hotface

Regisztráció: 2004-04-26 20:36

Hozzászólások száma: 13

Utolsó hozzászólás: 2004-09-20 11:49


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 3


utolsó 20 hozzászólás

Rába és a láma 2004. 09. 20. 11:49
Szevasztok Rábában ülők..:))
Mai napon jött ki a hír, hogy a Rába megkezdte azoknak a járgányoknak a gyártását/szállításá t, melyekről a szerződést még 2004 elején írták alá a Magyar Honvédséggel. Azt olvastam, hogy fejlesztésre is szükség volt, tehát extrakiadást jelenthetett a cucc a Rábának. A Portfolio oldalán egyébként az a hír volt, hogy árfolyamhatásra nem lehet számítani a szállításokból eredően. Én mégis úgy gondolom, hogy jó hatással lehet az egyébként már irreálisan alacsony szintre sülyedt árfolyamra. Várom a véleményeteket.
Üdv. Hotface.
Freesoft részvény 2004. 07. 01. 11:18
#8
Szerintetek érdemes lesz jegyezni freesft részvényt?? vagy inkább várjuk meg a tőzsdei bevezetést??
Freesoft részvény 2004. 06. 05. 16:56
#7
Csak azért írtam egy új hozzászólást, hogy előre kerüljön a Téma, mivel a freesoft részvény tőzsdei érkezéséig is már alig 1 hónap van. Kíváncsi vagyok, ki mit hallott. Kérlek osszátok meg a véleményt!
Freesoft részvény 2004. 05. 26. 11:18
#1
Érdeklődöm, hogy ki mit hallott erről az új dologról, Vajon érdemes belecuccolni? Lehet hasonló sikersztorit láthatunk majd, mint a Graphi és az Econet esetében? Minden esetre én a cégnek még nem láttam a mérlegét, nagyjábólsemmit nem tudok róla. Az equilibror-nál és a Concorde-nál lehet majd jegyezni, de ott sem tudtak semmit sem mondani róla. Csak annyi valószínű, hogy júliusban indul majd a jegyzés illetve utána a tőzsdei bevezetés.
Üdv,
Hotf ace
Rába és a láma 2004. 05. 21. 08:56
Nevetséges, hogy ilyen hírre ekkorát emelkedjen a Rába. A szerződések értéke egyenként még 5 millió USD-t sem. Pár száz millió a két szerződés értéke összesen. Ezt kell majd a Q1-es majd 2Mrd-os veszteséghez hasonlítani.
Persze amikor a HM-mel kötött szerződésről szóltak, mely több miliárd értékű és még a HM rányomott plusz 4Mrd-t idei megrendelésre, akkor nem volt semmi. Vagyis bezuhant az árfolyam. Most akkor két ilyen kis nudlira meg megy 10%-ot egy nap. Érthetetlen..
Tényle g nem tudom, hogy ezek után merre tovább. Ha kijön még egy hír, hogy a rába eladott két teherautót Zimbabvében, akkor akár még meg is duplázódhat az árfolyam. Minden esetre, én visszahoztam az elvesztett pénzt az OTP-vel, úgyhogy most annyira nem idegesít a dolog. Igazából az ok szerintem a töretlen optimizmus a BÉT-en, mely még ilyen kis hírek hatására is nagy emelkedéseket produkál.
Rába és a láma 2004. 05. 17. 18:40
Kedves fórumos fácánok:
Egyszer már nyilatkoztam, de nem figyeltek rám. A Rábának 0 sansza van arra, hogy emelkedjen. Eleinte én is beleraktam cash-t mivel biztosra vettem, hogy a Q1 nagyon jó lesz. De nem lett az, csak látszólag. Csak a pénzügyi eredmény rántotta pluszosba elég jól, amiről el is mondták, hogy az év további részében nem várható. Mivel a HM, és USA megrendelések a II félévtől jönnek, ezért a cég rossz üzemi működése, marginja miatt, várható egy tényleg mínuszos Q2, mivel akkor nem lesz ilyen pénzügyi eredmény, hogy kompenzálja. Azt javaslom, addig pirítsátok el a rábuszt, amíg még nincs 700 alatt. Nincs mire várni. Én majd a Q3 előtt fogok belecuccolni, szerintem akkor már bőven 700 alatti áron. Ha lenne szemetek inkább még azt a kevés pénzt is átraknátok pl, OTP-be, vagy MOL-ba, amit a Rábában tartotok.
üdv, hotface
MIVEL tudnék 2 hónapon belül 10% pluszt realizálni? Segitsetek:-) 2004. 05. 12. 16:30
#38
Csá Vegyél DÁMÁSZ részvényt holnap. Várjál vele egy kicsit, pontosan az osztalék kifizetéséig, majd add el!!
Az osztalék rá 1200 HUF, ami majdnem 10%. Az osztalékhoz még teszel egy kis dugipénzt és kész a 10%. A DÉMÁSZT meg majd eladod 1 hónap múlva, jó áron..
Rába és a láma 2004. 05. 12. 11:31
Szevasztok:
Én tegnap elpirítottam a rábát 760-on, mert úgy gondolom rövid távon nem fog sehova menni. Marad itt. Mivel a Q1 kijött, amiben leírták, hogy csak a pü-i miatt +-os, ami pedig az év további részben nem várható, ezért - a honvédségi cucc II félév utáni hatása miatt - várható egy mínuszos Q2. A MOL, OTP most jön ki valószínű extra jó Q1-ekkel, amibe érdemesebb beszálni. Szerintem akinek van esze, azt a kevés lecsóját is kiveszi a Rábából és átcuccol OTP-be vagy MOL-ba. Olyanba, aminek van esélye a profittermelésre. Utána meg visszavásárolja a Rábáját ugyanilyen, vagy még alacsonyabb áron..
Hogyan jegyezzünk GOOGLE részvényt? 2004. 05. 11. 10:40
#4
Hello:
Szeritetek miért lenne a Google bukó? Csak az egyedi IPO miatt, vagy úgy egyébként is egy teljesen rossz ötlet?
A legtöbb hasonló részvény az első kereskedési napján már 3-400%-os emelkedést produkált.
Hogyan jegyezzünk GOOGLE részvényt? 2004. 05. 10. 20:41
#1
Hello:
Van bárkinek valmailyen ötlete a témához? Ha igen, szívesen venném, ha megosztaná. Én amit eddig tudok, hogy külföldiek s jegyezhetnek, de csak úgy, ha van a résztvevő amerikai brókercégeknél számlájuk. Ezek pedig a CSFB, a MorganStanley. A CSFB-vel annyi csak a baj, hogy $100k a minimális investment, a MorganStanley-nél $5k. Még van egy cég a WR Hambrecht + Co. De róluk még nem sokat tudni. Én felhívtam őket és azt mondták, ha nem vagyok US resident, nem nyithatok számlát és még nem is biztos, hogy rajtuk keresztül is be lehet szállni. Márpedig az amerikai fórumokon mindenhol beszélnek róluk, hogy ők is benne lesznek biztosan. Szerintem a Google egy elég jó befektetés lesz, csak ügyesen kell az IPO-n az árat meghatározni. További tapasztalataimat szívesen megosztom bárkivel, de a legjobb az lenne, ha mindenki adna a fórumhoz egy kis pluszt. Szerintem nyár körül, vagy max augusztusban már elindul a részvényjegyzés. Addig jó lenne testközelbe kerülni a Google IPO-val.
Csáó
Hotfac e
Rába és a láma 2004. 04. 27. 19:46
Holnap ugye jön ki a cucc.
Nem tudom mitől kell félni komák. Szerintem a legrosszabb ami történhet, hogy a Rába kihoz egynullszaldót és marad minden a régiben.
De erre van a kisebb sansz. A nagyobb sansza az emelkedésnek van. És ez komoly. Szerintem már páran tudnak dolgokat, mert megy a pletyi is ugyebár és ez vittel fel ma 850-re az árat. Ami szerinem holnap 900 fölé megy. Rába tulajok: Gratulálok!
(Remélem )
Rába és a láma 2004. 04. 26. 21:54
Zolko koma. Te meg magyarázzad már el nekem légy szíves, szerinted miért jön az eddigi legrosszabb eredményközlés?? Kíváncsi vagyok, most komolya. De ha lehet szerdáig írj választ..
Köszi
Hotf ace
Rába és a láma 2004. 04. 26. 21:51
Szevasztok kisarcú befektetők. Ma dumcsiztam egy elemzővel, akinek az elemzési portfóliójában van a Rába. Azt mondta, hogy ő - aki egyébként elég pesszimistán közelíti meg a dolgokat - nulla eredményt jósolt a Q1-es gyorsjelentésre. Szerintem ebből símán lesz valami enyhe nyereség. Azaz a Rába mostani ára szerintem a Dec 31-es 7Mrd-s veszteséget tükrözi és ha ezután kijön egy nulla, vagy egy kis plusz, az már kilendíti a papírt legalább 950-970-re. Ez a tényállás. Egyébként szerintem az egyéb bevételek is magasabbak lesznek ebben az eredményben, mint a tavalyiban, ha már csak a telekértékesítést vesszük 1,5 Mrd-ért.
Az arc azt mondta: a Rába egy nagyon jó papír és ő mindenképpen venne ilyet. És ne felejtsük egy elég nagy bank elemzője volt!! Akinek az adatait sokszor összehasonlították már utálak a tényekkel és elég jól beleérez a témába. Kicsit lő csak alá a számokkal. Irjatok véleményt!
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek