meg, hanem a felettük állóké!  De legyenek boldogak tőle.
https://www.facebook.com/groups/928256744474964/posts/1689428198357811/
Nálunk azért beszél az úr álomról, mert ha tervezel és nem jön be, mint általában....  akkor csalódsz. Ha csalódsz és nem egyszer, akkor rossz kedved lesz. Ez nem jó! Mi a megoldás? Ne tervezz! Ha nincs terv akkor nincs elvárás, nincs csalódás! Nincs rosszkedv! Bár nincs megvalósulás sem. (Te sem véletlenül mentél el innen ;) láthattad ezt már akkor is és nem akartad ezt a típusú életet )  Ez egyeseknél okozhat nem kellemes érzéseket, de egy jó focimeccs szotyival, sörrel mindent elfelejtet.
Az úr ezért hívja álmodozásnak. Mert itt a java az embereknek már nem tervez. Csak felfekszik a sz@rfolyam tetejére és sodródik az árral. Boldog lehet mindenki attól, hogy még nem fulladt meg!
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:24
Előzmény: #96932  geza77
A hitel 21-ben vettük fel 20évre és 4 év alatt megvolt rá a pénz hogy visszafizessem.
23,4 milliót vettünk fel. Egyedül amiatt nem törlesztek vissza, mert nem éri meg olyan alacsony a kamata, de ha itt venni akarunk akkor muszáj leszek.
Nem fagytunk halálra, de közben berendeztünk egy lakást 0-ról , és vettünk 2 autót amit fenn is tartottunk. Mostanában a környéken voltunk csak, illetve volt egy 5 napos Genova és környéke "nyaralás" + magyarország.
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:13
Előzmény: #96922  randomly
Egyenlőre még nem találtak fel olyant, hogy kevesebb enegriabefektetéssel többet hozzanak létre... (energiamegmaradás törvénye).
Olyan lehet, hogy még pontossan nem tudják hogy ez honnan jön (lásd az eléjén az atom) vagy sokat azt hiszik a hő szivattyű is "meleget csinál"... nem az átviszi innen oda, és közben maga is áramot igényel.
Mint youtube on aki azt mondta 1-2 l vízzel menő autót csinált , hidrogénbontással... stb... megsúgom az is kamu.
EURHUF_goes_to_haven hétfő, 08:07
Előzmény: #96908  kkv14
Az álom az lenne, ha csak vágynék utána, de nem lenne módom megvalóíteni, nekem tervem van. Terv meg az, hogy van egy pénzügyi tervem, ráhagyással és aszerint rendezem az életem... meg van B és C terv...  Ha neked ez álom? Hát legyen. Tökéletessen teszek rá, sőt még örülök is. Ha sok irigyem van az, csak azt jelenti, hogy valamit jól csinálok az életben ;)
Andráskának meg ha zavar néhány elgépelés, vagy ne adj isten hiba, szuszá, azért agyvérzést ne kapj rajta ;)
geza77
geza77 hétfő, 07:52
Előzmény: #96990  kjanek

Ha még lifttel jönne le, de ugrik a 100dikról ernyő és birdman ruha nélkül... még védőpajzs sincs sem banji jumping gumikötél.
Boby
Boby hétfő, 05:54
Előzmény: #96984  Capi
Nem tudom. Egyszerűen ha látom, hogy ők egy intrjú alanyai, lehetőség szerint elolvasom,meghallgatom a beszélgetést. Pont úgy,ahogy mondjuk Zsidayt, vagy Petschinget, vagy Surányit és még sorolhatnám a sort, hogy kik azok az emberek akiknek szívesen meghallgatom a véleményét.
kuruczr77 vasárnap, 23:54
Előzmény: #96985  Moka_Brikka
Egy gondolat ehhez a témához:
A 3%-os hitelekkel megtámasztott cash-flow táblák lassan kezdik jelezni a havi eredménykimutatások negatív értékeit, márha egyáltalán vannak ilyenek. A vállalatok az elmúlt 15 év deviza leértékelésére épülő gazd. politikára rendezkedtek be, mind treasury szinten , mind készletek szintjén, azaz a raktárak tele vannak -  a kereslet csökkenése miatt - drága- az elmúlt 15 év csúszó leértékelésére alapozó- készletekkel. Ha akarnának sem tudnának rögtön fordulni, mindezek mellett a bizalom sem hág a tetőfokára, hiszen itt bármikor kaphatsz egy különadót. Ebből a kijózanodás munkanélküliséggel fog járni, ami beindíthat egy negatív spirált.  Persze ez csak egy pici szelete a tortának, de ezzel is kalkulálni kell. 
Bandita vasárnap, 20:39
Előzmény: #96986  randomly
Én most ezt:
https://youtu.be/XZuM4zFg-60
De mindenevő vagyok.
randomly vasárnap, 18:52
Előzmény: #96984  Capi
Moka_Brikka vasárnap, 15:23
Előzmény: #96958  Bandita
Nem baj, ha nem latja be mi a baj azzal, amit ir. Mar leirta, hogy o igy latja, es pont.
-
Az a fontos, hogy aki olvassa, az lehetoleg gondolkodjon el egy kicsit ezen a teman, es merlegelje azt is, hogy ez a modszer mennyire karos, es mar nemcsak kozep- es hosszutavon sajnos…
Capi
Capi vasárnap, 11:23
Előzmény: #96981  Boby
Erre kíváncsi vagyok. Melyik a legjobb beszélgetés velük?
andras-80 vasárnap, 07:34
Előzmény: #96975  N0MAD
Bocs seriff, innentől figyelek arra, hogy legalább két sor meglegyen! 😅
Boby
Boby vasárnap, 05:37
Előzmény: #96973  N0MAD
Igazad van, elnézést!
Boby
Boby vasárnap, 05:36
Előzmény: #96980  DavidCamp
Tudom miben utaznak,de nem követem a cég életét, ellenben ha tehetem, a Sinkóval vagy Lakatossal készült beszélgetéseket elolvasom vagy meghallgatom. Maradjunk annyiban, hogy intellektusukat tekintve kilógnak a mai magyar gazdagok sorából. Nem sok van belőlük.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek