KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 344

Utolsó hozzászólás: 2019-12-11 19:22


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Globalis SzOpus Nyrt. ma, 19:22

Kezd egy kicsit mazochista feelinget felvenni a társalgás, mint ha közkívánatra mindenki szeretne újra 200-as értékeket:)
Jó lenne már értékalapú befektetésként tekinteni rá és a hullámlovasok kereshetnének újabb partszakaszokat, mert elviszi őket a cunami:)
Én személy szerint inkább a Kall beszámolóját várom, mert ez a leány hamarabb zárta a pénzügyi évet, igaz jövőre ha jól tudom igazodik majd a naptári év végéhez.
Nekem egy kicsit meglepő, hogy napokig a Mátra folyt mindenhonnan, aztán mintha elvágták volna a fonalat.
Arra is kíváncsi lennék, hogy a holdingba tartozó KPRIA mi a tök...et csinál, még a logója sincs fent az Opus honlapján pedig a paksi beruházási folyamat a cég alaptevékenységével kezdődik és az oroszok már kaptak egy rakat lóvét a feladatokra.
Globalis SzOpus Nyrt. kedd, 07:46

Nem ilyen egyszerű, igen is szükség van átrendezésre, bővülésre, ha komolyabb célok vannak.
Az építőipari szegmens (jelenlegi húzó ágazat) a legsérülékenyebb a jövőbeli - hosszútávú - kilátást illetően, ezért olyan ágazatok, cégek kellenek, amelyek monopolizáltak vagy a világkereskedelemben is érvényesülni tudnak, esetleg jó kooperálnak más erőkkel.
Ebben az építkezési folyamatban még nem a csúcs menedzsment a fő hangsúlyos rész (az jelenleg inkább bábszínház), főleg, hogy a cégeknél az operatív oldalon valószínűleg nem debil emberek ülnek a napi folyamatokra hatással bíró pozíciókban.
Globalis SzOpus Nyrt. hétfő, 18:09

Szerény véleményem szerint a 4ig és az Opi nagyon együtt mozog, mintha valamilyen elszámolás lenne esedékes egymás között ezen árszint körül (314 - 750) és majd jövőre jöhet a bum, amit esetleg majd megtámogathatnak már fundamentális hírekkel is (akvizíció, 2019. évi eredmények).
Persze még több tízmilliárd értékű ÉCS-t fognak elszámolni a a korábban bekerült építőipari apportok saját tőke növekedésének másik oldalaként, ám az ezen eredményekkel kapcsolatos készpénzállomány növekmény is realizálódni fog, amely lehet majd az akvizíciók forrása is egyben.
4IG részvény péntek, 18:38
2020.07.01-jétől megindul Magyarországon az elektromos számlázások "totális hatalom átvétele", köszönhetően a jogszabályok által előírt adatszolgáltatási kötelezettségeknek. Ennek a hátterének a folyamatos biztosítás nem piti feladat lesz. GDP alapon több tízezer milliárdos forgalomról van szó.  Amennyiben külsős piaci szereplő ebben részt vehet - NAV támogatás -, úgy az biztos nem két filléres üzlet lesz.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 19:36

Ki beszéltél itt narancsról, de te ezt nagyon jól tudod.
Írjál inkább egy-két kamu tanácsadói anyagot, azt jól szokták árazni odaát.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 19:07
Ne hagyd magad, a kosztümös zsűri bizottság nem tud valós alternatívát nyújtani, csak okoskodni és játszani az álszent igazság bajnokot, közben a legelső pillanatban a maguk felé hajlik a kezük, s ha kell az ördöggel is cimborálnak.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 19:05
Ahogy az elvtársaid is az egész családom jövőjét.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 06:00

Nem lepődnék meg, hogy a következő időszakban is lenne az érdekeltségi hálón belül árfolyamhoz kötve valamilyen csere tulajdoni ügylet, a 4IG hirtelen lejtmenete is mutathat ebbe az irányba.
Szerintem egy-két éven belül lesz itt még sok átrendeződés, erőforrás csoportosítás a BÉT-en lévő részvények és azok tulajdonosi körét illetően.
A lényeg, hogy "mindenki jól járjon" és ezalatt én a társadalmat értem, azaz, hogy egy prosperáló, értelmes jövő előtt álló, a döntéshozók által jól menedzselt országban éljünk, amely a maga törpi mivolta ellenére ne vesszen el a bábeli zűrzavarban.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 05:54

A mindent lefedő Gyuri médiától sokkal több figyelmet kap a cégcsoport negatív felhanggal.

NEW OPUS GLOBAL szerda, 06:00

Szerintem inkább örülj, hogy ennyit tudsz vásárolni, még ha lefelé is fog menni az árfolyam, mert hosszú távon elképzelhetetlennek tartom, hogy ne kerüljünk ennél jóval feljebb, sőt azt mondom, hogy egy 10 éves távlatban ennél több jöhet vissza akár osztalékban.
Múltkor bosszankodtam, hogy nem álltam be vételre alacsonyabb szintre, de olyan marginális összegeket tudok már csak erre áldozni, hogy annak nagy hatása nem lenne a teljes egyenlegemre. Persze, jó érzés lett volna egy kicsit nyerőben lenni, mert erre nem nagyon volt példa még:)
Remélem erre az időszakra majd úgy emlékszik vissza az ember, mint akciós megtakarítási időszak:)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 12. 02. 18:53

Ne foglalkozz vele, olyan Kálmán Olga színitanoda jelenségek ezek az emberek.
Ahhoz képest, hogy nem befektetők (részvényesek), nagyon ráérnek ilyen dolgokra is, azaz náluk az értékteremtési faktor a 0-hoz közelíthet a hétköznapokon.
Adót és járulékot valószínűleg az életben nem fizettek a jövedelmük arányában, viszont ennek ellenére a legjobban tudnák elosztani az állami forrásokat, feladatokat és a politikai irányítást elméleti síkon.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 28. 20:11

Az életben nem gondoltam volna, hogy egy hazai gazdasági csúcs (közvetítő) piaccal kapcsolatos fórumon ennyire aktívan szeretnek egyesek dezinformálni, mert annak hatása van esetlegesen az adásvételi folyamatokra.
Szerintem a fejekben ott van a baj, hogy nagyon sokan az árfolyam szempontjából közelítik meg a dolgokat és nem az az első, hogy mi történik, történhet a céggel, pedig az fontosabb faktor, mert hosszú távon majd ahhoz igazodik az árazás is.
Természetesen nagyon rossz érzés ilyen mélységeket átélni egy befektetéssel kapcsolatban, de ha nincs olyan rövidtávú váratlan esemény az ember életében, ami miatt realizálni szükséges ezt a negatív árazási folyamatot, akkor nem szabad ennyire belemerülni a félelmekbe. Persze, azon lehet jogosan bosszankodni, hogy miért nem később - alacsonyabb árfolyamon - vásárolt az ember:), de ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor beállna az árfolyam egy szintre és az csak a cég eseményeivel mozogna szinkronban sokkal kisebb volatilitásban.
Úgy gondolom, hogy egy történet kezdeténél a rajtvonalon állni stratégiai időtávban sokkal nagyobb eséllyel kecsegtet egy komolyabb pozitív forgatókönyv zárást illetően, mint ha egy évtizedek óta piacon lévő cégnél tenné meg ezt a lépést az ember, ahol már kiforrott szinte minden. A kisbefektetők lenyúlása faktort én most sem gondolom prioritásnak részükről, azt viszont el tudom képzelni, hogy tényleg nem aggódnak túlzottan a jelen miatt, hanem inkább a jövőben élnek és ehhez keresik a kitartó társakat. Ettől függetlenül az ilyen szinten való lapítás részükről nekem sem szimpatikus.
Az árfolyamot illetően rövid távon én még mindig szkeptikus vagyok, viszont hosszabb távon sokkal kisebb esélyt adok arra, hogy jelen pillanatban bárkinek is érdemes lenne feladnia azt a reményt, hogy - beleszámítva a pénz időértékét is - egyszer pozitívan tudjon kiszállni, persze ha egyáltalán ez a célja, és nem egy "tartós kapcsolat".
Opus real. 2019. 11. 28. 18:19

Tudod én hiszek egy egyenlőbb, a valós értékekhez közelebb álló, munkával arányosabb világban, ami a mostanitól elég távol áll.
A differenciált jövedelem adózás most is fennáll, igaz nagyon lightos formában.
Megnyugodhatsz, a büdös életben nem fogok ilyen lelkülettel döntéshozók közelébe kerülni.
Opus real. 2019. 11. 28. 16:06
És természetesen nem a jelenleg fennálló 5 éves TBSZ-re gondoltam, hanem mondjuk egy napi jövedelem esetén 75 %-os adóra, 30 napon belül 50 %, majd éves távlatban mondjuk 25%.
Opus real. 2019. 11. 28. 16:03
Eljött az értékteremtés nélküli, pénzből pénzt csinálunk élősködők ideje a mai nap is, ami sok embernek imponál. Ideje lenne törvényt változtatni és külön kezelni a befektetésen szerzett hasznok adóztatását és a spekulatív jövedelem adóztatását.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 28. 16:00
Végül is, be is zárhatja az Opus, amivel elküldhet - vagy pontosan fogalmazva az államnak hátra hagyhat (álláskeresési járadék, majd segélyek, átképzés, s közben ezen emberek nem adót "termelnek", hanem szó szerint fogyasztanak, stb. - iszonyú mennyiségű embert, valamint a hiányzó energia miatt import. Nyugodtan fizethetik a G7 EKHO-s újságírói is.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 28. 08:02
Annyira gyönyörű, hogy a totál monopóliumból és politikából felépítkezett MOL-t és OTP-t hozzák példának, nem egy valós körülmények között felépült vállalatot:)
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 28. 06:29

Még egy egyszerű viszonyítási alap.
Mennyi több tíz milliós kertes házban látni napelemet/kollektort és mennyiben menő min. 5 - 10 millió értékű járművet(ket). Mennyi felesleges energia pazarló (luxus)eszközt, élményt vesznek előbb az emberek többszörös áron egy ilyen beruházás helyett.
Itt kezdődik a környezetért tenni akarás, nem a manipulatív cikkekben, ahol egy szerves anyagból (élelmezéshez) szerves anyagot előállító üzemen csámcsognak az "álzöldek". Természetesen ott is tenni kell a hibák kijavításáért, de először a saját csúkszaros életük kapcsán lépjék meg, amit kell és ne álszenteskedjenek nap, mint nap, mint ha komolyabban is érdekelné őket egy fenntartható világ.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 28. 05:56
Meggyőződésem, hogy a fórumra írogatók környezeti terhelése (személygépjármű használat) nagyobb és feleslegesebb szennyezést jelent, mint amiről a manipuláló sajtó ezer szálon írt. Persze ez elmondható, akár egy HVG vagy az ezerarcú sajtó bármely szerkesztőségéről. Bármelyik nagy arcút kiállítanám egy műszakra (8 órára) mondjuk egy főútvonalunk mellé, hogy tudja mi is a szennyezés, kibocsátás, ami totál csökkenthető lenne, s csak az ego faktorból származik.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 11. 27. 19:36

Nem lepődnék meg, ha a forgalom egy jelentős részénél (adok-veszek) a két oldalon azonos - árfolyam szempontjából nagyon alulról jövő - érdekkörök lennének és mivel sok ember pánikol(t), így nem is buknak sokat a lejtmenetben, sőt...
Itt 5 % alatt igen könnyű megbújni a 700 millió részvény miatt.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek