farkasfu

Regisztráció: 2003-02-26 21:51:20

Hozzászólások száma: 24 061

Utolsó hozzászólás: 2023-01-30 15:22


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

238 204
szerda, 09:01
138 816
kedd, 20:05
1 216 587
szerda, 09:09
338 679
szerda, 09:07
16 016
2023. 01. 17. 22:28
27 162
kedd, 21:04

utolsó 20 hozzászólás

Mtelekom ma, 15:22
Már kérésed elött leírtam 10 napja, hogy elértük a célt és meddig eshet! A pingus persze a szint alatt van, de pont ez a lényege, hogy emelkedő trendeben az alsó célárat nem érheti el, hanem a támasznál fordulnia kell! Mindig van esés az emelkedés közben, ez a korrekció.. (TA)! Nem a leminősítést kell szidni. A charton látszik, hogy már előtte készült az esésre! Sokan szidják a ta-t, mert a funda nem azt mondja! Persze ez nem igaz, csak nem veszik figyelembe, hogy ez tőzsde és a kereskedésnek meg van a rendszere"! Nem veszik figyelembe a határokat és csak fel, fel a ködben és magukat tévesztik meg a fundás eredményekkel! Álltalában a trend a fundás tények irányába halad, de meddig?Rendszerint megismétlődött, hogy jó eredményre esett az árfolyam, vagy fordítva, vagy egy hírre esett és addig emelkedett! 
Na ennek mi az oka? Hát a ta! 
Hogy melyik publikációra, vagy hírre fog esni az árfolyam, na ehhez kell a ta-t vele összeegyeztetni! Simán látható, ha kielemezzük a chartot, hogy hol várható korrekció! Persze ez sem 100-as teljesen, de irányadó! 
Kik irányítják az árfolyamot/kereskedést? Hát nem a kisbüfik! 
Mi csak megyünk utána!  A nagyok irányítanak, az alapok, brókercégek, stb. 
Egy példa és be is fejezem. 380-nál szóltam, hogy nálam elérte a célt/célsávot az árfolyam, mert az én elemzésem szerint ott van! Megnézed a chartot, akkor láthatod, hogy hezitálás következet! Megrántották fel, majd beesett, azt megint rántás és le..., vagyis az emelkedés megtorpant a szinten! Egy hétig játszottak velünk/veletek..! 
Miért is? 
A charton elérte a ta-s szintet az árfolyam, de még nem volt leminősítés, de nem kockáztattak tovább a vételekkel, inkább etették a népet és talán még shortot is nyitottak, bár a minősítés eredményét nem tudták (tételezzük fel)! 
Szóval nem véletlenül álltak le a vételekkel, pont ott és azon a szinten! 
Tehát a nagybüfi írja" ta-t és használja is a kereskedésnél/vétel/eladásnál! 
Sajna lépéselőnyben van velünk szemben! Ezért aki a széllel szemben pisil, az elázik, persze ettől a fundája jó lehet száradás után..:))
(vannak előre nem látható események is, ami átrajzolja a terveket/ta-t, viszont ezeket be kell iktatni a következő elemzésbe!)
Jelen korrekció még kisebb, mint az előtte lévő 353-nál volt.
https://invst.ly/-5057
OTP részvényesek ide! ma, 13:21
Első támasz közelébe vagyunk, 1,6% visszatesztje! Talán meg is volt!! ?? kérdőjeles még...
Gond nincs, emelkedő a trend még! 
https://invst.ly/-4-m6
Mtelekom péntek, 19:41
..hát szerintem terv szerint halad, nem 400 felé, ahogy te jósoltad..! 
Pingvinek a vízbe ugrottak, de nem kell félni, ki fognak mászni! 
Szoktad a fibot húzogatni, sima tankönyvi példa esete történt, csak le kellett volna olvasni! A célár számítás egyszerű esete, ahol a korrekció várható, bár én nem csak ezt használom, de ez sem hazudik..! Húzd meg a következőt és meglátod hol érdemes kapirgálni, aztán   joccakát...! :))
https://invst.ly/-4ir5
OTP részvényesek ide! csütörtök, 11:45
Fogjuk rá...,! 
Egy trendvonalat nem szabad számszerűsíteni, hogy hol törik! Nem lehet tökéletesen meghúzni és ha átviszi, akkor álltalában visszateszteli, stb! A lényeg, ha megnézed az egész árfolyam/gyertyák mozgását, akkor láthatod, hogy a csúcsok mindig alacsonyabbak és az alsó fordulók/aljak úgy szintén mindig az előző alatt vannak!! Kivéve az utolsó  nagy emelkedés korrekciója, itt újból támadja a csökkenő piros trendvonalat. Az első olyan fordulat/"remény", ami fordíthat a trenden!! 
Na éz az OTP:
Van benne egy kis ingadozás jelen szinten, de végül is teszi a dolgát! Szépen cserkészi be a pingit és ha USA nem zakózik be, akkor rövidesen meglesz a pingi!! (ez a terv)
Azért van ennyi fibo, csati, trendvonal, hogy össze lehessen vetni az ellenállásokat, támaszokat, célárakat (100%🐧), hol találkoznak és így mi a leg valószínűbb "találat"!! Hogy aztán mi lesz belőle, az más kérdés, de csak azt tudom vázolni, amit a ta kiad! 
https://invst.ly/-3xg8
https://invst.ly/-3wy7
https://invst.ly/-3xji
OTP részvényesek ide! szerda, 19:58
Itt dől el minden!
..ha legyűri a trendvonalat, akkor nagyot mehet ta szerint ~4400 !! 
OTP ezért tökörészik ezen a szinten. Figyelni....!! 
Lefele is van tér persze...
https://invst.ly/-3oxz
https://invst.ly/-3oy8
Mtelekom 2023. 01. 22. 20:10
Jelenleg se a ta, se a funda nem indokolja az 1000-s szintet, még közelébe sem! Egyelőre tényleg scifi..:))
Amúgy tetszik a chart, főleg azért is, hogy egyre több helyen látom már a hármas hullámok (ABC) fontosságát az elemzésekben! Minden esetre ez nem havi chart, ez egy hetes felbontású, de a lényegen nem változtat!
Nézd meg a piros A" szakasz időtartamát, ~3 év/255 pont!!! 
Ja és azt is nézd meg, h szép hullámokban emelkedett, de mindig jött a korrekció és mekkora kor. volt??? 50%!!! Majd tovább fel! A csúcstól (A" pont) viszont 61,8% volt a korrekció és nem is tudott felállni már. Elindult a lejtőn....! Tudom neked az lenne a csoda, ha nem emelkedne tovább, ez is benne van, de korrekció lesz valahol az tuti!! Az elemzők ezért elemzik a chartokat, mert ezeken pontokon van mit kapirgálni!!! 
Nézd meg mekkorát emelkedtünk eddig, és mennyi a fele neki! Az alatt már necces a korrekció! Hogy hol a teteje és indul a korr, azt nehéz elcsípni, mert mire látszik, már benne vagyunk!
Mtelekom 2023. 01. 20. 22:36
Ami van eltérés az abból adódik, hogy új alja/mélypont lett azóta! Ez lehúzza a felső szinteket! 1 éve még a pingi 590 körül ült, ha jól emlékszem. Aztán az esésben 335 alatt már folyamatosan húzta le. Sajnos az emelkedés ezen már nem segít, ahhoz jóval több dolog kell, hogy feljebb másszon a célár! Persze az 530-al is kiegyeznénk jelenleg! Normál esetben ez 2026-os év eleje...:) (szvsz)
 Ez ilyen...
Mtelekom 2023. 01. 20. 19:59
Itt egy napos chart és ugyan az tisztítva egy kicsit..:)
A következő korrekció tervezete még nincs rajt, mivel még nem tudni fordult e, de leírtam az előbb. 
A harmadik chart egy végtelenül egyszerű tiszta képet mutat! Látni rajta hogy az alsó támaszt döngette és csak egy gyertya van a támasz alatt, ami a fordító lett!! 
(havi chart) 
Érdekes a mai záró érték is, vagy nem...:) 
Mindenki eldöntheti, hogy egy, két, vagy három hónap alatt, mekkora az esély a gyertyák növekedésének és mikorra....! 
A ta-s célár a pinginél, de az igazi cél egyenlőre a 61,8-as ellenállásnál, de ehhez ki kéne törni a csatiból! Nem tudom a brokicégek  egy éves célára hova esik, össze kéne vetni!
https://invst.ly/-2feb
https://invst.ly/-2fe-
https://invst.ly/-2fgz
Mtelekom 2023. 01. 20. 18:54
ok, megpróbálom letisztítani, hogy élvezhető legyen...
Mtelekom 2023. 01. 20. 18:44
Az  első kérdés, hogy hol kezdődik a korrekció! Ezt még nem tudni. A mai leszúrás még nem jelent semmit! Szokványos péntek zárós leszúrás a telcsinél! Kell pár nap, hogy kibontakozzon. Persze mindkét pingi mossa már a lábát, mivel a célár alatt zártunk, de még nem ugrottak a mélyvízbe! A maival rsi-t visszatették ~70-re és akár csipegethetik tovább a vételeket! Az aljról (276.5) való fordulást követően az emelkedésben volt két kisebb kor. Az egyik 17 (zászló), majd 20 pontos a másik és ezek is magas rsi értéknél voltak. Aztán vették tovább! Most is így lesz???? 
Jelen szintről (385) az első kis támasz 360-nál van, majd a következő pedig 345-340, de ez alá nem mehetne már! Ezek támasz szintek és előtte is fordulhat!
Mtelekom 2023. 01. 20. 16:57
résekket nem veszem bele a matekba, ha ott van hát legyen! Amúgy a 380-s /100% pinginek a mozgástere, cél sávja ~400 körül van! (127%/408)
Ezért is írtam az előbb, hogy van még mozgástér, de!!! Aki régóta figyelte a pingik célárát, az láthatta, hogy a telcsi ritkán használja ki célsáv egészét! Legtöbbször belekostól és fordul! Van persze kivétel, ez tőzsde és nem egy egyenlet!
(minden részvény másképpen viselkedik fordul, speki, vagy nem speki, nagy és kisbüfik...,stb)
Mtelekom 2023. 01. 20. 16:41
Persze hogy van, anélkül nem megy, csak megígértem, hogy "nem teszek ide többet"! 
Senkit nem akarok befolyásolni döntésében a chartokkal és elemzéssel. 
Kizárólag magamnak idomítom a pingiket és segítségükkel döntök. El is adtam egy részét, mivel mélyen sikerült venni. Persze akik be vannak ragadva, azok nehezen kockáztatnak a ta-s szinteken. Sosem fognak egyetérteni a chartokkal, csak esetleg 500 felett és a ta sem százas, mert jöhet háború, funda..., stb, meg tévedhetek is!
Mtelekom 2023. 01. 20. 15:53
Két céláram volt itt, 377-s és a hosszabbtávú 380-s pingi! Mindkettő kilőve, tehát közel az emelkedés vége, nálam..! Van még mozgástere a sávban azért! 
Ezenkívül tegnap megvolt a telizöld, maxon záró gyertya is, amit ma egy doji követhet, ezt még persze nem tudni zárásig! Telekom híres az ilyen maxos gyertyás fordulóra..! 
 rsi adott: 76..,  evvel se lehet messzire menni!
 Kellene egy korrekció és mehet tovább fel! 
OTP részvényesek ide! 2023. 01. 13. 15:51
A kért folytatás:
Igazából csak a héten olvasgattam bele a fórumba és nem tervezem folytatni. 
Számomra a tőzsdéhez nincs szükség erre. 
Szóval a tervezett megtorpanás/pihenőnél tartunk éppen! 
Nem várok nagyobb korrekciót, azon már túlvagyunk, de figyelni kell a szinteknél... 
https://invst.ly/-0bvc
Mtelekom 2023. 01. 10. 16:46
Az emelkedés 1,6-s fibonál jár, valamint a 2014-s alsó emelkedő trendvonalat döngeti, teszteli vissza (~360), amit ~fél éve letört! Sok sikert neki, a cél feljebb van egy kicsit...!!!
Mtelekom 2022. 09. 10. 14:53
Sziasztok! 
Végszóként pár dolgot mindenkinek! 
Belefáradtam abba, hogy magyarázzam a charton lévő dolgokat azoknak, akiknek fogalmuk sincs róla és még azt se tudja pár tőzsdéző, hogy balról jobbra haladunk a charton és nem fordítva! Ez nem volna baj, hiszen ezért próbáltam emberi nyelven és nem szakmai kifejezésekkel kommentálni, de csődöt mondtam a megértetéssel! 
Nem tudok minden charthoz regényt" írni, hogy mi miből és hová vezethet, ha valami nem teljesül, stb.....! Ez nem megy! 
Az utóbbi időben már csak megjegyzéseket tettem a chart helyett, de aki ismeri/értette a chartjaimat az tudta miről van szó!  Még az öreg ovis is kontrázott rá, úgy hogy érthető voltam! :) Annyit még azoknak, akik állandóan belém állnak, hogy ha egy kijelentés végén mosoly van, azt talán más értelmet ad a kijelentésnek (  lehet kolega :))    )!! 
A másik pedig,  hogy ha azt mondom, hogy a 373-s pingi sávja, az nem egyenlő a 373 -al, mert hiszen sávról volt szó! Persze lényegtelen, mert nem volt visszateszt! Itt még hozzá tenném, hogy a chartot illett volna hozzá linkelni és nem önállóan kiragadni a szöveget, de gondolom nem tudta értelmezni a ta-t!  
Egyik elemzőház" se értette, hogy miért esett ekkorát, de ez van!  Ilyenkor, amikor elér egy támaszt és ekkorát esett hírtelen, akkor elvárható egy visszapattanás/ teszt a következő hónapban (lásd covid alj), mivel havi chartot publikáltam és hó vége volt! Na ezért kapott" egy hónapot! 
(Éppen azt a megjegyzést tettem az OTP-nél a napokban , hogy illene az SP-nek elérni,  a támaszról  a pattanásnak, a 4100-t! Volt nemtetszés rá..:)) Ezek nem célárak, hanem egy elvárt/maxos ta-s korrekciós szintek..., amit teljesít vagy nem, ebből lehet számolni tovább, de hagyjuk) A köv. hónapban a telcsinél viszont letört a támasz és ilyenkor jön a köv. célár pingi, ahogy szokott, terv szerint!! 
Értem én, hogy mindig kell egy bűnbak, mert sosem a tőzsdéző a hibás! Persze azért az elkeseredett kisbüfi, ide írja, hogy "jó lett volna tudni"...:) hmm, hát persze...!  
Természetesen én is hibázhatok és még ott vannak a fundás behatások, amik átírják a ta-t! Ilyenkor újra terv és tovább a ta! Ezt tudomásul kell venni! 
Innentől viszont  a csesztetésre lehet keresni mást, nem fogom publikálni ide az MTel chartokat, egy utolsó realt kivéve!! 
Nem az a problémám, hogy van pár ember aki a másik basztatására összpontosít és a többi meg kontráz a tetszés indexel, hanem hogy kevés az, aki valamennyire egyet ért a munkámmal a visszajelzések/indexelés alapján! Így felesleges strapálni magam! 
Köszönöm annak 1-3 emberkének, aki kimutatta a tetszését, valószínű tudtam nekik segíteni valamilyen szinten! Sajnálom, de ennek így nem látom tovább értelmét!
-
ui:
Annyit még, hogy jelenleg is a 320-s támasz szintjén járunk, igaz leszúrt 300 alá és pattant 345ig! Sajnos ez a pattanás nem 320 ról indult, mint a fent írtak alapján elvárható lett volna. Jól látszik havi időtávon is!  Ha megnézzük ezt az ~50 pontos (51,5) pattanást és hozzáadjuk az akkori 320-s hóvégi állapothoz, akkor =373-spingi sáv!  Az lehet, hogy 320-ról való pattanás esetén kisebb lett volna, de akkor is a sáv..! Ennyi!.. 
A lényeg, hogy ha ez a 320-s szint elesik, akkor van még egy pingi lent! Talán van aki emlékszik rá, de ezen az utolsó, itteni charton, már nem fog látszani! A felső szintek azért kerültek lejjebb, mert új alj lett azóta"! (ta) Ilyenkor nem kell csodálkozni, hogy az elemzőházak is csökkentik a céláraikat (ta)! Amúgy régi charton is látszik, aki visszakeresi a fent említett  (nem linkelt), hogy a szaggatott kék nyíl a kék pingire mutatott (297)! Ez értelem szerint a támasz elvesztésekor élesedik! Ennyi! 
Bocsi, rövidebre terveztem, de nem kívánok továbbá reagálni ezekre és ezért talán így   érthetőbb voltam! 
Sok sikert!
-
..ja én eladtam, jeleztem is, hogy maxos záró stb (08.26), de a szokásos nemtetszés! hát ez van..
Már elkezdtem venni is ezen a szinten, hogy marad e, vagy veszek még, az már itt nem lényeges! 
havi chart:
https://invst.ly/yxxii
Mtelekom 2022. 09. 09. 17:14
Ameddig nincs elképzelésed csak kötekedni tudsz, addig egy troll vagy! Folytatjuk akkor, ha legalább megpróbálod amit én, nem kell 10%-t se elérned, már becsüllek is! Szép napot! 
Mtelekom 2022. 09. 09. 16:59
Jöhet az általad felvázolt útmutatás, szintek, célok! 
Rajta pajtás, nem csak a duma kell!  
Mtelekom 2022. 09. 09. 16:56
Okos ember vagy! Csak így tovább! :)
 A háború kezdetétől/ellenére csak 3 hónapig tartott ki a 373-s szint! Nem semmi! 👍
Mtelekom 2022. 09. 09. 16:30
 Na a tied volt pont egy dedós kirohanás, ha már itt tartunk! 

friss hírek További hírek