Drian875

Regisztráció: 2010-11-25 19:22:43

Hozzászólások száma: 8 618

Utolsó hozzászólás: 2020-10-27 10:21


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

84 889
2020. 10. 13. 14:37

utolsó 20 hozzászólás

BUX index, BUX határidő, BÉT! ma, 10:21
https://www.portfolio.hu/deviza/20201027/bamulatosan-jol-tartja-magat-a-forint-mi-lehet-mogotte-454570
😂😂😂😂😂😂😂😂
365 - már ezt is kitörő örömmel éljük meg, anno 265-n meg sírt és rít mindenki ( pf : Tovább szakad a forint - már 265 közelében járunk cikk jeligére)
BUX index, BUX határidő, BÉT! ma, 07:52

Szintén zenész:
Ismerős házaspár, 3 hét alatt estek át rajta, voltak rosszabb pillanataik, talán mostanra kiheverték
Gyerek osztálytársának szülei: könnyebb tünetek, ízérzékelés elveszett
Szüleim szomszédjai
valószínűleg tavasszal párom, még mindig küzd vele, de talán sose derül ki, hogy valóban az volt-e, volt 2-3 hét, amikor nagyon rosszul volt, fulladás, fáradság, szóval a post traumás még most is előjön, de erről korábban írtam
távolabban pedig rengetegen
BUX index, BUX határidő, BÉT! ma, 07:41

A gazdaságpolitikát, az oktatáspolitikát, az egészségügy kezelését és a kleptokráciát tartom  tartom elhibázottnak.
.
A forint esetében a 30% gyengülés bekövetkezett, ahogy azt 6-8 éve vártam, elértük a legrázósabb szinteket és további gyengülésre van kilátás, én a nemzeti valuta gyengítését hibának tartom, mivel te jónak, ezért itt már alapvető eltérés van a megközelítésünkben.
.
Az oktatáspolitika esetében a készségfejlesztés helyett a lexikális tudás XIX századi fetishét szintén, az egészségügy jelenlegi állapotát ugyancsak nem írnám a jól teljesített sorba. Csodálkozok, hogy te ezt is pozitívnak értékeled!
.
A lopás mélységébe pedig beleláttam (pályázati pénzek visszakérésének százalékos növekedése, a jól menő vállalkozások lenyúlása), vannak akik elnézőek ezzel szemben, én nem tartozik közéjük.
.
Persze vannak itthon is haszonélvezői a rendszernek, a NER-hez közelállók, a pártkatonák, az ingatlanbizniszben utazók,  az ő olvasatukban egyedi szinten valóban csak jót csinál a kormány.
.
Jóról kérdeztél, most először. Például az állam devizaadósságának lakossági forint hitelekké alakítása szerintem több oldalról is kifejezetten jó döntés volt. Egyes adónemek bevezetését - no nem a világelső 27% ÁFA - sokkal inkább pl a KATA szintén pozitívan értékelem. Az online számlázási rendszerek, az adóhivatali összeköttetés szintén jól hangzik olvasatomban. A TB potyautas tömegeivel szembeni fellépés szintén tetszik.
Szóval nem fehér és nem fekete, de a lopás, a Matolcsy féle gazdaságpolitika és az oktatás nálam kiveri a biztosítékot.
BUX index, BUX határidő, BÉT! hétfő, 23:13

Nem kell ahhoz bulizni menni, hogy valaki elkapja a fertőzést. A gyerekek legtöbbször tünetmentesek, fertőzések szempontjából a bölcsödék, óvodák, iskolák komoly gócok lehetnek, nem csak a covid, más szempontból is. A munkahelyen, vagy akár egy szimpla bevásárlásnál is el lehet kapni, hiába van rajtad maszk vagy sál.
Közegészégügyi szempontból az államnak rengeteg mulasztása van, elég csak a kontaktkutatásra vagy a tesztelésre gondolni. Sőt ha a yacktos fiúk nem akartak volna az Adrián nyaralni, esetleg nekik is jó a Balaton és maradnak lezárva a határok,  esetleg szakmaibb a karantén, sűrűbb a tesztelés és igen, felelősségteljesebbek az emberek lehet megúszható lett volna.
BUX index, BUX határidő, BÉT! hétfő, 19:51

Nem kereskedem funda alapon, véleményem azonban van, lehet.
OTP-t tisztes haszonnal zártam, MOL egy részét az mstop zárta pluszban, egy része még meg van.
1580-1600 közé vártam ma maximum, ezen túlfutott, holnap kiderül, hogy csak pánik, vagy valós mozgás, long szint még nem tört, eső csatorna tetejére jött vissza a piac. Fegyelmezetten lépek piacra, kalkulálva már belépéskor a tévedés lehetőségével, tévedés esetén sem tudok egy r-nél nagyobbat bukni.
BUX index, BUX határidő, BÉT! hétfő, 10:36

Hétvégi beszélgetés során írtam:
„én is gondolom, Kosztolányi szavaival, amikor pánik van a piacokon, akkor kell venni  
Kérdezem:
hol van nagyobb emelkedési potenciál: Az USA-ban, vagy a feltörekvő piacokon?
.
Hol tart előrébb a pénznyomtatás, gazdaságélénkítés: az USA-ban vagy Európában?
.
A gazdaságélénkítő csomagok az elmúlt 10-15 évben hol kezdődtek és hol fejeződtek be? az USAban vagy Európában?
.
Buxban ellenállások/támaszok lefelé van kb 500 pont, miközben a hati negatív kamattartalommal kb 300-at jelent (két hónap sincs az összevezetésig, amikor prompt árfolyamon elszámolják és zárják a 2020-as buxot), felfelé pedig lehet benne 3K
.
Hungary: másfél év a választásokig, nadrágmegszorítás jön, vagy pénzöntés? mivel a tőzsdei cégek reáleszközöknek tekinthetőek egy kibontakozó infláció milyen hatást gyakorol a tőzsdei cégek értékére?
.
vírus: fél-egy év múlva jobb lesz a helyzet, mint most, vagy rosszabb mi volt erre a kérdésre a válasz idén februárban?"
BUX index, BUX határidő, BÉT! hétfő, 09:54
veszélyes lehet ez, -250 KT-nál, prompt 33700+, ha visszakerül a helyére a bux, már akkor van 300 pötty minusz
OTP részvényesek ide! vasárnap, 18:08
Semmit nem tanultak az emberek és amíg nincs  következmény (mert az állam még mindig sokszor segít), addig ismétlődnek az ilyen helyzetek (pl.: Questor), vagy most a forinthitel dömping + a devizakockázat helyett a kamatkockázat. A társadalom egésze pedig fizet (banki költségek, pl BEVA pótlás és egyéb nem konkretizálható költségvetési sorok).
OTP részvényesek ide! vasárnap, 17:46

Így van, eltérő a banki gyakorlat, eltérő következmények és eltérő kezelés lehet.
Ugyanakkor a politikusi felelősséggel vagy az általánosan alacsony pénzügyi ismeretekkel itt sem foglalkoznak.
OTP részvényesek ide! vasárnap, 17:15
Ebben tévedsz, valószínű nem volt egységes bankonként, de pl a Rafinál külön kockázatfeltáró nyilatkozatot kellett az ügyfeleknek aláírni.
Az más kérdés h az ügyfeleket nagyon nem érdekelte a kockázat, pénzügyi ismeretek akkor és most is nagyon alacsonyan álltak. Egy dolgot láttak x forint törlesztőrészlet és saját lakás, jelszó albérlet helyett akkor a sajátomat fizetem.
A tanultabb, felkészültek esetében vajon milyen kockázat lehet egy eur alapú 20 éves hitelnek ahol 2-4 éven belül Eur-t ígértek a politikusok a forint helyett?! Ezeket a politikusokat a népharag felelőségre vonta (fidesz, mszp, szdsz, kdnp)? Valaha szóba került e a felelősségük vagy elég volt az embereknek ha megkapták itt is az ellenségkèpet? 
MOLly tulajok topikja péntek, 11:57

Biztosan nem.
A chart nekem csak annyi, hogy nem igaz az, hogy Trumppal jól, Bidennel rosszul járnak a tőzsdék, pedig egyfolytában ezt hallom. 3-5 adat nem statisztikai számosság, nem lehet belőle messzemenő következtetést levonni, cáfolatra ugyanakkor elég.
MOLly tulajok topikja péntek, 10:45
"a hangoztatott tény" - legalábbis a trumpisták részéről, mert szerintem nem állja meg a helyét a chart alapján
MOLly tulajok topikja péntek, 10:43

Trendelő szakasz vs korrektív szakasz.
Korrektív szakaszokban is van emelkedés, én az ábrán trendelő demokrata és korrekciózó republikánus szakaszt látok, függetlenül a színezéstől. Én nem beszéltem a covid hatásáról, bár ha belegondulunk a covid Trump szerint csak FAKE NEWS, nemdebár?
A chart nekem annyit mond, hogy hamis az a megközelítés, az a hangoztatott tény, hogy Trump jó a tőzsdének, a gazdaságnak.
MOLly tulajok topikja péntek, 10:04

Háttérhatalom...
A populista politika az, ami a széleskörű problémákat okozta eddig a világban és pont azoknál a legnagyobbat, akik támogatták, ők szenvedtek, most is ők fognak a leginkább, mert nem képesek felmérni a valóságot. Nem más ez, mint a kognítiv disszonancia tömeges megnyilvánulás.
A háttérhatalomról és Trumpról tényleg nem tudsz meggyőzni.  Trumpról szóló dokumentum filmet nézd meg, a maffia kapcsolatok, a kétes üzletek, az örökség, az adócsalás, egy gyerekkori trauma miatti defektes, nárcisztikus beteg ember, röviden.
A lényeg: a grafikon, hiába terjesztik azt, hogy Trump jó a tőzsdének, a gazdaságnak, az átlag embernek, a valóságban az adatok mást mutatnak.
MOLly tulajok topikja péntek, 09:28

Miért jó az, ha egy idióta kerül ismét egy atomhatalom élére?
A tőzsdének biztosan nem jó...
https://kepkuldes.com/image/b8kFKR
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 23:11
Az elmúlt napokban nekem úgy tűnt, hogy elköteleződtél érzelmileg a short oldalon, de lehet tévedek.
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 23:05
A képen egy doji star, bearish gyertyaformáció látható. A TA-ban  azt gondolják sokan, hogy ez egy bearish fordulós jelzés. A valóságban bull piacon 69%-ban folytatólagos szignál, bear marketen 67%-ban. Ezek a statisztikai adatok 11810 darab napos doji elemzése után keletkeztek Bulkowskinál. Ebből fakadóan a folytatásra fogadás vs lefordulás 2:1 arányban valószínű csupán a gyertyaformáció alapján, azaz kb 67%-ban folytatás, 33%-ban fordulat következik belőle. Ebben az egy esetben melyik lesz, az kérdés, bármelyik, mert csupán egy adat lesz a sok közül.
.
Elliotti értelemben a doji a legtöbbször egy korrekciós alakzat, alacsonyabb trendszint magasabb tf-n megjelenő korrekciója. Ellenállás elé értünk, melynek erővel ment neki a piac (trendgyertya), de nem történt lepattanás, pedig erős támasznál/ellenállásnál és trendgyertya esetén az a valószínűbb. Egyelőre úgy néz ki, hogy az ellenállás nem okozta shortok tömeges nyitását és longok tömeges zárását, inkább kivárás látszik, a bizonytalanság, amit írtál. 
.
Ilyen jelzéseknél szeretem a megerősítéseket, nehogy a korrekció első hulláma legyen csak a doji, de tartok tőle, hogy a holnapi egy halott nap lesz, szóval ebből a szempontból is marad a következő hét. 
.
OTP-t feleztem 100 felett, mert Elliott alapon láttam egy tető lehetőséget m15-n, elkészült egy impulzus, mely után korrekciót vártam és min. 200 pont esést, ez megjött. Nem vettem vissza a pakkot, mert belelátom, hogy holnap lesz még egy kis zárás pánik a három napos hétvége miatt. A zárásról többi okáról már írtam, van egy nagyon jó, risk nélküli pozim elég magas potenciális R elvárással, majd kiderül. 
0 vagy rengeteg R, ez a piacokon kiváltságos helyzet.
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 22:08
Nem izgulok rajta, miatta. Meglátjuk mi lesz. Elég nagy a feszültség a topikokban, miközben alig van mozgás, sem a short nem megy, sem a long nem megy, eléggé, kivéve egy két példát, szóval egyelőre nincs döntés, csak vágy és elképzelés, majd meglátjuk kinek az álmai válnak valóra.
Nem várok döntést október 23 előtt, majd jövő héten, ez a terv, a gondolat, jövő héten kiderül.
ELLI(o)TT KLUB szerda, 21:10
Nem ronda, ezert feleztem ma 100 felett a longot
BUX index, BUX határidő, BÉT! szerda, 21:09
Érdekes, de nállam ellenállás + doji folytatólagos, mert az ellenállásról elpattanásnak kellene jonnie, mondjuk holnap erre meg ra kellene erositeni, meglatjuk

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek