kovko

Regisztráció: 2022-05-24 18:22:35

Hozzászólások száma: 376

Utolsó hozzászólás: 2023-09-28 20:59


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-08-31 20:50-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Szóltunk.
Moderáció:
Felfüggesztés a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topikban - 2022-09-30 19:00-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik" topik #4463 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Gyere vissza tíz nap múlva, lehiggadva.

utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! ma, 20:59
Várjál még, hiánycélmódosítás nélkül a "nem lesz adó" is csak duma. Ötödik iktornak holnap elhagyhatja a száját, hogy mennyire módosítják a hiánycélt és az már valami, abból már van matek. Ha viszont marad a Varga féle hiánycél tartás ikerdeficitben az nem kis csomag lesz, cirkra 3000mrd hiánynál tartva szeptember végén. Ott hibázik a történet, hogy kevés az áfabevétel (is) és akármekkora inflát számolnak ki, attól még nem nő majd a belföldi fogyasztás, hogy publikálnak egy számot. Így aztán, ha csomagot kapnak még erre az zemberek akárminek is hívják azt a propagandában, attól pláne földbe áll az áfabevétel növekedése és még jobban elszáll a hiány. Közben a HUF árfolyam meg szépen romlik. Ez, amit a Varga mond, hogy majd belépünk az EUR előszobájába és az majd megtartja a forintot ez tuti csak a hiánycél tartásával jöhet szóba. A kommunikációjuk már totál katyvasz, hogy mit is akarnak tulajdonképpen csinálni. Adjanak a kerbankok hitelt, hogy legyen fogyasztás és vele áfabevétel. De a kerbankok max kínálni tudják az embereknek a hitelt, felvetetni nem. Ki fog most hitelt felvenni csak, mert egy picit olcsóbb lesz? Zemberek? Lakáshitelt? Most? Nem gömbi, hogy mi lesz ebből.
OTP részvényesek ide! ma, 18:57
Nem mindenkitől kaptad. Azt nézem ma kettő és három között mennyi kb. negyvenezer darab cserélt gazdát és eközben esett közel 250 pontot? Ha egy átlag kisbüfinél van mondjuk 500db az 80 ember. Az semmi. Ezt még a magyar kisbüfik is meg tudják most mozgatni.
OTP részvényesek ide! ma, 17:57
Látom délután adtak egy kicsit. No, vajon hová teszik holnap a havi zárót.
OTP részvényesek ide! ma, 11:39
Mi a helyzet itt? Újbóli lepattant csak már a forgalom is nulla? Várhatóan marad az oldalazás holnap már lefelé csorogva?
OTP részvényesek ide! szerda, 18:16
Én is ezt a filmet látom, de ez most éppen "menetel" (egészen az ellenállásig) Tennék fel kérdéseket, de hát nem kell nekem mindent érteni. Menetel és román bank és menet van. Oké. :)
OTP részvényesek ide! kedd, 21:46
Kik? Ha az 1,13% közkézhányadból levonod az 5% feletti tulajdonosok rokonságát marad egyáltalán valami :)
OTP részvényesek ide! kedd, 21:12
Nem könnyű optimistának lenni, amikor ez a módi:
https://www.portfolio.hu/bank/20230926/maris-megduplazza-romania-az-uj-bankadot-amit-csak-a-mult-heten-jelentettek-be-642029
Nem is feltétlen magyar, a saját hülyéink miatt dönt úgy egy nagy intézményi befektető, hogy kivonul. Ha holnap fogja magát és leszakad sem fogja senki azt mondani, hogy nem volt benne. 
OTP részvényesek ide! kedd, 09:54
Amen, csak nehogy meglepődjünk. Varga nem ezt a filmet nézi. Ő az ikerdeficitben akar most hiánycélt tartani. Én nem akarok okoskodni, de ha ez nem blöff tőle, akkor itt bazira nincs tér olyan kompromisszumra, amire te gondolsz. Nem jön ki a matek, más bajom nincs.
OTP részvényesek ide! kedd, 09:29
Megint ez az átok lebegtetés? 
Úgy értem ha fizetniük kell a bankoknak, mert a kormány azt mondta, akkor nekem teljesen mindegy, hogy a költségvetésbe vagy máshová kell e fizetniük. Engem az érdekel, ami mindenkit, hogy mennyit.
 A kormány követelése pont, mint a különadónál nem egy konkrét értékösszeg. Nem az egy részvényre eső szám jött ki, mert az megint ismeretlen. Belebegtetik, hogy valamennyi lesz.  "Egy héten belül" valamit letesznek javaslatként a bankok, aztán majd ha a kormány elfogad az egyeztetés követően valamit, de ki tudja mikor, majd akkor abból lesz kiszámolható, hogy az egy részvényre mennyi, addig meg csak annyit tudunk, hogy le leszünk húzva?
OTP részvényesek ide! kedd, 08:58
Köteles hitelezni a kereskedelmi bank a hitel piaci ára alatt magára vállalva a kormány által elfogadott kamat és a piaci kamat közötti különbség képezte veszteséget? Én értem félre vagy ez egy bankadó 2.0? 
OTP részvényesek ide! hétfő, 16:56
Kis gonoszok beültetik a népet TL-be aztán lenyúlnak érte?   
OTP részvényesek ide! hétfő, 15:54
Ez szerintem kb. annyi, hogy úgy számolják majd ki az üzemanyag ársapkákat, hogy 10% alá ki lehessen hozni az inflát, de az valami extrém durva, hogy ekkora bázishatás is kevés és még ársapkázni is kell még a 9%-hoz is.
OTP Trollmentes topik hétfő, 13:41
Havi 7 rongy, egyébként nem is rossz. Köszönöm.
OTP Trollmentes topik hétfő, 10:39
Csak? Bizti? Számlát kell nyitni hozzá és ha igen az mennyibe fáj havonta? Vagy tudsz adni inkább egy linket? Egyszerűbb, ha megnézem. 
OTP részvényesek ide! hétfő, 08:49
Mikor ment alá?  Nem figyeltem.
OTP részvényesek ide! hétfő, 08:43
Az is para picit, ahogy mi szórakozunk a svédekkel, mert ha lesz valami amcsi válaszlépés emiatt arról az amcsi alap előbb tud majd itt másoknál és jó nagy pakk van nála. Egyébként 5% felett van még most is ugye? Van bejelentési kötelezettsége, ha 5% alá megy igaz? Tehát ha adott is bele, akkor csak az 5% feletti részt egyelőre jól tudom?
OTP részvényesek ide! vasárnap, 21:21
Lenyugszik? :) Ha szeretnék, hogy nyugodt legyen szerinted saját magukkal vitáznának nyilvánosan? :)
Vajon miért nem mindegy Vargának, hogy mit mond Matolcsy, vagy fordítva? Te elhiszed, hogy azért vitáznak nyilvánosan, mert mindketten a Fideszes szavazóknak akarnak tetszeni most éppen? Miért, szerinted van bármelyikük pozijának köze ahhoz, hogy népszerűek e vagy sem? 
Szerinted kell szavazni Matolcsyra bárkinek, hogy ő legyen a jegybank elnök? Nem kell. Akkor? Kinek akar most tetszeni? Van vagy 800.000 alkoholista nálunk, az mind a pálinkafőzésre szavaz és estére azt se tudja merre van arccal előre. :) Marhára követik a közgazdász vándorgyűlést, képzelheted. :) De most akkor képzeljem el, hogy a fogatlan muslicák szimpátiájáért megy a harc miközben nézem a nyilatkozatháborút? :)  Problémáim vannak az átéléssel, mert hát... röhej. Pöttyök az ég tudja ki fenekén, meg a többi. Gyurink mikor nem nyomja? Megnyomnak rajta egy gombot és tolja. :) Biztos azért nyomja most is, mert nyugodt piac a cél. Valószínű :)
OTP részvényesek ide! vasárnap, 10:28
https://m.hvg.hu/gazdasag/20230921_Kocsis_Mate_a_bankado_emeleserol_szo_sem_lehet_az_csak_Varga_Mihaly_maganvelemenye
Ez volt csütörtök és ennek utána a hét_végén. Én nem hiszem egyébként, hogy ennek a papírnak az árfolyamába beleszólna amúgy ez a magyar bábszínház. Az emelkedés közben is végig záporoztak a hírek, hogy mekkora gondban a ktv, földbe állt az építőipar, vártnál nagyobb recesszió  stb. és mégis emelkedett. Mi a különadóval tudjuk ezt az árfolyamot rendesen megütni meg ha leminősítik az országot bóvliba.
OTP részvényesek ide! vasárnap, 08:37
Leszúrt 61,8 alá, majd alá is zárt, méghozzá forgalommal. A hétvégén a forint tovább gyengült. Ahogy gyengül a Ft egyre kritikusabb állapotban lesz a ktv, ilyenkor nem az lesz a kérdés lesz e adó, hanem hogy mikor. Holnap meg kamatdöntés előtti nap lesz. A forgalomból meg lehet nézni mekkora vételi erő is kéne itt ahhoz közvetlenül a kamatdöntés előtt, hogy tovább lehessen egyáltalán csak várni a megerősítésre, hogy letört a támasz. Innen szerintem esélyesebb most a lefelé menet, mint az 50-50. Nagy forgalommal jöttünk le. Ez nem csorgott péntek délután, ez esett, mint a kő és csak a gong fogta meg záráskor.
OTP részvényesek ide! péntek, 19:08
Orbán Viktor: "Mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni"
Az "ebben az évben" az 2023 Q4 és ezzel a retorikával nem éppen azt szokták megpróbálni eladni, hogy milyen jól állunk. Nem akarom tudni mit ért alatta, de az RRF hitel januári előlege is csak egy betervezett lyuk lesz akkor ezek szerint, ha már olyan jóban vagyunk, hogy éppen megpróbálnak megtörni.

friss hírek További hírek