Drian875

Regisztráció: 2010-11-25 19:22:43

Hozzászólások száma: 10 289

Utolsó hozzászólás: 2023-09-27 12:59


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

98 311
2023. 09. 15. 11:40

utolsó 20 hozzászólás

OTP Trollmentes topik szerda, 12:59
A bal oldali chart elliotti értelemben hibás.
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 20:24
Én pörgettem a felfüggesztést követő időszakot keresővel, de ilyet nem találok és nem is emlékeztem ilyen nyilatkozatra, akkor követtem ezt is, az OTT-one topikot is.  Az a gyanúm, hogy az emlékek nem felelnek meg a valóságnak, csak azt nem tudom, hogy kinek az emlékei :D
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 20:11
van ehhez linked?
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 19:56
Akkor biztosan azt lehet állítani, hogy zároláskor nem volt részvényes ;)
BUX index, BUX határidő, BÉT! kedd, 19:14

A részvénykönyv napról napra változott, amíg volt benne kereskedés, csak azóta állandó, mióta offolták.
Nekem is volt OTT1-om, de jóval a felfüggesztés előtt kiszálltam, nem tetszett, amit láttam.
OTP Trollmentes topik hétfő, 12:24

http://www.tradingview.com
chart szolgáltató, kell egy alap előfizetés és ahhoz kell megvenni az azonnali adatot a BÉT-re (2 usd + áfa)
OTP részvényesek ide! vasárnap, 10:00

"A hétvégén a forint tovább gyengült." - Mire gondoltál? BÉT zárás utánra?
Az FX London hétfő 0:00- Péntek 24:00-ig van nyitva 
(magyar idő szerint vasárnap 23:00- péntek 23:00-ig)
OTP Trollmentes topik szombat, 16:52
A hetes gyertya alján zárt, 90% hogy újabb lokális alj érkezik a jövő héten. 
OTP Trollmentes topik szombat, 10:02

Osztaléktól megszűrt chartot használtam. 
Az investingnél sok a fals adat, régen biztosan valami átlagokkal számolt nem is valós piaci adatokkal (most nem tudom, de senkinek nem ajánlom), szerintem profi nem használja. 
A TW-n 2 dollár a BÉT azonnali adat egy hónapra, ennyinek bele kell férnie egy aktív tradernél.
OTP Trollmentes topik szombat, 08:23
OTP Trollmentes topik szombat, 08:22

OTP Trollmentes topik szombat, 08:22

OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 19:11

Egy teljesen új korosztály jött a tőzsdére az elmúlt években, új attitűdök, új viselkedésminták, többségüknél kicsi alázat, nagy ego. Ők azok akik könnyen szereztek nagy pénzt, mert  zakatol a pénznyomda, pénzbőség van, nem csak itthon, a világban is (még). Sokan azzal sincsenek tisztában mennyire keveset tudnak!
Emlékszel még a 15 évvel ezelőtti nickekre, azok között is volt hasonló mentalitás, hogy arányaiban mennyi azt nem tudom megmondani. Ők eltűntek, ledarálta őket a piac.
Abban ugyanakkor biztos vagyok, hogy igazi nagy pofonba még nem szaladtak bele, tömegesen biztosan nem, a covid után is hihetetlen gyorsan felépült a piac, ez még igazából válság sem és igazi medvepiac sem volt.
2007 nyarán az OTP elérte az akkori csúcsát, majd 2009-ig tulajdonképpen csak esett és 2017-ig kellett várni, hogy ismét elérje az akkori csúcsot. Elvesztette az értéke kb 90%-át. Az akkori felfüggesztési szabályok is mások voltak, nem is éltünk meg azóta hasonlót, pici felfüggesztés és megy tovább, de ott volt -10% körüli nap is, vagy -8%-os réssel nyitás egyik napról a másikra (2008 október) vagy október  második hetében az esés, előző pénteken lezárt a piac 4820-on, majd következő pénteken 2720 volt a záró árfolyam! 14 millió darab részvény cserélt gazdát egy kereskedési napon (tegnap 2,23 körül volt).
Szinte minden bear gondolat az ördögtől való a fórumon, de tudod, csak azon lehet segíteni, aki hagyja!
Szakmailag a HS-ről elmondtam a gondolatom, az elképzelések között ezt is evidenciában tartom, mert ha kicsi is az esélye, akkor is roppant nagy veszélyt jelent, ha bekövetkezik. Elliottilag pedig fut nálam a verziója, mint egyik alternatíva, de nem kereskedési időtáv, shortban nem.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 15:46

szerintem senki nem méri a híreket a TA alakzatoknál, a charton ott van, 
ha szabályos, akkor az, annak kell tekinteni
statisztikai adat, 100-ból 67 esetben működik, 33-ban nem (jöhet még fekete hattyú is és akkor teljesül)
ha lemegyünk a vállig, triggerel, majd besül, akkor az a 33%-ba tartozik, ettől még jó az alakzat
ezért kell a TA-nál nagyon sok ügylet, egy -egy aktuális esetben simán besülhet, de ilyen időtávon, ahol évekig fut egy alakzat, soha nem jön össze az a pár száz, ahol már megvan az előny, hacsak nem él valaki örökké
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 15:05

Egy létező alakzat, létező lehetőség, hogy ekkora idősíkon van-e értelme, korábban írtam, szerintem nincs, mert ezen az idősíkon nem jön ki a TA előnye (ker költséggel, swappal, kamattal meg főleg veszélyes). 
Evidenciában azonban érdemes tartani, mert az alakzatból számolt célár elérésének az esélye 67% körüli a szakirodalom szerint (a trigger, a váll letörését követően), alacsonyabb idősíkon pedig adhat támogatást a trédeknek.
(egyébként nem negatív céláras, ha az időtáv miatt log skálát használ valaki, márpedig az a szakmai, akkor pluszos lesz a célár, de az olaj után, látva a kormány  működését én még azt sem vetném el teljesen, a valószínűsége persze konvergál a nullához)
Messze a váll, majd ha eléri, akkor kell vele komolyabban foglalkozni.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 08:27

Bármi is közlekedett déli irányba, nagyobb az esélye, hogy még nem készült el.
Nagy forgalommal esett, ez egy hulló kés, nem célszerű alá állni. 
Nagyon komoly támaszok estek el, ez figyelmet érdemel.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 07:55

Nem várakozás, csak szerintem nincs elegendő adat arra vonatkozóan, hogy most egy korrekció fejeződött be és jön a tavalyi nagy esés párja, vagy az északi irányú trendben csak egy nagyobb korrekció érkezik.
*
A két verzió közötti döntés jelenleg pusztán érzelmi oldalról lehet. A déli irányú mozgáshoz nagyon negatív funda adatok kellenek a jövőben, míg az északi verzióhoz talán elég most az is, hogy ne merüljön fel ilyen.
*
Elliott leírja azt, hogy hogyan mozog a piac, de ez egy leíró modell, ahol utólag minden piaci mozgás "beszámozható", önmagában előrejelzésre azonban sokszor gyenge (önmagában!!!), mert hiába van csak 13 alakzat, ami folyamatosan váltogatja egymást egy bizonyos szabályrendszer mentén, túl kevés a szabály, az alakzatok sokszor nem feleltethetőek meg egyértelműen a charton látható formációnak, a sikeres használathoz szükséges más tényezők bevonása szerintem (pl: indikátorok), nagyon sok gyakorlás, sok évnyi tapasztalat és nem árt ismerni 100+ vezérlőelvet, ami ugyan nem szabály, de segít dönteni a kétes szituációkban, hogy növekedjen az elemzés találati aránya.
*
A legnagyobb gyengesége a modellnek, hogy gyakorlatilag bármilyen elképzelésre (long, short) lehet találni egy szabályoknak megfelelő verziót és sokszor az elemző nem a chartról von le következtetést, hanem a saját, a piacról már eleve meglévő elképzelését veti papírra, rajzolja rá a chartra, mintha az egy szakmai elemzés lenne, a mellette szóló információkat felerősíti, az ellene szólókat meg elveti, vagy eleve nem is figyel más verzióra.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 22. 07:27

Egy AADT alakzat  az OTP-ről(ADAM & ADAM Dupla Top), a letörés és kb a célár elérése.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 21. 21:56

Elliott nem kereskedési rendszer, maximum annak egyik eleme lehet.
*
Sokszor elmondtam, hogy szerintem célárazásra és veszélyek, lehetőségek felmérésére lehet használni.
A TA rendszereket kis idősíkon lehet és szabad alkalmazni, tőkeáttétellel, ahol nagy az ügylet darabszám, mert ez hozza ki a rendszerek előnyeit, de hetes, havi idősíkon csak támogatásra  jó, ráadásul Elliott alapon szinte mindig több verzió van, ami akár egymással szembe is mutathat, ezen felül sok benne a szubjektum, ami hátráltat a kereskedésben, ha nincs mellette elég objektív tényező (pl indikátorképek).
*
Kedden triggerelt egy short belépőt a saját rendszerem  14440 környékén, 60% eséllyel az optimalizált célár 13500-600 közötti célértékkel. Azt, hogy menet közben az ember mi alapján és hogyan menedzseli tovább az nagy kérdés, ha 8000-ig is esik, akkor is lesz korrekció, hullám, újabb beszálló annak eléréséig, akár long irányba is.
*
A kereskedés más mint az elemzés, az aki 11580 -ig vár, hogy törjön a kritikus szint és zárja a longját (14785-ös tető után, vételi klimaxnál), az nem marad sokáig a piacon. 
A profik használnak stopot és egy ekkora emelkedés után mozgatják is azt, vagy valami rendszer alapján zárják egy célárnál. Az csak az elemzőket idegesítheti, hogy messze van a kritikus szint, de ugye pusztán elliotti elképzeléseket senki sem kereskedik, mert nem felel meg semmiféle kereskedési rendszerrel támasztott alapvető elvárásnak.
OTP Trollmentes topik 2023. 09. 21. 20:30

"recovery  wave(B)" - ez egy lehetőség, de konkrétan kijelenteni egy megalapozatlan kijelentés szerintem, mert egyelőre a belső elkötelezettségen kívül nem támasztja alá semmi (pl.: kritikus szint törése)!
Wave 3 is lehet és ebben az esetben teljesen más lesz a leányzó fekvése és a végeredmény is, ahogy az elmúlt hónapok során a folyamatos elkészülőnek jelölt Wave c of B is az volt és ezért nem esett a piac a várakozásaid szerint, hanem emelkedett, elég nagy erővel és jó messzire is jutott.
*
A chartot kell olvasni és nem a saját gondolatokat (pl.: félelmeket) felrajzolni, belelátni, mert az pont annak a rendszernek a részévé tesz, ami alapján működik Elliott felfogásában a piac, tudom ez a legnehezebb, hogy kizárjuk a minket érő külső hatásokat.
*
Nem vitának szánom, vagy bírálatnak, hanem figyelemfelhívásnak, hogy miért van az, hogy a tökéletes rendszer alapján készített előrejelzések mégsem hozták az elmúlt hónapok során a várakozásokat, legalább 50%-os találati szinttel.
*
Ott a lehetőség, hogy egy korrekció B hullám ment északnak, de azt sem lehet kizárni, hogy egy harmadik hullám (BUX kiment új csúcsra, miközben az OTP a legnagyobb összetevője - elgondolkodtató) utáni korrekció indult meg! A két verzió eltérő jövőbeli várakozással jár!

friss hírek További hírek