KKR13

Regisztráció: 2019-02-11 21:25:48

Hozzászólások száma: 1 872

Utolsó hozzászólás: 2021-10-23 23:44


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Globalis SzOpus Nyrt." topikból

A moderálás a "Globalis SzOpus Nyrt." topik #16599 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Magyarkodasbol jeles..gondolkodasbol nullas!

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-08 17:05-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
na ne már
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-01-21 07:22-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-07-24 10:42-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL szombat, 23:44
További jó hülyítést mindenkinek, egy darabig valószínűleg távol leszek.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 23:42
Elég új fejlemények, emlékeim szerint korábban csak szolidaritottál.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 23:40

Egy baj van, hogy már az USA-ban is szépen elcsalták a választást, de azóta folyamatosan "ráhígítanak" a bevándorlókkal, hogy legközelebb ne legyen probléma és egyértelmű legyen a helyzet.
Igen, hirdetik az igét, az egyéni érdek mindenek felett, a technológiai cégekkel már elő is állították a magába szerelmes embert, mint porototípust, a fiatalokat megfőzik hozzá.
Sajnos ide már egy idő után Johnny English is kevés lesz, a Jason Volta karakterből egyre több.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 17:10

Amúgy vicces ez a topik, mert amikor belépek, sokszor a jobb felső sarok felé tekintve a rendszer olyan aktív fórumozókat mutat a topik kapcsán, akik a minuszoláson kívül akár napokig, hetekig csendben vannak.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 17:04

Rendben, igaz pár hónapja ugyanezeket a kérdéseket feszegettem itt a fórumon.
Én sosem a szimpátia szavazás miatt nyilvánulok meg, ezt már szerintem mindenki belátta.
Nem voltam a délutáni "kormány" megemlékezésen, de azt a televízióban figyelemmel kísértem és elég egyértelmű számomra a helyzet, hogy mit kell tenni a nemzet, a nemi, a vallási, a családi identitás megőrzése érdekében a választásokon.
NEW OPUS GLOBAL szombat, 07:55

Beszélj inkább arról, hogy általad belengetett több száz milliárdos akvizíciót (emlékeim szerint úgy fogalmaztál, hogy a többszöröse az elmúlt időszakban történteknek és még céloztál több közepesre és kisebbekre) mire alapoztad, milyen formában tudná ezt a szervezet kivitelezni.
Több száz millió új részvény kibocsátásával, 100 milliárd feletti kötvénykibocsátással (ez szerintem lehetetlen), állami tulajdonszerzéssel, stb.?
A korábbi akvizíciókat a nyilvános hírekből már ismerte az ember a feltűnésed előtt.
Nekem tényleg megnyugtató lenne - mint valós befektetési szándékkal érkezőnek -, hogy legyen egy újabb támpontom a szigorú eltökéltségem mellett.
A szavazást nem ideológiai síkra vagy egyenes gerincre, politikai elkötelezettségre alapozva, el nem tudom képzelni azt, hogy a komolyan eddig pórul járt befektetők maguk ellen szavaznának és győzködnének másokat is erre, egyáltalán nem racionális cselekedett.
Felállították a 22-es csapdát az elvi síkon ezen politikai irányvonal által el nem kötelezetteknek.
Továbbra is tartom, nem érdekük az elkövetkező hónapokban a nagy árfolyam emelkedés, sokkal többet vesztenének most már vele.
Ez a fórum komoly mondom úgy érne valamit, ha részvénykönyvben való megfeleltetés (természetesen a spekák szlengjével élve nem játszós pakk esetén és kellően hosszú táv eltelte) után írhatnának ide az emberek, sokkal objektívebb lenne a kép. Én komoly mondom felvállalnám a nevemet, az arcomat, ha mindenki megtenné, aki egy ilyen fórumban részt vesz. Természetesen nem bemondásra, hanem személyesen az iratokat bemutatva.
Az Ott-one-nál is, amikor szerveződött a közös fellépés azt várták el az embertől, hogy kb. azonnal hatalmazzon fel ügyvédi meghatalmazás útján teljes eljárási körben, utólagos tájékoztatási joggal egy vadidegen személyt, még egy személyes találkozót sem szerveztek. Le is írtam ezt az ügyvédnőnek, felajánlva azt, hogy nem zárkózom el a csatlakozástól, de ahhoz ismernem kell a körülményeket.
OTTone csütörtök, 21:29

Gondolom, a Késmárk utcai környékre tippelsz, ott van minden, néha még engem is meglepett milyen cégek, de a szemétégető felé is vannak elbújós helyek, természetesen nem az esti pillangókra értve :)
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 21:26

Nincs mit, főleg, hogy a Te esetedben úgy vélem őszintén írsz.
Ami a közel jövőt illeti, én egy kicsit a Covid miatt parázok ismét (főként mint gazdasági hatás, korlátozás), sajnos több millióan nem éltek az oltás lehetőségével és már szinte hónapok óta belengették ezt az újabb hullámot, mint valami menetrendszerinti kötelező rosszat.
Azért vannak érdekes dolgok ezzel kapcsolatban is. Például Svájcban (ugye nincs lekötelezve senki felé sem és elég jól van kondicionálva) a téli turizmus kapcsán megint elég lazán kívánják a szezont kezelni más "nyugati" helyszínekhez képest. Mondjuk engem nem "fenyeget" ez a probléma, hogy arra vegyem az irányt, de nagyon szeretem a téli sportágakat, remélem a téli versenyszezon lemegy rendesen (hétvégén kezdődik az alpesi világkupa - Eurosport, aztán később, novemberben megkezdődnek az északi sí versenyek a síugrással egyetemben, szóval inkább azok fogom nézni az árfolyam helyett:).
OTTone csütörtök, 20:39
Újpalotaiként (XV. kerület) kérdezem, hogy ez most vicc vagy tudsz valamit :)
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 20:33
Nagyon sok igazságot írsz, ezért (is) fektettem be ide nem kevés megtakarítást, főként, hogy célként lebegett a szemem előtt a közös magyar siker. Bocsánat, ha nagyon magadra értetted, nem igazán rád céloztam, Te nem szokták ide járni folyamatosan panaszkodni fő műsoridőben.Nekem azért könnyebb, mert eleve egy befektetésnek szántam , sőt inkább hosszabb távon osztalékban realizálandó hozam lebegett a szemem előtt, amitől sajnos egyelőre elég messze kerültünk.
Ettől függetlenül látom a perspektívát még most is a történetben, csak túlbecsültem az apportok utáni kapkodás jelentőségét, azaz azt hittem, hogy onnan már csak felfelé fogunk indulni, amit a következő évek eredményei is alá fognak támasztani.
Nem így történt, ám tudtam, hogy egy politikai területen érintett történetről van szó és mivel tetszett a gazdaság, a közteherviselés átalakítása, a beruházások ösztönzés és még számtalan egyéb dolog, így egy cseppet sem gondoltam, hogy annyira rossz lóra tenne az ember. Az azért látszik, hogy elindult felfelé a történet, csak a dinamikájával van probléma.
Ellenben emiatt nem fogok kifordulni magamból és még rosszabb döntést hozni, táptalajt adva olyanoknak, akik érdemtelenek rá. Azt, amit ideológiai úton is kívánnak művelni a hazámmal, Európával, egy pár éves, egyelőre kudarcról szóló befektetésem miatt nem fogom támogatni, főleg, hogy ha újra adóelkerülő üzemmódban válna egy gyökeres változás után a gazdasági mechanizmus. Az végképp padlóra küldene, mert annyi mindent elvettek tőlünk és közben a szemembe röhögtek, hogy az még jobban fájna a jelenlegi (remélhetően csak átmeneti) kudarchoz képest. Nem kívánom ismét a lustákat, az élősködőket, a "kiskapusokat" piedesztálra emelni a nagy kamu egyenlősdi közepette, miközben a lazább erkölcsű emberek adóalapot elsikálva jót röhögnek rajtad.
Az, aki hasonlóan élte meg a rendszerváltást következő két évtizedet, talán tudja miről beszélek.
Az, aki pedig a választástól esetleg parázik, szerintem nem fektessen be ilyen részvénybe, főleg úgy, hogy amúgy sem ért egyet a jelenlegi rendszerrel.
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 19:31

Borzasztó itt olvasni a sok sírás - rívást, de amit még tavaszig művelni fogtok ...
Ennyi kitartás nincs bennetek, hihetetlen.
Persze sok lehet az agent provocateur erre felé is.
Szerintem a nagy átlagnál sokkal többet kockáztatok (két és fél évtized megtakarítása, nemcsak itt, pld-ul az Ottone-ban is), mégsem rendezek ilyen hisztit.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 21:46

Távozott kb. 250 szoba (Galyatető + Murau) és érkezett kb. 200 (Eger) + 120 (Kaposvár - üzemeltetés).
Az Appeninn is (tudom, már nincs hozzá közünk) vásárolt egyet Tokajban, ahol amúgy is épít egy komolyabbat, a HH-val hasonló lehet a stratégiájuk a hazai piacon, azaz egy adott településen belül lehetőség szerint begyűjteni több nagyobbat is (monopolizáció a működési területen, ár befolyásolás, erőforrás elosztás optimalizálás, stb.).
Az első félév zárása után megmaradt, építőipari szegmens eredményével szemben képzett speciális ÉCS (44 milliárd) szerintem "továbbkopik", mert a fennmaradt részből a döntő többség (2020-as jelentésben 37 milliárd) az RM International Zrt-hez (BUBE) kötődik, amely igazából most kezdett még csak aktivizálódni. Persze, ez sajnos nem egy év alatt fog elkopni, mert ha jól értelmezem a konstrukciót, akkor ez a szám a tevékenység nyereségére van képezve, azaz, ha az árbevétel arányában 10-15 % közötti a nyereség aránya, akkor ez kb. az egész projekttel fog csak jó esetben kifutni.
Mondjuk ez esetben nekem az időbeliség furcsa, azaz, mint ha előbb képezték volna meg ezt a speciális ÉCS-t, mint ahogy egyáltalán ez az üzlet aláírásra került volna, de lehet, hogy tévedek.
Mondjuk szerintem a következő években nagyon nem az építőiparra kellene csak alapozni, azaz a többi üzletet, szektort ez az ÉCS nem befolyásolja, ott csak az adott leányvállalat tevékenységéhez kapcsolódóan lehetnek a szokásos ráfordítások között értékcsökkenési leírások.
NEW OPUS GLOBAL szerda, 05:18

Amennyiben bárkit is a igazság érdekelné, akkor "csak" annyit kellene esetleg a tisztelt újságíróknak megkérdeznie, hogy a vétel és az eladás (pár éves viszonylat) kapcsán a HH-nak keletkezett-e nyeresége, ugyanis most nem hiszem, hogy tolonganának jó vételárakkal a vevők bármely szállodáért.
Természetesen ennek igaznak kell lennie a HH által megvásárolandó szálloda kapcsán is.
Ezen felül az is kérdés lehetne, hogy amennyiben többlet realizálódik az akvizíciók zárása után a HH-nak, úgy azt osztalék fizetés (Opus felé) miatt tették vagy a jelenlegi felújítások költségét kívánták csökkenteni az esetleges alacsonyabb hitel felvétel (visszafizetés) érdekében.
Persze a válasz nem garantált, de sokszor nem is ez az érdekük a cikkíróknak, hanem csak hogy bizonyos körökről írjanak, "reklámozva" a szerepüket a hazai gazdaságban.
Természetesen a paráztatás, hangulatkeltés nagyon áldásos tevékenység egyeseknek.
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 17. 11:36
Nehéz a túlerő ellene, de meg kell próbálni, nálam erről szól a következő időszak és megértem, ha nem repkedünk - akár mesterkélten - túlzott magasságba az árfolyamot illetően.Na jó, igazából az eleje volt mesterkélt, erre már rá kellett jönnöm.
Szóval véleményem szerint egy igaz hang és a riport végén lévő bekezdések a hangsúlyosak:
https://mandiner.hu/cikk/20211014_henri_boulad_interju
„Európa nem engedheti be ajtaján a világ összes nyomorúságát. Ha megteszi, össze fog omlani. Sőt, Európa épp összeomlóban van. Európa nem tud befogadni több embert, még humanitárius indokok alapján sem. Akik Európába érkeznek, elutasítják, hogy integrálódjanak. Szerintem, akik nem hajlandóak integrálódni és meg akarják változtatni Európát, azokat haza kell küldeni.”
 „Európa elvesztette spirituális és keresztény gyökereit. A judeo-keresztény örökség része az európai identitásnak. Amikor hivatalosan elutasította az EU, hogy ezt megemlítsék az »európai alkotmányban«, az ennek a gyökérnek az elvágását jelentette, minden realitás és igazság ellenére. Európa három pillére épül: a görög-rómaira, a judeo-keresztényre és a modernitásra. Ez a három örökség formálta Európát. Ha elfelejti a judeo-keresztény örökségét, elveszíti a lelkét.”
Igen, jól foglalták össze mások, a nemzeti, a vallási és a nemi identitás leépítésével egy nagy masszát kívánnak képezni, amihez kívülről hozzágyúrnak egy nekik hálás tömeget és az irányítás egy hatalmas populáció, térség felett megvalósulhat. Ez már némi Star Wars feeling.
Köszönöm, én nem kérek belőle.
A Netflixet is előfizetem a lányom nyelvtanulása miatt, de már ott is úgy nyomulnak a tartalmak terén, hogy nem sokáig fogom ezt megtenni (legkönnyebb "észrevétlen" befolyásolás), igaz, az európai termékekben is egyre jobban nyomulnak (tönkre is tették az egyik legkedveltebb sorozatomat rohadt manipulatív módon: a szokások, a helyi értékek eltűntek, a bájos dolgokkal egyetemben és mindent inkább a komorúság lengett át, miközben ökonáci és szektás lett a fehér ember, ellenben fél Afrika megjelent üldözöttként a több ezres Dolomitok csúcsai között, a család, mint minta, természetesen kellően megtépázva, élve a mozaik lehetőséggel).
A gyerekek is szabad préda számukra, minap láttam egy kamu FB posztot, ahol szavazási piktogrammal tették helyére a vadakhoz való viszonyt ("jó és szelíd ember" kampány jelleggel), igaz a vadgazdálkodásról és sok összetett (ökológiai, mezőgazdálkodási) folyamatról végképp nem tudomást véve, belecsempészve a mondanivalót a napokban hazánkban zajlott esemény kapcsán.
Persze, a tudatlan bólogat, mert annyira nagy a cukiság faktor a FB-on, csak aztán a gyakorlatban húst-hússal eszik a család, műanyag szarokat vesz ezerrel, nyomja az energialó wellness hétvégét és már pár száz méterre is autóval viszi a seggét a cuki csöppségnek fagyizni, aki természetesen megsimogatja a szarvast, mint nagy állatvédő.
Érzékelte itt az ember, hogy sokaknak ez semmit sem jelent és most igazából azért paráznak a választások előtt, mert az általuk ördögnek vélt faktorral szerettek volna spekulálni és ez egyelőre nem jött be, és ha nem menekítik ki őket (árfolyam felhúzással), akkor az általuk favorizált (új) politikai erő lehúzza végérvényesen a befektetésüket a süllyesztőbe. Szerintem ennyire nem egyenesen arányos ez a kockázat, legfeljebb a jövőbeli kifutási lehetőségeket nyirbálja meg eléggé, bár kiindulva a történelemből, már semmin sem csodálkoznék.
A mi - nem túl nagy - családunkat illetően a kommunisták vettek el annak idején (folyamat kezdete) értékeket), aztán a folyamat végén nyúltak le pld-ul "tanácsi lakást", Bokros intézkedései közeli hozzátartozom életét pecsételte meg, illetve a későbbiek során pont a családvállalási időszakban adóztattak agyon már a feleségemet és engemet.A lopásról csak annyit, hogy amikor elkezdtem dolgozni, a munkabérem (100 %) után a munkáltató 40 % körüli TB járulékot fizetett, most pedig 15,5 % ez a mérték és jövőre tervezik a 10,5 %-ot.Az SZJA-nál is hasonló - bár nem ekkora - volt a változás.
Szeretném, ha a következő évtizedben így lopnák meg a becsületes értékteremtő dolgozókat.
Lehet mínuszolni, hétfőtől úgy is jönnek a hétköznapi kötelezettségek, max. kora reggel vagy esténként tudok ilyen dolgokra vetemedni :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 16. 21:41

Köszönöm.
Igen, a kisördög mindig ott van az emberben, hogy szeressen kellő gyakorisággal tájékozódni hátha alapon, de azért zsigerből tudja, hogy a lottó ötöst nem fogják kihúzni.
A reptér vásárlás (függetlenül Opustól) kapcsán is vannak fenntartásaim, mert ha 25 milliárdos eredményt tudtak elérni (rekordszintű nyereség - amit osztalékként ki is vett a külföldi tulajdonos) egy "nyugodt" 2018-as évben, akkor az a cég hogyan érhet meg közel 1.500 milliárdot, mi lehet a háttérben.
Ezzel igazán a jelenlegi tulajdonos külföldiek nyernének (megint) első "ránézésre".
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 16. 15:30

Köszönöm.
Tulajdonképpen ezen a fórumon már nagyon régóta nem kíváncsiak a valóságra, hanem inkább kívánságműsor van vagy gyűlölet kampány.
Befektetni kívánok (max. kényszer befektető rossz spekák) tömege nem nagyon maradt, legalább is a fórum keretei között. Ez már látszott az elején is, amikor az akvizíciók után (a mostanihoz képest magasabb árfolyamon) nem sokkal már sokan dühöngtek, pedig kb. onnantól lehetett nagyjából bármit is látni, igaz az eddig elég kényelmetlennek sikerült a befektetési szándékkal (túl korán) érkezők számára is.
Néha leíród azt, amit tényleg lehet látni - a többség itt nem hinném, hogy bennfentes lenne, hogy ismerjen minden részletet -, de azt igazából ignorálják.
Azt nem szeretem, hogy ha megtévesztenek bárkit (volt benne áldozati szerepünk :) vagy hazugságokat állítanak gazdasági dolgokról, adatokról, főleg, ha az tudatos (hangulat keltés, megtévesztés, stb.) vagy csak totál homály az illető hozzá (szerencsés gazdagok vagy ferde úton járók, ha sok pénzt tudott így is betolni a tőzsdére).
Nekem az is fura itt, hogy mindenki tudta milyen konstrukcióba (politikai feltőkésítés) fektet, ennek ellenére sok esetben olyan befektető vagy speka személyről van szó, aki már a döntés idején gyűlölte a "feltőkésítőket", mégis játssza az áldozatot.
Én még mindig nem vagyok totál reményvesztett, mivel "még csak" lassan 3 éve hoztam meg - a nagyon úgy tűnik elhamarkodott- döntésemet, de továbbra is hiszek abban, hogy ha már így történt és esetleg van manipuláció (akár tőzsdei, akár a cégek eredményessége terén) is abban, hogy ilyen alacsony az árfolyam, akkor legalább ebben az időszakban apránként vásárolhat az ember diszkontált áron.
Néha ezzel úgy vagyok, hogy bár totál bebetonozta a rövid és most már középtávú döntéseimet ez a befektetés, de szeretnék még időt kapni a diszkontált vásárlásra, ha már az eleje így félrement. Miért is? Mert továbbra is hiszek, hogy ennek sikeresnek kell lennie és ennél többet (fog) érni ez a tagság, ezért is nem anyázok fő műsoridőben, akkor úgy is lekötik a normális ember életét a hétköznapi elfoglaltságok (munka, család, egyéb kötelezettségek, stb.). Ebben az évben is tervezek még venni egy mikro mennyiség (általában kötési díj kimaxolása) és ha tudok hozzátenni, akkor tavasszal is.
Persze, ha valamiért (bár nem hiszek benne) a választások előtt tartósan elkezd emelkedni nagyobb ütemben az árfolyam, akkor az egyik szemem sírni, a másik meg nevetni fog.
Amennyiben totál kudarc lenne mégis ez a befektetésem - arra én még adok magamnak min. 2-3 évet -, akkor elkezdhetek tényleg reményvesztetté válni, bár ez esetben szerintem lenne még nagyobb gondom, feltételezve ezzel a negatív folyamattal együtt járó politikai, társadalmi irányváltást.
Remélem jól összefoglaltam, bár biztos sok gondolt még kimaradt, de már nem fárasztalak tovább :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 16. 14:23
Én is így gondolom, csak szeretem csekkolni a minuszoló, spekuláció mellett igazságot osztó - kényelmes  semleges álláspontot hirdető, mindenben frankó vagyok és állandóan zsűrizek - újságíró lelkületű követőimet :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 16. 14:19
Érzékeny lelkű ultra racionális libsi lelkületű ördöggel kokettáló spekuláns zsűrizős szelektív demokrata polgártárasnak kívánok a céljuk elérésnek beteljesedéséhez szép adóemeléseket (természetesen számlagyár, adóalap eltüntetés nem ér), új migránsokat, akik nem dolgoznak, hanem majd dolgoztatnak és fergeteges szülinapi zsúrokat a Kék osztriga bárban :)
NEW OPUS GLOBAL 2021. 10. 16. 12:16
Pedig a lecsót már megkaptuk, a többit majd kifőzi az EU, bár abba max. belefulladhatunk :)

friss hírek További hírek