vaktyuk99

Regisztráció: 2020-05-31 08:18:50

Hozzászólások száma: 253

Utolsó hozzászólás: 2023-05-27 22:18


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts szombat, 22:18
itt nem illik ilyet kérdezni, azt kell mindig mondani, hogy utolsó csúcs meg ending diagonal és összeomlik az egész, hamarosan. Igaz akkor végig shortolod az emelkedést de legalább szeretni fognak. Kivéve az olajosokat azok kitörnek, lásd Seadrill, meg diamond offshore ajánlások milyen szépen hoztak 8 év alatt.
Financial Forecasts szombat, 20:27
nem sok kell már technikailag amúgy, hogy az SnP500 megkezdje hosszú távú bull karrierjét. Nyár valszeg rángatózós lesz (akár visszateszt 3900-ig, ahol a bearek pezsgőt bonthatnak hogy na jön a 2700), afféle utolsó kirázatás, de kétségtelen, hogy bullba leszünk: már úgy értem évekre. Adósságplafon színjáték szokásosan véget ér hamarosan és ha nem lesz atomháború, akkor a 492 cég is követi a nagyokat. Ősztől erezd el a hajamat lesz, de szerintem nyáron is lesznek szép menetek teszem azt kryptobányász-, AI-nyrt-kben.
Financial Forecasts szombat, 20:04
beszarok, na ennyit dekonjunktáról
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 14:20
egyelőre veszett a bullos szcenárió, esik hetesen az 50-es....jobb esetben oldalazás, látatlanban azt mondanám év második felében lehet kitörés. Small/mid capek cefetül néznek ki, de nagy esés sem nagyon látható.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 14:18
mint mindig, de ő Dzon Bick. Igazából városi gyerek és kurva jó élete van, mint mindenkinek a városban. Jó fizetés, jó infrastruktúra, már-már zavarbaejtően elkényeztet minket a globalizmus.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 12:30
nem reprezentatív percepcióm alapján a nem vidéken felnőtt esetében 10-ből 9-szer kudarc a vidéki élet, bár én a Balatont már ellepő jómódú fővárosiak miatt nem nevezném hagyományos vidéknek.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 12:07
Kínának is nagyobb érdeke ahogy olvasom, hogy nagyobb üzlet neki részt kapni Kelet-Ukrajna újraépítéssében és jófiúnak lenni, mint a szégyenteljesen szerepelt oroszország mellé állni kizárólag. És most a gondolatjáték kedvvéért képzeljük el ha kelet-Ukrajna ekkora biznisz, mekkora biznisz lenne az esetlegesen meggyengült oroszországból való koncszerzés. Kína leszondázta, hogy muzsikál Oroszország: látta nagyon gyenge, minden szempontból. Pl. Vett pár Armatát az oroszoktól és iszonyúan befürödtek velük, azaz nincs akkora szüksége Oroszországra, ellenben befolyást szívesen szerezne, ahogy mostanában szerez is befolyást közép-ázsiai FÁK országokban és Afrikában már 15 éve. Úgy látom jövőre már oroszország széteséséről fognak a hírek szólni (hogy csak politikailag gazdaságilag vagy máshogy is az más kérdés), a megváltó BRICS-törekvés, meg a V4-ek sorsára fog jutni.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 11:57
Na igen, ez a szégyen. Én elvagyok a tömegközlekedéssel, nincs seggem alá nőve a kocsi. DE vásárláshoz, betegség esetén és sürgős esetekben megkerülhetetlen a kocsi, nyilván szokás és élethelyzet kérdése is. Valóban magas az autó fenntartásának implicit és explicit költsége és már az én esetemben is megfontolandó lenne a taxi hívása sürgős esetekben, nem véletlen, hogy a Z-generációnál hatalmasat esik a jogsi száma, ha meg nagyváros belvárosában él, teljesen felesleges is. Persze ezzel az erővel az automata mosógépet is le lehetne vezetni miért felesleges, nyaralásról nem is beszélve.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 11:49
Sőt oroszország prüszköl Indiára külker szempontból, részleteket el lehet olvasni, a lényeg nekem az jött le , hogy az orosz-kína-india hármas együttműködése már repedezik. És igen ahogy mondod, Kína is bejelentette, hogy nincs szüksége még egy vezetékre az oroszoktól, elég neki ami most van, arabokkal el van. Valójában azt látom, hogy a BRICS ahogy beszéltük nyugattól függ, akár import akár export szempontjából a nyersanyagokat leszámítva.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 09:58
a szégyen az, hogy a vonatjegy annyi mint a 2 literes diesel fogyasztása (tehát 1.5 literes diesel/hybrid/eletromossal olcsóbb). Azzal a különbséggel, hogy az agglomerációs vonattal tuti kések amikor időpontra kell mennem, de autóval a wazeval percre pontosan jutok be a belvárosba dugóval együtt a waze segítségével. Szóval ha nem száraz 23 fok van a MÁV-nak, akkor 95% esély van hogy időben oda jutsz ahová akarsz.
A valódi vidéki élet amugy szerintem is drága és kiszámíthatatlan aki nem abban nevelkedett.
Financial Forecasts 2023. 05. 18. 09:49
mindenben egyetértünk, annyi hogy nem esett ki Putyisztán az olaj körforgásból, csak "made in India/Greece" cimkével kerül eladásra ugyanoda azaz EU-ba is, akár feldolgozottan. Ha valamikor akkor most fogja magából ontani az olajat oroszország, mert a költségvetés gatter, devizatartalék fogy ezerrel. Ősszel teljesen kifulladnak hadilag, költségvetésük jövőre arányaiban Jelcin szintjén lesznek, szóval a hasznot most a "stróman" államok fölözik le. Ha USA bejelenti a recessziót, akkor BRICS megszívja, nem lennék meglepődve ha Oroszország jövőre államcsődöt jelente be, mert 60$ alatt forog az uráli olaj. Putyin azt hitte, hogy ha nem küld fosszíliát az a nyugat baja lesz, most kiderült, hogy ez Oroszország problémája lesz: ahogy anno az arabok szívatták a norvégokat, majd az amerikai palások az arabokat, úgy szívatják meg az oroszokat.
Financial Forecasts 2023. 05. 17. 22:14
nem vagyok elvakult híve az elektromos autóknak, de nagyon jó, hogy diverzifikálódik az energiaforrás. Ezért sem hiszek az olajosokban közép-hosszutávon, pláne így hogy évtizedekig nem fogják lélegzethez juttatni az oroszokat. Kína is zöldül az autóiparban, sőt gyártási ár alatt adja el a fosszilis járműveket, csak maszatolás lesz az olajban és olajcégekben, nem véletlenül bearish az olaj és olajcégek. Amíg a nyugat GDP növekedése nem lesz 5% felett, bukó az olajos vonal. Márpedig ez váratni fog magára. Természetesen az olaj összeomlásában sem hiszek, marad évekig ez a 65-85$ crude ár évekig szvsz.
Financial Forecasts 2023. 05. 17. 21:53
ezt akartam kérdezni, hogy eddig nem termeltek Ausztráliában annyit, most meg a sivatagban is lehet termelni? De engem nagyon aggaszt a 8 mrd ember, szóval nem is biztos hogy másképp rá lehet venni a szapora népeket, csak ha nem jut annyi élelem. 
Sajnos amíg nem terjed el a felelős gyerekvállalás ezeken a helyeken akkor ez lesz. Végül is az ukrán gabona is a fizetőképes EU piacon lyukad ki.....ami szintén gond, ja.
Financial Forecasts 2023. 05. 17. 20:53
a búza még durvábbat esett: az az érzésem csak parasztvakítás a commodity hiány amivel szeretnek riogatni. Bár ha a sokat imádott BRICS-en múlna, tuti beállna a hiánygazdaság, de a kamu oroszokat minden szinten szivatják. Nagyon helyes.
Financial Forecasts 2023. 05. 17. 20:34
ne zavard meg a duplagondol cancel culture nagymesterét. Először menjen valamerre az árfolyam és utólag beírja mi volt a bekerje kriksz-krakszokkal utolag igazolva. Mi ebben a nehéz megérteni. Amugy május elején soha nem látott teljes összeomlást  vizionált. Persze "hüje" a piac és a nyugat csak őt akarja szopatni. Tipikus medvevadász karakter....
de hát a porondhoz kellenek a bohócok.
Financial Forecasts 2023. 04. 29. 08:12
stílus maga az ember: te miért foglalkozol akkor velem?
Financial Forecasts 2023. 04. 29. 08:11
mekkora veszteség lenne, nem hallanánk olyan zavaros jóslatokat amiket utólag önigazolásként saját íze szerint magyarázhat, csak ahogy régi tagok leírták eléggé benézi a piacot évek óta. Azaz a vonalhuzogatás kábé annyit ér mintha fej vagy írás alapján josolgatna, mert ez ugyanugy joslás. ne hogy bevegyétek már, hogy ezzel a "stratégiával" ő pénzt keres.
Financial Forecasts 2023. 04. 29. 08:07
Ő kijelentette, hogy esni fog a piac ma, azaz nem azt írta, hogy ha esni fog.  Ha 10-ből egyszer igaza van fagyipénzzel, akkor telespammeli a forumot, mekkora király a többi esetben a nyugatot szidja, amelynek a piacán bohóckodik. Ettől hipokrita.
Financial Forecasts 2023. 04. 29. 07:14
az összevissza irka-firka rajzolgatásod már legalább három éve bukó Neked, főleg ha rögeszméd a bezuhanás, ahogy ma is, lehet meg kéne tanulni kereskedni és hagyni a vonalhúzogatást, de gondolom hétfőre kimagyarázod majd ezt is, hogy a csütörtök záráskor megnyitott shortod tulajdonképpen nyerő, bár most lapítasz. persze gondolom ebben is  a nyugat a hibás, hogy nem tudsz kereskedni.
Financial Forecasts 2023. 04. 27. 09:21
ahogy valaki írta: ez egy hiteltelen félmunkanélküli szerencsétlen, folyamatosan bukott évek óta olajosokban meg a indexshortokban ettől bebórult agyilag. Fárasztó. Egyszerre beírja az emelkedést meg a bezuhanást épp mi validálja a baromságait, közben huzogat vonalat mint egy ovodás. Nevetséges.

friss hírek További hírek