Drian875

Regisztráció: 2010-11-25 19:22:43

Hozzászólások száma: 9 937

Utolsó hozzászólás: 2021-10-20 18:36


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

93 852
hétfő, 08:05

utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! ma, 18:36

TA elemzésbe ne keress fundát, az nincs benne.
.
A korrekciós csatorna adott idősíkon értelmezhető (swing LH vagy HL szükséges hozzá), jelentése adott trendszinten fordulat történik, azon az idősíkon trendszerű mozgás (trendfordulat) indul, mely értelemszerűen nagyobb mozgással jár, mint egy korrekció (mert nem az).
.
Jelenleg h1-n tudod értelmezni a korrekciós csatornát, ezen a szinten az ATR kb 90 forint, egy 300 pontos esés már nagyobb esést jelent nálam, a 18K jelenleg 640 pontra van.
OTP részvényesek ide! ma, 18:12
Mindenkinél más lehet, mert eltérőek  lehetnek a szabályrendszerek, melyeket hozzá párosít.
A hétvégén kb. 4 órát beszéltem csak a divergenciáról a tréningen és ebbe az időbe a hozzá kapcsolódó fordulós gyertyajelzések még benne sem voltak, így szerintem hiába teszem fel a chartot az valószínű értelmezhetetlen lesz a kulcs nélkül:
https://www.tradingview.com/x/uRI2WslQ
OTP részvényesek ide! ma, 17:30

Nem akarom elrontani az optimista hangulatot, de van pár figyelemre méltó jel hétfő óta a charton:
Triggerelt fordulós divergencia (több is), letört a korábbi dupla tető, macd x - tele a napos chart figyelmeztetéssel! Óráson délután a forgalom is emelkedett az esésben, a 4h-ról ne is beszéljünk (forgalom, deadx)!
.
Azt csak tippelni tudom, hogy mi lesz belőle, de szerintem most nem árt figyelni. Egy kisebb réssel nyitást is belelátok holnap reggel, miközben az USA emelkedik, futures pedig zöld lesz reggel (de tudjuk ez jobban megállja a helyét, mint amikor konvergálnak). Ha a korrekciós csatorna is törik, akkor nagyobb esés is jöhet. Kezeket a gombokra!
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 15:50
Két short setupot találtam, ami nem érte el a célárat, sok idősíkot végignéztem.
Az első szerintem működhet, ott a 60% mellé teszem a voksom, mint szubjektív értékítélet, az alsó jelen pillanatban erősnek tűnik, ott inkább a 40% mellé, azzal a fenntartással, hogy menet közben esetleg lehet majd rajta változtati (erős momentumos megindulás). Elliott alapon a magasabb alá szúrás reális elképzelés, bármilyen verzió is fut.
https://www.tradingview.com/x/kAD6LNhU
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 15:43

Nem egymás melletti csúcsokból (swing) származtatod a divergenciát, van ennek valami oka?
Nálam így néz ki: https://www.tradingview.com/x/03qtaPGD
BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 14:38
BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 09:19
Én a hétvégétől nagyon fogok figyelni, mi történik a következő két hétben, belelátok egy turbulenciát, vagy cérna elszakadást, nem kimondottan várakozás, inkább figyelem, mi  lesz a második reakció (vétel, vagy realizálás), de azt érzem/gondolom/látom, hogy érkezhet valami meglepetés, azaz van lehetőség arra, hogy valami (fogalmam sincs mi) meglepje a piaci szereplőket (és igen, akár északi irányba, de erre most 10%-nál többet nem adok) és ezt nem egyes papírokra, hanem a piac egészére értem (incl.: USA, DE, FOREX).
OTP részvényesek ide! péntek, 09:05
19155 /2200, aktuális 120 vs 150 utolsó kötés 140
BUX index, BUX határidő, BÉT! péntek, 08:55

Érdemes kettéválasztani, szerintem:
.
1) Elliotti értelem vett ék, vagy LD, vagy ED, a helyzetből fakadóan max ED lehet, ED esetén az ék kiindulási pontja a cél, minimum, gyors mozgással, azaz az ék nagyságának 100+% veszi vissza (nem tartom elliotti értelemben vett éknek a belső szerkezetek miatt)
.
2) Rising Wedge, nem elliotti ék, a mozgás optimuma (ideális az a szint, amit többször elér, mint nem, zárási optimum) az ék nagyságának 14-22% között van, azaz nem hoz mély esést, ezekből tett be az elmúlt hónapokban Hathor majd egy tucatot, többsége nem adott belépési jelzést adott tf-n, mert előbb érte el a jelzett szintet (14-22%, kisebb tf-n más stratégiával, magasabb tf támogatással, kontra célárral hozhatott eredényt, de nem vizsgáltam), mint a trigger pontot, vagy nem volt értelme lőni, mert a RIsk: Reward arány az egy r-t sem érte el.
.
A pár napja leírt türelmes long, kapkodós short helyett tiszta sok száz ezer pontot hozhatott a tradernek, akinek még fagyasztó minuszban sem kellett ülnie, vagy sokáig ülnie. A jó világnak (long paradise) lehet hamarosan vége, kimerülés jeleit látom a chartokon, hogy ez mekkora idősíkot jelent, az még kérdés számomra.
OTP részvényesek ide! csütörtök, 16:33
Amit a fórumon mondanak, hogy a bank szánt szándékkal üti ki, az szerintem nettó 'marhaság', erre gondolsz?
OTP részvényesek ide! csütörtök, 16:06
ezt nem is értem
OTP részvényesek ide! csütörtök, 14:50

Származtatott termék, így van önálló értékpapír, de a kibocsátó mögé tesz "valami" fedezetet, azaz ellenirányú ügylettel hedgelheti, porlaszthatja a kockázatát:
"A certifikátok olyan származtatott értékpapírok, melyeket jellemzően pénzügyi szektorhoz tartozó vállalkozások bocsáta-
nak ki. A certifikátok 1989-ben jelentek meg először Európában
és azóta is német anyanyelvű országokban a legnépszerűbbek."
"A certifikátok több alaptípusa létezik:373 így többek között a
bónusz, az index, a részvénykosár, a garantált, és a turbo
vagy más néven knock-out certifikátok."
"A certifikátok működése során a kibocsátó pénzintézet fizetési kötelezettséget vállal
a termék kifizetési görbéje szerinti hozamok biztosítására, anél-
kül azonban, hogy ehhez szükséges lenne a befektetőnek a mö-
göttes termékportfolióval rendelkeznie."
"A pénzintézet fizetési kötelezettségének opciós és vagy csereügyletek (swap) vásárlá-
sával tud fedezett módon eleget tenni." - dr. Bujtár Zsolt Értékpapírosítás
OTP részvényesek ide! csütörtök, 12:06
A mögöttes termék miatt van valószínűleg kiütési ár, mondjuk mert az opció lehívásra kerül.
OTP részvényesek ide! szerda, 15:27
19140, hozza a kötelezőt, ahogy reggel írtam, lehet ma még ATH, lett
OTP részvényesek ide! szerda, 09:01
18760, most 18845 a prompt
OTP részvényesek ide! szerda, 08:59

Az osztalékfizetés során, a vállalat által termelt nyereség egy része, a vállalat könyveiből kikerül az osztaléknak megfelelő cash és a tulajdonosok zsebébe kerül, ezzel párhuzamosan nyilván a vállalat könyv szerinti eszközállománya (és forrásállománya) csökken, azaz a vállalat értéke az osztalékfizetéssel megfelelő nagyságrenddel csökken. A tulajdonosok vállalkozásban tartott vagyona csökken, az osztalék mértékével, ha az adót nem számítjuk, akkor az osztalékfizetéssel pontosan megegyező mértékkel pedig nő a cash állományuk.
.
Ha nincs osztalékfizetés, akkor az osztalék mértéke a könyvekben marad, ott marad a cégnél, a cég értéke nem változik, a tulajdonosok nem szenvednek el veszteséget.
.
Osztalék kifizetése a tulajdonosoknak jár, aki a részvényt az osztalékfizetés megfeleltetési napján birtokolta és számlavezetője kérte a  részvénykönyvi bejegyzését.
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 07:31

A piac mozgása egy végtelenül komplex, fraktálos szerkezet. A mozgás során mindkét irányba mozog az árfolyam, így a hozzá kapcsolt idősík függvényében mind a longosnak, mind a shortosnak igaza lehet az irányt illetően, egy ideig.
.
A fő trend irányában - ez jelenleg még long volt tegnapig - türelmesnek kell lenni, mert akkor szépen kidolgozza magát a pozíció, trenddel szemben gyorsnak és türelmetlennek kell lenni a tradernek, azaz az első jelre zárni kell, még akkor is, ha céláras zárás szintjét nem érte el a piac.
Mindkét irányban akad "hús", a fő trend irányába,  szép vastag steak szeletek, a trenddel szemben a csontról lerágható húscafatok.
.
A topik továbbra is - ahogy én látom - bearish vonalat erőlteti, azaz az érzelmi többlet, a túlfűtött megnyilvánulások a short irányába viszik el a topikot (a hitetlen, bosszús long is bearish érzelem melletti!),  a piacon meg mintha a korai shortosok húznák mindig új csúcsra az árfolyamot.
.
Fő Bux komponensek:
.
OTP: még mindig bullish történelmi ATH záró, történelmi ATH nap közben, fordulatra utaló jel (naposon) továbbra sincs, a tér szűk felfelé, de még nem reménytelen, lehet ma is ATH. A közgyűlésig a nagyok szerintem nem fognak döntést hozni, szóval nem hiszem, hogy nagyobb eladásokat dobnának a parkettre.
.
Richter: A harcnak vége, ellenben az offerek lecsökkentek, a könnyű kezek kirázásra kerültek, itt jelentős tér lehet északnak.
.
MOL: Kezd túlvetté, klimaxossá válni, ráadásul erővonal is húzódik ezeken a szinteken, fordulatra utaló jel nincs, de kialakulhat (ahogy az OTP-nél is), de ameddig ez nem következik be, addig ez még lszűken ongos.
.
A három fő komponens mindegyike erős, fordulós jel nincs, kettőnél szűk tér, a harmadiknál óriási a további emelkedés előtt. A fordulathoz legalább kettőnek a kisebb reccsenése kell, amíg ez nincs, addig tovább kúszhat felfelé az index is.  Másfél éve erős emelkedés van, a fordulathoz extrém elszállás (indikátorok alapján nincs) vagy lassulás szükséges (szerintem ez van).
.
Dow elméletből: A trend mindig addig tart, amíg erőteljes, ellenirányú jelzés nem érkezik a trend töréséről. A forgalom trenderősítő. Délre alacsony forgalom, északra növekvő forgalom jellemzi a papírokat, ez még bull volt a tegnapi napig.
OTP részvényesek ide! 2021. 10. 12. 11:04
Intraday várakozásaim vannak, nagyobb idősíkon nagyon figyelek, kialakulnak -e támogatott short konfigurációk, vagy csak olyanok, melyek tévedésbe taszítják a tradereket. Nagyobb eséllyel arra gondolok, hogy egy olyan időszak jön, ami mindkét irányba megtépázza a tradereket, kemény visszajelzést ad a túlfűtött EGO-nak, akár extrém longos, akár extrém bearish a tulaja. Heves mozgás, gyors fordulat, majd altatás és kezdődik minden elölről. A környezet is alátámasztja ezt, mondjuk egy bearishbe forduló usa mellett, a kamatemelések negatív vetülete, mely akár jó is hathat az OTP árfolyamára. Csökkenő forgalomra és sok stopvadászatra számítok a következő időszakban, egy komplex, fraktálszerű mozgásra, akár nagyobb idősíkon is. Valószínű inkább elkerülöm a tradet a termékben.

friss hírek További hírek