Sehmet

Regisztráció: 2014-02-17 15:52:28

Hozzászólások száma: 8 589

Utolsó hozzászólás: 2022-10-06 19:48


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

8 513
2022. 09. 26. 08:41
231 134
2021. 02. 19. 17:05
6 070
2022. 09. 29. 11:28

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Delta Szekta" topikból

A moderálás a "Delta Szekta" topik #21019 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Biztos ami biztos nehogy kísértésbe essél!

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Delta Szekta" topikban - 2019-11-21 13:07-ig (7 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Delta Szekta" topik #4614 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Nem kell a hangulatkeltés!
Moderáció:
Felfüggesztés a "Delta Szekta" topikban - 2020-03-19 16:28-ig (7 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Delta Szekta" topik #19553 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Fejezd be légy szíves a személyeskedést meg a feszkókeltést!
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-03-26 12:24-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:48
Egy kis létfilozófiai kurzus?
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:46

Mi a valóság? A valóság a létező dolgok, történések, hatások szerves egységbe tartozó összessége, amiből - összefüggések nélkül - nem igazán lehet részeket kiemelve tényszerű következtetésekre jutni. Persze, mindenki az őt ért kogníciókból azt részesíti előnybe, amelyik a saját előítéletének megfelel, aztán az így leegyszerűsített kogníciókból a tudata előállít egyfajta saját látásmódot, amit véleménynek nevezünk.
„A valóság egyes rétegeit azonban nem szabad úgy szemlélnünk, mintha egymásba lennének fundálva, mintha csak ugyanazt a tartalmat fejezné ki mindenik réteg, bár mindig szellemibb és szintétikusabb módon. A fizikai-érzéki valóságon túl van a pszichikai valóság, amely ugyan szellemiesíti és egységesíti az érzéki réteg adatait vagy tapasztalatait, de ugyanakkor van már a pszichikai valóságban olyan nóvum, mely a valóság új színét, minőségileg más rétegét fejezi ki; valamint a jelentő, vagy logikai valóság is szellemiesíti és még magasabb egységbe fogja a pszichikai réteg adatait, de ismét csak foglal magában olyan novumot, mely nemcsak mennyiségi többletet, de minőségi mást is fejez ki, pl. a kategóriákban, a posztulátumokban vagy főképpen az értékeszmékben." (Dr. Tavaszy Sándor: Lét és valóság)
És még akkor nem is beszéltünk a virtuális valóságról.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:39
"TTF gáz ára az elmúlt egy évben: míg 2021 szeptemberében alig 30 eurót kellett adni egy megawattórányi gázért, ez az érték már decemberben felugrott 100 euró fölé, azaz már a háború kirobbanása előtt olyan feszültségek mutatkoztak az európai gázpiacon, amelyek ilyen durva mértékű emelkedést váltottak ki. Az újabb áremelkedés valamikor a nyár folyamán indult be, ekkor már elég egyértelműen az ellátási bizonytalansághoz volt köthető az ármozgás, és emiatt érte el az ár augusztus végére az elképesztő 350 euró körüli csúcsot. Innen szerencsére azóta lefordult már a piac, és jelenleg „csupán” 190 eurót kérnek egy TTF gáz kontraktusért. Mint láthatjuk, a mai árfolyam legalább hatszorosa – hétszerese az egy évvel ezelőttinek, de amilyen vad mozgások tapasztalhatóak a piacon, nem lehet kizárni, hogy ez rövid időn belül tovább nő, vagy akár meredeken zuhan majd vissza." (2022 szeptember 14.)
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:34
Rosszul tudod!
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:34
Nekem egy kicsit több lesz a 4,5 %-os emelés. De aki csak 50 ezret kap, az gondolkozzék el, hogy mennyi szolgálati időt szerzett,  be volt-e jelentve és milyen összegű munkabérre, stb. Én mindig, minden fillér után adóztam, és nem azon igyekezem, hogy minél többet megtartsak magamnak az adóból és a járulékokból, mint egyesek. Nem volt KIVA, nem volt átalányadó, nem volt KATA!
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 19:30
Á, dehogy! Ilyen rosszindulatú feltételezést! :) Amikor az egyetem után bent maradtam, alig keresett egy gyakornok és egy tanársegéd. Elmentem jogtanácsosnak, ahol már egész szépen fizettek, de még ez sem volt az igazi. A jogi és szakjogászi vizsgák után posztgraduálison megcsináltam a közgázt, és elmentem egy bankba dolgozni középvezetőnek. Utána adódott egy lehetőség ösztöndíjra Leuvenben/Löwenben, azt megpályáztam és sikerült kijutnom. Majd visszatérve egy multi gyáregységvezető-helyettesi állás hirdetett meg, ahol háromszor annyit fizettek, mint a Löweni út előtti fizetésem. Aztán még eggyel sikerült előbbre lépnek, és gyáregység-vezető lettem, menedzseri szerződéssel. De előtte egy évet a multi központjában el kellett töltenem. Szóval volt tanulás, munka, vállalkozókedv. Ajánlanám nektek is ezt a kis életutat! Nem kell megijedni! :)
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 17:43
Kellene neki örülni? Eddig ez eszembe sem jutott! Egyébként a GDP arányos államadósság tekintetében az EU-s átlag alatt vagyunk még mindig. Nem az a lényeg, hogy mekkora az államadósság, hanem az, hogy vissza tudja-e fizetni azt az állam, ezért fontos a GDP, nem véletlenül mérik azt GDP arányosan. Te szívesebben adnál egy hajléktalannak 10 ezer forintot, mint Csányinak 10 milliárdot? Pedig ugye a 10 milliárd sokkal több, mint a 10 ezer forint. Nem lehet ennyire leegyszerűsíteni valamit, bár értem, az "1 bites" agy és itt néhányan könnyebben felfogják a számokat, mint az arányokat és azok összefüggéseit.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 17:36

Onnan tudom, hogy több ismerősöm van, akik korábban valamelyik ellenzéki párthoz tartoztak tagként vagy támogatóként, aztán otthagyták az adott pártot és elmentek a közigazgatásba dolgozni. Ezek után a volt pártjuk megüzente nekik, hogy "tudod mi lesz az árulókkal, ha hatalomra kerülünk". Szóval nekik már nem áll érdekükben az ellenzék hatalomra segítése még a szavazófülke magányában sem. Fideszes körökbe járnak, stb.
Te csak ne sajnáld le az én fejem, mert annak egy kis részében is több van, mint a te egész testedben és a kockafejedben. Persze, ezt sem érted, de nem gond, majd észreveszed. De lehet, hogy fel sem fogod a lényegét. Sőt, biztos.
Az EU-ból jön pénz, ne reménykedj, Klárika! :)
A tanároknak tanítaniuk kellene. Ahol óraadó vagyok, ott érdekes módon nem lázadoznak. Igaz, az nem olyan általános és középiskola, ahova pihenni járnak a tanárok, amit otthon is folytatnak. A fejlett nyugati világban egy ember az életében átlagosan kétszer képzi át magát. Én is Magyarországon két, nyugaton egy egyetemi képzésben vettem részt, és eddig az eredeti végzettségemben dolgoztam a kevesebbet, pedig ott is van egy általános két két szakjogászi vizsgám. Igaz, most visszatértem ahhoz. Szóval ne sírj és ne tátsd a szád, a paternalista állam 1990-ben megszűnt. Dolgozz, légy kreatív, keresd meg a lehetőségeket, mert nyugaton sem az a lényeg, hogy mennyit tudsz sírni és szidni valamit/valakit, ami/aki nem tart el, hanem bizonyítani kell. Amikor Belgiumban éltem egy-két évet, akkor ott senkit nem érdekelt, hogy miről mi a másik politikai véleménye, hanem mindenki azt kereste, hogyan tud valamilyen lehetőséghez jutni és azt kihasználni. Az ilyen síró és tehetetlen fazonokat, mint te, mindenhonnan elhajtották.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 16:09
Azért azt nem tagadhatod, hogy a belső adósság jelentősen kedvezőbb, mint a külső adósság. A "cuki" mondattal erre akart utalni az MNB.
"A munkahelyfenntartó intézkedések és a kényszerű fogyasztás-visszafogás pedig lehetővé tette a lakossági finanszírozók még további bevonását, amely folytatása annak az adósságmenedzsmentnek, amely a 2010-es években megtízszerezte a lakossági arányt az államadósság finanszírozásában. A lakossági arány trendje egyben jelzi azt, hogy a külföldnek való kitettség szempontjából is egészen más helyzetben találta a válság az adósságmenedzsmentet 2009-ben és 2020-ban." (Portfolio.hu)
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 16:03
Rendben, de akkor hol a probléma? Apropó, megint lesz 4,5 %-os nyugdíjemelés. Visszamenőleg. És nyugdíjprémium is. Ezek PÉNZT jelentenek az embereknek. Most ne gyertek azzal, hogy az inflációt kompenzálja, de azt sem teljes mértékben az általatok lesajnált vidéki emberek ezt egészen másként élik meg, mint a fényes tekintetű fővárosi ellenzéki értelmiség.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 16:00
Van, amivel egyet is értek. Marx és Engels A német ideológia című művéből korábban posztolt idézet alátámasztja, hogy az emberek "értékalapú" politikai döntései - akárhogy nézzük - érdekalapúak. De nem gondolnám, hogy olyan ügyetlenek lennének ezek a fiúk, hogy a következő választásokra ne találnának ki valami olyant, ami megint a jelenlegi kormánypártok irányába tereli az emberek szavazatait. A másik érvem pedig az, hogy az ellenzéki oldalról is már annyian "becsatornázódtak" (hú, de magyartalan) a NER rendszerébe, hogy nem lesz érdekük visszaszavazni az ellenzéket. És, ahogyan a hárombetűs nicknevű hozzászóló írta, az ellenzék bénázik. Gyurcsány előbújt, és Klárikát futtatja a frontvonalban. Az ellenzék esik szét. Mindezt azért szintén vedd figyelembe, amikor a jövőről vizionálsz.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 12:26
Egy probléma van ezzel a poszttal. Nem veszi figyelembe, hogy a Bajnai-csomag a nyugdíjemelés svájci indexálású módszerén már szorított az alábbiak szerint:
Ha a gazdasági növekedési ütem nem éri el a három százalékot, akkor az inflációs ütemmel nőhet a nyugdíj, ötszázalékosnál gyorsabb gazdasági gyarapodásnál jön vissza újra a félig az infláció, félig a nettó keresetemelkedés alapján számolt nyugdíjemelés, három és öt százalék közötti GDP-növekedésnél pedig az infláció nagyobb, a béralakulás kisebb súllyal esik latba. (a módosítások után elfogadott Bajnai-csomag).
http://nol.hu/gazdasag/vege_a_tizenharmadik_havi_nyugdijnak-331478
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 12:19
Azért Mérő Lászlót nehéz lenne a jobboldalra benyomni!
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 12:18
Azért Ron Werbert ne hagyd ki! Jön a 25 millió román és elveszik a munkátokat és a nyugdíjatokat! No, itt kezdődött. Az egy másik dolog, hogy sokan úgy látták, bejött és elkezdték másolni, mint ahogyan az 1994-ben Horn Gyuláék által egyfordulóssá tett önkormányzati választást is.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 09:56
... tudománya....
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 09:49
Ezzel egyetértek, de az minden pártnál így van, a politika, mint a hatalom megszerzésének, gyakorlásának és megtartásának tudomása erről szól. De van, akik ezt nem, vagy rosszul értik.
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 09:46
És a Telex, a Napi.hu, a Hvg., a 168óra, a 24.hu, stb. - kiket szolgálnak? De leginkább Pulai Andrást és a Publicust kedvelem! Olyan jókat tudnak mérni a közvélemény-kutatásban! Ahogyan a kedves megrendelő akarja! :-D
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 09:43
„Most azonban Mérő már úgy gondolja, "a tévedése az volt, hogy erre valóban szükség van". Ugyan elszántan ment a szavazókörbe, ám az ott eltöltött hosszú és fárasztó nap alapján biztosan merem állítani, hogy akkor sem lett volna csalás, ha nem vagyunk ott.”
https://alfahir.hu/2022/04/06/mero_laszlo_szavazatszamlalas_2022es_orszaggyulesi_valasztasok_ellenzek_fidesz
ORBÁN TAKARODJ !!! csütörtök, 09:40
Szerintem ennél - talán - többre is képes lennél! Vagy tévednék? :)

friss hírek További hírek