nyugdijas

Regisztráció: 2007-01-04 11:07

Hozzászólások száma: 22

Utolsó hozzászólás: 2015-03-10 23:48


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira 2015. 03. 10. 23:48
Hülyeség. A legtöbb befalap T+3 elszámolású, ezt mindenhol ki kell várnod, egyszerűen így működik. Óvatosabban kellene pánikot keltened ezekben az időkben
Benedek Fülöppel erősít az OTP 2010. 01. 08. 14:54
#2
Mindig fontos, hogy a szervezeti kultúrába könnyen beilleszkedő embereket alkalmazzon egy vállalat.
Új állami bank Magyarországon? 2009. 12. 10. 15:17
#3
Az ég óvjon attól, hogy az állam még nagyobb pénzintézetet hozzon létre. Sokba fog az nekünk kerülni. Egyébként szerintem így is sokba fog kerülni. Szerintem a kormányváltás után lesz pár érdekes sztori
Miért éppen a távhő áfája csökken? (2. rész) 2009. 05. 21. 19:17
#2
Véletlenül ráláttam az önkormányzati távhőszolgáltatók erőműberuházásaira. Iszonyú korrupció keretében általában kiszervezték az erőműberuházást, így nem csoda, ha a kogeneráció hatékonyságjavulása nem a fogyasztóknál csapódott le, hanem a politikusoknál, illetve a csúszópénz miatt a vállalkozó indokoltnál nagyobb megtérülésében.

Győrben azért olcsó a távhő, mert a város maga csinálta meg a beruházást, mindkét fent említett tétel hiányzik, így elfogadható árú a szolgáltatás.

Azok az önkoris politikusok és szolgáltatók kiabálnak ma a leghangosabban, akik a beruházás során kivették a lóvét a rendszerből, fogyasztóik kárára. Miután észrevették, hogy a lopással növelt ár nem versenyképes, megpróbálták megtiltani a távhőrendszer elhagyását! Nonszensz. Emlékeztetnék arra, hogy Budapesten elméletileg liberális városvezetés van. Na, aszondja az (ál)liberális, hogy a fogyasztó ne válaszhassa meg, hogyan akar fűteni. Gondolom ez a szabadverseny szdsz-es értelmezése. Thürmer Gyuszitól ez kevésbé lenne meglepő.

Ma az alkotmánybíróság elküldte a Főtávot a fenébe, így a röghözkötés sem jött be, az ellopott pénzt nem adják vissza, marad megint az, hogy közpénzből pótoljuk az ellopott és elbénázott pénzeket.

Hogy ne lehessen politikai elfogultsággal vádolni, hozzáteszem, hogy Győrben a beruházás ideján szoci volt a vezetés. Ugyanúgy Nyíregyházán is, ami már nem annyira szép sztori.
Műbalhé vagy igazi botrány? - Jóvátételt követelnek a felháborodott kisbefektetők 2009. 02. 12. 08:59
#4
Hát tényleg elég furcsa, hogy pont az ingatlanalapok felfüggesztésének napján kezdett el esni a magyar ingatlanpiac!
SYNERGON 2008. 06. 10. 08:45
Furcsa, 1800 ft-on százmilliókat költött a cég saját részvényekre, most mintha elapadt volna a lendület. Olcsón nem kell, csak drágán? Nem értem a logikát!
SYNERGON 2008. 06. 02. 13:58
Azért nem szeretem, ha egy cég nyakig ül saját részvényben, mert innentől legtöbbször nem lehet neki hinni. Ha valaki bezsákol okosan 1800 forinton, nem mondhatja 1200 forintos részvényárnál, hogy nem jó üzlet venni. Ha nincs saját részvényed, bevallhatod, hogy időlegesen nem megy az üzlet, a Synergon esetében egy ilyen vallomás automatikusan komoly befizetést indukál a változó letét számlára.
Nem azt mondom, hogy a Synergonnak rosszul megy, csak azt, hogy poziból beszélnek, az pedig mindig erős befolyásoltságot jelent.
Mi spekik tudjuk ezt a legjobban.
Rába és a láma 2007. 10. 26. 11:35
Nem szívesen írom le, de az elemzés nagyon durván elfogult. Vagy komplett idióta írta, vagy megrendelésre készült.
Az előbbi a rafi baja, az utóbbi a befektetőké. Mert ez azt jelentené, hogy valaki ki akar szállni és keresletet akar támasztani, ráadásul lehet pénzért elfogult elemzést iratni. Nem tudom menniy lesz az ár két év múlva (lehet akár 3000 forint is), de az elemzés akkor is furcsa.
Érdemes a jövő évek pénzügyi eredményére és a használt tőkeköltségre figyelni.
Egyébként nem vagyok poziban és nem is tervezem, de ami sok, az sok.
Bokros: a lex MOL a magyar oligarchák érdekeit szolgálja 2007. 10. 12. 14:02
Az ilyen nemzeti dumákkal szokták a népet behülyíteni. Nézzétek meg az 1914-es videókat, milyen lelkesen masíroztak a srácok a háborúba.
Aztán utána meg keseregtek, hogyan megszopatták őket. (Már aki megmaradt, egyébként a lelkesedést fűtő politikusok általában véletlenül megmaradtak...)
Egyébként szerintem igenis léteznek nemzeti érdekek, de hülyén néz ki az a kormány, aki előszőr fűnek-fának eladja az általa stratégiainak definiált vagyont (hogy ennek mennyi az előnye és a hátránya az külön fórumot igényel), s miután bután elköltötte az ebből befolyó pénzt, kitalálja utólag a stratégiai vagyon védelmét. Eléggé kilóg a lóláb.
Egyébként a magyar közösségi tulajdonban lévő vagyonnak sajnos az a sorsa, hogy áron alul kerüljön magántulajdonba. Ez éppúgy igaz a szoci XI. kerület lágymányosi földjeire, mint a fideszes Győr Rába csomagjára.
Nézzétek meg Főváros mennyiért fogja eladni az ELMÜ csomagot.
MOLly tulajok topikja 2007. 10. 01. 14:48
Ma MOL-OMV cikk a Wall Street Journal-ban.
Szerintem aki nem érti a dolog lényegét vagy itthon függ az OTP-MOL párostól (valamennyire szinte mindenki ebben az országban) az OMV ellenes, mindenki más nehezményezi, hogy a MOL menedzsment megakadályozza a piaci ár feletti ajánlatot.
A PSZÁF nevetséges a büntetéssel, nem is vártam többet tőle, hozta a formáját. (Az persze nem zavarja őket, hogy a 10 % max. saját részvény szabályt hogyan hágta át a MOL).
Az OMV világosan megmondta, mi kell a magasabb ajánlathoz, a többi a menedzsmenten múlik. Te se örülnél, ha a házmester elkergetné a lakásodat megvenni akarókat.
FOTEX topik. 2007. 08. 16. 11:53
MID WIX -8%.
Mondjuk abban biztos szar cégek vannak. A Fotex meg szerencsére nagyon jó!
GSPARK 2007. 08. 05. 21:36
Bocs shadowd7, ne haragudj, tényleg nem te írtad be a 2700-es célárat, visszanéztem, üzenetem tehát másnak szól.
A szóban forgó 2700 forintos ajánlás tehát még egy régi repülős Graphi szoftverre vonatkozó ajánlás, a Parkra tudomásom szerint nem volt célárcsökkentés.
Más: Felejtsd el, hogy a brókercégek elemzői azért írnak elemzést, hogy az alapkezelők kezére játszák a kisbefektetők néhány ezer papírját. Bocs, hogy ezt írom, de a kisbefektetőket nagy ívben le... az elemzők. A forgalom (ami után a brokik keresik a jutit) nem innen jön, hanem az intézményektől.
Egyébként szeretem a parkot, de sajnos holnap nem lesz jó napja.
GSPARK 2007. 08. 05. 19:59
Van szerencsém kapni a repülős elemzéseket. Shadow7-nek nem kellene hülyeségeket beirogatnia, mert alapvető dolgokkal nincs tisztában. Nem sorolom fel őket, csupán egyet említek, a legdurvábbat: Soha nem volt 2700 forintos céláruk a Parkra. Volt ellenben ilyen célár a Graphisoft szoftverre, az azonban egy másik cég. Elég égő...
Ezt csak én veszem észre a fórum olvasói közül?
A MOL nem eladó - Kóka belemondta a kamerába... 2007. 06. 29. 15:52
#98
Mivel a kormánynak nincsenek MOL részvényei, így nyilván ő nem eladó, hiszen mit is adna el.
Hogy Ti meg én eladunk-e, azt meg mi döntjük el és nem a Kóka.
Ez olyan, mintha én nyilatkoznék a szomszéd lakása ügyében.
Jópofa a Kóka, eladják a részvényeket, ennek ellenére még akarják utána is mondani, hogy mi legyen a céggel. El kellene Neki mondani, hogy ez nem így működik.
Távozik a Menedzser Magazin teljes szerkesztősége 2007. 06. 04. 17:07
#2
Kár a Menedzser Magazinért! Iszonyúan jól elkapták a Matáv montenegrói trükkjeit és másokkal sem udvariaskodtak. Talán az egyetlen igazán független és intelligens lap válik olyanná, mint a többi. Csodálkoznék, ha két év múlva még létezne az újság.
Linamar: 70%-kal felfelé módosított 2006-os eredmény 2007. 05. 31. 22:33
Ha nem köt át, még mondhatta volna, hogy nem is ismerte a tőzsdei árat, hiszen Ő gépet szerel és nem a tőzsdével foglalkozik.
Így utólag kicsit nehéz lesz. Nem őt hibáztatom, hanem azt, aki vélhetően zsarolta.
Linamar: 70%-kal felfelé módosított 2006-os eredmény 2007. 05. 31. 21:50
Nem tartom elfogadhatónak, hogy a cég vezérigazgatója beadta részvényeit az ajánlatba alacsonyabb áron, mint amennyiért eladhatta volna a piacon. Két eset lehetséges: 1., a faszi tök hülye. nem hiszem, mert ha hülye lenne, nem vezetné a céget, ráadásul adóoptimalizációs célból nem kötötte volna át a részvényeit.
2., A fő tulajdonos nyomására érte be kevesebbel. Ebben az esetben szerintem az anyacég törvénytelenül járt el. Személy szerint a második verzióra szavazok. Kíváncsi vagyok, a felügyeletnek feltűnik-e, hogy valami nem stimmel.
FOTEX topik. 2007. 04. 23. 20:29
Sajnos a beírásain látszik, hogy Alm idióta, kár rá időt pazarolni, ilyen hozzállással nem fog sok pénzt keresni a tőzsdén.
Ahogy megy fel az ár, úgy használ egyre durvább szavakat. Szerintem a veszteség beszél belőle, sok lehet, mert már a ge... és a kur...-nál tart.
Szánalmas.
Kérdéses a Graphisoft ajánlat sikere: 25% eladó 2007. 02. 26. 15:48
#2
Legalább ez a cég tőzsdén marad!
Miért adták el a Graphisoftot, mi várható a Parktól? - Interjú Bojár Gáborral 2007. 01. 15. 10:18
#6
Nem jó a hasonlatod. A graphinál a menedzsment a saját részvényét adta el (talán ehhez joga van, nem?), a Braunál és a Danubiusnál pedig kívülről nézték a dolgot, nem volt lényeges számú részvényük.
Alapvetően rosszul látod a dolgokat, ilyen aggyal nem hiszem, hogy túl sokat fogsz keresni a tőzsdén.
Persze, ha az ember bukik, szívesen keresi a felelőst. Én is szoktam, de általában én magamat találom meg.

friss hírek További hírek