KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 2 164

Utolsó hozzászólás: 2024-04-14 17:39


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Globalis SzOpus Nyrt." topikból

A moderálás a "Globalis SzOpus Nyrt." topik #16599 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Magyarkodasbol jeles..gondolkodasbol nullas!

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-08 17:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
na ne már
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-01-21 07:22-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-07-24 10:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-07-13 00:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL vasárnap, 17:39

Ebben a riportban is benne vannak az esetleges világháború okai.
"Viccesen" szoktam mondani, hogy az amerikai költségvetési hiány esetében, csak hozzáírnak egy újabb számtagot a kimondhatatlan hosszú számhoz és ha valaki számon merné kérni a tartozást, arra ott van az erőszak, bocsánat a köznyelvben védelmi szövetségnek (NATO) nevezett szervezet vagy a globális pénzügyi maffia mechanizmusai.
Ott is (USA) a lakosság finanszírozza a válságokat, a proxy háborúkat (azaz adósodik el - igaz nincs (még) számonkérve), a hasznokat pedig beszedi a Deep state, vagy ahogy szoktam őket nevezni, a krízis gyártók.
Azt is megírtam itt évekkel ezelőtt, amikor Trumpot leváltották (érdekes keretek között), hogy jönnek majd a háborúk (nyálas PR, de a valóság borzalmas, igaz más fa...val verik a csalánt).
Érdemes megnézni, felhoznak benne sok példát a múltból, akár az évtizedekkel ezelőtti olajválságot vagy a rendszerváltás utáni - általam sokat emlegetett - saját népnyúzást (svéd típusú közteherviselési rendszer, ahol a becsületeseket kifosztják, a vagyonokat a kívülállók megkaparintják).
Az évekkel ezelőtt ezen fórum kereteiben megírt véleményem a volt CCCR erőforrások kapcsán is előkerül, aminek a célja a szomszédunkban lévő testvérháború is.
https://hirtv.hu/global/global-megvan-mit-akar-a-nyugat-oroszorszagtol-video-2583481?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_06_n
NEW OPUS GLOBAL 2024. 04. 02. 20:06

Nem bonyolult, mert az akvizícióhoz szükség lesz saját forrásra is, ezért tartalékolhatnak az eredményből előre, de a jelenleg fennálló hiteleket is figyelembe kell venni az osztalékfizetés kapcsán.
Ahogy csökkennek (kifutnak) majd a fennálló hitelek, azokkal kapcsolatos adósságszolgálatok, úgy annak hatása is jelentősen emelheti majd az éves eredményeket a jövőben.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 27. 21:40

Próbáltam többször is elolvasni a "szösszeneted", de nehezen értelmezhető teljes egészében, hogy mit szerettél volna közölni, pedig röviden tetted.
2018. óta vagyok Opus részvényes és nem hinném, hogy a régi tulajdonos társaknak annyira ismeretlenek lennének a litániáim ebben a topicban (is), de nyugodtan lapozz vissza, én nem vagyok nick váltogató kaméleon, sem komolytalan e-mail címmel regisztrált Anonymus, sem a Portfolió munkatársa.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 27. 21:29

Sajnos ott (is) csak az járt jól, aki később lett részvényes, mert a másfél évtizednyi inflációt nem hiszem, hogy az osztalék "pótolta" volna.
A régi befektetőtől nem sajnálom, az egész biztos.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 27. 17:44

Idejössz egyet köpni, de legalább értelmes példát hoznál, bár nem ez a célod, csak a szokásos álszent játék.
A Magyar Telekom valós befektetőit, részvényeseit kérdezd meg nyugodtan az elmúlt másfél évtizedről, hogy mennyire ízlett nekik az ottani manipuláció, amikor 2007-től kb. "beragadtak" a nagy becsületes nyugati mocsárba.
Álljál alá és még jó is fog esni.
Appeninn real 2024. 03. 25. 18:31

Bocsánat, de nem tudom szó nélkül hagyni ezt az újabb képmutatást!
Szóval lehet paksi mogyorót szedni a globalista nagytőkés vezéreknél, biztos szívesen fogadnak. 
Odaát csak tíz ezer milliárd dollárt vagyont kezelgetnek a jófélsült fiúk egy-egy nagyobb alappal, néha egy-egy ország, térség, társadalom sorsát eldöntve, legyen az egy világjárvány, háború, polgárháború, bevándorlás ösztönzés, ideológiai hadviselés, privatizáció, kormány buktatás, a társadalmak eladósítása, totális átalakítása.
Az már nem is maffia, mert a maffia náluk sokkal tisztább és egyenesebb játékot játszik és emiatt jobban is meg lehet bízni a mechanizmusaikban.
A globalizált tőke nagy urait már purgatórium sem tudja tisztára mosni, bár elég, ha azt megteszik Hollywoodban vagy a szervilis sajtókban, civil(nek hazudott) szervezetekben, technológia platformokon (döntő többségét világszerte birtokolják) sok-sok nyálas, képmutató, álszent frázissal, sajnos sokan be is veszik, mert az ember ennyire befolyásolható és gyarló.
Sőt odaát, fizethetsz még jóval magasabb adóterhelést is, érdemes ott is próbálkozni, leróni az igazi szolidáris közteherviselést.
Mondjuk, a hazai politikai elit sem fingatja meg a sok álszent pénzkufár (spekuláns) hirtelen nagymértékű érdemtelen jövedelem szerzését, szóval ebben tényleg tudom őket hibáztatni. 
Egyszer aggódhatnál már egy magyar cégért is, főleg a saját hazájában, de az már nem megy valószínűleg, mert arra úgy sincs szükség, túl ortodox gondolat a globalizált nagytőke árnyékában, nem kell itt ugye próbálkozni.
Szóval irány a hiúsági ipar, ott érdemes elverni a lóvét, amit összespekuláltál, mert a magamutogatás manapság a legjobban preferált érték, sőt érdemes lehet még pár cica-micát, kutyust is tartani gyerek helyett, meg utána a markunkat a nyugdíjazásnál, hogy miért nem jut elég betevő és a megszokott társadalmi környezet.
Szóval, ha utálsz itthon mindent és nem tudsz munka helyett „gyors pénzt” keresni (feltételezem az App-nál is ez vezérelt, ha van részvényed), elég széles a világ, ahol már a főnökeid, mentoraid domborítanak, oda érdemes vinni a párnából a zsetont. Igaz, ha belegondolok, előbb vagy utóbb itt is az árulók újra mindent át fognak játszani és bedarálnak minket az álszenteknek Júdáspénzért, ha még marad valami a világunkból, amit fel nem perzselnek a nagy h(A)ladárok.
Mondjuk egyszer talán érdemes lenne befektetni is az embereknek, nemcsak mártírkodni, ha a spekulatív célú haszonszerzés éppen nem működik, hanem hosszú távra, növekedés, osztalék, fejlődés miatt elkötelezni magát az embereknek egy cég esetében és erre itt egy-egy szempontból még akár jó esély is mutatkozhat. Ehhez kibaszottul nem a külföldi tőkét kell várni még évtizedek után is szolgalelkű droidként, sokkal inkább egy-egy jól működő, növekedésre, innovációra képes cégért kellene "szorítani", amely hazai erőforrásokból indulva is képes ezekre.
Ja és megjegyzem, az országba amúgy évek óta ömlik a külföldi befektetés, beruházás, csak annak haszna egyelőre nem realizálódik a spekák hazai játszóterén is.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 22. 15:23

Álszentség a köbön.
Ott-One részvényt 2018-ban kezdtem vásárolni, egyszerűen szerettem volna  hosszú távra beszállni egy kicsire értékelt, de megfelelő távlatokban "gondolkodó" cégben. Hülye voltam, több szempontból is, sőt még gyakorlatilag le is írtam azokat a dolgokat a fórumban, ami alapján időben ki kellett volna szállnom onnan, de megrögzött befektető alkat vagyok, gyűlölöm a spekulációt és bíztam benne, hogy működő dolog lesz mégis az a cég.
Ahogy már említettem, elbuktam ott kb. 7 év megtakarítását + az azóta elmaradt hozamokat.
Na kérlek szépen, azóta is többször olvasom azt a fórumot és egyszerűen kiver a víz ettől a sok kamu károgó, álszent embertől. Egy részüknek szerintem nem is volt/van vagy minimális mennyiségű részvénye volt/van, de ez még a jobbik eset.
Egy jó részük a lélegeztőgép "biznisz"-szel érkezett, azaz szállt be spekulánsként, de nem tudott időben dobbantani. Semmivel sem korrektebbek, mint azok, akik átvertek engem is és még pár valós befektetőt. 
Ehhez képest, állítom ezeknek a legnagyobb a pofájuk. 
Aztán a másik faktor, hogy egy korrekt évtizedekre visszanyúló vagyonosodási vizsgálat esetén, meggyőződésem, hogy a károgók többsége simán megbukna, vásárolt számlák, fiktív költségek, jogosulatlan támogatások igénybe vétele, de legalább egy jó részük egész biztos kihasználta a folyamatos "kiskapukat", kedvező adózási módokat (EVA, KATA), egyéb kedvezmények, amelyek sokszor a közteherviselési rendszeren keresztül a becsületes adófizetők lenyúlásáról szóltak mindig is.
Egyszerűen hiteltelen az emberek már a szememben, főleg ezek a folyamatos fris regen megjelenő kamu gépek, akik történelmi visszatekintésben nyomják a rizsát.
Annyi gerinc nincs bennük - vagy itteni bennfentes agitátorok -, hogy legalább azonos regisztráción nyilvánuljanak meg folyamatosan.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 16. 18:20

A gyors reakciókat teszteltem, továbbra is tartom, hogy itt a Portfolión újságírók, "bal-liberális" (bár én ezeket a büdös életben nem tartom valós baloldali embereknek, azok gyakorlatilag már nem léteznek, ezeknek csak a népszerűségi színezet kell az újabb hatalomhoz) politikai mentorok ügyelnek a dolgokra, vesznek részt a fórumokban, szóval ne csodálkozzatok a cikkeken, cím választásokon, "tálalásokon", mínuszolásokon, hirtelen feltűnő "igazságosztókon", ezer "nickes" szereplőkön.  
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 16. 18:07

Remélem elmész tüntetni (Grétával együtt) a globális szereplő RWE konszernhez is és visszaszerzed a magyar adófizetőktől ellopott milliárdokat is, ugyanis igen csak nagy nyereséggel tudtak dolgozni a monopolizált piaci feltételek között hazánkban és az elitjük által már rég a fiókban heverő kvóták utáni kapuzárási pánikról is előbb tudtak, mint a piaci szereplők, így szépen időben átadták a veszteségre ítélt vállalkozásokat is.
Természetesen próbálkozhatsz nyugodtan a koncessziókon keresztül a száz milliárdokat maguknak - hazai politikus piti asszisztálása mellett megtörténő - juttató autópályás csoda nyugati cégeknél is.
Sőt vissza szerezhetnéd nekem az első munkás másfél évtizedem extra adóztatásait is, amikor a munkáltatóm általam rám szánt személyi ráfordításokból első körben 60-75 %-ot elvontak közteherként és abból az ilyen koncessziókon és privatizációkon, monopolizált üzleteken keresztül a költségvetésünket elzálogosító nyugati pénzhiénáknak mehettek az adósságszolgálatok.
Aztán visszakérhetnéd a gazdasági erőfölénnyel Kelet-Európából nyugatra csábított több millió ember társadalmi (neveltetési) költségeit is az érintett országoknak, mert odaát már készen kapták a szabad munkaerő áramlás jeligével az ilyen típusú erőforrásokat is.
Ja, lehet, hogy te és a szüleid az idő tájt még az alsógatyáról is számlát kértetek a Metro áruházban és Vecsésen szereztétek be a többit, így a közteherviselés annyira nem érinthetett, ha a mai korszakot tartod aggályosnak és lopásnak.
Persze, édesanyámnak is kibrusztolhatnál egy kis nyugdíj emelést, mivel a csodálatos politikai elődök szart sem fizettek az egészségügyben dolgozóknak, viszont a keveset is agyonadóztatták, pedig még hálapénzben sem részesült az édesanyám évtizedek alatt, mivel radiológiai vezető asszisztensként ez nem az a bizonyos szektor volt (és nem "számlázott be" és risztelte el az adóalapját, mint az ügyeskedők). 
Tőlem is elvettek nem kevés magánnyugdíjpénztári befizetést, de mégis azok ugatnak a legtöbbet, akik akkor sokkal többet elcsaltak az adóhatóság orra előtt (nem jutottak el a jövedelmükkel arányos nyugdíjpénztári befizetésekhez) és természetesnek vették azt, hogy a szüleik elől veszik el a nyugdíj forrásokat azzal, hogy hirtelen 10 %-ot átirányítottak az Ő ellátásuk kárára.
Messzebbre már nem is megyek vissza, mert már a "cocialista" évtizedek végén is a jól értesült eltvtársak a nagy egyenlőségben nyugatra kereskedtek az itteni olcsó munkaerő kárára, majd utána a privatizációnál is megteremtették a lehetőségeket, de nem a magyar népnek.
Szóval fiatal vagy, esetleg szelektív a memóriád, ha a jelenlegi adóterhelések, közteherviselés mellett azon vagy kiadva, hogy mi van ma hazánkban és az zavar, hogy nemcsak a nyugatiak gazdagodhatnak a társadalmon, persze a szolgalelkűeknek ez alap vagy minden nyálas álszent frázis benyalnak odaátról.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 10. 16:54

Sajnos ez már csak egy ilyen beteg világ.
A délutáni Norvégiában rendezett (Oslo) síugró versenyen - a síugrás ősi szentélyében - Holmenkollen - több palesztin zászló volt, mint norvég, az is kb. annyira odaillett. 
Persze néző, na az a töredéke a régi időknek és a hangulat is ezáltal iszonyú lapos volt, pedig norvég srác nyerte a versenyt némi meglepetésre a jelenlegi erőviszonyokat tekintve.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 07. 21:06

Sajnos már nem hiszek a tisztességben, mert a saját környezetemben is sokszor csak a "repi" szöveget látom róla, aztán a valós gyakorlat mást mutat a hétköznapi cselekedetek szintjén.
Tőlem nagyon távol áll a spekuláció, szeretek kiérdemelni dolgokat, úgy kapni, hogy adok is valamit, sok esetben munkát, szorgalmat vagy türelmet és időt egy kibontakozásra, de manapság ezt hozzáállást a mohó világ bünteti.
Bízom benne, hogy az Opus kiforrja majd magát tényleg valós hazai értékké, sok szempontból is.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 07. 20:46

Miről ismerni fel a mai társadalmat, azaz, miképp is manipulálják az embereket, talán arra a legjobb mondás, amit az elmúlt időszakban olvastam, hogy elnyomók és elnyomottak dinamikájába rendeznek mindent.Persze tudjuk, hogy ez nagyon "ül" az embereknél, a mártirkodás szociológiai iparággá alakult és még bele is élik magukat. A "zsűrizés" is hasonló jelenség lett.
Sajnos ehhez az információs technológia és a kontrollálhatatlan információk halmaza nagy segítséget nyújt.
Senki sem szeretne egy egész rendszert vagy folyamatot megérteni, a rendelkezésre álló erőforrásokban gondolkozni, mindent csak a saját aspektusából és végtelen vágyaiból vezetnek le az emberek és csak a vélt sérelmeire fókuszálnak. Távolról mindenki okos, tüchtig (ahogy a német mondaná), csak aztán a gyakorlatban mégis máshogy realizálódnak a hétköznapok.
Az már, hogy az illető mit tesz valamiért, milyen korrekten jár el az élet legkülönbözőbb területein, mi lenne a realitás, amire jogosan vágyhatna - akár az adott helyzetben vagy csak úgy általában -, az már senkit sem érdekel, mindig talál valami fogockodót, ahol vesztesnek titulálhatja magát, amikor bírálhat valamit, pedig sokszor maguk az áldozatok ugyanúgy élősködnek másokon vagy egy rendszeren (munka/jövedelem/vagyon/közteher megosztás), de már észre sem veszik.
Persze ez a vesztes érzés, a fékezhetetlen fogyasztási vágy szükséges a legnagyobb nyúzó (lenyúló) pénzügyi rendszer korlátlan (mások kárára történő) uralmának fenntartásához.
Egy végtelenül elkényeztetett, a "nagy szegénység" ellenére túlfogyasztó, álszenteskedő, képmutató, manipulatív hazug világban élünk, a valóságra senki sem kíváncsi, csak a saját győzelmére, a valós értékek kikopnak, helyettük maradnak a nyálas ideálba csomagolt buborékok, a magamutogatás és szép lassan minden el fog tűnni, amitől Európa például egy irigyelt hely volt sokáig. Helyette valami olyan lesz, amihez nekem már nagyon nincs kedvem asszisztálni.Ezt érzem a saját családomnál is, egy manipulatív világ lett az egész, ahol a globális multik elvesznek mindent a környezetemben, a maguk képére, érdekére formálják a dolgokat kellően manipulatív módszerekkel és még elvárják azt is, hogy örömmel tapsoljak az egésznek, s ha nem teszed, kb. számkivetett leszel a sok "tápos" mellett.
Tőlem elloptak kb. 7 év (+ azóta elmaradó hozamok) megtakarítását a mostani politikai elit korszakában (Ott-One), de előtte lévő rendszerben még rosszabbul jártam a globális pénzügyi maffia hazai lerakatai (pld-ul a mai említett Bajnai) által, amikor végigszívatták a becsületes adófizetőket, ami kihatással is lett a későbbi családi életemre, illetve az elődök, azaz a Bokros-féle hazaárulók pedig apámat vették el tőlem a nagy "gazdasági racionalitás" jegyében, meg játszották át az átkos végén a hazámat egy másik rezsim kezei alá jó csúszópénzért.
Szóval vannak sérelmeim bőven, sírhatnék éjjel-nappal, de engem nem ezek nyomasztanak, hanem az, hogy mennyire nem veszik észre az emberek azt, hogy ilyen öldöklő (legyen az háború, fogyasztás, a valós veszélyek fel nem ismerése, stb.) szisztémában az (egyre egocentrikusabb) európai hagyományos társadalom a végnapjait fogja élni, tálcán kínálja magát és valami nagyon más fog a helyébe lépni, ha addig el nem pusztítunk mindent magunk körül.
Persze, például a divat jelentőségét már fiatalon felfedeztem, azaz, hogy az emberek iszonyú módon befolyásolhatóak, amit tegnap még köpködtek, azt másnap már dalolva viselik, szóval igazából nem is kell csodálkoznom ezen, valószínűleg az emberi természetnek, növekedésnek is megvannak a korlátai, amit valószínűleg már nagyon feszegetünk.
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 01. 20:32

Volt olyan időszak, amikor kb. egyedül álltam itt a sarat a befektetői szándékommal, azaz, hogy nem láttam értelmét eladni a részvényeimet töredék összegér, főként, hogy hosszú távú befektetésre vásároltam, igaz, mint utólag kiderült nem a legjobb pillanatban.
Egy kicsit ambivalens érzéseim voltak a gyors emelkedéskor, ugyanis engem nagyon nem zavart volna, ha legalább még egy évet igazán alacsony árfolyam szinten töltött volna a részvény árazás (tudtam, hogy annak semmi köze a valós értékhez), mert úgy lett volna módom továbbcsipegetni, de persze, egyben megnyugtató is volt, hogy (legalább is itt) nem csináltam végképp hülyét magamból.
Több kiszállót is próbáltam türelemre sarkallni, bár nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy sokan csak a kamut nyomták itt fő műsoridőben (eldobatva a részvényeket másokkal).
Most úgy gondolom, hogy ha az országban történő sok invesztíció "termőre fog fordulni", akkor az kihatással lesz az itteni lehetőségekre is. Persze, annak idején nem számítottam világjárványra, sem újabb háborúkra, de a mai (és "természetesen" a múltbeli) világban egyes hatalmi játszmákat megkomponálóknak kifejezetten "jól jönnek" a krízisek és azok utóhatásai, ezeket nevezem én krízis gyártóknak ("pénznyomda", energetika, had- és gyógyszeripar fő haszonélvezői).
Remélhetően az összes jelentős beruházás hazánkban révbe fog érni, mert akkor a világi uraknak nem lesz nagy motivációja, hogy itt mindent szétcsesszenek és ezen értékteremtés által az ország lakossága is bőven profitálhat a jövőben.
Hajrá Opus!
NEW OPUS GLOBAL 2024. 03. 01. 06:29

Nagyon jól betekintést ad a Vörös polip sorozat arra, hogy miképp vették hülyére ezt a népet évtizedekig az ún. balos, valójában csak egy rendszer mögé bebújt szar alakok, amihez képest a mai időszak szinte smafu.
Az EU-t is jelenleg arra használják, hogy központosított alapokon építsék a tengerentúli vezérléssel az új birodalmukat a hasonló szisztémában "dolgozók", de úgy gondolom, hogy olyan erőforrás szűkösség (természeti, humán, innováció, stb.) lépett elő Európában (pár éve írtam már erről), hogy kénytelenek egyre baloldalibb szisztémába vinni a rendszert, hogy a tömegek a jövőben csökkenő életszínvonalat könnyebben el tudják fogadni az "egyenlőség" jelszavával, holott tudjuk, hogy például a szorgalmast a lustával, a tehetségest a tehetségtelennel, a szépet a csúnyával, a normálist az abnormálissal nem lehet egy lapra helyezni. 
NEW OPUS GLOBAL 2024. 02. 28. 17:20

Úgy tudom, hogy a saját részvény után nem fizetnek osztalékot (logikus is), azaz, ha visszavásárolnak részvényeket, úgy több osztalék jut a többi részvényesre osztalék fizetés esetén.
Azaz például 10 milliárd Forint osztalék fizetés esetén nem 701.646.050,-Ft részvényre oszlik meg a 10 milliárd, hanem annál kevesebb részvényre a saját részvények miatt, azaz "kis részvényesként" több osztalék jut a részvényeidre.
Appeninn real 2024. 02. 15. 18:38
Appeninn real 2024. 02. 15. 18:37

Appeninn real 2024. 01. 29. 18:34

Sajnos ez nem az ukránokról szól, hanem a volt Szovjetunió gazdasági bekebelezéséről, melyhez a legjobb indikátor volt a „krízis gyártóknak” az oroszok után a legerősebb, legmarkánsabb volt "tagország" szembeállítása az oroszokkal, amelyhez jól jött a többek között 10 milliós orosz kisebbség miatti érzékenysége a medvének és a folyamatos sarokba szorítás (lásd a kelet-európai NATO bővítés és terjeszkedés). 
Ez egy felépített stratégia volt a keleti blokk megbomlása után, de kellenek az indikátor események, hogy abba a térségbe is beültessék a maguk irányító (üzletkötő) embereit.
Ahogy már évekkel ezelőtt is leírtam, a végső céljuk nem Ukrajna, hanem Oroszország feletti irányítás átvétele. 
Ezek az álszent „angyalbőrbe” bújtatott ördögök képesek bárkit (főleg az ott élőket) beáldozni, hogy hozzájussanak az ottani erőforrásokhoz, irányításhoz, így elvágva a túl nagyra növő, ambiciózus Kínát is a legközelebbi, legolcsóbb erőforrásoktól és ezzel megőrizve a több évszázada fennálló hatalomgyakorlásukat, amelyhez már nagyon sok vér tapadt a történelem során. 
Most, hogy kifinomultak a technikák – például nyálas PR-ba burkolt ideológiai hadviselés, melyhez számos technológiai eszköz már rendelkezésre áll -, szemérmet, felelősséget és félelmet ébresztenek az emberekben, hogy „dalolva” finanszírozzák a deep state játékát, ahol már a krízis során szarrá keresik magukat (legyen az a hadipar – olyan árcimkét írnak a társadalom által megfinanszírozott termékekre, amit nem szégyellenek, legyen az energia szektor vagy az eladósítás révén a pénzügyi szféra), nem beszélve a későbbi zsíros falatokról.
Az ilyen Jourová féle emberek, azok a képzett- jól megfizetett – álszent „ügynökeik”, akik szívesen verik a csalánt más f…val.
Én továbbra is leszek inkább birka, mint hogy olyan szánalmas, számító, képmutató, álszent, pénzből pénzt csinálunk, valós munka büdös effektusú ember legyek, akik a hazájukat, kultúrájukat, jövőjüket eladnák az aktuális egyéni érdekek ellenében, azt jelentéktelen dolgoknak titulálva.
Az európai (fehér) emberek fején már ott van a célkereszt, de nagy ámítás, ha azt Putyinnak tulajdonítják és úgy gondolom, ha következő egy-két évben nem történik valami katarzis (nem lép ki az önpusztító totális öncélú üzemmódból és a hamis ideológiák által megfojtott környezetből az európai ember), akkor a demográfiából és egyes negatív folyamatokból kiindulva, itt már akár (bel)háború nélkül is egy nagyon hosszú történelmi periódus fog zárulni, kultúra fog kisebbségbe kerülni, majd szép „lassan” a nemzetekkel karöltve eltűnni, átadva másnak a helyet. 
AutoWallis Nyrt+topic 2023. 12. 02. 08:07

Emlékeim szerint akkor kb. 3 % körülire mondták az értékesítési marzsot, de én úgy gondoltam, hogy egyéb párhuzamos tevékenységekkel és új dolgokra nyitott cégben ez még nagyobb is lehet és úgy tűnt, hogy folyamatos lesz a méretbeli bővülés.
Nem tudtam, hogy mennyire nagy lesz a várakozás, így úgy gondoltam, hogy ha az elején megmarad a hangulat, akkor már nem nagyobb fog komolyabban csökkenni az árfolyam.
Akkor emlékeim szerint jóval alacsonyabb volt a részvények száma is, de a cég is jóval kisebb volt és sok mindent csak feltételezésre lehetett alapozni.
Őszintén az nem nagyon számít - a hozzáállásom miatt -, hogy a vásárlásom után valami még lejjebb megy (persze, ha nem nagyon és tartósan), mert úgy sem tud mindent az ember előre látni és én az olyan sztorikat szeretem, ahol része se lehetsz egy hosszú távú építkezésnek, gyarapodásnak, együtt nőhetsz fel a dolgokkal, mint egy családban és részes lehetsz a folyamatoknak.
Na, azóta azért volt egy Covid, jöttek a háború, de ahhoz képest a cég tartotta a beígért növekedést, mind a méretben, mind a hatékonyságban.
Nekem például célom, hogy idővel osztalékot kapjak egy befektetés után, egy kicsit olyan a hozzáállásom, mint egy nyugdíj megtakarítási portfólió kialakítása és természetesen szeretnék továbbadni valamid az utódoknak is.
Appeninn real 2023. 12. 01. 21:33

Lehet, hogy volt ilyen annál a cégnél, de amit most látsz az adatoknál, azt kell értékelni.
Jelenlegi részvényszám, jelenlegi árfolyam érték, jelenlegi pénzügyi, számviteli adatok.
A BIF-nél 287.024.440 db részvény van, ami 470,-Ft-os részvény árfolyam esetében közel 137 milliárdos kapitalizációt jelent.
Az Appeninnél 47.371.419 db részvény van, ami 415,-Ft-os részvény árfolyam estében közel 20 milliárdos kapitalizációt jelent.
A BIF-nél közel 73 milliárd Ft a befektetett eszközök értéke, itt a jelenlegi árfolyamon (MNB) majdnem 70 milliárd Ft a befektetett eszközök értéke (+ itt van még némi apró befektetett pénzügyi eszköz is: majdnem 3 milliárd Ft) . Szóval itt ugyanaz kb. a két cég esetében.
Saját tőke esetében BIF-nél 49 milliárd Ft, App-nál 35 milliárd Ft, a kötelezettségek (rövid+hosszú) a BIF-nél majdnem 25 milliárd , az App-nál 43 milliárd, itt azért jobb a BIF, de közel sem 6x.
A jelenlegi eredménytermelő képességben lehet a fentieknél még nagyobb előny a BIF-nél, de az sem hinném, hogy 6x-os.
Persze, ez még nem feltétlenül határozza meg a részvények árazását (sok egyéb szempont is fontos), de azért ad némi támpontot az arányokat illetően.

friss hírek További hírek